Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-04-2007, 18:46   #321
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Profesja: Elite Knight
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Poziom: 96
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej.

@topic
Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine? Dla was sorc to pro evul pg ^^ niewiem jak wy ale ja nie umiem grac tak normalnie w dzien po szkole wiecej niz 2 godziny czy ile.
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-04-2007, 18:55   #322
blazee86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2007

Profesja: Master Sorcerer
Świat: arcania
Poziom: 29
Poziom mag.: 31
Domyślny

To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria. W dzisiejszej tibii doświadczony gracz nie ma prawa dednąć na potworze. Obliczasz sobie maksymalne kombo potwora i wiesz kiedy się uleczyć. Jedyna szansa na zgon na potworze to kick/lag, ale to już wszystkie profesje deda równo i nie ma znaczenie czy ktoś jest knightem czy sorcem.

Posiadam knighta i wydawała mi się to ciekawa postać dopóki nie założyłem pozostałych profesji. Uwierz mi nie warto wbijać 200lv knightem, ja wbiłem 111lv knightem i bije tak samo jak na 50lv (bo nie skillowałem). Moi koledzy sorcowie expią dużo szybciej, solują mocne potwory dużo łatwiej. Gra knightem jest czasem upokarzająca jak koleś prosi cię o test hita, a ty go czasem bijesz za 0hp (puff, spark) mając skille po 95/95. Średnia knighta z melee na potwory jest żałosna, ale super żałosna jest średnia knighta w pvp. Ponieważ najpierw hity są dzielone na 2, a dopiero później są redukowane przez armor przeciwnika i wychodzą hitki po 30 średnie. A taki sorc na 100lv walnie za 500hp z ue w ludzi. Sorc daje możliwości w ataku pvp, knight w pvp nadaje się jedynie do obrony.

Jakbyś nie był pewny dlaczego knight jest najgorszą profesją to napisz poniżej, a dam ci cały wykład i tym samym cię przekonam do swoich racji.

Ostatnio edytowany przez blazee86 - 13-04-2007 o 18:57.
blazee86 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 21:05   #323
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Technicznie rzecz biorac - 42. Praktycznie rzecz biorac - 115.
Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 21:27   #324
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria.
no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie

Ostatnio edytowany przez Vil - 13-04-2007 o 21:35.
Cenarius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 21:39   #325
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin Pokaż post
Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...
Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam.

I co wobec tego znaczy moj malutki levelik nabity z niesamowitym wysilkiem, spowodowanym proba nieznudzenia sie ta gra ?
stary 13-04-2007, 22:07   #326
babcia666
Użytkownik Forum

babcia666's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Rybnik

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Pandoria
babcia666 ma numer GG 8011403
Domyślny

Nie chce czytać całego tematu ale:
1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
2. Pall, sorc, czy druid mają wielokrotnie mniejsze szanse na przeżycie w trapie,
3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Wniosek: knight nie jest najgorszą profesją w Tibi cipsoft specjalnie zrobił każdą profesje tak, aby były zrównoważone(oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją).
babcia666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 22:09   #327
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
a nie wpadles na to ze 10 nastepnych moze tam pasc sromotnie ?
Jest ryzyko, jest zabawa. Ja chcialem tylko ci pokazac ze sie da. (bo do tej pory upierales sie ze nie mozna zrobic sorcem na ~100 lvl to widzisz ze jest to do wykonania aczkolwiek trudne i trzeba miec farta)
Cytuj:
a nie wpadles na to ze sorc, nawet przy tym ze leczy sie mocniej niz do pelna, nie zdazy wogole uzyc czaru ?
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.
Cytuj:
Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej
http://tibia.pl/spell/Magic_Wall
Cytuj:
Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine?
Tak, miedzy innymi dlatego. (tzn. nie na godzine a np. w miesiac bo na godzine to i knight moze wbic duzo ale ma duzy waste) Ale to nie jedyny i nie glowny powod. Przeczytaj sobie post blazee86 ktory jest wyzej to bedziesz wiedzial dlaczego. Chyba wypisal wszystkie glowne wady knighta i ja sie z nim w 100% zgadzam a jak ktos sie nie zgadza to od razu widac ile mu brakuje do tego 111 lvla.
Cytuj:
no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie
Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Cytuj:
Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam
Terefere, a ja mialem dostep do postaci mateusza dragon wielkiego ale mateusz zmienil passy i juz nie mam dostepu. A nabilem mu 50 lvli xDxDxD... Tak samo realne jak to twoje. Podaj nicki to pogadamy, jak narazie to traktuje cie jak zwyklego 42 lvl. (bo taki masz max...) Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Cytuj:
1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie.
Cytuj:
3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
Cytuj:
oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją
Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 13-04-2007 o 22:16.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 22:13   #328
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez avenmanti Pokaż post
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.
dopoki nie zacznie sie poruszac, tak.

Cytuj:
Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Jakby twoje zdanie cos znaczylo.

Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.

konczymy z OT.
stary 13-04-2007, 22:19   #329
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

@2UP
A jak ktoś sie nie zgadza ten jest chujem!;x
Gorzej jeśli 42lv wie wiecej o tibii

Ostatnio edytowany przez karate:] - 13-04-2007 o 22:21.
karate:] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 22:26   #330
Thoundoom
Użytkownik Forum

Thoundoom's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>
Dedykuje to tobie

Hahaha xD Ale wy jesteście pojebani OMFG. Spać. ( Karate i Vil niespać! )
Thoundoom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2007, 22:27   #331
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin

Cytuj:
Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach bo nie potrzebują arma i nie dostają obrażeń z łapy od monsterów a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Cytuj:
Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Tam gdzie inny widzą ciemność inni mogą widzieć światło wszystko zalerzy od punktu widzenia.
Cytuj:
Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie
Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Cytuj:
Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.
stary 14-04-2007, 08:58   #332
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

Avenmati zalosny jestes nie masz pojecia o tej grze to nie pierdol , moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata
@btw sry za notopic
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 02:36   #333
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.
ja mam dostep do konta od kumpla. niby jest sharing, w teorii jest za to ban. tylko w teorii... sadze, ze jest to podyktowane 2 faktami:
hack - po cholere dawales komus passy;
pg - ty spisz, ktos inny gra za ciebie. niby wprowadzili stamine, ale to nie jest problem, zeby grac drugim charem z konta ( konczy sie stamina, to sobie porobie runkow/bolcow/polowe ryb )
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 08:01   #334
Thoundoom
Użytkownik Forum

Thoundoom's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007

Domyślny

Po chuja offtop?
Thoundoom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 09:11   #335
maszter321
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 09 2006

Profesja: Knight
Poziom: 115
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez team_pk_druid Pokaż post
Elfy i exura exura zamiast UH ? po to manafludiy? 150lvl i blokując demony/wrl exura exura?
z tej wypowiedzi wynika ze nie widzisz roznicy miedzy elfami a demcami/wrl
17:20 Crin Tamweasi [10]: ile masz ataku miecz
-----------------------------------------------
18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 56 lvl
18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: i red czaha
18:30 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 79 mlev
18:31 Krwiozerczy Kroliczek [15]: wszyscy sie mnie boja

00:32 Xemok [129]: mnie nie wychowuja rodzice tylko ulica wiec zamknij pizde i siedz cicho bo o zyciu nic nie wiesz .
maszter321 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 11:09   #336
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vrith Pokaż post
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata
Widzialem jedna probe solo farona Mahdris czy cos przez 117 RP(gdy nie bylo cipbota) ladnie mu to szlo, knighta na podobnym lvlu nie widzialem i raczej nei zobacze.

Co do DHQ - ten sam pal co robil solo faraona zrobil DHQ na 100 lvlu, jest taki knight?(ja o takim nie slyszalem).

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 11:27   #337
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Dodam tylko gwoli ścisłości, że tym paladynem jest Wanyn, a jego wyczyny są udokumentowane filmem wmv. Tak, jakby ktoś podawał to do wątpliwości.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 11:29   #338
avenmanti
Guest

Domyślny

Cytuj:
To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie
Jesli paladyn nie nosi ze soba jakiejkolwiek tarczy (wystarczy dwarven, jak sie expi na guardach to ma tego pod dostatkiem bo po drodze przechodzi przez soldiery) to swiadczy to tylko o jego noobstwie.
Cytuj:
a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach
Jak sie nosi conajmniej plate seta to armor w polaczeniu z tarcza daje na tyle dobra obrone ze ciosy knighta da sie leczyc zwykla exura.
Cytuj:
a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Palek ma duzo przewage nad knightem od momentu kiedy zaczyna używać sd czyli od okolo 45 lvl. (wtedy sie wbija 15 mlvl)
Cytuj:
Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Magic walle bardzo pomagaja w takich sytuacjach. Knight jako jedyna profesja nie moze ich uzywac. (mowa tutaj o lvlach ponizej 130)
Cytuj:
Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.
Set i skill daja duzo mniej niz sam tryb walki. (atak/def)
Cytuj:
moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
Jak ktos nie umie wykorzystywac m-walli to swiadczy to o jego noobstwie.
Cytuj:
Tutaj Frapper juz ci wytlumaczyl ze sie mylisz. Ja jeszcze dodam od siebie ze pal jest najlepszy do solowania bo ma zarowno wystarczajaco duzo hp jak i mocny atak. Sorc/drut maja tylko bardzo mocny atak, a knight ma tylko dobry def.

Ostatnio edytowany przez avenmanti - 15-04-2007 o 11:30.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 13:30   #339
$orc
Guest

Problem Sorca lepiej EXPI???

Ludzie co wy mi tu Pier***, że Sorc albo Drut szybciej EXPIĄ???
Miałem 20 Knighta z 60 Sworda i zacząłem grać później jak braciak który miał 20 lvl jak ja zaczynałem.
Poszłem na Dc z Giant Swordem na 3h.
Po mnie poszedł braciak który mial 28lvl i 30mlvl i jakos wolniej expił.
I teraz sie pytam ja na 20lvl szybciej od brata na 28?
CO WY NA TO???
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2007, 13:33   #340
Bartek153
Użytkownik Forum

Bartek153's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: ankrahmun

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Samera
Poziom: 81
Skille: 86/60
Poziom mag.: 18
Domyślny

@up

czyli twoj brat nie umie expic.

2Pac Shakur 1971-1996 R.I.P.

21:36 Prince On Samera [55]: me will wait you anther all of that will pay to me me will wait you so pay to me so the royal helemt will be 30 k
15:39 Phoragus [13]: SZUKAM PRZYJACIELA ()<45lvl+>()
00:55 Nassif Neto [53]: where are carlin?
Bartek153 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania