|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
|
![]() Mam taki problem że chce sformatowac dysk c, a jak próbuje sformatować to zawsze sie d formatuje.
Próbowalem juz sposobu ze zmianą w biosie na cd rom, z naciskaniem F8(nie działało) przez mój komputer, prawy przycisk na dysk lokalny C i formatuj tez nie chce sformatować, jeden typ powiedział mi żebym zapisał (juz nie pamiętam jak to szło dokładnie) w notatniku i dał nazwe dowolny.bat uruchomił to i zresetował komputer, ale to tez nie działa. Bardzo prosze o pomoc. PS. Zrobiłem podobny temat na tibia.org.pl ale tam jak nie masz 50 postów (czyli nie mozesz dać tzw. reputa) to ci nikt nie pomoże. @Edit Mam win xp @Times No tak ale mogl bys mi powiedziec co kolega ma takiego w kompie czego ja nie mam że nie moge sformatować? @chrzanu Ci chodzi o formatowanie sposobem mój komputer prawy przycisk formatuj...a to nie jedyny sposób. Ostatnio edytowany przez Alton - 05-05-2007 o 22:19. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 44
Poziom mag.: 45
|
![]() Wymontuj dysk z kompa, zanieś do kolegi i niech on Ci go sformatuje przez Mój Komputer albo przez Windowsa.
@down Pratycje "systemową" da sie sformatować.
<unknown> jak bedzie po angielsku 'Jezus Chrystus na smierc skazany'? <kitty> 'Jesus Christ Prison Break'? Ostatnio edytowany przez Times - 05-05-2007 o 22:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2003
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() NIe bardzo się na tym znam, ale jeżeli jest do partycja systemowa(czyt. masz na nim Windowsa) to raczej nie sformatujesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: UK
Stan: Niegrający
|
![]() po co chcesz formatowac? reinstalka systemu? przeciez przed instalacja windowsa sie to robi...
nie sformatujesz partycji systemowej przez windows żadnym sbosobem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Chce zrobić formata bo mam jakiś syf na kompie na 99% zresztą nie miałem formata już z 3 lata. To powiedz mi ktoś jak sformatować ten komputer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: Guardia
Poziom: 44
|
![]() Może masz biosa skopanego. Następnym razem radzę poszukać zanim sie założy temat.
http://www.windows-xp.pl/format.php (po 5 sec szukania)
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie sformatujesz tak po prostu partycji z Windowsem. Jedyna droga to reinstall systemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
|
![]() Da się sformatować spod windy, np. Partition magic'iem. Ale lepiej przed instalacją.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
![]() |
![]() jest jeden sposób który ja używam:jak masz płyte z windowsem 98 (przynajmniej ja mam 98 i sie udaje) wkładasz płyte zanim sie urcuhomi system,w biosie dajesz by bootowało najpierw z płyty i powinni pojawić Ci się 2 opcje obojetne którą dasz powinien Ci się pojawić jakby system ms-dos wtedy nie jest uruchiomy żaden dysk i możesz bez przeszkód sformatować który dysk chcesz
p.s tzn po zaznaczeniu opcji masz ten sam efekt jak "uruchom ponownie w trybie MS-dos"
![]() Ostatnio edytowany przez Knight Simon Dark lord - 06-05-2007 o 01:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |