|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Jak wiadomo Tibia to gra której korzenie sięgają lat 90. ubiegłego stulecia (brzmi śmiesznie zwłaszcza że ma dopiero 10 lat). Wtedy to z idei kilku studentów miała powstać gra która będzie bawić, ale i wymagać myślenia...Przez kilka lat dzielnie stawiała opór komercjalizmowi(kolejne serqele filmów akcji,tandetne plagiaty klasyki RPG m.in. Baldurs Gate{tytułów nie sposób wymienić})
Jednak i Tibia musiała się zmienić...kolejne "updaty" prowadziły do poprawienia grafiki jak również rozgrywki...moim zdaniem nie najlepsza polityka Cipsoftu sprawiła, że Tibia stała sie grą bardziej przypominającą mało dynamicznego hack & slasha niż spokojnego RPG-a wymagającego zespołowego rozegrania. Kiedyś z rookguardu wychodziłem w tydzień(wydaje się śmieszne) wtedy to z kolegami robiłem wszystkie questy (które znaliśmy ) i sprawiało mi to prawdziwą przyjemność.Dzisiaj wyjście z "wyspy nowych" zajmuje mi maximum 3 h) Może nie przeszkadza to nowym graczom (dlatego temat kieruje raczej do starych wyjadaczy,do których jeszcze nie mogę się zaliczyć) bo szukają szybkiej rozgrywki podsyconym powstaniem rodów i wandów. Mam również pewien żal(subiektywny) do Mateusza Dragona Wielkiego, który nabijając wysoki lvl zadał(nieświadomie) pewien cios Tibii jako grze RPG. Wielu jego naśladowców zajmuje się bezmyślnym expieniem i sprzedawaniem "na szybko itemków" zaniżając ich cenę rynkową. Tibia staje się kiczem(jak już wcześniej zauważył autor innego tematu) Gdzie wspólne wypady(nawet na słabe potworki)? Gdzie rozmowy pod depo? I PRZEDE WSZYSTKIM: GDZIE PODZIAŁ SIĘ UROK TEJ GRY?? pytanie to kieruje do wszystkich graczy a w szczególności do tych , którzy grają już długo. PS. proszę o wyrozumiałość mam dopiero 14 lat. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Urok gry zniknal wraz z update'em, w ktorym wprowadzono skullsystem. Teraz nie trzeba miec kolegow, ktorzy ci pomoga bo sa skullhunterzy :-)
Najlepiej mi sie gralo w 2002 roku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
@down smacznego Ostatnio edytowany przez Arminuss - 07-04-2007 o 22:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć
Imię: Po co... -.-
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
@2xup popieram ![]() @down Dzięki już pije swoją. ![]()
Carpe Jugulum ![]() Ostatnio edytowany przez Cenarius - 07-04-2007 o 21:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Pan Cenarius dobrze prawi ! Dać mu herbaty !
@edit: Ale się sępicie na tą herbatkę xd Tak więc dla wszystkich co mówią dobrze- herbata. Dla Mav'a piwo - jesli już tak bardzo chce ^^' (Heineken ? Calsberg?) Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 08-04-2007 o 10:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
Stan: Początkujący
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() <Searching please wait...> ... <Nothing has been found> @down Święta racja...
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Pantryk - 07-04-2007 o 22:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2006
Lokacja: Trumna
Stan: Niegrający
Imię: Nijak
Świat: Ni
Poziom: 1
Skille: 99/99
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Urok tej gry zaczął zanikać, gdy w Tibie zaczęły masowo grać ludzie w wieku 9-13 lat, którzy nie widzą w niej żadnego celu oprócz wbicia jak największego levela (oczywiście są wyjątki
![]() @up To ja też chce herbaty!! ![]() @down E tam piwa, miodu! ![]() Ostatnio edytowany przez Withord - 08-04-2007 o 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2004
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Maver Tale
Profesja: Elite Knight
Gildia: Gladsheim
Świat: Hiberna
Poziom: 85
![]() |
![]() Tibia dalej ma klimat, ale ciężko go znaleźć pod depo.....
Załóż sobie gildie z kolegami, i trzymajcie sobie klimat ![]() Ja takową posiadam i naprawdę sie nie nudzi podczas gry. Wszyscy herbate..... Piwa piwa dajcie !