|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2004
Imię: Guard'Thallus
Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Zaciął mi sie laptop, nie moglem wylaczyc go w zaden sposob, dlatego wyciagnalem baterię. Po jej ponownym wlozeniu i podlaczeniu laptopa do zasilacza przy uruchamianiu wyskakuje 5 opcji : uruchom system normalnie, ostatnie dobry stan systemu (czy cos w tym stylu), tryb awaryjny, tryb awaryjny z wierszem polecen, tryb awaryjny z siecia. Po wybraniu ktorejkolwiek opcji komputer chwile sie uruchamia, a nastepnie wyskakuje niebieski ekran z bialymi napisami i nastepuje ponowne uruchomienie i wyskakuje wzsytko to co przedtem. Co sie stalo i jak moge ten problem rozwiazac?
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A czy przywrocenie domyslnych ustawien w BIOSIE i funkcja naprawy systemu xp moga cos dac? Bo jesli format to czuje, ze bede mial przejebane ;/.
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() To prubuj zrobić to o czym napisałeś wyżej- jeśli się nie uda to format , chyba , że ci szkoda danych to wtedy zabierz go do serwisu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() I właśnie dlatego zawsze trzeba robić minimum dwie partycje (w tym jedna systemowa z Windowsem tylko), żeby potem nie było obaw przed formatem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Opowiem teraz historię, którą zaliczam do cyklu opowiadań "Anomalia komputerowe XXI wieku".
Miałem dokładnie ten sam problem co ty, gdy próbowałem zainstalować na nowo Windowsa, lub skorzystać z naprawy systemu Windows, również pokazywał się niebieski ekran informujący o błędzie. No nic, ojciec zadzwonił do serwisu i umówił się na naprawę kompa za kilka dni. Dzień przed oddaniem komputera do naprawy, okolo godziny 23, przypomniałem sobie że mam gdzieś płytę z Ubuntu, wrzuciłem ją do napędu i odpaliłem w trybie pokazowym(bez instalowania na stałe), coś tam pooglądałem i wyłączyłem komputer. Na następny dzień, wracam ze szkoły i pytam taty co z komputerem. Ojciec powiedział, że zawiózł go do serwisu tam włączyli sprzęt i wszystko działało bez zarzutu. Odpaliłem peceta i faktycznie, wszystko działało idealnie tak jak przed "zepsuciem". Tak więc możesz spróbować tej niekonwencjonalnej metody, choć wątpię czy to zadziała. Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 29-04-2007 o 18:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 04 2007
|
![]() Kup nowy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Ruda Śląska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Parric
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 75
Skille: 85
Poziom mag.: 17
|
![]() Sypnoł się Windows możesz próbować odzyskać ale małe szanse lepiej formacik
Btw: Laptopa się resetuję przez przytrzymanie kilku sec guzika ''Power'' (i nie tylko laptopa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Trzeba było użyć narzędzia CHKDSK. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...ctID=c00035720