Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-04-2007, 09:42   #221
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2007
Lokacja: Ostrołęka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 52
Skille: 72/52
Poziom mag.: 14
Domyślny

Moze to i głupie ale jeżeli zle mysle to wyprowadzcie mnie z błędu

Jeżei Tripida wziął by ze sobą kilkuset ludzi na parchament i kazdą by po koleji otwierała trumne a on ueował demony i 4 demony - ie ue ue ue,mf mf ... i nastepna podchodzi 4 demony ..

Czy dało by sie tak zrobić? Oo wtedy mniej-wiecej exp byłby 24k/min Oo
team_pk_druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-04-2007, 12:22   #222
Valex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 05 2006

Domyślny

raczej by sie nie dalo

Ostatnio edytowany przez Valex - 08-04-2007 o 12:24.
Valex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 12:26   #223
Kreda
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez team_pk_druid Pokaż post
Moze to i głupie ale jeżeli zle mysle to wyprowadzcie mnie z błędu

Jeżei Tripida wziął by ze sobą kilkuset ludzi na parchament i kazdą by po koleji otwierała trumne a on ueował demony i 4 demony - ie ue ue ue,mf mf ... i nastepna podchodzi 4 demony ..

Czy dało by sie tak zrobić? Oo wtedy mniej-wiecej exp byłby 24k/min Oo
Wystarczylo by 4 knigtow exeta res on spamuje i duzo na godzine wyciagnie ale wiesz nie bylo probowane to niewiadomo
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 12:39   #224
Ofiarazhackowania
Guest

Domyślny

Nieprawda że knight jest najgorszy.Może nie pokona super stwora ale jest dobrym blokerem i od jego wprawy zależy wynik wyprawy.Tak ogólne:każda profesja ma swoje wady i zalety,a to że knight jest cienki to nie znaczy że ssie jak to ujoł jeden z forumowiczów.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 15:59   #225
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Okolice Łodzi

Stan: Niegrający
Żarówka Hmm....

Ja gram aktualnie knightem i wydaje mi sie ze NIE MA GORSZYCH I LEPSZYCH PROFESJI. Kazda ma swoje wady i zalety.
Powiedzmy - idziesz expic sorcem. Idziesz na w miare mocne potworki i bierzesz je na dystans. Przyjdzie jakis n00b zablokuje cie na chwile. Potwor cie dogoni i praktycznie nie masz szans bo noob dalej cie bedzie blokowal a potwor zacznie juz niezle tyrac. Zrobisz exure gran (vite) ale i tak juz po tobie bo mana sie skonczyla i co? Padasz.

Knight idzie na potwora. Pojawi sie noob. Blokuje go a knight co?? Wlaczy full defence i juz ma 3 razy wieksze szanse na przezycie niz sorc. Knight to TWIERDZA jak juz ktos powiedzial. Pozatym Wy mowicie glownie o swiatach PVP a na swiatach NON PVP knight nie musi sie nawalac z innymi graczami.
Wiec nie mowicie mi do ku*wy nedzy ze knight jest slaby !!!!!! Knightem trzeba jeszcze umiec grac.

KNIGHT'S RULEZZZZZZZ!!!!!!!!

"A życie przez palce mi płynie w nicość..."
Dominet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 16:31   #226
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Domyślny

Sam jestes newbie kretynie. A jak ktos nie ma pacca???? Twoj muzg powinien zauwazyc ze nie wszyscy maja pacca i moga walic z visa. I co zrobisz wtedy??? Utamo vita?? i tak padniesz. A jeszcze czasem nooby lubia chodzic w parach wiec sie nie wypowiadaj jak sie nie znasz. I kto tu jest newbie??
Pozatym to jest forum!! Nie musisz na mnie wrzocac bo nie ma takiego powodu!!! Nie umiesz sie wypowiedziec bez obrazania innych noobie??? -.- omg...

stary 08-04-2007, 16:38   #227
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dominet Pokaż post
Twoj muzg powinien zauwazyc ze nie wszyscy maja pacca i moga walic z visa. I co zrobisz wtedy???
Twój mózg powinien zaczerpnąć trochę wiedzy ze słownika ortograficznego.

Cytuj:
Utamo vita?? i tak padniesz.
Skoro chodzisz na tak mocne potwory na których musisz użyć utamo vity to raczej posiadasz też runy ofensywne więc nie widzę problemu.

Cytuj:
I kto tu jest newbie??
Ty.
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 16:55   #228
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Kreda sec. goburu Kazdą prof ma swoje wady i zalety - to jest najprawdziwsza prawda a jeżeli dodasz ze "tylko trzeba umieć niwelować wady i wykorzystać zalety" wyjdzie ci zrobienie 100lvl'a w 2tyg ;] (moze przesada ale kngihtem SPOKOJNIE można zrobic 50 lvl w max 3 tygodnie bez PACC (z pacc o 1/2 mniej...)
stary 08-04-2007, 17:26   #229
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Domyślny

Ty kreda co ty myslisz ze pozjadales wszystkie rozumy?? Nie obrazaj ludzi ktorzy ci nic nie zrobili. Koles ci zwraca normalnie uwage a ty mu od razu zaczynasz wrzocac! To jest forum a nie. I uspokoj sie bo tutaj kazdy ma prawo wypowiedziec sie na dany temat bez wzgledu czy to sie tobie podoba czy nie.

stary 08-04-2007, 17:38   #230
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Domyślny

Nie chodzilo o niego tylko o mnie!! Ja napisalem co mysle na ten temat a ty mnie od razu od newbie wyzywasz! Nie mogles po prostu powiedziec:
"moglby walnac z visa i po klopocie" nie obrazajac mnie?? To jest troche bardziej kulturalne...

stary 08-04-2007, 17:54   #231
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Domyślny

Mialem na mysli ogolnie bo pewnie do wszystkich tak skaczesz z pazurami jak tylko cos napisza...

stary 08-04-2007, 18:17   #232
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Oo jezeli ci to rzeszkadza "wyłacz emotikony" Oo

<joke man>
stary 08-04-2007, 19:02   #233
Ofiarazhackowania
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kreda Pokaż post
ciebie to w*****a a mnie cos innego ale nie musisz odrazu mowic ze jestem goburu bo to juz przesada a jak juz mowimy co nas w*****a to jeszcze te emotki przez 15 druidow narzekajacych na resp gsa po drodze do dc np
"Prosze powiedzcie mi gdzie mam expic "
albo"o to moj adv(w zdjeciach wklejaja 14 from 15) "albo "padlem ", "po co robili tego gsa po drodze do dc gdzie ja bede teraz wyciskac 5k/h " "kazda profesja ma swoje wady i zalety " to jest juz szczyt noobostwa
Nie no ty to mnie dobijasz,aż takiego żałosnego forumowicza nie widziałem,to forum staje sie za twoją sprawą do dupy.Lol Kreda
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 19:41   #234
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kreda Pokaż post
ciebie to w*****a a mnie cos innego ale nie musisz odrazu mowic ze jestem goburu bo to juz przesada a jak juz mowimy co nas w*****a to jeszcze te emotki przez 15 druidow narzekajacych na resp gsa po drodze do dc np
"Prosze powiedzcie mi gdzie mam expic "
albo"o to moj adv(w zdjeciach wklejaja 14 from 15) "albo "padlem ", "po co robili tego gsa po drodze do dc gdzie ja bede teraz wyciskac 5k/h " "kazda profesja ma swoje wady i zalety " to jest juz szczyt noobostwa
Ktoś się nam tu rozkręca. Kreda wytrzymaj jeszcze troche aż skończy się ban goburu, z pewnością będzie ciekawie.

Przede wszystkim twierdzenie, że któraś profesja jest lepsza czy też gorsza nie jest na miejscu. Póki mamy sytuacje, gdy taki knight lepiej blokuje niż mag, a znowu druid mocniej leczy niż paladyn, nie możemy czegoś takiego jednoznacznie stwierdzić. Określenie 'gorszy' czy też 'lepszy' byłoby na miejscu, gdyby dana profesja byłaby na każdej płaszczyźnie lepsza bądź równa niż inna.
Ale takiej sytuacji nie ma, dlatego wszystko pozostaje w rękach gracza i jego wyobraźni.

Lubie grać knightem, ponieważ na codzień jest banalny w grze i można bardzo szybko znaleźć ciekawe zajęcie. A jeśli się ma odrobinę wyobraźni, wtedy gra knightem może się okazać niezwykle efektowna i efektywna.
Paladin również jest interesującą profesją, ponieważ jako jedyny musi uciekać przed potworami, a czasami to może dostarczyć nie lada emocji.
Nie przepadam za grą sorcami ani druidami, przynajmniej w dobie tanich exori vis/flam/mort, ponieważ zdrowy rozsądek wymaga ich użycia, a przy takiej grze stajesz się jak bot, bo jedyną kwestią jest nauka sprawnego użycia hotkey'ów i obserowanie liczb. Sporadyczne są hunty przy użyciu run ofensywnych (mówie o mid-lvl, bo ten przedział jest wg mnie najważniejszy).
Natomiast przed "mana-update" sytuacja z postaciami magicznymi była o tyle ciekawa, że wiele osób chodziło np. na GSy z użyciem hmm, które jest równie ciekawe jak gra paladinem. Teraz hmm jest dla "frajerów", którzy nie kupili sobie pacca i mają dość kasy by nie polować z samą różdżką.
Uważam, że własny pomysł na gre jest najważniejszy, a u postaci magicznych ten pomysł jest dość ograniczony do wyboru opcji najbardziej ekonomicznych i logicznych, właśnie dlatego u mnie królują paladin z knightem. (dawno się tak nie rozpisałem )
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 19:48   #235
Schak
Użytkownik forum

Schak's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Daleko -.-

Imię: Spec'Kasq
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 19
Skille: -------
Poziom mag.: 99
Domyślny

Miałem Knighta (11 lvl) i miałem z tego wielką radochę chociaż miał okropne eq :
- Knife
- brass helmet
-chain armor
-studdet legi
-copper shield
Miałem lepsze ale oddałem komuś. Chodziłem na Swamp Trolle ( 5 mogło mnie zabić ) . Konto komuś innemu oddałem.
A uważam ,że Knight to bardzo fajna profesja ( nie mówie że silna ale nie tak słaba jak niektórzy piszą w tym temacie ) i tak sobie myśle , że kiedyś CipSoft coś zrobi i wyrówna siłę każdej profesji.

Jak ktoś ma jakiegoś 8lvla albo wyższego i nie jest mu potrzebny to moge nim grać i oddawać kase temu kto mi go da , bo na eq i na kasie mi nie zależy ( Jak ktoś chce zawrzec taki układ postac za kase to nich napisze do mnie ).
Schak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 20:04   #236
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

TAK! własnie kurwa tak. Wypowiadajcie sie tutaj te 11lvle z evul eq na swamp trollach czy tez z vortexami na rotach. KURWA MAĆ opanujcie sie ludzie do jasnej cholery.

P.S Wqrwiony ...

Edit. Tak kurwa Knight 11 lvl jest dobry! Dam ci 128 rp na NOC kazdego dnia (00:00 - 06:00) wbijaj 10k/h wychodząc na 0 - będę wdzięczny - moze bym ci oddał gdybym nie grał na pvp ... KURWA MAC

Ostatnio edytowany przez team_pk_druid - 08-04-2007 o 20:09.
stary 08-04-2007, 20:54   #237
BobbyX
Guest

Domyślny

Kreda! Bardzo proszę opanuj się. Prawda, są n00by. Podzielam po części Twoje zdanie. Jednak przestńcie spamować, albo piszcie na private. Jeden coś powie, drugi się go czepia i tak sie ciągnie przez 30 postów.

Co to tematu moim zdaniem jest on niepotrzebny, powstają tylko kłótnie. Równie dobrze moge założyć temat "Knight czyżby najlepsza profesja?" i masę podobnych. Kreda, tylko proszę nie czepiaj się mnie, to jest TYLKO moje zdanie, bo widzę, że z wieloma osobami się nei zgadzasz.

Żeby nie było, nie mam wyrobionego zdanie która profesja jest najgorsza, ale knightem gra się w miare ciekawie. Ma od dużo HP, atakuje za darmo, przynajmniej na słabszych miejscówkach się to przydaje i z dobrymi skillami całą kase ma dla siebie. Owszem ma wady jak wiele osób podkreśla nie "dotknie" nawet Demona. Szczerze wątpie czy jest to taką wielką wadą, ponieważ expić tam każdą profesją na początku raczej się nie da.Jeśli chodzi o facc to sorce expią szybko, ale mają związane z tym wydatki chociażby na mfy. Jeśli sorc ma expić za darmo tzn bez mfów np z WOI, i czekać potem aż ta mana się załaduje to na pewno nie wyciągnie zbyt dużo. Już w tym czasie knight nadrobi ten exp na słabszych potworach.

To jest tylko moje zdanie. Grałem sorcem(na facc i pacc) i gram knightem na facc. Na facc dla mnie lepszy knight.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 20:55   #238
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Ps sie nie udał ... newbie to osoba która WIE ze mało wie i chce sie uczyć nastomiast noob mysli ze jest elo a wie huja i pól i teraz na kolacje

zofnowali mi mjeko jetenastego rycesza powiedzcie mi gcie mjam wpic 11 lefel tilko seby mje znof nie zapili

OWN3D xD
stary 08-04-2007, 21:57   #239
avenmanti
Guest

Domyślny

Ja osiagnalem 50 i 47 lvl wiec czuje sie kompetentny do zabrania glosu w sprawie profesji. Moim zdaniem najlepszą jest sorcerer, tuż po nim druid, dalej pal a knight zdecydowanie najgorszy bo ma waste na większości dobrych potworów. I nie czepiajcie sie mnie ze moze expic na zolwiach czy ofie bo taki exp nie przystoi dla 100+ lvl -.- I nie uwazam ze "kazda profesja ma wady i zalety": moim zdaniem sorcerer ma bardzo malo wad a knight bardzo duzo, druid i pal gdzies po srodku (troche mniej wad ma druid). Jesli chodzi o knighta to jego jedynymi zaletami sa ilosc hp i cap ale to zupelnia nie wplywa na ich mozliwosci ofensywne. (chyba ze ktos kur.a umie atakowac hpekiem albo capem) Lista potworów przez które knight się nie może przebić jest dłuższa niż noobów z tego forum.

Powiedzialem to co chcialem powiedziec a teraz mozecie mnie zbluzgać jak wam sie to podoba i jajo wam staje

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 08-04-2007 o 22:08.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2007, 22:11   #240
team_pk_druid
Użytkownik Forum

Domyślny

Kurwa Mac A Tomby? Exp 250k/h Nie Przystoji Knightowi ? Ludzie Won

Edit.

Fakt 50 i 47 lvl to juz jestes pro Oo

Ostatnio edytowany przez team_pk_druid - 08-04-2007 o 22:14.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania