Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-05-2007, 13:03   #261
Honasolo
Użytkownik Forum

Honasolo's Avatar

Data dołączenia: 06 04 2007

Domyślny

@up
Prawda.

Zgadam sie z woyczesikiem (czy jakims tam).

Mnie nie jaraja jakies przedziwne daty Majow i smieciarzy. Prawdziwy koniec bedzie dopiero wtedy kiedy ludzkosc w ten koniec uwierzy. ;p
Tak naprawde to nie wiadomo kiedy bedzie koniec. Prawdopodobnie koniec bedzie kiedy ekspansja wszechswiata sie zatrzyma, wykonczy sie paliwo nuklearne i pochlona nas czarne dziury. xD Tyle z mojej strony.
Honasolo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2007, 13:04   #262
Belefiz
Użytkownik Forum

Belefiz's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Stan: Na Emeryturze
Belefiz ma numer GG 6661337
Domyślny

@up up

Tak było od zawsze...końców świata było z 1000, a my sami przeżyliśmy z 20 ;p za każdym razem jak okazuje sie brednią, wymyślają nową datę i znajdują nowe "fakty" na jej poparcie ;d
Wierzę w koniec świata, ale na pewno nie teraz, nie za 5 lat, nie za 100, tylko kiedyśtam kiedyś. "Nie znasz dnia ani godziny", więc napewno nigdy nie poznamy daty końca świata

@DRoN
www.google.com
Z tym ze my przeżyliśmy 20 końców, chodziło o nasze pokolenie. A "nie znasz dnia ani godziny" tyczy się do wszystkiego.
A Ty tak bardzo wierzysz w tej koniec świata, że będziesz bronił swego stanowiska za wszelką cenę

Cytuj:
# 31 grudnia 1999 - według Kasjopejan miał pojawić się kosmiczny krzyż z zaćmieniem słońca. Według Świadków Jehowy, miał to być rok graniczny [1]. Wiele osób obawiało się ogólnoświatowego chaosu na skutek błędu roku 2000 (zwanego Y2K) obecnego w starszym oprogramowaniu, który miał rzekomo doprowadzić do awarii większości komputerów na świecie i spowodować awarię komunikacji, systemów bankowych, elektrowni atomowych itp.
Cytuj:
1975 - N.H Knorr w książce Prawda was wyzwoli (1943) wskazał na rok 1972, w którym ma upłynąć 6 tys. lat istnienia człowieka na ziemi (Russell nauczał, że było to w 1874 r.). Po kilku latach zmienił stanowisko i datę końca ustalił na rok 1975.
Cytuj:
Również wielu naukowców wypowiada się o kometach i meteorytach, które rzekomo mają uderzyć w Ziemię... w 2024, 2034, 2007itd. ... Szkoda tylko, że ludzie nie mają jeszcze takiej techniki, żeby w 100% przewidzieć pogodę... ale oczywiście - przyszłość zna każdy...dobrze, że tak samo jest ona sprawdzalna jak nieraz pogoda..
Cytuj:
Tych końców świata "bylo" już sporo np: 13 lipca 1999(według Nostradamusa), 21.09.2001(według starożytnych egipcjan), 2000(nie wiem kto to powiedział), 5 maj 2001(o iledobrze pamiętam...powód ...bo planetyznalazły się w jakims tam ułozeniu), w 1989 kiedy to kometa mial udeżyć w ziemię ale naukowcy pomylilisię w obliczeniach i nas mineło...słowem duuuuuuuuuuuuuzo ich "było"

Ostatnio edytowany przez Belefiz - 05-05-2007 o 13:33.
Belefiz jest offline  
stary 05-05-2007, 13:10   #263
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
za każdym razem jak okazuje sie brednią, wymyślają nową datę i znajdują nowe "fakty" na jej poparcie
Podaj jakieś źródła, bo chętnie poczytałbym o końcach świata z zakresu 1990.05.02-2012.12.20

Cytuj:
"Nie znasz dnia ani godziny"
Ale znasz miesiąc i rok.
A tak RLY, to to nie odnosi się do śmierci?

Cytuj:
Wierzę w koniec świata, ale na pewno nie teraz, nie za 5 lat, nie za 100, tylko kiedyśtam kiedyś
Za 5 lat, 7 miesięcy, 16 dni.

edit:
Mnie rozwaliło to z Wikipedii.
Cytuj:
Koniec świata przepowiadany był bardzo często. Jak do tej pory, żadna przepowiednia nie sprawdziła się
Cytuj:
przyspieszenie, z jakim dokonują się kolejne apokalipsy – wcześniej zdarzała się jedna na stulecie lub rzadziej, a dzisiejsi osiemdziesięciolatkowie mają za sobą przynajmniej cztery
News 3 millenium:
Cytuj:
Mormoni tuż przed Sylwestrem 2000 ogłosili, że nie przyjmują już nowych wyznawców, ponieważ już jest za późno i kto się nie załapał, ten nie będzie zbawiony. Jeśli do nich nie wstąpiliście przegapiliście niepowtarzalną szansę!!!
Cytuj:
Według zwolenników ruchu New Age w tym czasie ma nastąpić nowa Era Wodnika. Wszystko ma się zmienić na lepsze. Od roku 2012, ludzie mają między innymi: pobierać pokarm przez skórę, inaczej postrzegać wiele rzeczy (na przykład czas), szybko zdrowieć w razie choroby oraz spotkać się z istotami pozaziemskimi. Czy jesteśmy skazani na zagładę?
Niesamowite podsumowanie.

Zagadka:
Skąd się wzięła tradycja sylwestrowa?
Rozwiązanie:
31 grudnia 999 - ze względu na powszechnie uznawany millenaryzm uważano, że koniec świata nastąpi 31 grudnia w roku 1000. Gdy nie nastąpił, lud w Rzymie zaczął świętować, co zapoczątkowało tradycję zabaw sylwestrowych, nazwanych tak od imienia aktualnie panującego papieża Sylwestra II.
Wikipedia.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 05-05-2007 o 14:58.
DRoN jest offline  
stary 05-05-2007, 14:46   #264
Stivler
Użytkownik forum

Stivler's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007

Domyślny

Taa koniec świata ma byc co roku i jakoś go nie widać -.- kiiedy będzie koniec świata nikt niewie
Stivler jest offline  
stary 05-05-2007, 19:34   #265
Goku_Sayian
Użytkownik Forum

Goku_Sayian's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2006

Domyślny

koniec swiata ma niby nastąpić, ale ja osobiście nie zawracam sobie tym głowy, bo na upartego mozna kazdą date nazwac koncem swiata. żyję chwilą i j*bie to wszystko
Goku_Sayian jest offline  
stary 05-05-2007, 19:40   #266
Kistek
Użytkownik forum

Kistek's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2007

Domyślny

Moim zdaniem te bajki wymyślają jakieś dupki... Po prostu kiedyś mi mama mówila że juz miał być koniec świata z 2000 roku (w sylwestra) po 12 : 00 nawet w telewizji to mówili, a tu co ? Ściema jak nic ... pff moim zdaniem to teraz znowu jest ściema, ale kto to wie może za kilka lub kilkaset wieków bedzie koniec, ale jestem pewien, że nikt nie wie kiedy będzie koniec !
Kistek jest offline  
stary 06-05-2007, 01:09   #267
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Taa koniec świata ma byc co roku i jakoś go nie widać -.- kiiedy będzie koniec świata nikt niewie
Dużo szukam w necie na ten temat i chyba jakiś spisek, bo na googlach wywala mi tylko strony z datą 2012r. :/ (przeterminowanych końców świata nie przyjmuje - szczególnie Jehowo-Katolicko-Islamsko-Judaistycznych dat typu 2666 czy 2007.07.07).

Cytuj:
A Ty tak bardzo wierzysz w tej koniec świata, że będziesz bronił swego stanowiska za wszelką cenę
Tak. Chociaż zdobywam nową wiedzę i sam nie wiem co się ma stać (bo tyle tego jest, że musiałoby się dziać ciurkiem do 2020r.), ale ogólnie z tą datą wiąże duże nadzieje.

Cytuj:
A "nie znasz dnia ani godziny" tyczy się do wszystkiego
* DRoN spogląda z grymasem na zegarek

Cytuj:
żyję chwilą i j*bie to wszystko

U mnie jest inaczej. Chyba Kościół powinien wypłacić mi odszkodowanie, bo nabawiłem się urazu piekła. Boje się wiecznego potępienia :/

Cytuj:
Policzmy. Wezmę angielski alfabet, i angielską pisowanię tego wyrazu. COMPUTER.
C=3, O=15, M=13, P=16, U=21, T=20, E=5 , R=18
Zsumujmy... hmm. Mi wychodzi 111. A tobie? A może jakoś inaczej mam to zapisać? albo pomnożyć przez 6 (tylko wymyśl czemu akurat tak )
Bo ten trick polega na tym, że podstawiasz za A=6 za B=12 itd. co 6. Wychodzi ładnie 666.

Cytuj:
"Nie znacie dnia ani godziny", i to jest chyba najdokładniejsze określenie, jakie możemy poznać
Wtedy nie znali.

Biblie spisał człowiek (że też chciało się komuś tyle pisać), jak Bóg mu podyktował (albo jakikolwiek narkotyk).
W "Starym Testamencie" takie czary-mary było (nie mówię o stworzeniu świata tylko np. roztąpienie morza, plagi egipskie, pioruny i gadająco-płąnące krzaki). Potem ludzie troszkę zmądrzeli, to wydano "Nowy Testament", który zawierał już mniej mistrzostw. Teraz za to każdy wyraz interpretuje się tak, żeby człowiek trzeciego tysiąclecia nie podważał "prawdy". Tylko ile razy można tworzyć coraz to nowe interpretacje?

@ 2x down
No właśnie ja też się tego boje. Np. jak zacznie się 3 wojna światowa (a ma być do 2012.12.21) i całkiem niechcący ktoś wystrzeli interkontynentalną głowicę jądrową w środek Polski, a nasz system obronny wezwie Wałęse, żeby usterkę w zasilaniu usunął, to nie będzie ciekawie.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 06-05-2007 o 19:14.
DRoN jest offline  
stary 06-05-2007, 11:59   #268
Xetasi
Użytkownik Forum

Xetasi's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

"Gdy ptaszek zapiszczy będzie koniec świata" może z 10 osób z forum wie o co chodzi, a poza tym co za archeolog odkrył temat?
stary 06-05-2007, 17:09   #269
_brylek
Użytkownik forum

_brylek's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2007

_brylek ma numer GG 3513540
Domyślny

Ee, wiem jedno - mnie już nie będzie na świecie
_brylek jest offline  
stary 07-05-2007, 09:11   #270
minacel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 05 2007

Domyślny

nie bedzie konca swiata, to jedna wielka bzdura
minacel jest offline  
stary 04-08-2007, 14:01   #271
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez minacel Pokaż post
nie bedzie konca swiata, to jedna wielka bzdura
Powiedział co wiedział...
Ja kiedyś spotkałem się z teoria, ze w 2012 roku "bogowie" Majów wrócą na ziemię...zniszczą obecną cywilizacje stworzą nową...
Jak sie jeszcze dołoży do tego całą ta opowieść o spadających na ziemie "słońcach " etc etc to wyjdzie ciekawy materiał na film o ataku kosmitów...
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline  
stary 04-08-2007, 14:03   #272
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

@up
Ja słyszałem, że Majowie kiedyś tam wystrzelili wielką rakietę w kosmos i gdy ona wróci na ziemię w 2012 to się rozp***doli.
Gogar jest offline  
stary 04-08-2007, 16:48   #273
Arczeron
Guest

Domyślny

ja tam wierze we wszystko co mówili majowie i inkowie
a jezeli to co oni mowia sie nie zgadza to juz nikomu nie mozna wierzyc
radze wam- poczytajcie sobie ksiazki o owych postaciach, ja wlasnie poluje w jakies ksiegarni i zabieram sie do czytania

@Articuno
a mnie żal ludzi uzywajacych tego okreslenia i niedowiarkow ktorym trzeba wszystko dac na pismie/zdjeciu albo na zywo aby uwierzyli. zrozum jezeli wszyzscy byliby tacy jak ty to dzisiaj nie byloby Ipoda i komórki (na ktoryms discovery podawano, ze oba projekty potraktowano jako strate czasu i również brak wiary w udostepnienie takiego urzadzenia dla przecietnie zamoznego czlowieka)

@janek@
weź skoncz, to juz jest n-ta osoba piszaca o euro 2012. co ma byc to bedzie a przy*******anie sie do wlasnego narodu ze tego nie zrobimy jest glupota. jestes antypolskim obywatelem? to wy*******aj na zachód bo polska bez problemu uwinie sie w tym terminie (radze ci czytac gazety na temat naplywie chinczykow do polski za pracą.. w tym takze budowaniem obiektow na ten cel)

Ostatnio edytowany przez Arczeron - 04-08-2007 o 19:36.

stary 04-08-2007, 16:49   #274
nuyyvti
Guest

Domyślny

eee tam to bujda,konca swiata nie bedzie

stary 04-08-2007, 17:11   #275
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Domyślny

Ale zaraz...przecież Majowe nie przepowiedzieli końca świata tylko koniec cywilizacji...świata który znali. A wszystko wskazuje na to, że może nastąpić przebiegunowanie, co nie jest jednoznaczne z końcem świata...czyli na to wychodzi, że koniec świata i 2012 to dwie rożne rzeczy.
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline  
stary 04-08-2007, 17:21   #276
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Jest to baaaardzo rozległy temat, a i tak odpowiedzi nie dostaniemy. Żal mi ludzi, którzy wierzą w ten 2012, 13 czy 39 rok.
Articuno jest offline  
stary 04-08-2007, 17:40   #277
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

2012... a moze to prawda? xD

Jest to data mistrzostw swiata i jesli fifa sie dowie co polacy opier*** z pieniedzmi, ktore podobno sa na budowe stadionow napewno Polske rozpierd***. xD
Bedzie kaput.

Taaa napewno bedziemy wchlaniali skora ziemie. xd Co za bzdury...
Konca swiata nie bedzie co najwyzej koniec naszej cywilizacji.
janek@ jest offline  
stary 04-08-2007, 22:04   #278
Kup.Se.Musk
Użytkownik Forum

Kup.Se.Musk's Avatar

Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 8

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Quanto
Świat: Guardia
Poziom: 19x
Poziom mag.: 8x
Domyślny

Ile my już przeżyliśmy końców świata? :F Nikt nie wie kiedy to nastąpi, więc po co ten temat? W dodatku niektóre spekulacje są równe poziomu zero.
Kup.Se.Musk jest offline  
stary 04-08-2007, 22:50   #279
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

To może porobimy zakłady, czy w 2012 będzie ten koniec, czy nie? xD
Glacial jest offline  
stary 04-08-2007, 22:53   #280
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten co wie Pokaż post
To może porobimy zakłady, czy w 2012 będzie ten koniec, czy nie? xD
bo Ty wiesz muhahahaha xD
Może wstawisz mi notkę ?
Uther92 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania