|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |||||||||||||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||||||||||
![]() |
|
![]() |
#43 |
Guest
|
![]() Broń+explo to jest wlasnie combo ktore paladynem da sie leczyc zwykla exura lub exura granem (to tak gwoli scislosci jakby ktos przez pomylke uwazal ze knight jest silny). Exori nie mozna walnac 2 razy pod rzad.
|
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
![]() Exori na mniejszym lvlu przydaje sie tylko do zabawy lub solowania troche silniejszych potworow z duzym waste.No bo po co Ci czar ktory wali w ludzi po ~50.Na wyzszym juz przydaje sie tylko do dobijania np. jak ktos siedzi w trapie,lub lania takich potworow jak behe.
Ostatnio edytowany przez Lotress - 15-04-2007 o 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak jedziecie po knighcie ( imo slusznie) , ze moze zmienimy nazwe tematu na Dlaczego NIE wybrac knighta?
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Topic
Koleś masz perfidnie stare info ;s Knight juz nie expi najszybciej, bylo tak gdy nie bylo jeszcze wandow i rodow. W dodatku najczesciej teraz wybieraja sorca, knight zajmuje 2 pozycje. Lecz w letnim update maja wyrownac profesje i podobno maja dodac cos knightowi... mam nadzieje, ze bedzie to cos fajnego bo juz sie nie moge doczekac ; > Polecam knighta dla osob, ktorych nie obchodzi numerek obok nicka.
Najlepsze eq jakie mialem: golden armor (na Titanii i Galanie) crown legs (na Titanii i Galanie) bohy (na Titanii i Galanie) demon shield (na Titanii) crusader helmet (na Titanii i Galanie) giant sword (na Titanii) bright sword (na Titanii i Galanie) 220k (na Galanie) i 200k (na Titanii) Wszystko oddałem. Obecnie gram na Iridzie! Nie gram juz na Iridzie tylko Nebuli ![]() /\ Rotfl, ten podpis ustawilem jakies 2 lata temu gdy bylem jeszcze newbem ; << |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam glebe z ludzi, ktorzy pisza, że Paladyn jak zalozy tarcze to mu najt nic nie zrobi... No może takiemu palkowi jak Sir Dzidek, który ma 100 shielda to tak
![]() Widzieliscie kiedys, zeby jaka kolwiek profesja walczyla 1 vs 1... nie oplaca sie im wola wziasc ekipe i wtedy kogos z PK-owac... Każdy ma swoją ulubioną profesję ... ja lubie pala i tyle a teraz gram najtem ... nie jest tak zle ... Ostatnio edytowany przez dev1987 - 16-04-2007 o 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2007
Lokacja: Myślenice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dead-Mikrus
Profesja: Sorcerer
Gildia: BeeRAKa
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 39
![]() |
![]() Cytuj:
Przeczytaj sobie wywiad z MDW to zobaczysz ile siedzi przed komputerem -.- A zwłaszcza biorąc pod uwagę, to że studiuje i pracuje -.- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 115
|
![]() Cytuj:
17:20 Crin Tamweasi [10]: ile masz ataku miecz ----------------------------------------------- 18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 56 lvl 18:29 Krwiozerczy Kroliczek [15]: i red czaha 18:30 Krwiozerczy Kroliczek [15]: mam 79 mlev 18:31 Krwiozerczy Kroliczek [15]: wszyscy sie mnie boja 00:32 Xemok [129]: mnie nie wychowuja rodzice tylko ulica wiec zamknij pizde i siedz cicho bo o zyciu nic nie wiesz . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Guest
|
![]() Może to pytanie bedzie głupie ale: Czy ten temat ma jakiś cel?
![]() @ Edit Jak napisałeś o tym że na logu tibi jest knight o śmiałem sie przez 20 sekund. A propos : JA WCZORAJ WYNIOSŁEM ŚMIECI. Ostatnio edytowany przez misiekblade - 17-04-2007 o 20:35. |
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Knight tez moze bardzo szybko expic, wszystko zalezy od skilla gracza. Na korzysc najta przemawia dodatkowo brak skomplikowania (nie trzeba sie zastanawiac za duzo 'z jakiego hotkeya teraz pociagnac') oraz stosunkowo przyjemny exp. Co kto woli, jak zwykle. Po prostu knightem nie soluje sie demonow, knightem gra sie spokojnie i powoli. Idealna profesja dla osob, ktore nie maja ochoty powergamingowac 25/8. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
|
![]() [quote=Gremlin;1375076]
Pal to nie sorc, exura/exura gran nieleczy zadnych powaznych ilosci zycia. /QUOTE] A jednak, nawet to 50-100 hp daje wiecej niz knight zada..
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Paladyn wali więcej z SD niż knight ze swojego śmiechowego exori, w dodatku może bić bez przerwy. Na wyższym lvlu paladyn jest bardzo dobry w pvp ze względu na silne SD i duzo hp.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Takie silnie SD, ze nawet knight jest w stanie wyuhac sie i przetrzymac 3-4 atakujacych palkow ...
![]() |
#57 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Tu nie rozwaliles ![]() Moj qmpel, 58 rp. Wtedy mial lvl 49, (63 shielda). Expil se na OF'ie, (gral na free) i wbija sie 120 ek zeby go ubic. Zaklada shielda i ma knighta w dupie ![]() Knight mu bije po 20-30 max. A on ma 550 hp. Zaluzmy ze knight bedzie bil jeszcze explo Jego srednie combo to bedzie meele + exlpo = 25 + 100 = 125 Taki palek moze sie leczyc spokojnie na 200 hp, czyli co 2 tury. Ma lagga na 1 ture, to i tak przezyje, bo zostanie mu okolo 50 hp, fast pusci vite/uh i ma okolo 400 hp. Kolejna vita i ma znowu full. Wniosek? 120 ek nie moze ubic 50 palla. Wystarczy dwarven shield ![]() Cytuj:
Cytuj:
A pozatym, gdyby knightem nie dalo sie expic, to dlaczego taki seromontis, czy eo wbili po 250+ lvle? ![]() Chociaż przyznaje, jest to owiele bardziej uciazliwe ;]
PAJACYK.PL -> Kliknij i nakarm dzieciaka! POLSKIE SERCE.PL ->Klikając w czerwone serce, takżę pomożesz ludzia ![]() Poradnik - Jak założyć konto, oraz uploadować filmy na Tibicams Stop rapishadere! Niekturzy mają sieć lokalną, i limity ich bardzo ściśle ograniczają, a uploadować film na Tibicams, to tylko minuta dłużej! Dyslektyk Ostatnio edytowany przez Maxioris - 18-04-2007 o 19:57. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Cytuj:
Prosta kalkulacja... 4 * (180 + 50) = 920 Przy czym taki knight ma około 1500hp. Zatem dostaje combo za 60% swojego maksymalnego hp. Siła uha w tym przypadku to ok. 570. A gdyby odwrócić sytuację? Przypuśćmy że średnia z broni wynosi 50hp a z explo 60. Razem daje to: 110 * 4 = 440 Paladyn na 100 poziomie ma ok. 1100 hp, czyli co turę spada mu hp o ok. 40%. Obrażenia jest w stanie leczyć bezproblemowo UH'em. Zakładając, że paladyn będzie uciekał (w końcu knight musi atakować z bliska) średnia hitów będzie jeszcze niższa. Im wyższy lvl tym większą przewagę ma paladyn. Na 200 lvlu z SD może uderzyć za 400 (średnia ok. 360 obrażeń), co daje mu możliwość zabicia solo nawet 100 poziomowych magów, o czym knight może pomarzyć ze swoimi żałosnymi atakami z explo.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Chyba na logo jak coś. To samo sie Tyczy Wardiego i autora tego "poradnika". Co do samego poradnika.N/C Tego nawet nie można nazwać poradnikiem.Autor chciał dochwalić knighta,który w dzisiejszych czasach na popularności stracił.Hmm ja osobiscie nie mam nic do knighta.Gra sie w końcu taką profesją jaka nam odpowiada tu chyba nie chodzi o moc.Nie wiem po co w ogóle te kłotnie tutaj.Rozumiem wtrącić swoje 3 grosze ale nie odrazu : Paladyn jest lepszy!-Nie bo knight! -Gówno prawda bo sorcerer. Ostatnio edytowany przez Avery Twine - 18-04-2007 o 21:01. |
|
![]() |
![]() |
#60 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
boltow nie liczylem, bo komentarz dotyczyl sily sd a nie sily ataku. Co do 4 knightow vs palek: a po cholere maja w niego strzelac z explo ? jesli go nie trapna nie ma sensu zeby wogole go atakowali, jesli go trapna wystarczy ze stana w miejscu i poczekaja az padnie/ przyjdzie ktos do pomocy, atakowac beda za darmo. Malo tego, nawet w sytuacji gdy palek zdecyduje sie kogos atakowac, wystarczy zeby z tych 4 jeden byl przy kompie a reszta moze isc na pizze. Ludzie, jesli juz rzucacie jakas teze, to postarajcie sie ja chociaz zawiesic w jakiejs prawdopodobnej sytuacji, pvp jakkolwiek szczatkowe by nie bylo nie opiera sie na waleniu wszystkim co sie ma zeby tylko przeciwnik musial sie uhac .. Przeciwnika sie bije po to zeby go zabic a nie po to zeby stracil kase ..
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 18-04-2007 o 21:32. |
|
![]() |
![]() |