|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 89
Skille: 86+\83+
Poziom mag.: 7
|
![]() Witam!
Jeśli temat założyłem w złym dziale to sry new jestem ;D Mam takie pytanko, otóż czytałem sobie wiele tematów np w dziale mainland i bardzo wiele osób coś opisuje i na końcu dodaje "niestety zhakowali mi tą postać" czy coś w tym rodzaju i w związku z tym mam pytanie właśnie ![]() Czy prawdopodobieństwo hacka jest aż tak wielkie? czy normalny szary gracz może zostać poprostu zhackowany nei wchodząc na żadne strony itp nie dawać passów? dla mnie wydaje sie to trochę dziwne bo skąd mają brać acc i passy jak nie jakichś stron czy keylogów które dają 10000 lvl? Jak tak myśle że wbiłbym se 50 lvl i od tak sobie zostałbym zhackowany to mnie normalnie coś... Z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Heh, większość osób jest hakowanych przez własną nieostrożność i głupotę. Jeśli będziesz sę stosować do zasad i porad regulaminu Tibii to jest 99% bezpieczeństwa.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Hacker znał nr konta i próbował metodą brute force.
Bynajmniej tak u mnie było ^.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Znal numer konta bo mu go podales?: >
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Nie, trojana miałem na kompie. Ale jakie eksterminowanie było, gdy się spostrzegłem, że nie mogę się lognąć (rzadko wchodzę, bo net z vectry -> ip block~~) : P
HijackThis, Spybot S&D, mój antyvir McAfee, internetowe skanery... Zmiana hasła, a potem co tydzień przez miesiąc zmienianie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 04 2007
Lokacja: Płock
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Tibią nie zajmują się inni ludzi poza "Tibijskimi Haksiorami".
Trzeba być naprawdę ostrym graczem aby się złapać na jakieś OwnTibia, TibiaStealer i inne tego typu śmiechu warte softy. Także trochę rozsądku i nie ma możliwości abyś stracił konto. Żaden z Tibijskich Haksiorów nie wbije Ci się na kompa bo nie mają o tym pojęcia, także czuj się bezpiecznie. |
![]() |
![]() |
#9 |
Blondynka
|
![]() Moim zdaniem bez sciagania zadnych smieci nie da sie wlamac na konto. No chyba, ze ktos jest naprawde genialny. Lecz trzeba przestrzegac jednej zasad - nie ufac nikomu. Doslownie nikomu. Osoba, ktora daje ci itey, znasz dobrze z rl, jest niby przyjacelem... Potrafi wejsc, wszystko ukrasc i sie nie przyznawac. Passy mozna dac osobie, ktora jest naprawde zaufana (w rl takze) i nie zostala poznana w grze... Wiec najlepsza recepta na bezpieczne granie jest stosowanie sie do wszelkich zalecen i wszystko powinno byc ok.
Aha, i wiekszosc tibijskich hackerow to kompletne nooby. Czegos sie nauczyl, wlamal sie na konto... Ale by jakos uwazac, by nie ujawnic sie? O tym sie zapomina ; ).
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 13-05-2007 o 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D
Imię: sorcerer 4ever
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Świat: Askara
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
|
![]() Ja zostałem "hacked" bez pobierania żadnych śmieci (podejrzane exe etc.)...
Hacker może dostać się do was przez się sieć od tak, czasami nie pomogą żadne zabezpieczenia (zależy jak hacker jest zaawansowany). Ja zmieniłem sobie system na Linuxa, a hasło w Tibii zmieniam raz na tydzień, bo nawet to szyfrowanie można obejść (znajomy próbował ![]()
![]() |
#11 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() pamietajcie, ze hackerowi bardzo pomaga znajomosc waszego numeru ip, ktory wylozony jest jak na tacy gdy uzywamy gg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Pomimo, iż w świetle prawa wysyłanie wirusów, które mogą kraść dane (numery kont bankowych etc.) Jest karalne, to mimo wszystko wątpie, że jeśli pójdzie się na komisariat powiedzieć, że okraldli nam postać w grze tibia, zostalibyśmy conajwyżej wyśmiani.
http://rozmowa1.patrz.pl/ ; D
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 89
Skille: 86+\83+
Poziom mag.: 7
|
![]() ale jazda:O
dziś moi dwaj kumple zostali hacknięci... jeden tylko z jednej postaci a na koncie miał dwie, z pierwszej zabrano mu ponad 20k i itemy różnej wartości, druga została nieruszona mimo to iż miała itemy... drugi kumpel już od 5 minut nie może zalogować sie na acc email chyba sie zmienił... n/c ;O zaczynam sie bać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Ukryty tekst:
Wiec... Nie chodzi o gre, tylko o podrzucone smieci. Tak wogole to polecam ten - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=128093 temat. Jest wlasnie o hacku i policji ;P
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 13 05 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Siostra mojego kumpla miała kiedyś śmieszną (dla mnie) sytuację. Passy do swojej postaci (lvl40 knight) miała wyłożone na karteczce przed kompem i nasz wspólny dotąd kumpel (tak tak) sobie te dane niepostrzeżenie zapisał w telefonie. W domu ogolił całą postać, wszedł na swoją i zaczął się wszystkim chwalić, że shakował lvl40 knighta... w tym jej guild leaderowi, który dał jej cynk.
Ostatnio edytowany przez Descartes - 14-05-2007 o 14:02. |
![]() |
![]() |