Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-04-2007, 22:43   #301
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

up@ o ile bijesz, ze gugo'wi bardziej na reke bic demony sd/explo + burst? Byl film z wojny na Antica krecony przez 210 rp Salve Knight ktory bil z burstow bo z boltow ledwo co ciupal.

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-04-2007, 09:26   #302
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
kilka demonow, banshee z nutkami a ty stoj po tp na srodku i zmieniaj SSA czesciej niz co sekunde ...
A nie wpadles na to ze zamiast stac mozna biec do korytarza na prawo? -.-
Cytuj:
combo o sile "hp sorca" +1, sorca kladzie, na knighcie nie robi wrazenia ( chyba ze sie obesrasz gdy 5 ludzi zasadzi ci kombo za 1/3 hp ).
Rycerz leczy się za mniej niż 1/3 życia. Na dodatek jak się zagapi to już nie ma 2/3 życia a wbrew pozorom nie łatwo przewidzieć combo.
Cytuj:
rozumiem, ze twoj przyklad z guardami sluzyl temu, zeby pokazac, zakladajac "ze sorc na full def dostaje mniej niz knight na full att", ze knight przezyje krocej. No to ja proponuje sprobowac tego samego na elf scoutach, hp knighta zagra ci na nerwach.
Na dowolnym potworze ktory nie wali z magii i nie wystepuje w ilosci wiekszej niz 2 knight szybciej padnie od sorca bo na full ataku z 81 shielda dostaje sie duzo wieksze baty od monstera niz na full defie z 20 shielda. Roznica miedzy full atak a full def jest powalająca i nie gadajcie ze tak nie jest bo sam porównywałem w ten sposob 50 ek z 47 ed.
Cytuj:
O ile bijesz ze taifun walnie wiecej z bursta niz gugo z bolta?(ZA KAZDYM RAZEM)
O ile bijesz ze gugo walnie z infernal bolta wiecej niz knight z ice rapiera za prawie kazdym razem? (prawie bo wiadomo ze moze sie przytrafic jakis pech i strzal w ogole nie trafiony, to samo u knighta) Wedlug mnie to knight jest skopany.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 10:13   #303
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post
A nie wpadles na to ze zamiast stac mozna biec do korytarza na prawo? -.-
a nie wpadles na to ze jest tam ciasno ?

Cytuj:
Rycerz leczy się za mniej niż 1/3 życia. Na dodatek jak się zagapi to już nie ma 2/3 życia a wbrew pozorom nie łatwo przewidzieć combo.
chvj z tego za ile sie leczy skoro zejda 3 kombosy zanim padnie i ma czas zareagowac.

Cytuj:
Na dowolnym potworze ktory nie wali z magii i nie wystepuje w ilosci wiekszej niz 2 knight szybciej padnie od sorca bo na full ataku z 81 shielda dostaje sie duzo wieksze baty od monstera niz na full defie z 20 shielda.
i tu w zasadzie wypada zakonczyc dyskusje ..

a argument " i nie gadajcie ze tak nie jest bo sam probowalem" nadaje sie do oprawienia w ramki.

Ostatnio edytowany przez Vil - 11-04-2007 o 10:24.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 17:56   #304
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Profesja: Elite Knight
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Poziom: 96
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

Sie klucicie kto lepiej/ szybciej itd wykona Dhq?
Oczywiscie ze to bedzie knight czy palladyn , iz mag ma za malo zycia na takie wyczyny. Oczywiscie moze walnac ue i uciec do tp ale to juz na wyzszy lvlach.(~200 tak mi sie wydaje)

Wiekszosc forumowiczy nie osiagnie wiekszego lvla niz 120~ a to tego czasu knight wymiata. (moje zdanie ofc)
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 22:41   #305
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
Domyślny

@Up a tu sie myslisz... Oglądałem filmik jak ~150ED wykonywał DHQ solo. Podszedł do switchta, demon podszedl, zabakarydował się z demonem mwallami i naparzal z SD ( utamo vita ), gdy brakowalo many, zaslonil sie mwallami, wymanasowal i tak w kolko. A knight moze bic demca z explo, exori, mealee(?) .

@Topic, jesli chodzi o facc to knight wymiata ( OF, EF, Mintwallin )
stary 11-04-2007, 22:56   #306
Liper
Użytkownik Forum

Liper's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Knight NIE jest najgorsza profesja sa ludzie ktorym gra sie nie podoba bo nie wyciga dostatecznie duzo expa/h.A skoro im sie to nie podoba to niech graja swoim poteznymi lvl sorkami.Poprostu ktos rzucil temat a polowa forum odpowiada ze najt jest taki zly ze az ryj piecze.Napisalem ten post, poniewaz denerwuje mnie juz to jak ktos pisze: ".. a szedlem swoim ek a tu nagle 2 behemothy wyskoczyly to je sparowalem tarcza a gdy przyaz 3 to juz padlem bo za duze kombo dostawalem..."LoL
Dziekuje.
Liper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2007, 23:39   #307
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shor'tugal Pokaż post
@Up a tu sie myslisz... Oglądałem filmik jak ~150ED wykonywał DHQ solo. Podszedł do switchta, demon podszedl, zabakarydował się z demonem mwallami i naparzal z SD ( utamo vita ), gdy brakowalo many, zaslonil sie mwallami, wymanasowal i tak w kolko. A knight moze bic demca z explo, exori, mealee(?) .

@Topic, jesli chodzi o facc to knight wymiata ( OF, EF, Mintwallin )
1)Jaki nick mial ten druid (h lvl druidow jest malo wiec powinienes wiedziec)
2)Jak dla mnie guwno prawda
3)Skonczyla sie mana to co demon przestal on go odsunol sie i mw puscil?

Cytuj:
O ile bijesz ze gugo walnie z infernal bolta wiecej niz knight z ice rapiera za prawie kazdym razem?
Mi nie chodzi o to czy on mniej czy wiecej walnie od knighta tylko ze on na dystans najlepiej nie bije (sorc z bursta wiecej walnie <tragedia>)
2)Jest mnostwo RP ktorych na oczy infernal bolta nie zobacza a ty mi nie mow ze "wiecej walnie z i. bolta niz z ir knight" bo ice rapier stoji 1-2k a infernal 5k i na nowych serwach mozesz powachac najwyzej drzwi na poi

Ostatnio edytowany przez Vil - 12-04-2007 o 03:06.
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 03:10   #308
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
1)Jaki nick mial ten druid (h lvl druidow jest malo wiec powinienes wiedziec)
Niekoniecznie ten sam o ktorego chodzilo, ale Bajexe on Askara zrobil solo druidem na 165.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
3)Skonczyla sie mana to co demon przestal on go odsunol sie i mw puscil?
nom.

Problem pojawia sie, gdy zaraz po wejsciu w teleport stworki przesuna sie w sposob inny niz 'fartowny' dla druida/ sorca, bo wystarczy ze nie bedzie sie dalo od razu biec w prawo i skonczy sie to tak, zebraknie many i nie bedzie nawet co zdrapywac z glazury.
stary 12-04-2007, 07:49   #309
Xyrax Knight
Użytkownik Forum

Xyrax Knight's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Ankrahmun

Świat: HAIL REFUGIA
Poziom: 61
Skille: 80/75 +
Poziom mag.: 5
Domyślny

Krytykujecię Ciągle tego biednego kina, tak wiem, wiem ms lub ed mają wiele możliwości ale nie mają tej przyjemności gdy bloczy demca, otwiera go a tu mpa a ty spadasz z krzesła i się cieszysz jak dziecko ;]. Kina ma taki + że gdy trzeba uciekać między dużo ilością potworów bo uzyje uh i po bulu, zobaczcie teraz w akcji sorca, nienadąży się manasować i zobaczy Biały napis "You Are Ded" a puźniej rodzą się takie dzieci neo i rzucają krzesłami
Pozdrawiam
Xyr~
Xyrax Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 15:29   #310
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Gildia: Inferno
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

@Shor'tugal
Ed na 150 mowisz?Szczerze Watpie [Ed na tym lvlu ma z 900 hp czy ile z taka iloscia jest to bardzo ryzykowne , oczywiscie moze da rade zrobic ale to raczej zalezy od umiejetnosci gracza.

Jednakze i tak knight czy palladyn moze wykonac tez niesamowicie trudne zadanie na ~120 lvlu (widzialem jak 100 rp robil solo)

Dhq sie robi okazyjnie.... wiec nie ma sensu sie klucic kto jest w tym lepszy.Na wyzszym lvlu kazda profesji bez problemu robi to solo.

W/g was sorc jest lepszy z tego powodu ze szybciej expi. Ale za to knightem mozna expic na "leżąco" a sorcem trzeba sie pocic naciskajac hotkeye i uwazac zeby jakis potwor nam combo nie walnol bo dostaniemy darmowego teleporta do temple.

Ostatnio edytowany przez Vrith - 12-04-2007 o 15:31.
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 16:42   #311
Rebeh
Użytkownik Forum

Rebeh's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2006
Lokacja: Zabrze

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Honera
Poziom: 180
Skille: 97/86
Poziom mag.: 8
Rebeh ma numer GG 1586499
Domyślny

http://www.youtube.com/watch?v=F54lsiCFmcI

119ms wykonuje dhq, solo
09:44 Rav'Knight [214]: rebeh shameless
09:45 Rav'Knight [214]: you wanna piece of him

14:53 Strini [23]: this human in lure scarab to larva, im hunt this, he think deading strini but nonono exura poffpoff im survival
Rebeh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 17:53   #312
maszter321
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 09 2006

Profesja: Knight
Poziom: 115
Domyślny

powiem tak...dla wiekszosci z was klocenie sie o to ktora profesja jest lepsza to jakis priorytet. kazda profesja jest dla osob ktore lubia nia grac. jesli do kurwy nedzy nie lubisz knighta bo masz evul sorca a knight z sca wali po 50 w czlowieka to nie truj dupy innym. Lubisz grac knightem?Graj.Nie?Nie graj. duzo rozumowania tu niema...Cipki zrobily 4 voc. zeby sie od siebie roznily. nie wiem po co sie klocic...lepiej wyslij maila do cipsoftu wiecej wskoracie

kthxbye

Pzdr.
17:20 Crin Tamweasi [10]: ile masz ataku miecz
-----------------------------------------------
18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 56 lvl
18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: i red czaha
18:30 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 79 mlev
18:31 Krwiozerczy Kroliczek [15]: wszyscy sie mnie boja

00:32 Xemok [129]: mnie nie wychowuja rodzice tylko ulica wiec zamknij pizde i siedz cicho bo o zyciu nic nie wiesz .
maszter321 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 17:58   #313
Adi Ninjax
Guest

Domyślny

Taka prawda gdyby nie Knighci to jak wykonano by POI(pits of Inferno) bez dobrego blokera nie ma dobrego hunta
sam jestem sorcem ale uważam że knight też jest dobry dajmy na to że knight walący ze sworda może wziąść "ice rapiery" i w ten sposób wali dobre hity
Skillanie to tak jak ćwiczenie np. dista palladynem też monotonne ale przydatne.
Dla mnie Knight nie jest taki słaby
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 19:01   #314
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adi Ninjax Pokaż post
knight walący ze sworda może wziąść "ice rapiery" i w ten sposób wali dobre hity
za przynajmniej 2k/ hit.
stary 12-04-2007, 20:36   #315
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adi Ninjax Pokaż post
Taka prawda gdyby nie Knighci to jak wykonano by POI(pits of Inferno) bez dobrego blokera nie ma dobrego hunta
sam jestem sorcem ale uważam że knight też jest dobry dajmy na to że knight walący ze sworda może wziąść "ice rapiery" i w ten sposób wali dobre hity
Skillanie to tak jak ćwiczenie np. dista palladynem też monotonne ale przydatne.
Dla mnie Knight nie jest taki słaby
No tak ale POI dało by się wykonać z jakimś BARDZO wysokim palkiem jako blokerem więc teoretycznie wykonalne.
Porównywanie skillowania pallem do skillowania knightem to raczej glupia rzecz gdyż palek zrobi 50 dista co zajemie mu "troszke" mniej czasu niż zrobienie 70/70 przez knighta.
Co do ice rapierów to zdadzam się w Vilem poza tym nie jest do zbyt wygodny spobób bo trzeba je zakładać poza tym możesz nie trafić(chmurka).
@Down
ty lepiej nie kozacz bo na większości swiatów kosztuje 2k a Vil nie ma czasu na pisanie pełnego spisu co i gdzie można kupić -.-

Ostatnio edytowany przez Cenarius - 12-04-2007 o 22:02.
Cenarius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 21:52   #316
BobbyX
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
za przynajmniej 2k/ hit.
I to jest moderator... Chociażby na Harmonii 1k za sztuke max.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-04-2007, 22:49   #317
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BobbyX Pokaż post
zakladajac ze kazdym trafisz .. w przeciwnym wypadku moze byc i 10k za trafionego hita ..
stary 13-04-2007, 00:29   #318
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BobbyX Pokaż post
ja bym proponowal rzucic cene z jakiegos nowego swiata...
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 17:45   #319
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
a nie wpadles na to ze jest tam ciasno ?
A nie wpadles na to ze pare postow nizej jest link do filmu solo by 119 ms? --.--
Cytuj:
chvj z tego za ile sie leczy skoro zejda 3 kombosy zanim padnie i ma czas zareagowac.
A nie wpadles na to ze knight nie leczy sie do pełna? --.--
Cytuj:
a argument " i nie gadajcie ze tak nie jest bo sam probowalem" nadaje sie do oprawienia w ramki.
No ja przynajmniej opieram swoja wiedze na wlasnych doswiadczeniach a nie tak jak ty na opowiadach kolegow z guild channela. Podaj swoj best lvl --.--

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 13-04-2007 o 17:47.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 18:26   #320
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
A nie wpadles na to ze pare postow nizej jest link do filmu solo by 119 ms? --.--
a nie wpadles na to ze 10 nastepnych moze tam pasc sromotnie ?

Cytuj:
A nie wpadles na to ze knight nie leczy sie do pełna? --.--
a nie wpadles na to ze sorc, nawet przy tym ze leczy sie mocniej niz do pelna, nie zdazy wogole uzyc czaru ?

Cytuj:
Podaj swoj best lvl --.--
Technicznie rzecz biorac - 42. Praktycznie rzecz biorac - 115.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania