Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-04-2007, 18:14   #381
Vrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 12 2005

Imię: Muel Lan
Profesja: Elite Knight
Gildia: Inferno
Świat: Xerena
Poziom: 96
Skille: 88/84
Poziom mag.: 7
Domyślny

@ up wlasnie bije skille 90/85 mam ogromna nadzeieje ze warto (zapewno bede hity wieksze o 10.)
Vrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-04-2007, 18:17   #382
Szkolny'Uczen
Użytkownik Forum

Szkolny'Uczen's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Zgierz

Świat: Candia
Poziom: 103
Skille: 91/89
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vrith Pokaż post
@ up wlasnie bije skille 90/85 mam ogromna nadzeieje ze warto (zapewno bede hity wieksze o 10.)
Ja miałem 85/85 na 22 levelu i od tego czasu nic nie trenie. W hitach widzę różnice, ale nie wiem czy to od tych pięciu skilli czy od levela (podobno coś daje o.0)
stary 17-04-2007, 18:35   #383
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Niby skillowac sie nie oplaca, ale wbrew pozorom jest ogromna roznica miedzy skillami 80 a 90 oraz miedzy 90 i 95~~, pozniej to juz nie ma najmniejszego sensu skillowac.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2007, 18:41   #384
Duracell16
Użytkownik forum

Duracell16's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2007

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Harmonia
Poziom: 31+
Skille: 74/69
Poziom mag.: 5
Domyślny

HEh żal mi tych co oczywiście kłócili się z moim zdaniem co do trenowania knighta itp. faktycznie mówicie, że może przyjść n00b i zabić nam trolle... że może nas pk zabić, że może za przeproszeniem qrwa wszystko zabić zniszczyć i znieważyć. Z takim myśleniem to najlepiej nie włączajcie komputera, bo jeszcze wam wybuchnie Słuchając komentarze takich ludzi mam wrażenie, że maja 15 lvle skille 33/33 kradną, zabijają mobki innych, a później się dziwią, że ktoś im bije mobki lub ich samych ^^. Ja w 4 dni zrobiłem sobie skille 65/60 do tych skilli trenowałem na trollach i jakoś nie zdarzyło mi się ANI RAZU żeby ktoś zabił mi potworki, a mnie też nikt nie zabił, bo gram na pvp ze względu na to, że muszę dużo afkować. Komentowaliście także i śmialiście się, że użyłem PRZENOŚNI o wbijaniu skilla 80/80 w tydzień. Faktycznie tydzień to nie zajmie z pewnością więcej, ale jak słysze kogoś zdanie miesiącami... to żal.br plx ? Nie wiem po co się udzielacie komentarzami, które nic sensownego nie wnoszą oprócz bezsensownego krytykowania wszystkiego - bo nic pozytywnego nie widzicie w knighcie, a ja wręcz przeciwnie widzę to, że takie lapsy jak wy (nie wszyscy bez obrazy) nie umieją nimi grać, bo trzeba skillować (wand plxxxx aj em nob). Gra knightem po wbiciu rozsądnych skilli 70+ (radzę 80+) staje się wygodna i wręcz jest baaardzo miła bardziej od innych profesji jak dla mnie. No to tyle chyba co chciałem wnieść tym postem i pamiętajcie KNIGHT RoX
Duracell16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2007, 19:53   #385
Fefin
Użytkownik Forum

Fefin's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2006

Domyślny

He he he tak sobie was czytam i czytam i dzis spotkala mnie niespodzianka
Trenie sobie 30 min temu (Knight 42lvl skills 76/76, 2bp U-ha,GS) na slimach kolo trolli niedalko dwarf bridge
Wpada 36 sorc i sie pyta kiedy robie wypad nio to ja mu ze jeszce z 2hAle patrze zrobilo sie jasno naookolo mnie nio to bedzie jazdaKoles przywolal 2 FE i mnie napieprza...Nio to pierwwwsze 15 sec totalna panika (Slimy Blokuje mnie, 2 FE nawalaja + WoI + Sd od sorca) Nio to sobie mysle hmm lipa trza bedzie odrabiac nio ale sie w*****lem slimms Kill , nio i tera problem spiprzac, zabic FE i speprzac czy zabic sorca Sorc padl na 15 hitow i wyllotowalem Demon shielda i C-legsy i innne bzdety ( RS mial) wiec jezeli napki tu pisza ze 60 knajt ma problem z ubiciem 40 sorca to plx pograjce troche wiecej w ta gre
Fefin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-04-2007, 20:12   #386
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Pozatym chyba kazdy 60+ ryc majac trzezwy umysl (moj przypadek) ujebie sorca w takiej sytuacji jak up, tylko ze bez zabijania fe poprostu podchodzisz tak zeby fire explosion trafiało w sorca a mana sama spadnie az bedzie plakac ze many brak

Rycek moze nie trafia ci w guardy ale w blood crabusa z 80 axe ma na 2 hity jak dobrze wejdzie...

pozatym av~~ jak chcesz wpadnij na selene to ci przedstawie kolegow, wbijesz 60 lvl i moze moze warlo zobaczysz jak sie hujowo klepie paladynem-.-
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 09:32   #387
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Brat ostatnio wbil 90 i twierdzi ze roznica jest znaczaca chodzby z 89 na 90.
Majac 91 skila tracilem ~20% czasu podczas treningu na ghoulu, spowodowane bylo to tym ze nie trafialem co 15 ciosow. skiedy awanasowalem na 92 w axe zabilem 2 ghoule w ciagu godizny, przy trzecilm wlaczylem tryb balance i trafiam go co 5-10 ciosow. niby tylko 1 skil, a trening mi sie zmienil diametralnie.
stary 18-04-2007, 14:09   #388
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Domyślny

@Gremlin:
Szczerze to znam max 3 osoby z Candi co robią na okrągło runy, a gram tam 9 miesięcy około

W przypadku epvp kazdy expi jak moze ale resp nie wyrabia

Na wielu pvp ciezko juz spotkac ludzi co robia dzien w dzien bp uh/explo/gfb/hmm stojacych bez bota, no chyba ze akurat monk/ghoul i ktos skilluje

Co do skilla to praktycznie po 80-85 co skill jest diametralna roznica mozna to z latwoscia zauwazyc...

A co powie ktos gdy palek ma lvl 130 skill 99/30 i ma uzywac tarcze? Huja to warte bo i tak nie zbloka atakow-.-

stary 18-04-2007, 16:05   #389
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
Majac 91 skila tracilem ~20% czasu podczas treningu na ghoulu, spowodowane bylo to tym ze nie trafialem co 15 ciosow. skiedy awanasowalem na 92 w axe zabilem 2 ghoule w ciagu godizny, przy trzecilm wlaczylem tryb balance i trafiam go co 5-10 ciosow. niby tylko 1 skil, a trening mi sie zmienil diametralnie.
No wlasnie, wiec jak ktos mi wyjedzie z argumentem, ze "najtowi wyzsze skille nic nie daja" to albo nigdy nie mial 90+ albo sie nasluchal bucow zza bloku.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 16:22   #390
Piterownik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Wiem oczywiście, że tacy pr0 nie używają botów, ale czasami przydatny jest blood hit controler w TA...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2007, 01:00   #391
Paterel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 04 2007
Lokacja: Bukowno

Imię: Paterel
Profesja: Knight
Gildia: Fear
Świat: Titania
Poziom: 41
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Avenmanti

Uwazasz ze pall nie skilluje?? wychodzi z rooka i odrazu idzie expic, tak?? ja mysle nieco inaczej no ale coz.

Twierdzisz ze sorc 30 lvl ubije bez problemu knighta?? nie wydaje mi sie. mialem 34 lvl, przyszedl do mnie sorc z RS na 34 i mial 2 FE. jak myslisz, zabil mnie??
jesli tak to sie mylisz, mialem bardzo duze lagi, wiec stalem w miejscu i zpoczatku sie tylko uhalem, ale pomyslalem sa blisko, wiec full atak i leje, jeden padl, stworzyl nastepnego, padl nastepny sworzyl kolejnego, jak mu ubilem 4 czy 5 FE to zrezygnowal, wiec argumenty wynika ze Sorc vs. Knight, wygra napewno ten pierwszy do mnie nie przemawiaja.

a co do afk, myslisz ze sie nie da ubic sorca/druta co sa afk?? da sie jesli stoja na poziomie gdzie jest duzo miejsca, to bot nie koniecznie okaze sie pomocny, gdyz wyloguje on automatycznie dopiero wtedy gdy ktos bedzie na battle, a jesli ktos zobaczy same buty lub wlosy takiego afkera moze uzyc GFB lub FB kolo ofiary, a ta wtedy juz nie bedzie sie mogla wylogowac. knight padnie jak szmata, gdy bedzie afkowal, ja skilluje i zostawiam postac biegnac do wc, a osoby skillujace na bocie, maja chyba taka funkcje jak uhanie i jakis alarm gdy ktos go leje, wiec szybko moze wrocic z drugiego pokoju lub oderwac sie od innych czynosci aktualnie wykonujacych.

I moze juz skonczycie z tym "sorc z 2 FE rozwali knighta na wyzszym lvl"
Paterel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2007, 01:50   #392
Zyziek
Użytkownik Forum

Zyziek's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2007
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paterel Pokaż post
Avenmanti

Uwazasz ze pall nie skilluje?? wychodzi z rooka i odrazu idzie expic, tak?? ja mysle nieco inaczej no ale coz.
Skiluje pierwszy dzień, później może już spokojnie expić.
Zyziek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2007, 03:45   #393
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sozemego Pokaż post
No wlasnie, wiec jak ktos mi wyjedzie z argumentem, ze "najtowi wyzsze skille nic nie daja" to albo nigdy nie mial 90+ albo sie nasluchal bucow zza bloku.
gralem przez krotki czas knightem na 106 czy 109 lvl ze skilami 100/100. wziolem swojego prywatnego sca w lape. tego sie nie da wytlumaczyc. to trzeba zobaczyc....
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2007, 09:27   #394
Szkolny'Uczen
Użytkownik Forum

Szkolny'Uczen's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Zgierz

Świat: Candia
Poziom: 103
Skille: 91/89
Domyślny

Właśnie awansowałem z 90 na 91 axe Różnicy prakrycznie nie widzę, może minimalna. Amplituda hitów z dobrej broni jest chyba zbyt duża, żeby zauważyć różnicę jednego skilla
stary 20-04-2007, 09:28   #395
Paterel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 04 2007
Lokacja: Bukowno

Imię: Paterel
Profesja: Knight
Gildia: Fear
Świat: Titania
Poziom: 41
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

ale tam bylo napisane "Sorc/drut/pal nie skilluja w ogole.", wiec rozumiem ze on wychodzi z rooka pallkiem i odrazu jazda na exp

Szkolny'Uczen bardzo ladnie;p

Ostatnio edytowany przez Paterel - 20-04-2007 o 09:29.
Paterel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-04-2007, 10:14   #396
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szkolny'Uczen Pokaż post
Właśnie awansowałem z 90 na 91 axe Różnicy prakrycznie nie widzę, może minimalna. Amplituda hitów z dobrej broni jest chyba zbyt duża, żeby zauważyć różnicę jednego skilla
No wlasnie, majac 90 skila i sca oraz 91 i sca trudno zauwazyc roznice, ale trening z sickle pokazuje ze jednak cos sie zmienilo. Wtedy to skil (90 czy 91) a nie bron (ktora ma 7? ataku) wplywa na ciosy w zdecydowanie wiekszym stopniu.
stary 20-04-2007, 23:52   #397
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
No wlasnie, majac 90 skila i sca oraz 91 i sca trudno zauwazyc roznice, ale trening z sickle pokazuje ze jednak cos sie zmienilo. Wtedy to skil (90 czy 91) a nie bron (ktora ma 7? ataku) wplywa na ciosy w zdecydowanie wiekszym stopniu.
porownywanie skili rozniacych sie o 1 punkt niema za bardzo sensu, poniewaz jest to w zasadzie tylko odczuwalne przy treningu. proponowal bym porownac spory skok pomiedzy 70 a 80 skila i przepasc pomiedzy 80 a 90.
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 14:17   #398
klakier1990
Guest

Domyślny slaby

no rzeczywiscie knicht jest slaby ale .. na poczatku !! zobaczcie sobie jak minie 35 lvl !! wtedy to wszystko mu sie wzraca !! znam osobiscie duzo knichtow ktorzy sie tak wyrobili a na poczatku byli ciotami
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 15:26   #399
Kikifiki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Warszawa

Imię: Kikifiki
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurea
Poziom: 17
Skille: XX
Poziom mag.: 32
Domyślny

Knightem po porostu trzeba umieć grać!
Jak się nim poskilluje to potem knight wymiata.
Przyjdzie Ci 50 pall myśli. Hmmm 60 knight może być niezły loocik no to jedziemy a knight się zrywa i takiemu palladynowi baty z mieczyka po około 200-300 wchodzi i pallek pada. Poza tym knight jest profesją która chodzi najszybciej + BOH.
Kikifiki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 15:39   #400
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kikifiki Pokaż post
Knightem po porostu trzeba umieć grać!
Jak się nim poskilluje to potem knight wymiata.
Przyjdzie Ci 50 pall myśli. Hmmm 60 knight może być niezły loocik no to jedziemy a knight się zrywa i takiemu palladynowi baty z mieczyka po około 200-300 wchodzi i pallek pada. Poza tym knight jest profesją która chodzi najszybciej + BOH.
Za dużo DragonBalla-.-

Rycem na 0 arma lub w palka z kusza klepiesz okolo 130-140 przy 90+ chyba? bo nigdy nie widzialem ryca ktory klepie za tyle ludzi no za 100 tak ale nie za 200-.-
Jesli sie myle gremlin sprostuj mnie

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania