Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-04-2007, 21:52   #21
Mad-Sin
Użytkownik Forum

Mad-Sin's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...

Stan: Niegrający
Mad-Sin ma numer GG 4619816
Domyślny

Pisałem w tamtym roku. Na luziku z powtórzonymi wzorami... 72-74 punkty

Grunt to spokój. Na tym teście sprawdzane jest wasze logiczne myślenie oraz czytanie ze zrozumieniem.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-04-2007, 22:13   #22
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Mi próbne poszły słabo (80pkt - 43 z części i 37 z matematyczno-przyrodniczej), ale niespecjalnie się stresuję, bo nie ma po co. To tylko przeszkadza, nigdy pomaga. Ostatnio poświęciłem trochę czasu na wzory, żeby fizyki nie zawalić (kartkówka co lekcję), więc jedyne, co mnie gryzło, już załatwione. Będzie dobrze, to 85~ chcę wyciągnąć, mimo iż ambicje straciłem dawno.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:26   #23
Thoder
Użytkownik Forum

Thoder's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Chrzanów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Ripper

80 punktów i słabo? Chcesz się popisać, że taki mądry jesteś czy co?
Przecież 80 punktów to jest bardzo dużo, wiele osób ma nawet poniżej 50.
I wanna die with you.
Take your hand and walk away...

Forza Juve !

Cytuj:
"Adicz to jest stary wyjadacz, on kocha sie podszywać, budować coś, później to niszczyć - i wszystko kosztem innych."
Thoder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:42   #24
Maldinii
Guest

Domyślny

tak. Dobry pomysł. Wzory z maty i fizyki najgorsze. ale zarazem tylko wzory do nauczenia. Z Chemii bede musial pierwiastki ich wzory strukturalne i inne. a z Polskiego na wszelki wypadek rozprawke powtorze i czesc gramatyczną. Ehh najgorsze to ze człowiek nie wie co mu rzucą. Uczysz sie uczysz iles czasu i najwiekszy stres "czy dadza mi to czego ja sie ucze?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:50   #25
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005

Domyślny

Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinęły mi się 4 nauczycielki od chemii :| a być może tego, że jest to chyba jedyny przedmiot którego sensu nauki po prostu nie widzę. I jestem pewien, że na chemii stracę dużo punktów.
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:52   #26
Maldinii
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Calen Futh Pokaż post
Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinęły mi się 4 nauczycielki od chemii :| a być może tego, że jest to chyba jedyny przedmiot którego sensu nauki po prostu nie widzę. I jestem pewien, że na chemii stracę dużo punktów.
Oby tak nie było Zreszta mam podobna sytuacje jak ty. Ale życzy nam obojgu sukcesów ;P
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 22:59   #27
Times
Użytkownik Forum

Times's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maldinii Pokaż post
tak. Dobry pomysł. Wzory z maty i fizyki najgorsze. ale zarazem tylko wzory do nauczenia. Z Chemii bede musial pierwiastki ich wzory strukturalne i inne. a z Polskiego na wszelki wypadek rozprawke powtorze i czesc gramatyczną. Ehh najgorsze to ze człowiek nie wie co mu rzucą. Uczysz sie uczysz iles czasu i najwiekszy stres "czy dadza mi to czego ja sie ucze?
Noo.. Pierwiastki są trudne.. szczególne reakcje, spalanie, jonowe itp. Wątpię żeby było pytanie typu " Ile elektronów na 2 powłoce ma taki i taki pierwiastek ?" Bez podania tablicy. W tym egzaminie będą sprawdzać w większym stopniu umiejętności a nie wiedzę. Nie można też sie za bardzo stresować bo się poplącze w obliczeniach albo się głupotę palnie, mi na próbnym pomylił się wzór na pole koła z wzorem na obwód. Boję się o ten temat na humanie, bo u mnie z lekturami krucho, kilku w gimnazjum nie przeczytałem...
stary 21-04-2007, 23:20   #28
litt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 12 2006

Domyślny

Smieszycie mnie, skad mozecie wiedziec co bedzie na egzaminie w tym roku?
To, ze nie bedzie rozprawki tylko dlatego, ze przez ostatnie 2 lata byla, to imo smieszny argument. U mnie dosyc dobrze, z probnego dostalem 90, a celuje gdzies w +85 pkt. z glownego.
stary 21-04-2007, 23:23   #29
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Ja tam się bardziej boję o część humanistyczną bo z chemii i biologii mam same piątki (z biologii nawet jedną szóstkę) z matmy i geografii czwórki no i z fizyki trójki ale o to się nie boję bo zawsze testowe zadania z fizyki szły mi nieźle (mam zrypaną fizyczkę :/) aha i 36 punktów z próbnego bez zajrzenia do żadnej książki
ani zeszytu no ale z polaka już gorzej z próbnego: 31 punktów :/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Calen Futh Pokaż post
Ja chemii ni w ząb nie potrafię. Być może jest to wina tego, że przez 3 lata nauki przewinę
Ja chemii się nie boję

Ostatnio edytowany przez Ghard Lage - 21-04-2007 o 23:28.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 23:26   #30
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Domyślny

@2up: A ty mistrzu gdzieś wyczytał, że 2 lata z rzędu rozprawka ? Mi sie zdawało, że dwa lata temu był list.
stary 21-04-2007, 23:50   #31
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
2 lata z rzędu
Chyba chodziło ci o 'co dwa lata'. Btw strasznie luzaczysz z tym egzaminem... Jak piszesz, że ważniejszy jest dla ciebie mecz, to albo udajesz, albo nie jesteś na tyle dojrzały brać przyszłość w swoje ręce.

Ja pisałem rok temu, z humana 40 punktów, ze ścisłego 50 .

Ostatnio edytowany przez Smetana - 21-04-2007 o 23:53.
Smetana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2007, 23:55   #32
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Domyślny

@up: No. Na prawdę to, że ważniejszy jest dla mnie mecz świadczy o tym jaki jestem nie dojrzały. Przeca to jest tylko głupi test, który nic nie zmieni. Po pierwsze wierzę w swoje umiejętności, bo wiem, że średnia jaką mam w tym roku nie przyszła z niczego. A po drugie idę do technikum - więc te kilka punktów mniej nie znaczą aż tyle, bo żeby dostać się tam nie trzeba być evul geniuszem. Jeśli próbne napisałem na 75 punktów bez przygotowania żadnego, to myślę, że normalne testy pójdą mi tak samo lub lepiej (bo teraz coś sobie powtórzę- nie dużo, ale zawsze coś). A to, że powiedziałem iż mecz jest ważniejszy to nie znaczy, że uważam, że testy nie są ważne. btw. Coś pomyliłeś. To co cytowałeś pisał inny koleś, a to o meczu pisałem ja. A swoje słowa skierowałeś do jednej osoby.

@down: Ja chcę napisać testy na minimum 70 punktów tylko dla siebie. Taki sobie cel postawiłem i przypuszczam, że bez problemu mi się uda. Oczywiście gdybym chciał iść do jakiegoś LO dobrego (Co mógłbym zrobić, bo uważam, że mam na to warunki) to bym się przykładał.

Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 22-04-2007 o 00:03.
stary 21-04-2007, 23:59   #33
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
A po drugie idę do technikum
Chyba że tak. Ale jak się idzie do technikum to chyba wystarczy przyjść na ten egzamin .
stary 22-04-2007, 00:02   #34
Ksabi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 02 2006

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Podejdźcie do egzaminu na luzie, przypomnijcie sobie jedynie wzory. No i najważniejsze, nie możecie się denerwować, szczególnie na części matematycznej, niektóre zadania mogą być dosyć trudne, trzeba podejść do tego na spokojnie no i znać wzory.

Powodzenia
Ksabi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 00:22   #35
Colo_2006
Użytkownik Forum

Colo_2006's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Berlin
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: brak
Świat: Refugia
Poziom: 999
Skille: 100/99
Domyślny

Dobry nastrój to najwazniejsze Ja o human sie nie boje bo raczej mi dobze to idzie :> 20/20 z zamknietych :> na probnym to byl dla mnie szok . gozej 2 czesc mat i fiz u mnie kiepsko . Mam prozbe , czy zna ktos jakas strone z wzorami ?? jak tak to prosze podac.

"Ceną była śmierć za wolności smak.
Choć minął czasu szmat, ty pamiętaj brat
Ceną była śmierć, życie oddał dziad
63 dni chwały, nie przeliczając strat"

Ostatnio edytowany przez Colo_2006 - 22-04-2007 o 17:09.
Colo_2006 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 00:29   #36
Times
Użytkownik Forum

Times's Avatar

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław

Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colo_2006 Pokaż post
Dobry nastrój to najwazniejsze Ja o human sie nie boje bo raczej mi dobze to idzie :> 20/20 z zamknietych :> na probnym to byl dla mnie szok . gozej 2 czesc mat i fiz u mnie kiepsko . Mam prozbe , czy zna ktos jakas strone z worami ?? jak tak to prosze podac.
Bardzo proszę:
http://www.worki.pl/
http://www.wimar.net/
http://www.sipeko.pl/

Na googlach jest więcej.

Pozdro..
stary 22-04-2007, 00:32   #37
Naly
Guest

Domyślny

...........................................

Ostatnio edytowany przez Naly - 31-08-2007 o 15:45.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 00:43   #38
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Miałem dwa próbne. Pierwszy - hum 48, mat-przyr 40+ (nie wiem ile dokładnie), razem 88+. Drugi - hum 40, mat-przyr 45, razem 85.

Oba bez przygotowania i z obu jestem dumny. Teraz chciałbym 90, ale 85 mnie zadowoli ^^

Idę w garniaku. I na luzie, powtórzę wzory z matmy i fizyki, przypomnę sobie dokładniej jak się pisze rozprawkę... i w sumie tyle.

edit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thoder Pokaż post
@Ripper

80 punktów i słabo? Chcesz się popisać, że taki mądry jesteś czy co?
Przecież 80 punktów to jest bardzo dużo, wiele osób ma nawet poniżej 50.
80 to nieźle. A żeby mieć poniżej 50 to trzeba być kretynem...

A ja chcę dobrze napisać także dlatego, że być może podczas wakacji będę emigrować do Danii, a niekoniecznie orientuję się tam w szkolnictwie i chciałbym z dobrym wynikiem z Polski wyjechać. Swoją drogą, będę szedł z gimnazjum do... gimnazjum, bo w tymże kraju mają 9 lat podstawówki i 3 gimnazjum ^^

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 22-04-2007 o 00:47.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 01:12   #39
gavreonien
Użytkownik Forum

gavreonien's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie

Domyślny

żeby mieć poniżej 60 (nie 50) to trzeba byś kretynem. Ten test wymaga podstawowej wiedzy i umiejętności czytania...

Miałem 72 punkty (40 polski, 32 matprzyr), lecz testy odbywały się troche na innych zasadach i były one z deczka dla picu, z tym wynikiem i moimi ocenami nie dostałbym się do tego liceum co jestem teraz...

Proud Fan
gavreonien jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-04-2007, 12:10   #40
Maldinii
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gavreonien Pokaż post
żeby mieć poniżej 60 (nie 50) to trzeba byś kretynem. Ten test wymaga podstawowej wiedzy i umiejętności czytania...

Miałem 72 punkty (40 polski, 32 matprzyr), lecz testy odbywały się troche na innych zasadach i były one z deczka dla picu, z tym wynikiem i moimi ocenami nie dostałbym się do tego liceum co jestem teraz...
Masz na mysdli chyba Human tam wystarczy czytac i miec podstawową wiedze. Ale chyba o matfizie tak nie powiesz?
Piszcie co chcielibyscie zeby rzucili wam na humanie i na matfizie
Ja bym chciał na humanie no o II wojnie i polska w XX wieku, a na matfizie cos z
Polski dokładnie, pojezierza, kotliny i takie rozne rzeczy. Tu byłoby najciekawiej według mnie. Ale... to tylko marzenia
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania