Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2007, 13:27   #441
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzonixek Pokaż post
Do 26 na rotach, bo pozniej stawialo się monki na cyclo,scarabach i guardy+hmm, nie pamietasz tego?:>

Poprostu chcieli dac kopa tej grze i ich noga utknęła między pośladkami
hmmy szybko schodzily, a gdzies je trzeba bylo robic ( i oczywiscie trzeba bylo miec fooda ). najlepsza miejscowka okazala sie darashia a potem ankrahmun ( odpowiednio roty i larwy )
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2007, 22:49   #442
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
hmmy szybko schodzily, a gdzies je trzeba bylo robic ( i oczywiscie trzeba bylo miec fooda ). najlepsza miejscowka okazala sie darashia a potem ankrahmun ( odpowiednio roty i larwy )
Tak, tak pamiętam jak tłukło się larvy z war hammera.... Jak na 12lv druidem mogłem mieć 40~ mlv albo i większy... Wtedy to była gra... A teraz? żal... Sorc ma bota, zresztą inne profesje też, bo knight np. na uhy, sorc na sd i tak dalej... Ale tak czy gram knightem. Na no-pvp.
kinaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2007, 22:54   #443
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kinaj Pokaż post
Tak, tak pamiętam jak tłukło się larvy z war hammera.... Jak na 12lv druidem mogłem mieć 40~ mlv albo i większy... Wtedy to była gra... A teraz? żal... Sorc ma bota, zresztą inne profesje też, bo knight np. na uhy, sorc na sd i tak dalej... Ale tak czy gram knightem. Na no-pvp.
Nie rozumiem takich ludzi narzekac na boty i grac na non pvp...
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 19:16   #444
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Domyślny

Chodzi mi o cip bota.
A sam pewnie grasz sorcem. Wiem że dla sorca to ułatwienie, bo knightem trzeba umieć grać.
stary 27-04-2007, 20:42   #445
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Profesja: Elite Knight
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Chodzi mi o cip bota.
A sam pewnie grasz sorcem. Wiem że dla sorca to ułatwienie, bo knightem trzeba umieć grać.
Każdą profesją trzeba umieć grać.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 20:49   #446
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

W Tibii nie ma co umieć = )
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 21:59   #447
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
W Tibii nie ma co umieć = )
Z tym panem sie zgodze ,tibia to czas....
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 22:05   #448
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Z tym panem sie zgodze ,tibia to czas....
Niby tak, ale jak patrze czasem jak koledzy grają to żal mnie bierze

stary 27-04-2007, 23:18   #449
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Domyślny

Umiejętności PVP też się liczą.
stary 28-04-2007, 03:02   #450
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Umiejętności PVP też się liczą.
ja gram na celescie. tam nie trzeba miec umiejetnosci pvp.
stary 28-04-2007, 09:14   #451
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Domyślny

A jak solujesz draga na niskim lv? No dobra >.> Ale załóżmy trza umieć expic na "trudniejszych" tombach...
stary 28-04-2007, 10:08   #452
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Nie, tam tez nic nie trzeba umieć. Po jednym-dwóch obejściach tomby przeciętnie rozgarnięta osoba już wie, gdzie co się respi, i to całkowicie wystarczy.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 10:59   #453
disharr
Guest

Domyślny Jaka jest waszym zdaniem najlepsza profesja: sorc, drut czy pal?

jag wyrzej
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 12:01   #454
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez disharr Pokaż post
jag wyrzej

analf...?

jak się pisze. I nie próbuj swiecić.
stary 28-04-2007, 15:51   #455
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
majac 4 razy wiecej czasu nawet od kogos duzo bardziej uzdolnionego zawsze wygramy z nim walke.
I właśnie dlatego sądzę, że źle zrobili wprowadzając hotkeye do klienta, bo byle no-lifer który kiedyś mógłby mnie trafić tylko z GFB teraz zabija mnie w kilka sekund.

stary 28-04-2007, 16:19   #456
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
A jak solujesz draga na niskim lv? No dobra >.> Ale załóżmy trza umieć expic na "trudniejszych" tombach...
trzeba byc idiota, zeby solowac draga na niskim levie

Cytuj:
PACC to nie tylko expowiska... nawet powiem ze czesciej expie w miejscach dostepnych dla FACC niz PACC
PACC to rowniez domek, to mniejsza kara za smierc, to kilka dodatkowych czarow, to nowe questyi mozliwosci.
zgadzam sie. tyle tylko, ze wiekszosc lolkow jak ma pacca, to sie przeprowadzaja na ank, darke czy na edron, bo skoro maja pacca, to tam musza byc i nie moga wychodzic na facc territory

Cytuj:
Przeczytaj jego post, masz do czynienia z newbie, 25-30 lvl bedzie bardzo rozsadnym lvl dla niego zeby pierwszy raz isc na smoka.
zabicie solo draga na 25 levie nie jest zbyt latwym zadaniem dla knighta z jednego prozaicznego powodu - hp. nawet na przewidywalnych dragach roznica pomiedzy zyciem a smiercia to jest pol sekundy laga czasem ( szczegolnie na takim 25 levie wlasnie )

Cytuj:
Max na guardach moim rycerzem mialem ze 3 update temu na lvl ~65 i na 2 dolnych pietrach labiryntu wpadlo mi wtedy ~70K expa na godzine.
mi tam osobiscie guardy nie przypadly zbytnio do gustu. zauwazylem natomiast, ze fe i pristessy sa calkiem calkiem przyjemne ( za wyjatkiem spamujacego fe i grupki )

Cytuj:
1. Wlasnie chodzilo o tego bota, inaczej takim lvl nie oplacaja sie zolwie... a tak dosyc spore ryzyko jest.
2. Nie sadze zeby lvl az taka tutaj roznice sprawial, podejrzewam ze po 90 lvl juz ciezko bylo by cos extra z zolwi wycisnac (moze kilka k szybciej biegajac od spawnu do spawnu).
no ja osobiscie wola expic te 10-20k/h wolniej a za darmo, niz troche szybciej i nie za darmo. fakt faktem, ze taki 180 ek przwie za darmo expi na venore lair, ale to roznie bywa.

Cytuj:
CIP wprowadzil celowanie z battle z bardzo prostego powodu:
Na wyzszych lvl NIE BYLO MOZLIWE TRAFIENIE W INNEGO GRACZA!!!
Nie mowcie ze praktyka czy cos tam, najlepiej bylo to widac na TS jak przestawaly wszystkie boty dzialac, nagle cale wojny rozgrywaly sie na GFB i UE bo zaden sorc nie byl w stanie trafic nikogo powyzej 50 lvl z SD, ale TS przeszedl, pojawily sie nowe boty i nagle znowu wszyscy ci ludzie na 100-150 lvl trafiali 100% z SDkow, CIP po prostu wyrownal sprawe dla wszystkich.
moze to i lepiej bylo. przynajmniej jakies utrudnienie. a teraz? wystarczy mozg wielkosci orzeszka, zeby wciskac "knefla od sd"

Cytuj:
Tak jak by patrzec to w zadna gre nie trzeba umiec grac, wszystko opiera sie na odpowiednim rozwoju postaci, odpowiednio dlugim rozwoju i refleksie gracza... to sie sprawdza pieknie i wspaniala przy 90% procentach przeciwnikow, pozostale 9% nalezy do grupy ktora nie umiala by nawet trafic z UE w low lvl postac stojac kolo depo w Carlin a 1% to prawdziwi zawodowcy ktozy oczywiscie jesli trafia na kogos znacznie silniejszego to i tak padna, ale przy wyrownanych sytuacjach marny los tego kto wejdzie im w droge.
w kazdej grze natomiast trzeba myslec. ja swoim najtem padlem na wacku na banshee quescie z tego powodu, ze nie mialem doswiadczenia na nich. dodatkowa sprawa byla przedwczesna ewakuacja mojego siohera, oraz 4 wacki za plecami.

Cytuj:
W Tibii nie to ze nie ma takich zawodowcow, ani nawet nie to ze gra jest za prosta, po prostu jest zbyt duzo rozpietosc lvl, w takim np Diablo dojscie do max lvl to sprawa kilku tygodni, pozniej liczy sie rozmieszczenie skilli, sprzet i gdzies tam na koncu umiejetnosci gracza, w Tibii ladujemy max sprzet, umiejetnosci nie wybieramy tylko pakujemy jak najwiecej i majac 4 razy wiecej czasu nawet od kogos duzo bardziej uzdolnionego zawsze wygramy z nim walke.
dodatkowe "usprawnienia" tylko zwiekszaja ta przepasc ( juz nawet nie roznice ). przypomnij sobie ile ludzi mialo na starych serwerach 200 level poltora czy dwa lata temu, a ile ma ich dzis.

Ostatnio edytowany przez sat - 28-04-2007 o 16:41.
stary 28-04-2007, 17:03   #457
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Max na guardach moim rycerzem mialem ze 3 update temu na lvl ~65 i na 2 dolnych pietrach labiryntu wpadlo mi wtedy ~70K expa na godzine.
Dla porownania: Catrishia pisal jakis rok temu o 35-40k/h na "troche" wyzszym levelu. Osmielam sie nie wierzyc w 70k/h albo przynajmniej jestem co do tego bardzo sceptyczny.
stary 28-04-2007, 18:21   #458
Marshaal
Guest

Domyślny

Wiele lat grałem knightem i moge szczerze powiedzieć, że grało mi się nim bardzo fajnie. Blokowanie demonów, blokowanie questów, a od kiedy przeszedłem na sorcerera i wbiłem 100 lvl to zaczął się raj ;D
starego knighta (115ek) oddałem qmplowi pod warunkiem, że bedzie moim blokerem i teraz tylko stoje sobie obok takiej hydry i tne ją z ds"ów i exori vis....
Może znowu przeniosę się na knight jeśli dadza cos dobrego w nowym upadate!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 22:35   #459
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
trzeba byc idiota, zeby solowac draga na niskim levie
Jak dla mnie to świetny pomysł, przynajmniej ma się jakieś wrażenia.
Cytuj:
no ja osobiscie wola expic te 10-20k/h wolniej a za darmo, niz troche szybciej i nie za darmo. fakt faktem, ze taki 180 ek przwie za darmo expi na venore lair, ale to roznie bywa.
Taki 180 ek nie expi tam za darmo, tylko zarabia i to całkiem przyzwoitą kaskę. Knight często się decyduje na większy zarobek kosztem wolniejszego expa, dlatego szuka się "złotego środka". Za to "my" nie przywykliśmy do tekstów "nie poszczęściło mi się i nie poleciało mpa - jestem xxx kgp w plecy".
Cytuj:
moze to i lepiej bylo. przynajmniej jakies utrudnienie. a teraz? wystarczy mozg wielkosci orzeszka, zeby wciskac "knefla od sd"
Tibia zawsze była łatwa, tylko kiedyś jeszcze wyobraźnia gracza wchodziła w grę, teraz czas odgrywa pierwszoplanową rolę.
Cytuj:
dodatkowe "usprawnienia" tylko zwiekszaja ta przepasc ( juz nawet nie roznice ). przypomnij sobie ile ludzi mialo na starych serwerach 200 level poltora czy dwa lata temu, a ile ma ich dzis.
Hlvle mają tą przewagę, że potrafią expić na mocniejszych potworkach z zyskiem, tylko że w połączeniu z możliwością nabycia nieograniczonych ilości środków do expienia (której wcześniej nie było) możemy obserwować roboty patrzące tylko na cyferki i balansujące na granicy resztek staminy.
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-04-2007, 02:12   #460
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marciniek Pokaż post
Jak dla mnie to świetny pomysł, przynajmniej ma się jakieś wrażenia.
na 60 levie biore 3 na klate i nie uwazam tego za jakis super wyczyn

Cytuj:
Taki 180 ek nie expi tam za darmo, tylko zarabia i to całkiem przyzwoitą kaskę. Knight często się decyduje na większy zarobek kosztem wolniejszego expa, dlatego szuka się "złotego środka". Za to "my" nie przywykliśmy do tekstów "nie poszczęściło mi się i nie poleciało mpa - jestem xxx kgp w plecy".
sorc tak ma. druid tak ma. tylok knight w zasadzie zawsze jest do przodu na demcach. jak ma dobrego siohera to zawsze

Cytuj:
Tibia zawsze była łatwa, tylko kiedyś jeszcze wyobraźnia gracza wchodziła w grę, teraz czas odgrywa pierwszoplanową rolę.
kiedys tibia nie byla latwa. kiedys zbloczenie czy zsolowanie draga na 25 levie knightem to byl wyczyn. trzeba bylo niezle uwazac, zeby dobrze wycelowac uha w siebie, czy hmma w kogos

Cytuj:
Hlvle mają tą przewagę, że potrafią expić na mocniejszych potworkach z zyskiem, tylko że w połączeniu z możliwością nabycia nieograniczonych ilości środków do expienia (której wcześniej nie było) możemy obserwować roboty patrzące tylko na cyferki i balansujące na granicy resztek staminy.
wystarczy grac ponizej 8h dziennie zeby sie stamina regenerowala. w ciagu tych 8h idz i poexpij sobie z predkoscia 150-200k expa na godzinke, to bedziesz wiedzial co to jest szybki i efektowny exp
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania