|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#261 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 04 2007
|
![]() @up
Prawda. Zgadam sie z woyczesikiem (czy jakims tam). Mnie nie jaraja jakies przedziwne daty Majow i smieciarzy. Prawdziwy koniec bedzie dopiero wtedy kiedy ludzkosc w ten koniec uwierzy. ;p Tak naprawde to nie wiadomo kiedy bedzie koniec. Prawdopodobnie koniec bedzie kiedy ekspansja wszechswiata sie zatrzyma, wykonczy sie paliwo nuklearne i pochlona nas czarne dziury. xD Tyle z mojej strony. |
![]() |
|
![]() |
#262 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() @up up
Tak było od zawsze...końców świata było z 1000, a my sami przeżyliśmy z 20 ;p za każdym razem jak okazuje sie brednią, wymyślają nową datę i znajdują nowe "fakty" na jej poparcie ;d Wierzę w koniec świata, ale na pewno nie teraz, nie za 5 lat, nie za 100, tylko kiedyśtam kiedyś. "Nie znasz dnia ani godziny", więc napewno nigdy nie poznamy daty końca świata ![]() @DRoN www.google.com Z tym ze my przeżyliśmy 20 końców, chodziło o nasze pokolenie. A "nie znasz dnia ani godziny" tyczy się do wszystkiego. A Ty tak bardzo wierzysz w tej koniec świata, że będziesz bronił swego stanowiska za wszelką cenę ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Retired... Ostatnio edytowany przez Belefiz - 05-05-2007 o 13:33. |
||||
![]() |
![]() |
#263 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A tak RLY, to to nie odnosi się do śmierci? Cytuj:
edit: Mnie rozwaliło to z Wikipedii. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Zagadka: Skąd się wzięła tradycja sylwestrowa? Rozwiązanie: 31 grudnia 999 - ze względu na powszechnie uznawany millenaryzm uważano, że koniec świata nastąpi 31 grudnia w roku 1000. Gdy nie nastąpił, lud w Rzymie zaczął świętować, co zapoczątkowało tradycję zabaw sylwestrowych, nazwanych tak od imienia aktualnie panującego papieża Sylwestra II. Wikipedia. Ostatnio edytowany przez DRoN - 05-05-2007 o 14:58. |
|||||||
![]() |
![]() |
#264 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 04 2007
|
![]() Taa koniec świata ma byc co roku i jakoś go nie widać -.- kiiedy będzie koniec świata nikt niewie
|
![]() |
![]() |
#265 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
|
![]() koniec swiata ma niby nastąpić, ale ja osobiście nie zawracam sobie tym głowy, bo na upartego mozna kazdą date nazwac koncem swiata. żyję chwilą i j*bie to wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
|
![]() Moim zdaniem te bajki wymyślają jakieś dupki... Po prostu kiedyś mi mama mówila że juz miał być koniec świata z 2000 roku (w sylwestra) po 12 : 00 nawet w telewizji to mówili, a tu co ? Ściema jak nic ... pff moim zdaniem to teraz znowu jest ściema, ale kto to wie może za kilka lub kilkaset wieków bedzie koniec, ale jestem pewien, że nikt nie wie kiedy będzie koniec !
|
![]() |
![]() |
#267 | ||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() U mnie jest inaczej. Chyba Kościół powinien wypłacić mi odszkodowanie, bo nabawiłem się urazu piekła. Boje się wiecznego potępienia :/ Cytuj:
Cytuj:
Biblie spisał człowiek (że też chciało się komuś tyle pisać), jak Bóg mu podyktował (albo jakikolwiek narkotyk). W "Starym Testamencie" takie czary-mary było (nie mówię o stworzeniu świata tylko np. roztąpienie morza, plagi egipskie, pioruny i gadająco-płąnące krzaki). Potem ludzie troszkę zmądrzeli, to wydano "Nowy Testament", który zawierał już mniej mistrzostw. Teraz za to każdy wyraz interpretuje się tak, żeby człowiek trzeciego tysiąclecia nie podważał "prawdy". Tylko ile razy można tworzyć coraz to nowe interpretacje? @ 2x down No właśnie ja też się tego boje. Np. jak zacznie się 3 wojna światowa (a ma być do 2012.12.21) i całkiem niechcący ktoś wystrzeli interkontynentalną głowicę jądrową w środek Polski, a nasz system obronny wezwie Wałęse, żeby usterkę w zasilaniu usunął, to nie będzie ciekawie. Ostatnio edytowany przez DRoN - 06-05-2007 o 19:14. |
||||||
![]() |
![]() |
#268 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
|
![]() "Gdy ptaszek zapiszczy będzie koniec świata" może z 10 osób z forum wie o co chodzi, a poza tym co za archeolog odkrył temat?
![]()
#269 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 03 2007
![]() |
![]() Ee, wiem jedno - mnie już nie będzie na świecie
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 05 2007
|
![]() nie bedzie konca swiata, to jedna wielka bzdura
|
![]() |
![]() |
#271 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Powiedział co wiedział...
*** Ja kiedyś spotkałem się z teoria, ze w 2012 roku "bogowie" Majów wrócą na ziemię...zniszczą obecną cywilizacje stworzą nową... Jak sie jeszcze dołoży do tego całą ta opowieść o spadających na ziemie "słońcach " etc etc to wyjdzie ciekawy materiał na film o ataku kosmitów...
#273 |
Guest
|
![]() ja tam wierze we wszystko co mówili majowie i inkowie
a jezeli to co oni mowia sie nie zgadza to juz nikomu nie mozna wierzyc radze wam- poczytajcie sobie ksiazki o owych postaciach, ja wlasnie poluje w jakies ksiegarni i zabieram sie do czytania ![]() @Articuno a mnie żal ludzi uzywajacych tego okreslenia i niedowiarkow ktorym trzeba wszystko dac na pismie/zdjeciu albo na zywo aby uwierzyli. zrozum jezeli wszyzscy byliby tacy jak ty to dzisiaj nie byloby Ipoda i komórki (na ktoryms discovery podawano, ze oba projekty potraktowano jako strate czasu i również brak wiary w udostepnienie takiego urzadzenia dla przecietnie zamoznego czlowieka) @janek@ weź skoncz, to juz jest n-ta osoba piszaca o euro 2012. co ma byc to bedzie a przy*******anie sie do wlasnego narodu ze tego nie zrobimy jest glupota. jestes antypolskim obywatelem? to wy*******aj na zachód bo polska bez problemu uwinie sie w tym terminie (radze ci czytac gazety na temat naplywie chinczykow do polski za pracą.. w tym takze budowaniem obiektow na ten cel) Ostatnio edytowany przez Arczeron - 04-08-2007 o 19:36. |
![]() |
#274 |
Guest
|
![]() eee tam to bujda,konca swiata nie bedzie
|
![]() |
#275 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Ale zaraz...przecież Majowe nie przepowiedzieli końca świata tylko koniec cywilizacji...świata który znali. A wszystko wskazuje na to, że może nastąpić przebiegunowanie, co nie jest jednoznaczne z końcem świata...czyli na to wychodzi, że koniec świata i 2012 to dwie rożne rzeczy.
#276 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Jest to baaaardzo rozległy temat, a i tak odpowiedzi nie dostaniemy. Żal mi ludzi, którzy wierzą w ten 2012, 13 czy 39 rok.
#277 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() 2012... a moze to prawda? xD
Jest to data mistrzostw swiata i jesli fifa sie dowie co polacy opier*** z pieniedzmi, ktore podobno sa na budowe stadionow napewno Polske rozpierd***. xD Bedzie kaput. Taaa napewno bedziemy wchlaniali skora ziemie. xd Co za bzdury... Konca swiata nie bedzie co najwyzej koniec naszej cywilizacji. |
![]() |
![]() |
#278 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Yakoob
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
|
![]() Ile my już przeżyliśmy końców świata? :F Nikt nie wie kiedy to nastąpi, więc po co ten temat? W dodatku niektóre spekulacje są równe poziomu zero.
|
![]() |
![]() |
#279 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() To może porobimy zakłady, czy w 2012 będzie ten koniec, czy nie? xD
|
![]() |
![]() |
#280 |