![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Legnica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nake Boror
Profesja: Elite Knight
Gildia: Extreme Squad
Świat: Hiberna
Poziom: 55
Skille: 77/76
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Witam
Co według was jest lepszed do expienia GS czy BS? Expie na dc niedlugo na scarabach skile 75/75 38 lev Prosze o wasze opinie Pozdro |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
|
![]() imo GS.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
|
![]() Zapowiada sie niekrotki temat
![]() ![]()
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zalezy na czym chcesz expic.
i w zasadzie mozna na tym temat zakonczyc.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2007
Lokacja: Legnica
Imię: Nake Boror
Gildia: Extreme Squad
Świat: Hiberna
Poziom: 55
Skille: 77/76
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() do zabijania oczywiscie
![]() Mam GS od kilku godzin (wczesniej BS+Demon Shield) i takie sa moje uwagi GS dobry jak atakuje malo potworow 1-3 to szybko padaja ale jak wiecej na mnie idzie 5-6 to bardzo duze hity dostaje z BS minimalnie i na slimach nawet jak 1 mnie leje dostaje nawet spore hity z GSem (z BS jak 2 mnie laly bardzo rzadko dostawalem) narazie to tyle prosze o dalsze opinie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
![]() GS jezeli chcesz expic na dc. Na scarabach lepszy raczej bs + demonka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2007
Imię: Memku of Golasza
Gildia: Legendary Friends
Świat: Harmonia
![]() |
![]() up
raczej na odwrot ;s topic: na skillach 80 + mozesz z bsem szales a jezlei chodzi o facc land to bs only poza of i ew guardy -mint, ef, mino tower, dc, poh cyce na skillach twoich... hmm radze bsa az zaczniesz huntowac mocniejsze potworki |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
|
![]() Żartujesz, prawda? Dużo lepiej biegać z 2-handed - szybciej ubijasz scaraba, a tarcza w gruncie rzeczy niewiele Ci daje, bo większość ataków scaraba to poison, który i tak przeważnie mija tarczę. Nie mam co prawda GS'a, ale mam skull staffa+demon shield i arcane staffa i dużo lepiej biega mi się z tym drugim.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Nie mam dużego doświadczenia w grze rycerzem, ale według mnie praktycznie zawsze lepiej używać giant sworda. Może co najwyżej np. na takich dworcach, które i tak padną z head shota prawie zawsze, lepiej używać bright sworda, żeby zaoszczędzić capacity i przy okazji trochę shielding poćwiczyć. Bo tak poza tym, to lepiej trochę mocniej oberwać, ale szybciej wykończyć przeciwnika.
PS. Mój rycerz ma 31 lvl i skille 58/56, więc nie uważajcie mnie za wyrocznię w tej kwestii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
|
![]() Tylko, że arcane staff ma 30 defa, a GS 22, a to spora różnica.
Mam bs + vampire shield i GS i skille 70/70. Najczęściej robie loota na minotaurach i minotaurach archerach, gdzie znacznie lepiej mi bylo używać bsa, więc polecam go na słabsze potwory, które występują bardzo licznie. GSa używałem, gdy chodziłem na beholdery, wchodziły mi dużo lepsze hity, beholder nie walil wcale mocniej (w koncu uzywa magii), a jego skelety nie stanowią zbyt dużego problemu. Na scarabach nie byłem, więc się nie wypowiem. GSa polecam na mocniejsze, ale występujące w mniejszych ilościach potwory magiczne. BS jest lepszy na potworach fizycznych (walczących z bliska, jak i z daleka).
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
|
![]() potwory ktore zadaja z magi wiecej niz z lapy - two handed oczywiscie
potworki lejace mocno z lapki - one handed + shield |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: Nowa Sól
Profesja: Paladin
Świat: Askara
Poziom: 25+
Skille: 60+
![]() |
![]() Smieje sie jak czytam to co wyzej pisza;p
Masz spoko eq - gs Masz jakis k set - lataj z tarcza Bedziesz troche dluzej bil potworku z 1 handed, ale mniejsze waste... Na scaraby oczywiscie gs... Tam gdzie bija Cie potworki z dystansy - archery, czy scouty (mint i ef) ja lazilem z tarcza ,a przy skillach 72/72 z Fire Axe bralem czasem elf scouta na hita
16:57 Rahuelle [21]: ej ludzie moji drodzy powieccie mi jedno po ile chodzi >>>>>wand of plague <<< jak tos wiem nie wali do mnie ;D: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Poziom: 60
|
![]() Tylko 8 defa. Między taką dragon lancą a gs'em jest 6, czyli bardzo podobnie. Mimo wszystko nie widziałem zbyt wielu knightów z f-axe na scarabach. Przeważnie większość z nich expi z dlance i te 6 defa mniej od gs'a wcale im nie przeszkadza.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Łódź
Imię: Ni Hu Ya
Profesja: Knight
Świat: Elysia
Poziom: 29
Skille: 65/64
Poziom mag.: 3
|
![]() Na ef/of/mint/guardy/cyce-lepszy BS
Na żółwie/scaraby/malpy/beholdery/lizardy/dragi/tomby/-lepszy gs To zalezy od potforkow... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() wbrew pozorom wcale niekoniecznie.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Lokacja: W dupie
Imię: Sapp~
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Jamera/Calmera
|
![]() Pan up ma racje. Bijac potwora z bs czy co tam chcecie taki archer walnie nas pare razy wiecej niz z gs czy d lanca. Ja gs polecam na dc(jak jest pelny resp tarcza i tak malo daje jak wali nas 7 wild warriorow) i tak samo na scaraby ktore s*******ajac nam(jak walisz z fire AXA) luruja nas w 3 innych scarabow. Bs i shield mozesz zakladac na guardy i na wyskoich skillach na zolwiach. Powodzenia w grze.
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
|
![]() Archer to raczej niezbyt dobry przykład, gdyż pada od maks dwóch hitów z bsa (od skilli 70). Przez ten czas rzadko w nas trafi i może z raz więcej będzie próbował, niż w przypadku GSa. Goniąc archera z GSem, oberwiemy kilka razy oraz zabijemy go na jednego hita. Moim zdaniem lepsze są na niego bronie jednoręczne+tarcza (no chyba, że mamy Avengera lub Arcane Staffa, ale wtedy to już raczej na nich nie expimy).
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2007
Lokacja: Pyskowice
Imię: Kasazi
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
Poziom: 104
Skille: 90/85
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Krótko:GS
![]() _______________________________ Dlaczego Bóg stworzył Adama i Ewe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() Na DC polecam GS, bo ~25% potworow idzie na hita, a hity jakie zadaja WW, czy bandity sa zalosne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Suwałki
Imię: Zetuss
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 191
Skille: 95/87
Poziom mag.: 9
![]() ![]() |
![]() Musisz sam zobaczyc jak idzie z Gsem i jak idzie z BS+shield apozniej to juz wybierasz to couwazasz ze lepsze bylo,ja osobiscie chodzac na scaraby uzywalem gs'a, nigdy nie expilem z jednoreczna bronia i tarcza to zostawiam na bloczenie
pozdro |
![]() |
![]() |