Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-01-2007, 17:49   #81
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
a w ank mozesz sobie stanac ze skullem i isc ze spokojna głową sie odlac do kibla...
I jeszcze eq wyrzucić na ziemię. Nie przesadzasz trochę z tymi porównaniami? Poza tym, czasy się zmieniły. Coraz więcej głupich dzieci ma pacc i wysoki lvl.
ripper jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-01-2007, 18:01   #82
Piterownik
Guest

Król

Bueheh a to dobre
Czemu myślisz że jak ktoś Cię zabije bo masz skulla to jest jakimś chorym psychicznie dzieckiem?

stary 10-01-2007, 20:35   #83
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Coraz więcej głupich dzieci ma pacc i wysoki lvl.
Bo umiejetnosci gry nie mierzy sie skillem ( zreszta nigdy sie nie mierzylo ) tylko gruboscia portfela i kupionymi charami.
stary 10-01-2007, 20:37   #84
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Vil skoro już tu jesteś oceń mój pomysł na rozwój palka ...str. 7...

@down
mialem dopisać żebys Ty ocenił no ale oceniłeś wcześniej więc good. To nie jest poradnik tylko "jedna z możliwości" zrobienia palka więc...

Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 10-01-2007 o 20:45. Powód: buu
alkoOholik jest offline  
stary 10-01-2007, 20:38   #85
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Vil, UMIEJĘTNOŚCI mierzy się skillem, a WARTOŚĆ gracza mierzy się tym, co wymieniłeś. IMO ofc.

@alko~
Mnie o ocenę nie prosiłeś, ale ocenię:
Poradnik jest ok, chociaż bezsensownie prowadzi za rączkę i jakby nie uwzględniłeś różnych możliwości na danym etapie rozwoju. Słowem nie wspomniałeś o dragach, które w Ank można klepać od 40~ lvla spokojnie. Ale ogólnie rzecz biorąc - w taki sposób palka można zrobić.

Ostatnio edytowany przez ripper - 10-01-2007 o 20:42.
ripper jest offline  
stary 10-01-2007, 21:29   #86
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Gram w Tibie od roku i żyje bez PACCa, bo nie jestem jakimś maniakiem który dla Tibi zrobi wsztstko
To pewnie grasz w inna gre ktora kosztuja podobna sume - na jedno wychodzi. Tibia to zwyczajna gierka (mini?) i nie ma co jej traktowac jak boga, tym bardziej ze grafike ma z pierwszej polowy lat 90-tych. (szczerze mowiac to juz wtedy bywaly lepsze)
Cytuj:
Chce Ci tylko udowodnić, że nie tylko ludzie z PACC zasługują na dostęp do expa bo nie wszyscy FACC to nooby
W inne gry w ogole bys nie zagral bez gotówki a w tibię mozesz grac bez konca. W Tibii grajac za darmo nie masz zadnych ograniczen typu limit czasu. Gracz facc to 90% gracza pacc. Jeszcze ci malo?
Cytuj:
Vil, UMIEJĘTNOŚCI mierzy się skillem, a WARTOŚĆ gracza mierzy się tym, co wymieniłeś. IMO ofc.
Wartosc gracza jest okreslana iloscia wykonanych powtorzen danej czynnosci, inaczej wprawa. (strzelanie z run przed update tez pod to podchodzilo) W Tibii wszystko da sie przewidziec, czynnik losowy jest ograniczony do minimum tak wiec wystarczy wytrenowac dana czynnosc zeby byc w twoim pojeciu "dobrym" graczem. Trening klikania w czlowieka z runy nie ma wiele wspolnego z inteligencją i myśleniem, to po prostu czysto wyuczona czynność. W Tibii prawie nic nie wymaga myślenia, dlatego tyle dzieciaków z IQ 0-50 gra w nią. :/
Cytuj:
Tak, mało. W inne gry grałem nie wydając ani złotówki... chyba nie musze pisać jak
Brawo, wiesz co to torrent! <aplauz>
Cytuj:
Myślenie jest niezbędne w Tibi. Jak nie będziesz myślał na wojnie to byle nup Cię strapuje.
LOL? Wystarczy chodzic po otwartym polu i nikt cie nie strapuje. (chyba mi nie powiesz ze wojny odbywaja sie w jaskiniach trolli? ...)
Cytuj:
@Goburu:Tibia wcale nie jest taka łatwa jakby się to zdawało i wymaga też myślenia,nawet jeśli chodzi o expienie;d.
Tak, wymaga myslenia ale na poziomie 50 IQ.

Ostatnio edytowany przez goburu - 12-01-2007 o 16:57.
goburu jest offline  
stary 10-01-2007, 22:10   #87
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
UMIEJĘTNOŚCI mierzy się skillem, a WARTOŚĆ gracza mierzy się tym, co wymieniłeś. IMO ofc.
Oswiec mnie gdzie ty w tej grze potrafisz znalesc skilla ? Po umiejetnosci expienia czy latania grupa podczas wojny ?
stary 11-01-2007, 03:26   #88
Mojżesz
Użytkownik Forum

Mojżesz's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006

Stan: Niegrający
Świat: Astera
Domyślny

Ja zaczynałem na infernie(e pvp) palkiem i nie było aż tak źle.Wykołowałem
miejscówke z trollami,biłem je bronią aż uzbierałem kilka spearów,później tymi
spirami lałem te trolle,a jak spiry się skonczyły,to znowu bron w łape.Dzięki temu na 14 lvl mialem 50 dista i 45 shielda,lol.A co do tych 600 gp w kieszeni,to proponuje kupić utevo lux i jakieś kiepskie eq.
@Goburu:Tibia wcale nie jest taka łatwa jakby się to zdawało i wymaga też myślenia,nawet jeśli chodzi o expienie;d.
Mojżesz jest offline  
stary 11-01-2007, 14:53   #89
Piterownik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
To pewnie grasz w inna gre ktora kosztuja podobna sume - na jedno wychodzi. Tibia to zwyczajna gierka (mini?) i nie ma co jej traktowac jak boga, tym bardziej ze grafike ma z pierwszej polowy lat 90-tych. (szczerze mowiac to juz wtedy bywaly lepsze)
Cytuj:
W inne gry w ogole bys nie zagral bez gotówki a w tibię mozesz grac bez konca. W Tibii grajac za darmo nie masz zadnych ograniczen typu limit czasu. Gracz facc to 90% gracza pacc. Jeszcze ci malo?
Tak, mało. W inne gry grałem nie wydając ani złotówki... chyba nie musze pisać jak

Cytuj:
Wartosc gracza jest okreslana iloscia wykonanych powtorzen danej czynnosci, inaczej wprawa. (strzelanie z run przed update tez pod to podchodzilo) W Tibii wszystko da sie przewidziec, czynnik losowy jest ograniczony do minimum tak wiec wystarczy wytrenowac dana czynnosc zeby byc w twoim pojeciu "dobrym" graczem. Trening klikania w czlowieka z runy nie ma wiele wspolnego z inteligencją i myśleniem, to po prostu czysto wyuczona czynność. W Tibii prawie nic nie wymaga myślenia, dlatego tyle dzieciaków z IQ 0-50 gra w nią. :/
Myślenie jest niezbędne w Tibi. Jak nie będziesz myślał na wojnie to byle nup Cię strapuje.

stary 12-01-2007, 16:42   #90
Piterownik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Brawo, wiesz co to torrent! <aplauz>
Cytuj:
LOL? Wystarczy chodzic po otwartym polu i nikt cie nie strapuje. (chyba mi nie powiesz ze wojny odbywaja sie w jaskiniach trolli? ...)
Żal mi Ciebie. Nie dostrzegasz innych argumentów oprócz swoich

Wpadłem także na pomysł fajnego signa:
http://img409.imageshack.us/img409/4281/signyi2.jpg

stary 15-05-2007, 23:05   #91
Ametril-ek
Użytkownik forum

Ametril-ek's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2007

Domyślny

Opcja jest taka

pierwsze chwile po rooku to kupujesz jakąś słabą broń i lecisz ciskasz trole przy tym spokojnie wbijesz 10 lvl i zbierzesz ze 100 spear i z 600gp kasy

dobrze jest juz na rooku sie z kims zapoznac bo to zawsze moze zaprocentowac w przyszlosci ... jezeli jest to znajomosc dosyc dobrze sie zapowiadajaca (znaczy na tyle zeby nie kradl ci spear podczas trenienia)
to spokojnie mozesz go poprosic o to rzeby z toba potrenil albo mozesz targac baga ze spearami ( opcja dla graczy hard corowych xd) i lecisz na dwarfy.. wleci z 40 dysta i mozesz leciec na jakis ghost land czy nawet na skillach 50 na poh ^^ (nalezy wczesniej go poznac) jezeli juz masz z 15 lvl i skilla 50~ to sytuacja powoli sie klaruje, mianowicie jezeli niechcesz marnowac kasy na strzali a masz czas i checi to trenisz mlvl na (exevo con) i przy stosownej liczbie amunicji xD idzesz na exp opisany powyzej... mam nadzieje ze takie rozwiazanie tego pala jest dobre ...

plx o komentarz xD
Ametril-ek jest offline  
stary 15-05-2007, 23:57   #92
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Jak dla mnie mało, krótko, słabo i z błędami. Mianowicie zbieranie 100 spear na new servie jest totalną głupotą! Co do expowiska na Ghostlandzie sie nie wypowiem bo nie expiłem tam nigdy :| Na PoHu może być troche za trudno jeszcze na 15lvl... jak każdy wie jest tam troche shitu więc jak to się wszystko zbierze...
@edit - i robienie amunicji też jest głupotą... lepiej expić i zarabiać na ammo...

Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 15-05-2007 o 23:57. Powód: ezofagogastroduodenoskopia
alkoOholik jest offline  
stary 17-05-2007, 17:25   #93
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez baager Pokaż post
Ghostland "ds lair" ze tak powiem to najlepsze expowiska dla palka na lvlach 35-50. Zwraca sie bez lootbaga a exp przedni. (wiecej niz w mintwalin czy na guardach) Mozecie mi wierzyc lub nie ale sprawdzilem wszystkie expowiska facc dla palka na tych lvl i ghostland-ds prezentuje sie najlepiej pod kazdym wzgledem. Nalezy tez dostrzec bliskosc sklepu ze strzalami i brak ludzi w tamtym miejscu. (na ghoulach duzo noobow ale na ds nikt nie schodzi i mozna siedziec do usranej smierci)
nie powiesz mi chyba ze zrobie na dsach 40k/w bes waste...
stary 17-05-2007, 19:25   #94
Yoshin
Użytkownik forum

Yoshin's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2006

Domyślny

Owszem waste tam trudno mieć, ja na ghostland expilem tylko na ghoulach na lev 15-20 i bylo swietnie ale potem poszedlem odrazu do kopalni kolo kazz na guardki(poziom same guardy i soldy,guardy) i tam byl napewno lepszy zarobek niz na ghostland i napewno lepszy exp, przed wejsciem dawalem list i tez mi nikt nie wchodzil.
Yoshin jest offline  
stary 17-05-2007, 20:56   #95
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

@Alkoholik
0 sensu...

New pvp...
35 dist tarpit -1 20 lvl przez noc... później KUPUJEMY promocje, wkońcu szybciej bijemy mlvl i regenerujemy zycie+wiecej many (vita)
55 dist 24~~ lvl Wysepka -1 guardy bp bolts na glebe siedzimy 4h wracamy z lootbagiem
60 dist 30 lvl to samo tylko ze postman + paradox...
35 lvl 65+ dist... Labi/Hell/Wysepka 2 poziomy... chociaż na hellu można utknąć
40 poh kupujemy boszki za 60k od kolegi sorca i jazda na ofie, piraty też lalki kupujemy, shadow tomb -2 spx... Temple+dragi+gsy na pohu od 45 biłem na thori, na poczatku serwera....
50 lvl d lair edron 75+ dist gsy na pohu tarpit -3 piraty shadow tomb guardy...
60 lvl... sam już powinieneś wiedzieć...
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline  
stary 17-05-2007, 23:07   #96
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

Xzinixek tam jest sens. Każdy miał dodać swoje przemyślenia... no a że lubie nieraz pofantazjować pozdro ~wover
alkoOholik jest offline  
stary 18-05-2007, 00:18   #97
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

Pall 8lvl, prosto z rooka, ~800gp (600+sprzedaż eq na rooku). Na początku radzę kupić scale armor (ok. 100gp), brass legs (też tanio), dwarven shield (50-100gp) i iść z mace (tania, można zabrać z rooka) na trolle (miejscówę sami sobie znajdziecie ). Gdy w ciele znajdziecie spear, od razu wytraćcie go na pierwszym lepszym trollu. Tak można robić do ok. 30-45dysta i 9-11lvla. Potem kupujecie czar Exura lub Exura Gran i możecie zacząć trenować mlvl. Kupujecie łuk i jazda na roty (podczas expa konsumujecie ham'y/meat'y i trenujcie mlvl). Gdy dobijecie 13 lvl robicie arrowy Potem to już tylko przyjemność...

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."
LookamZzaRogu jest offline  
stary 18-05-2007, 09:11   #98
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

@up
Kompletnie 0 sensu... Na new servie bardziej opłaca się zrobić quest na Brass Legs, który znajduje się na edron na trollach. Wątpie czy ktoś sprzeda Ci Dwarvenke za 50gp, jak już to jakis Twój kumpel drut/sorc, który ma wyższy lvl i expi na soldach. Roty to też shitowe expowisko a robienie samemu arrows to już w ogóle...

Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 18-05-2007 o 09:13. Powód: 40 stopni w cieniu
alkoOholik jest offline  
stary 19-05-2007, 00:04   #99
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

O nie patrzac na posty debili jestem noobem...:< ,nie mam 800 gp jak wyjde z rooka tylko nie to :<<.Ludzie ja wole w godzine na bugach zrobic ten 8 lvl niz bic monotonnie te trolle 2 dni. A jak sie gra palladynem to w tych czasach juz trzeba miec doswiadczenie(albo byc debilem i kupywac kase na allegro) zeby sobie poradzic bo pol ludzi grajacych tibie to exp thiefy, nooby i kretyni z rozgami na cycach w thais . Tak jeszcze dodam ze ludzie co expia na cycach w thais i sa uzaleznieni od tibi to idioci mowia ze tibia jest dobra gra a nie znaja jej zalet... nie masz zamiaru kupywac pacc nie graj w tibie ,bo to nie gra bez pacc tylko denerwowanie ludzi.
Salarigoth jest offline  
stary 19-05-2007, 13:12   #100
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Domyślny

@up
Tylko nie bij mamy krzesłem :< wyluzuj człowieku
alkoOholik jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania