Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2007, 19:56   #261
Iron'knight
Użytkownik Forum

Iron'knight's Avatar

Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Rawa Mazowiecka _/

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 48
Skille: slabe
Poziom mag.: 5
Domyślny

Jak tak czytam posty ludzi ktorzy pisza ze knight jest do dupy i takie tam, to odrazu wiem, ze to sa Ci ktorym ich 10 sorc/druid/pall padl na ghulu i zeby sie wyżyc zwalają wszystko na knighta, i mowi ze ich druid/sorc/pall powah !
Nie osądzajcie jak sie gra knightem, skoro nigdy nim nie graliscie, albo graliscie knightem na 8lvl ze skillami 20/20 . Pograjcie sobie takim 40 knightem z dobrymi skillami, muach miodzio.

@avenmanti
a slyszales kiedys o bloczeniu Draga tylko exurujac sie? (no moze czasem UH). Na 40 lvl to miodzio bylo, ja tylko exura co jakis czas exteta a kumpel Sio i vis. Bylo wiecej expa dla mnie, aprzy tym 0 waste. 1-3 manasy na draga, a po 10-30 draga woi, albo nawet plate legi , a poza tym, mysle ze kazdy knight byl swiadom tego ze bedzie blokerem, mi tam to odpowiada
The less that you give, you're a taker
So it's on and on and on, it's Heaven and Hell, oh well

Ostatnio edytowany przez Iron'knight - 09-04-2007 o 20:02.
Iron'knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2007, 20:57   #262
rJuMuN
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 03 2007

rJuMuN ma numer GG 9769626 Send a message via Skype™ to rJuMuN
Domyślny smieszny

Jak zwidek to ek to ja mam 4 mlvl na 33 lvl drucie
zwidek to MS padalcu glupi

VISION ROOOOOOX
rJuMuN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 21:02   #263
Ddevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2006

Domyślny

Witam. Z góry przepraszam za częściowy offtopic.

Cóż... Muszę przyznać, że jestem niemile rozczarowany głupota większości dyskutantów, którzy udzielają się w tym temacie (chociaż słowo "dyskutant" niekoniecznie jest w tym przypadku adekwatne).

Tak sie jakoś składa, że dział "Profesje" zawiera najciekawsze tematy jeśli chodzi o tematykę tibijską, jednak poziom merytoryczny wypowiedzi jest poniżej krytyki. Żeby nie szukać daleko - cztery posty nade mną:

-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec
Knight jest udupiony, co nie zmienia faktu, ze i tak jest bardzo fajna profesja. ; )
Jak widze po twoim profilu, dacie dołączenia, notkach itede, jesteś dość znanym i lubianym użytkownikiem tego forum. Od takich ludzi aż prosi się, aby zaprezentowali jakiś nieco wyższy poziom intelektualny. Co mamy zamiast tego? Zabójczy jednolinijkowy post, zawierający stwierdzenie "knight jest udupoiony" wypowiedziane takim tonem, jakby był to co najmniej fakt objawiony. Rozumiem, imć Kajulcu, że nie wzrusza cię to, iż forumowicze dyskutują na ten temat (pomijam chwilowo poziom tejże dyskusji...) od przeszło 250 postów w tym temacie i około 300 postów w innym, bardzo podobnym tematyką do tego. Chyba dość jasno wynika z tego, że odpowiedź na to jakże banalne pytanie, postawione w temacie wątku nie jest tak oczywista, jak mogło by się to z początku zdawać. Może użyłbyś jakichś sensownych argumentów na poparcie swojej "tezy"? Czy to wykracza poza twoje zdolności intelektualno-umysłowe?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron'knight
Jak tak czytam posty ludzi ktorzy pisza ze knight jest do dupy i takie tam, to odrazu wiem, ze to sa Ci ktorym ich 10 sorc/druid/pall padl na ghulu i zeby sie wyżyc zwalają wszystko na knighta, i mowi ze ich druid/sorc/pall powah !
Nie osądzajcie jak sie gra knightem, skoro nigdy nim nie graliscie, albo graliscie knightem na 8lvl ze skillami 20/20 . Pograjcie sobie takim 40 knightem z dobrymi skillami, muach miodzio.

@avenmanti
a slyszales kiedys o bloczeniu Draga tylko exurujac sie? (no moze czasem UH). Na 40 lvl to miodzio bylo, ja tylko exura co jakis czas exteta a kumpel Sio i vis. Bylo wiecej expa dla mnie, aprzy tym 0 waste. 1-3 manasy na draga, a po 10-30 draga woi, albo nawet plate legi , a poza tym, mysle ze kazdy knight byl swiadom tego ze bedzie blokerem, mi tam to odpowiada
Tu zaś mamy świetny przykład postu, z którego aż wylewa się doświadczenie usera. 40 knight z dobrymi skillami? Na jakim świecie ty żyjesz? W dzisiejszych czasach to nawet nie zasługuje na kategorie "low level"... Ty powinieneś jeszcze siedzieć nosem w poradnikach (poziom poradników na forum zostawię sobie na kiedy indziej...), a nie tonem znawcy wygłaszać monologi o expieniu w dwie osoby na dragach i lootowaniu "nawet plate legów"... Litości.

Trzeci i czwarty post chyba nie wymagają komentarza...

-

Nie wiem, może ja tu nie pasuje, może wybijam się intelektualnie ponad otaczający mnie motłoch głupców (wrodzona skromność - każdy musi mieć jakieś wady). Jednak czy to tak trudno prowadzić konstruktywną dyskusję, popartą rzeczowymi argumentami? Gdzie leży problem w tym wypadku? Może po prostu w tym, że każdy na siłę stara się zabrać głos, podczas gdy nie ma tak naprawdę nic ciekawego i sensownego do powiedzenia?

-

@do moderacji

Rozumiem, że moderowanie tak dużym forum jak to przysparza wielu problemów i nie jest wcale prostą sprawą. Mimo to jednak, apeluje w swoim imieniu o ratowanie poziomu forum! Zbliżacie się w niepokojąco szybkim tempie do dna (poza działami niezwiązanymi z Tibią).
Rozumiem też, że większość moderatorów już dawno w Tibię nie gra i się nią nie interesuje. Wciąż jednak jest paru takich (*Ddevil patrzy znacząco w stronę Vila i Gremlina), którzy zaglądają do tych działów, jednak wasza działalność ogranicza się raczej do brania udziału w dyskusji niż jej moderowania. Owszem, kasujecie skrajnie głupie posty - to też sie liczy. Ale ciągle znajdują się tu nietknięte moderatorską ręką notki bardzo głupie, średnio głupie i trochę głupie. Może czas podnieść poprzeczkę? A jeśli nie dajecie sobie rady z moderowaniem tak liczną grupą, to może jakiś nabór nowych moderatorów, spośród grupy starych i doświadczonych użytkowników forum, którzy są w miarę zaufani i kompetentni? Dam sobie głowę uciąć, że znalezienie nadających się do tego userów nie było by zbyt dużym problemem.

Pozdrawiam.

-

Ddevilizm, klątwa - dyskusja w zacnej części tematów, w których odważyłem się zabrać głos (zarówno na tym, jak i na innych forach), zamierała w trybie natychmiastowym. Mam nadzieję, że w tym wypadku efekt będzie raczej przeciwny, a poziom dyskusji się podniesie.

Ostatnio edytowany przez Ddevil - 09-04-2007 o 21:04.
Ddevil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 21:28   #264
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
No to niestety musze cię rozczarować:
1. Na ghoulu nie padłem ani razu w całej swojej tibijskiej karierze.
2. Z 4 glownych postaci ktore posiadam: 50 ek, 47 ed, 38 ms, 33 pal - to wlasnie knight jest najsłabszy pomimo skilli 82/81 trenowanych 200+ godzin.
Cytuj:
Ja gralem knightem i to dosc dlugo bo od 8 do 50 lvl i uwazam go za zdecydowanie najgorsza profesje. Skille mam chyba dobre bo 82/81 i do tego trenowane ręcznie przez 200+ godzin. Ciekawe ile z was ręcznie zrobilo sobie skille bez pomocy bota? 1% czy 2% forumowiczów? A jednak pomimo zażartego treningu 200-250 godzin (w tym czasie sorcem bym spokojnie wbil 60-70 lvl) lista potworow ktorych nawet nie moge hitnac za 100+ (tu juz nawet nie jest mowa o zabijaniu ale o trafianiu -.-) jest kilkakrotnie dluzsza od liczby stron tego tematu. Po co wiec jest kur*a mać ten rycerz skoro on z broni wali tak ze pożal się boże... Jestem zmuszony wobec tego do expienia na potworach ktore daja 50-200 expa i nudzą mi się po kilku godzinach. Paladyn też nie jest zbyt mocny ale trafi kazdego potwora wiec moge expic nim duzo ciekawiej niz knightem i ma srednia hitow wyzsza ale dlaczego tak jest to nie mam zamiaru tlumaczyc noobom ktorzy swoja wiedza opieraja na obliczeniu kalkulatorem besthita bo szkoda mojego zdrowia, szukajcie w poradnikach -.- O profesjach magicznych nawet nie bede wspominac bo wszyscy wiemy ze sa one najlepsze obecnie. (tzn. pomijajac noobow typu 15 lvl knight -.-) Rycerz jest niby stworzony do walki wrecz ale jak on walczy wręcz to lepiej twarz zakryć w dłoniach.

OK, już możecie na mnie jechać swoimi noobskimi odzywkami typu "a bo knight expi za darmo!1!1!1!", "a bo knight ma wiekszego beshita niz paladyn to jest lepszy!1!1!1!", "a bo knight walnie exori a druid nie walnie blablablablabla fri itanz plx", "a bo knightem to z dobrymi skillami to walisz po 300 xDxDxD roxor", "a bo sorc to ma ciagle waste i musi robic runy pod depo ashuashuashu br?".

Btw: jestem ciekawy ktorego z boss'ów mozna trafic knightem z broni bo z tego co wiem to nawet muriusa (najslabszego) ciezko w ogole trafic a co dopiero za 100+. Teraz porownajcie to z sorcem ktory muriusa zabije z visa zanim chociaz raz sie uleczy. -.-

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 09-04-2007 o 21:37.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 21:51   #265
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ddevil Pokaż post
Jak widze po twoim profilu, dacie dołączenia, notkach itede, jesteś dość znanym i lubianym użytkownikiem tego forum.
No, powiedzmy, ze klocilbym sie czy taki lubiany jestem. W koncu wszyscy uwazaja mnie za gowniarza (i dobrze), a tak juz pewnie zostanie do konca.

Cytuj:
Od takich ludzi aż prosi się, aby zaprezentowali jakiś nieco wyższy poziom intelektualny. Co mamy zamiast tego? Zabójczy jednolinijkowy post, zawierający stwierdzenie "knight jest udupoiony" wypowiedziane takim tonem, jakby był to co najmniej fakt objawiony.
Niestety pisemna forma przekazu jakichkolwiek tresci jest dosyc mocno ograniczona, ton glosu ciezko jest wychwycic. Akurat piszac to zdanie nie mialem na celu rozciagac sie w wielkie dyskusje, wyrazilem tylko swoja skromna opinie. Z tego co widze, bardzo zabraklo Ci przed tym zdaniem dopisku "IMHO". Wiec prostuje to teraz. Moim skromniutkim zdaniem knight jest udupiony, co jednak nie zmienia faktu, ze jest bardzo dobra (jak i kazda inna!) profesja.

Cytuj:
Rozumiem, imć Kajulcu, że nie wzrusza cię to, iż forumowicze dyskutują na ten temat (pomijam chwilowo poziom tejże dyskusji...) od przeszło 250 postów w tym temacie i około 300 postów w innym, bardzo podobnym tematyką do tego. Chyba dość jasno wynika z tego, że odpowiedź na to jakże banalne pytanie, postawione w temacie wątku nie jest tak oczywista, jak mogło by się to z początku zdawać.
Oczywiscie, masz racje! Odpowiedz na to pytanie prosta nie jest. Jezeli oczywiscie odpowiedz na to pytanie istnieje, bo wlasciciele roznych profesji maja odmienny stosunek do wspominanego knighta.
Cytuj:
Może użyłbyś jakichś sensownych argumentów na poparcie swojej "tezy"? Czy to wykracza poza twoje zdolności intelektualno-umysłowe?
Nie, przytaczanie argumentow nie wykracza poza moj skromny rozumek. Nie uwazalem jednak, ze przytaczanie ich bedzie w ogole potrzebne, skoro, jak sam wspomniales, sa one wykladane jak na tacy od blisko 250 czy tam 300 postow (nie wnikam).
Pozdrawiam.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 22:02   #266
Ddevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec Pokaż post
Z tego co widze, bardzo zabraklo Ci przed tym zdaniem dopisku "IMHO". Wiec prostuje to teraz. Moim skromniutkim zdaniem knight jest udupiony, co jednak nie zmienia faktu, ze jest bardzo dobra (jak i kazda inna!) profesja.

(...)

Nie, przytaczanie argumentow nie wykracza poza moj skromny rozumek. Nie uwazalem jednak, ze przytaczanie ich bedzie w ogole potrzebne, skoro, jak sam wspomniales, sa one wykladane jak na tacy od blisko 250 czy tam 300 postow (nie wnikam).
Pozdrawiam.
Tutaj wychodzi to, o czym wspominałem w dalszej części mojego postu. Skoro sam twierdzisz, że temat jest już wyczerpany, to po co się udzielasz? Czyż nie jest to, tak jak mówiłem, w myśl zasady "mimo że nie mam nic sensownego do powiedzenia, to muszę się odezwać, bo tak"? Bo w takim razie jaki cel miał twój post, skoro, jak sam przyznałeś, temat jest wyczerpany.

"IMHO" i pochodne od tego to też skrajna głupota. Wyrażenie swojego zdania nic nie wnosi do dyskusji! Zatem, po co w ogóle się w takim wypadku odzywać? Albo piszesz rzetelną opinie na jakiś temat, budując ją na solidnych fundamentach z argumentów, albo się nie wypowiadaj. Twoje zdanie nikogo nie interesuje (oczywiście nie chodzi tu konkretnie o TWOJE zdanie, tylko o zdanie każdego, który w ten sposób się wypowiada).

Wybacz trochę ofensywny charakter poprzedniego posta, ale tak to już bywa czasem...

Ostatnio edytowany przez Ddevil - 09-04-2007 o 22:03.
Ddevil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 22:07   #267
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ddevil Pokaż post
Tutaj wychodzi to, o czym wspominałem w dalszej części mojego postu. Skoro sam twierdzisz, że temat jest już wyczerpany, to po co się udzielasz? Czyż nie jest to, tak jak mówiłem, w myśl zasady "mimo że nie mam nic sensownego do powiedzenia, to muszę się odezwać, bo tak"? Bo w takim razie jaki cel miał twój post, skoro, jak sam przyznałeś, temat jest wyczerpany.

"IMHO" i pochodne od tego to też skrajna głupota. Wyrażenie swojego zdania nic nie wnosi do dyskusji! Zatem, po co w ogóle się w takim wypadku odzywać? Albo piszesz rzetelną opinie na jakiś temat, budując ją na solidnych fundamentach z argumentów, albo się nie wypowiadaj. Twoje zdanie nikogo nie interesuje (oczywiście nie chodzi tu konkretnie o TWOJE zdanie, tylko o zdanie każdego, który w ten sposób się wypowiada).

Wybacz trochę ofensywny charakter poprzedniego posta, ale tak to już bywa czasem...
Ktory post jest bardziej ofensywny to nie bede mowic.. ; )
Dobrze, zeby bylo Ci lzej na duszy - jestem wrednym nabijaczem postow, ktory musi wtracic swoje trzy grosze do pewnych tematow. A teraz wybacz, ale nie chce robic jeszcze wiekszego bagna w tym topicu..
Pozdrawiam z calego serca.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 22:30   #268
Twoj_Miszcz
Zbanowany

Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Twoj_Miszcz ma numer GG 5157895
Domyślny

mimo wszystko i tak lubie grac knightem mam 17 knighta skille po 60 i nei nazekam,jak naraziej est fajnie ;]gorzej bedzie przy 50 + lvlu ^^
Twoj_Miszcz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 23:09   #269
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post
Btw: jestem ciekawy ktorego z boss'ów mozna trafic knightem z broni bo z tego co wiem to nawet muriusa (najslabszego) ciezko w ogole trafic a co dopiero za 100+. Teraz porownajcie to z sorcem ktory muriusa zabije z visa zanim chociaz raz sie uleczy. -.-
Jezu, dobrze ze Seromontis tego nie wie, bo jakby wiedzial to pewnie by sie podlamal i przestal wbijac miliony expa tygodniowo ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ddevil
Może czas podnieść poprzeczkę?
Popatrz na to z tej strony: wpuszczamy samych myslacych, z IQ powyzej gasnicy, w miare poprawna ortografia i wiedzacych o czym pisza ( uklon w strone wiadomo kogo ) - kto tu bedzie dyskutowal ? Ty z Gremlinem ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ddevil
A jeśli nie dajecie sobie rady z moderowaniem tak liczną grupą, to może jakiś nabór nowych moderatorów, spośród grupy starych i doświadczonych użytkowników forum, którzy są w miarę zaufani i kompetentni? Dam sobie głowę uciąć, że znalezienie nadających się do tego userów nie było by zbyt dużym problemem.
Skasowanie dowolnej ilosci postow - ~10 klikniec. Skasowanie tematu ( czy to glupiego czy schodzacego na OT ) - 3 albo 4 klikniecia. Do tego nie trzeba sztabu ludzi.

A dyskusja toczy sie tak jak sie toczy bo lubie dawac szanse wykazania sie ludziom zanim dostana bana za glupote.
stary 09-04-2007, 23:28   #270
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Jezu, dobrze ze Seromontis tego nie wie, bo jakby wiedzial to pewnie by sie podlamal i przestal wbijac miliony expa tygodniowo ...
Omg a kogo to obchodzi ile on wbija? Lol czlowieku ja tu gadam o zwyklych ludziach co sie loguja do tibii na 2-3 h dla zabawy a nie o jakims nalogowcu co pocina 8h/dobe (bo na wiecej stamina nie daje ale tez by cial -.-) Zabijanie bossów to Z-A-B-A-W-A zwlaszcza jak sie solo zabija a knightem nie zabijesz wiec zostaje ci nudny train i jakies tam poronione expowiska z potworami po 100 expa. Zreszta ten twoj seromontis i tak wbija mniej niz sorce i druty >.>
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 00:02   #271
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Lol czlowieku ja tu gadam o zwyklych ludziach co sie loguja do tibii na 2-3 h dla zabawy
..czyli statystycznych graczach solujacych bossow

Cytuj:
Zabijanie bossów to Z-A-B-A-W-A
nic nie stoi na przeszkodzie zeby bossow zabijac w grupie.

Cytuj:
Zreszta ten twoj seromontis i tak wbija mniej niz sorce i druty >.>
Tabele zdaja sie przeczyc.

##
Generalnie nie rozumiem na czym polega twoj problem: boli cie to ze nie mozesz solowac bossow - zmien gre/ zmien klase/ idz na forum bravo.pl ? Od spamowania forum bezwartosciowymi postami twoj problem nie zniknie.
stary 10-04-2007, 00:34   #272
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

@Ddevil
Co do Twoich wypowiedzi - jest w nich wiele racji, jednak problem jest taki, że statystyczny użytkownik tego forum nie wiele z niego zrozumie (jeśli wytrwa czytając je do końca) i dalej będzie wypisywał swoje święte racje.
Tutaj z pomocą przychodzi nasz dzielny stróż Vil i daje im do myślenia swoimi "trafnymi" argumentami.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Popatrz na to z tej strony: wpuszczamy samych myslacych, z IQ powyzej gasnicy, w miare poprawna ortografia i wiedzacych o czym pisza ( uklon w strone wiadomo kogo ) - kto tu bedzie dyskutowal ? Ty z Gremlinem ?
Może znajdzie się miejsce i dla mnie?

Ostatnio edytowany przez Marciniek - 10-04-2007 o 00:36.
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 09:43   #273
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Tabele zdaja sie przeczyc.
Tripida Master Sorcerer +14,507,378
Seromontis Elite Knight +9,804,052
Reszta nie pguje a te 5M to przepasc w szybkosci expienia na tym poziomie.

Ale nie w tym problem ze knight expi troche wolniej bo tak naprawde malo komu to przeszkadza. Prawdziwe wady knighta ktore ludziom (a przynajmniej mi) przeszkadzaja w zabawie to:
1. knight jest najgorszy w solowaniu potworów (jak coś się szybko leczy to knight musi wolac pomoc >.>)
2. knight jest najgorszy w huntowaniu potworów (0 expa i przeważnie denny loot, czasem nawet waste >.>)
3. knight expiac solo ma mega powah giga super W-A-S-T-E na mocnych potworach co w efekcie wyklucza mu mase miejscowek i zostają g*wna typu zolwie
4. przygotowanie postaci do ciekawej gry zajmuje mu najwiecej (inne profesje juz od 33 lvl moga calkiem dobrze sie bawic a knight nie dosc ze musi wbic ten lvl to jeszcze wytrenowac skille przez 200+ godzin >.>)
5. najmniejszy wybór miejscówek do expienia spowodowany sytuacją z punktu 3
6. Dla początkującego gracza jest to wbrew ogólnie panującej opinii najbardziej odrażająca i zniechęcająca profesja (ew. druga po paladynie ktorego takze nooby nie potrafia okiełznać) w czasie kiedy chodza po jaskinii i widza hity sorcow z rozdzek w porownaniu ze swoimi (efekt: populacja knightow drastycznie maleje)

Mówcie co chcecie ale ja to pisze z wlasnego doswiadczenia. Najbardziej mi przeszkadza w grze knightem to ze jest ciotą na mocnych potworach i g*wno im robi. Mniej mi przeszkadza to ze wolno expi chociaz na pewno nie jest to przyjemne >.>

Grajac knightem NIE czujesz ze jestes coraz lepszy bo mimo nowych lvli caly czas bijesz z broni tak samo i to jest wkur*iające i bezsensowne.

Cytuj:
zmien gre/ zmien klase/ idz na forum bravo.pl ?
done/done/nie bo tam nie bedzie takiej polewy z dzieci neo jak tutaj

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 10-04-2007 o 09:49.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 11:36   #274
Iron'knight
Użytkownik Forum

Iron'knight's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tripida Master Sorcerer +14,507,378
Seromontis Elite Knight +9,804,052
Reszta nie pguje a te 5M to przepasc w szybkosci expienia na tym poziomie.

Ale nie w tym problem ze knight expi troche wolniej bo tak naprawde malo komu to przeszkadza. Prawdziwe wady knighta ktore ludziom (a przynajmniej mi) przeszkadzaja w zabawie to:
1. knight jest najgorszy w solowaniu potworów (jak coś się szybko leczy to knight musi wolac pomoc >.>)
2. knight jest najgorszy w huntowaniu potworów (0 expa i przeważnie denny loot, czasem nawet waste >.>)
3. knight expiac solo ma mega powah giga super W-A-S-T-E na mocnych potworach co w efekcie wyklucza mu mase miejscowek i zostają g*wna typu zolwie
4. przygotowanie postaci do ciekawej gry zajmuje mu najwiecej (inne profesje juz od 33 lvl moga calkiem dobrze sie bawic a knight nie dosc ze musi wbic ten lvl to jeszcze wytrenowac skille przez 200+ godzin >.>)
6. Dla początkującego gracza jest to wbrew ogólnie panującej opinii najbardziej odrażająca i zniechęcająca profesja (ew. druga po paladynie ktorego takze nooby nie potrafia okiełznać) w czasie kiedy chodza po jaskinii i widza hity sorcow z rozdzek w porownaniu ze swoimi (efekt: populacja knightow drastycznie maleje)

Mówcie co chcecie ale ja to pisze z wlasnego doswiadczenia. Najbardziej mi przeszkadza w grze knightem to ze jest ciotą na mocnych potworach i g*wno im robi. Mniej mi przeszkadza to ze wolno expi chociaz na pewno nie jest to przyjemne >.>

Grajac knightem NIE czujesz ze jestes coraz lepszy bo mimo nowych lvli caly czas bijesz z broni tak samo i to jest wkur*iające i bezsensowne.

Pokazałeś klase.
Knightowi zostają gówna jak zolwie? Wątpie żeby było to gorsze w expie i kasie niż jakies jak dla sorca dragi (tam musisz co chwila latac po manasy).

Widziales kiedys jak sorc robi np. DHQ solo? A widziałes jak robi Knight? Wprawdzie to nie ma najmniejszego sensu, tak samo jak expienie knighem na jakis mocnych potworach. Ale sorc co chwila sie musiał na DHQ uhac na red, zastawiac m wallem itp.

Oprócz żołwi są też małpy, lizardy itp.
ty chyba nigdy nie grałes knightem, ja widze po Twoich postach.

Ahh bym zapomniał dodać. PVP - sorc pada na wojnie/ataku noob charów PK/ataku pk w chwile. Sam byłem z kumplem na dragach, staneliśmy obok respa, wpadł jakis 50 ms, Mort hur 2x i pada kumpel druid. Mi zostało 2/3 hp, prawie zdązylem loot z kumpla wziąc, a potem jeszcze uciekłem na loozie temu kolesiowi. Takich ataków miałem ok. 10, ani razu nie padłem moim knightem (co z tego ze tylko 42 lvl to nie ma znaczenia biorąc pod uwage ze inny ms/ed/rp do tego lvl padaja po 10+ razy)

btw. Dyskusja trzyma poziom, nie wyzywajcie sie tylko dyskutujcie. ^ napisałem moje zdanie.
PS. LoL Vil Ty jestes moim odbiciem. Ja tez 42 knight z aurea, 5 mlvl, tyle ze slabe skille. Pozdro

Ostatnio edytowany przez Iron'knight - 10-04-2007 o 11:40.
stary 10-04-2007, 11:42   #275
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Reszta nie pguje
BRAWO !

A byl tu taki ktory twierdzil ze knighci nie wbijaja wiecej niz 1 mln dziennie dlatego ze nie moga a nie dlatego ze nie probuja ...

Btw jakis tydzien-dwa w tyl Sero~ wycisnal troche ponad 14mln.

Cytuj:
Ale nie w tym problem ze knight expi troche wolniej bo tak naprawde malo komu to przeszkadza.
Wlasnie o to sie sprawa rozbija.

Cytuj:
Prawdziwe wady knighta ktore ludziom (a przynajmniej mi) przeszkadzaja w zabawie
Jakos malo kto poza Toba z tego powodu placze.

Cytuj:
oj cos slabo wypadales na huntach jesli miales 0 expa.

Cytuj:
na 50 levelu moze tak.

Cytuj:
trudno sie nie zgodzic, ale 200 godzin jest sporo zawyzone, poza tym trening w przeciwienstwie do expienia nie musi absorbowac uwagi i mozna sie podczas wbijania kolejnych skillow zajac czyms innym.

Cytuj:
na 50 levelu moze tak.

Cytuj:
Pojechales po calej linii.

Nikomu nie wmowisz, ze sorc, wymagajacy praktyki w uzywaniu visa, dobrego doboru wandow, wypelnienia plecaka w odpowiednich ilosciach manasami i innym stuffem a przede wszystkim rozsadnej gry i nie rzucania sie w zbyt duze grupy przeciwnika jest latwiejszy w prowadzeniu niz knight ktory leci przed siebie, zaznacza przeciwnika, czasem sie leczy i otwiera ciala w poszukiwaniu kasy ..

Poza tym to nie populacja knightow maleje, tylko sorcow rosnie.

Cytuj:
Mniej mi przeszkadza to ze wolno expi chociaz na pewno nie jest to przyjemne >.>
Expi gracz a nie profesja.

Cytuj:
no to w czym problem ?

Ostatnio edytowany przez Vil - 10-04-2007 o 11:47.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 12:15   #276
Wizarrd
Użytkownik forum

Wizarrd's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Krk

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Jedi Academy
Świat: Danubia
Poziom: -1
Skille: -1
Poziom mag.: -1
Wizarrd ma numer GG 8037599
Domyślny

Knight jest tak jak każda inna profesja ;] .. nierubcie takich beznadziejnych tematów jak możecie... Mam 98 EK , teraz zrobiłem MS 31 lv, miałem 63Rp i każda prof jest taka sama.. i niepierdolcie że są lepsze i gorsze prof. nieumie ktos graćto ma problem... jak niewierzycie to sami sprawdzie, robiac pare kont i pograjcie sobie na nich ;]
Wizarrd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 12:35   #277
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
Knightowi zostają gówna jak zolwie? Wątpie żeby było to gorsze w expie i kasie niż jakies jak dla sorca dragi
W kasie nie, w expie tak.
Cytuj:
Widziales kiedys jak sorc robi np. DHQ solo? A widziałes jak robi Knight?
Sorc kilkanascie sekund, knight tez kilkanascie ale minut. Efekt ten sam.
Cytuj:
Oprócz żołwi są też małpy, lizardy itp.
Orki pod thais, swamp trolle w veno, rotwormy na darashii etc -.-
Cytuj:
ty chyba nigdy nie grałes knightem, ja widze po Twoich postach.
Haha i kto to mowi 12 lvl knight -.-
Cytuj:
PVP - sorc pada na wojnie/ataku noob charów PK/ataku pk w chwile.
Knight tez, sekunde pozniej.
Cytuj:
Sam byłem z kumplem na dragach, staneliśmy obok respa, wpadł jakis 50 ms, Mort hur 2x i pada kumpel druid. Mi zostało 2/3 hp, prawie zdązylem loot z kumpla wziąc, a potem jeszcze uciekłem na loozie temu kolesiowi
Kumpel mial 2 czy 3 razy nizszy level od tego ms? A i za ile kupil chara na allegro?
Cytuj:
Takich ataków miałem ok. 10, ani razu nie padłem moim knightem
Wow, gratz -.-
Cytuj:
co z tego ze tylko 42 lvl to nie ma znaczenia biorąc pod uwage ze inny ms/ed/rp do tego lvl padaja po 10+ razy
Pada gracz a nie profesja.
Cytuj:
Jakos malo kto poza Toba z tego powodu placze.
Zapraszam na proposals.
Cytuj:
na 50 levelu moze tak.
a 47 ed jakos nie mam waste
Cytuj:
trudno sie nie zgodzic, ale 200 godzin jest sporo zawyzone, poza tym trening w przeciwienstwie do expienia nie musi absorbowac uwagi i mozna sie podczas wbijania kolejnych skillow zajac czyms innym.
Na slime nie da rady (pada co minute)
Cytuj:
na 50 levelu moze tak.
kolejny raz mam sie odwolac do mojego ed?
Cytuj:
Nikomu nie wmowisz, ze sorc, wymagajacy praktyki w uzywaniu visa, dobrego doboru wandow, wypelnienia plecaka w odpowiednich ilosciach manasami i innym stuffem a przede wszystkim rozsadnej gry i nie rzucania sie w zbyt duze grupy przeciwnika jest latwiejszy w prowadzeniu niz knight ktory leci przed siebie, zaznacza przeciwnika, czasem sie leczy i otwiera ciala w poszukiwaniu kasy ..
Wejdz knightem na 2 guardy a potem sorcem. Zobaczysz kto padnie pierwszy. (ofc zakladajac normalne expienie knighta czyli ful atak)
Cytuj:
Poza tym to nie populacja knightow maleje, tylko sorcow rosnie.
I jedno i drugie.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 12:43   #278
Iron'knight
Użytkownik Forum

Iron'knight's Avatar

Domyślny

42 knight jak juz. Wiem ze 42lvl to maly ale napewno JA wiem wiecej niz Ci ktorzy nigdy nie grali knightem.

Porównaj filmik dhq solo by 200+ ms, a by 100+ kina, nie chodzi o czas, ale o to ile było sytuacji "prawie ded" i ktory sie wiecej męczył.

A kumpel grał charem od 1lvl ale problem w tym, że akurat pisał na priv do kogoś, i mało kto trzyma caly czas reke na hotkey'u. Odstep miedzy Mort hurami był bardzo mały, wiecj kumpel nie mial sznas.

@Wizarrd
Ile kosztował ten 90+ knight?

Ostatnio edytowany przez Iron'knight - 10-04-2007 o 12:46.
stary 10-04-2007, 15:49   #279
xDe
Użytkownik Forum

xDe's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

Moim zdaniem knight jest bardziej postacia do pvm (player vs monster) a pozatym knight ma tyle hp ze i tak solo go sie zabic praktycznie nieda (praktycznie bo wiadomo ze za sterami moze siedziec noobek albo lagg czy player sie zagapil xD) lecz to samo ze strony kiny... sorc malo hp dostaje pare boomow i jest szansa ze pojdzie spac..wiec niech nikt mi niemowi ze knight to lipa...

Mam fioła na punkcie "xDe"

"Łazienka jest zamknięta..."
xDe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2007, 18:25   #280
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Sorc kilkanascie sekund, knight tez kilkanascie ale minut. Efekt ten sam.
Sorc kilkanascie/ dziesiat leveli pozniej. Efekt rozny przy takim samym levelu.

Cytuj:
Knight tez, sekunde pozniej.
zakladajac ze ma 3x tyle hp - na pewno nie bedzie to sekunda, a juz na pewno wystarczajaco czasu zeby zaczal sie leczyc.

Cytuj:
Wejdz knightem na 2 guardy a potem sorcem. Zobaczysz kto padnie pierwszy. (ofc zakladajac normalne expienie knighta czyli ful atak)
Zakladajac normalne expienie knighta, knight na guardach sie nie znajdzie. Wyprobuj to samo na elfach.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania