Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-04-2007, 15:47   #281
AdiDet
Guest

Domyślny

Elo elo

mam pytanko, ktore mnie nurtuje.

Bylo w 2 czesci pytanie cos takiego:

W ktorej porze roku pada najwiecej swiatla na morze baltyckie?

Odpowiedz: .........................................

Ja napisałem odpowiedz jednym slowem: Lato, tak samo w drugim pytaniu: Wiosna.

Uznaja mi takie cos? Siostra i koledzy mowia ze tak, bo na matematycznym nie patrza na jezyk i styl tylko na odczytywanie itp. Wie ktos moze?
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-04-2007, 16:02   #282
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AdiDet Pokaż post
Elo elo

mam pytanko, ktore mnie nurtuje.

Bylo w 2 czesci pytanie cos takiego:

W ktorej porze roku pada najwiecej swiatla na morze baltyckie?

Odpowiedz: .........................................

Ja napisałem odpowiedz jednym slowem: Lato, tak samo w drugim pytaniu: Wiosna.

Uznaja mi takie cos? Siostra i koledzy mowia ze tak, bo na matematycznym nie patrza na jezyk i styl tylko na odczytywanie itp. Wie ktos moze?
Sadze, ze luzacko uznaja.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 16:16   #283
Gandalf of Gray
Użytkownik Forum

Gandalf of Gray's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2005
Lokacja: Ab'dendriel

Imię: Saojen
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Domyślny

Matematyka 47 pkt xD 3 bledy na zamknietych xd
stary 25-04-2007, 18:04   #284
Ksabi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 02 2006

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Patrzę, że na tym forum same orły są, wszyscy powyżej 40 pktów z matmy i około 85 ogółem Ciekawe, kto mówi prawdę ...
Ksabi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 18:20   #285
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksabi Pokaż post
Patrzę, że na tym forum same orły są, wszyscy powyżej 40 pktów z matmy i około 85 ogółem Ciekawe, kto mówi prawdę ...
Bo to nasze sprytne forum jest, tutaj wszyscy maja srednia 5.666, 90+ pkt. z testu i do tego sa laureatami ze wszystkich olimpiad. ; )
Norma, w koncu to forum Tibijsczykow, nie?

retired/retarded
stary 25-04-2007, 18:42   #286
Always hunted
Użytkownik Forum

Always hunted's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...

Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
Always hunted ma numer GG 8078836
Domyślny

Heh, test był po prostu banalny... ale, z powodu nieuwagi, wyłożyłem się na pierwszym zadaniu z wałem (1 albo 0 pkt będzie), fizyce (0 albo 1 :/) i na kilku zamkniętych.... kurwa :/ mam, w najgorszym razie, TYLKO 36 punktów.... szlag człowieka trafia, jak 2 zadania potrafią zepsuć życie :/
Za humanistyczny mam pewnie 42-45, w zależności jak ocenią rozprawkę i zaproszenie (zapomniałem adresu podać, lol, wymiatam)

Btw, tutaj też wymiatam... w zadaniu z roztworami, zapomniałem, że się one sumują ;D

Już skopiowałem, w końcu pomysł był mój ;d
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez plafdzifego mloka
Mroku (21-03-2007 18:31)
hyba nie zaówarzyłeś ,rze to byl joke -.-'
mash problem
metalOOffcu?
Mroku (21-03-2007 18:32)
iks.IKS
PS: Dzięki za reklamę ;d

Ostatnio edytowany przez Always hunted - 25-04-2007 o 18:44. Powód: jestem kretyneeeeeeeem
Always hunted jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 19:06   #287
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksabi Pokaż post
Czytając ten test, uśmiechnąłem się.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 19:30   #288
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Always hunted Pokaż post
Btw, tutaj też wymiatam... w zadaniu z roztworami, zapomniałem, że się one sumują ;D
Tak to jest, ze na najbardziej banalnych sie czlowiek zawsze wylozy.
Btw. tez zapomnialem, ze sie sumuja. Bylem w 100% pewny, ze jak 1g soli, 20g wody, to roztwor bedzie 5-o procentowy. ; ) Przyznaje sie do glupoty. xD

retired/retarded
stary 25-04-2007, 19:51   #289
Femqa
Użytkownik Forum

Femqa's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2006

Imię: Femqa
Profesja: Elder Druid
Gildia: Brave Forks
Świat: Celesta
Poziom: 115
Poziom mag.: 73
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajulec Pokaż post
Tak to jest, ze na najbardziej banalnych sie czlowiek zawsze wylozy.
Btw. tez zapomnialem, ze sie sumuja. Bylem w 100% pewny, ze jak 1g soli, 20g wody, to roztwor bedzie 5-o procentowy. ; ) Przyznaje sie do glupoty. xD
heheheh ja tez! xD ogolnie humanistyczny poszedl mi zadziwiajoco o_O wszystko mam dobrze i te same argumenty w rozprawce co na stronie komisji egzaminacyjnej - wiec licze na ok 48 pkt ale za to dzisiaj masakra, zawalilam zadanie z kWh, obliczylam kWs (kilowatosekundy -.-) i ogolnie kaput, a - moglby mi ktos powiedziec czemu proporcja w zadaniu z tym wałem nie byla ze:
12 - 100%
x - 120% ? czemu nie? nie rozumiem? to, co proponuje komisja egzaminacyjna w tym zadaniu to jakas porazka, w tym momencie sie zastanawiam, czy oni to sami umieją policzyć xD
ach - jeszcze jedno, mianowicie, jesli zostawilam w tym zadaniu z gliną wynik - 100pierwiastkow_z_169, i nie wyciagnelam pierwiastka, co po wyciagnieciu daje 1300 - zaliczą?

Ostatnio edytowany przez Femqa - 25-04-2007 o 19:53.
Femqa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 20:21   #290
Ahril
Użytkownik Forum

Ahril's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2005
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Imię: Ahril
Profesja: Druid
Świat: Secura
Domyślny

@up
Trzeba znaleźć taką liczbę, która po ODJĘCIU 20% da 12, np.
x - 20%x = 12
80%x = 12 | . 100
80x = 1200
x = 15
Ahril jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 20:41   #291
Gorn Valorian
Użytkownik Forum

Gorn Valorian's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Gorn Valorian ma numer GG 5998611
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez beznick Pokaż post
no to ladnie bedzie te 15 .
co narsysowaliscie w brudnopisie w arkuszu ? ja zenski narzad plciowy by Wlatcy Moch
Mój kolega raz na takim teście napisał kilka "ładnych słów i znaków" i dostał 7 punktów ujemnych ;].

No ale koniec wspomnień. Teścior banał. Oczywiście musiałem się wyłożyć na najprostszych pytaniach, no ale cóż... Napisałem, czekam na punkty i zastanowię się jeszcze nad szkołą. Teraz muszę poszukać osoby chętnej do grania w Soldata i odstresować się ;].
stary 25-04-2007, 21:54   #292
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Moje wrażenia z egzaminu:
a) część humanistyczna:
Rano prysznic, na śniadanie dwa jogurty, wbiłem się w gajer, wziąłem trzy długopisy (bo do tych pod szczęśliwą gwiazdą urodzonych nie należę), legitymację i idziemy. Kiedy przyszedłem, wszyscy już byli przed stołówką (tam miałem pisać = P jako 'elytarny'). Wylosowałem numerek 24, chwilę pobłądziłem, szukając odpowiedniego stolika, po czym w końcu usiadłem. Wyjąłem narzędzia pracy i rozglądałem się po sali, patrząc kto gdzie siada. Kto usadowił się przede mną? Jedna z najseksowniejszych dziewczyn w szkole, w dodatku w czarnej spódnicy, która odsłaniała więcej, niż przyzwoitość na to pozwala. Pierwsza myśl - "i jak ja tu mam się na egzaminie skoncentrować?", ale ostatecznie dałem sobie radę. Rozdali nam arkusze. Tu zaczął się problem otwierania ich (zapieczętowane były takimi śmiesznymi naklejkami). No nic, na szczęście Ripper to przewidująca bestia, i wziąłem kostkę od gitary, więc poradziłem sobie z tym bez problemu. Czas ruszył; zaczęliśmy pisać. Zadania zamknięte - hm, jeśli będzie mniej niż 100% to się naprawdę zdziwię (nie sprawdzałem w wyborczej, bo i tak nie pamiętam, a poza tym nie chcę sobie psuć miłej/niemiłej niespodzianki w czerwcu). Zadania otwarte - hm, tu już gorzej. Patrząc na pytania pod wierszem pani Kazimiery, przez chwilę zbaraniałem. Ostatecznie napisałem wszystko, chociaż wtopiłem przy kwestii wielokropka i jego funkcji. Może w czymś jeszcze? Nie wiem. Później zaproszenie - standart. Poszło raczej dobrze. Pewnie mi jeden punkt obetną za przysłowiowe duperele, takie jak stylistyka i interpunkcja (cholera, jakoś w opowiadaniach przychodzi mi to łatwiej). Na deser - rozprawka. No, to jesteśmy w domu. Pewnie i tak napisałem ją gorzej niż sądzę, ale więcej niż 3 punktów nie mam zamiaru stracić. Po wypełnieniu całego arkusza - sprawdziłem wszystko jeszcze raz, wprowadziłem drobne korekty i... wolny. No, przynajmniej do jutra.
b) część matematyczno-przyrodnicza.
Rano tak, jak wczoraj, z tym szczegółem, że ogoliłem się ze względu na randkę, czekającą mnie wkrótce po egzaminie. Oprócz długopisów i legitymacji wziąłem linijkę, cyrkiel, ołówek, ostrzynkę, kątomierz (brat mi wcisnął, ostatecznie zabrać można) i ekierkę (połamana nieco, ale kąt prosty był). Wszystkie przybory wygrzebałem sobie rano, bo na tyle mądrości nie wystarczyło, żeby zrobić to wcześniej. No nic. Idziemy do szkoły. Jak zwykle - przyszedłem ostatni. Weszliśmy na salę, tym razem numerek 17. Widoki w postaci przedstawicielek płci pięknej mocno ograniczone. Może to i lepiej? Kiedy już usiadłem i zacząłem myśleć o głupotach, przewodniczący komisji wziął mnie oraz pewną dziewczynę (tak btw - siostrę mojej sąsiadki z dnia wczorajszego), żebyśmy poszli z nim po arkusze. Po drodze wpadliśmy na dyrektora, który je niósł. Wziąłem od niego karton, po czym usłyszałem komentarz, że blado wyglądam i zaraz zemdleję. Czego oni się czepiają mojej karnacji? Słońca nie lubię, a solarium mnie jakoś nie pociąga. Co ja poradzę? Oczywiście nie straciłem przytomności i poszedłem razem z naszym panem Mirosławem i resztą towarzystwa na dużą salę. W tonie oficjalnym została sprawdzona ilość arkuszy, poprawność zapieczętowania folii itd. Oczywiście wszystko było OK. Wzięliśmy przydzielone nam 34 prace i wróciliśmy na stołówkę. Kartki zostały rozdane. Teraz czas znów je otworzyć. Hm, poszło mi gorzej, niż wczoraj. Naklejki były jakieś lewe, bo nie chciały odchodzić. Robiłem to cyrklem, może to dlatego? Kiedy się z tym męczyłem, podszedł do mnie nasz nauczyciel muzyki (który, tak btw, wygląda jak pedofil-recydywista i tak się zachowuje), po czym ociekającym jadem, miłym tonem, poradził mi, żebym pomógł sobie numerekiem (zalaminowanym), bo to "najlepszy sposób". Niech mu będzie. Różnicy nie zauważyłem, ale niech się cieszy swoim marnym zwycięstwem. Dobra, czas start, poszły konie po betonie. Zamknięte - łatwe, ale oczywiście państwa na Półwyspie Skandynawskim musiały mi się w pamięci gdzieś zapodziać, więc to zadanie strzeliłem. Reszta raczej w porządku. Zadania otwarte - większość banalna, ale chyba spieprzyłem kwestię objętości wału przeciwpowodziowego, a dokładniej wynik. Koncepcja dobra, więc większość punktów będzie. Fizyka i drugie zadanie z matematyki - dobrze w 100%. Ostatnie zadanie? Rotfl. Takie coś mój brat (szóstoklasista) rozwiązuje dla rozrywki. 3 punkty za friko. Ale martwić się nie ma czym, co? No, skoro już skończyłem, to trzeba sprawdzić. To jedziem od początku. Kiedy sprawdzałem ostatnie zadanie, minął mnie, wychodząc, największy kretyn z mojej klasy i mruknął "a ty dopiero tutaj jesteś?". Co za baran... Kiedy już skorygowałem, co skorygować miałem - koniec. Wolny, fri, fraj itd. Szczęśliwy jak cholera, bo poszło raczej dobrze.

No, i to by było na tyle z moich przygód. Ogólnie - spodziewałem się czegoś trudniejszego, ale nie będę zapeszać, bo wyjdzie, że dostałem mniej niż 80 pkt. i siara będzie. Co zabawne, czuję, że lepiej poszła mi druga część niż pierwsza, a przedmiotów ścisłych nienawidzę. Ironia losu.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 22:03   #293
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Heh, to moje pytanie (pliz odpowiedzcie szybko bo jutro piszę próbne :/):

Czy na humanistycznych są tylko dotyczące tekstu +napisanie czegoś czy może być cosik z historii, biologii... Nie wiem co TERAZ powtórzyć (wiem, że próbne nic nie dają ale liczy się zasada ).

Please help me...
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 22:06   #294
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@.Matrik.
Obowiązkowo zasady pisania zaproszeń, ogłoszeń, listów, listów oficjalnych, rozprawek. Na humanistycznym trzeba czasami błysnąć wiedzą z historii. Na mat-przyr powtórz tylko wzory matematyczne i fizyczne. Powinno wystarczyć.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 22:12   #295
Midarth
Użytkownik Forum

Midarth's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2004

Domyślny

@Ripper
U mnie w szkole nauczyciel muzyki to także pedał-recydywista, ale chyba innych nie ma.

Buy k-legs!
Midarth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 22:18   #296
Asthan
Użytkownik Forum

Asthan's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa

Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
Domyślny

To ja dla odmiany powiem ze z Humanistycznego mam 24 + punkty bez rozprawki i zaproszenia, matematyczny 35+ nie licząc kilku tekstowych bo popełniłem kilka błędów ale ostatecznie parę punktów powinno być.
Łacznie 59 w najgorszym założeniu ale ostatecznie dowiem sie w czerwcu.

up@
Dziwny zbieg okoliczności u nas nauczyciel muzy tez jest trochę ...
Asthan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 22:25   #297
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cholera... 28-30pkt z humana bez rozprawki i 39+ z matmy... Skończy się tak, że nawet 80pkt nie będę miał, a to dla mnie porażka. Położyłem te egzaminy jak by na to nie patrzeć. W większości przypadków popełniałem jakieś głupie błędy ;/
stary 25-04-2007, 23:18   #298
Gorn Valorian
Użytkownik Forum

Gorn Valorian's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce

Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Gorn Valorian ma numer GG 5998611
Domyślny

No ja liczę na 60+. Przez te 3 lata gimnazjum mocno się rozleniwiłem, więc już "asem" nie jestem, ale mam nadzieję, że w liceum się to zmieni.

No a co do nauczyciela muzyki, to pomimo że jest kobietą (choć bardziej przypomina potwora), to też pedofil-recydywista .
stary 25-04-2007, 23:30   #299
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

A słyszeliście, że podobno był jakiś przeciek i ze mogą unieważnić test? Więcej informacji jutro w "Faktach" o 19. Mam nadzieję, że to tylko plota...

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2007, 23:50   #300
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzesław Pokaż post
A słyszeliście, że podobno był jakiś przeciek i ze mogą unieważnić test? Więcej informacji jutro w "Faktach" o 19. Mam nadzieję, że to tylko plota...
Jak pisalem rok temu tez tak mowili.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania