|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czesc
![]() ![]() Chialbym wiezdiec jakby wy byliscie knightem co byscie wybrali i co myslicie co jest najlepsze a co najgorsze?? Dlamnie tak o : 1.Axe-Dlamnie to najlepsze bo nawet tanie i wogule fajne ;] ![]() ![]() 2.Swordy-Dlamnie bardzo drogie i na skill trudno znalesc Knifa ![]() ![]() ![]() 3. Hammery - Tanie ale slabe ![]() ![]() A co dlawasz jest Lepsze lub Gorsze ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Ze wszystkim co napisałeś nie mogę się zgodzić:
Cytuj:
2. Co do taniości wahałbym się czy axe nie są najdroższe. Cytuj:
2. Czy aż tak bardzo trudno znaleźć knifa? Koło thais masz temple tam jest duży respawn ghoulów z których cały czas lecą knife, Carlin- ghostland, Venore tutaj chyba jest problem. O PACCu już nie wspominam bo wystarczy pierwszy lepszy tomb. Cytuj:
2. Czy aby War Hammer był aż tak słaby? A tani na pewno jest. 3. Cluby ogólnie są faktycznie słabe. Jednak te najlepsze Thunder Hammer, Arcane Staff czy Hammer of Wrath są zdecydowanie droższe niż najlepsze swordy czy axe. SCA czy SOV wytargasz z Anni a Cluba? Orsha, Morgaroth, Pits of Inferno. Dlatego ogólnie są tanie lecz te najlepsze są najdroższe. Oczywiście nie chciałem tutaj udowadniać wam czegoś. Przedstawiłem tylko swoje zdanie na podstawie zioma UP Dla mnie: 1. Axe: + największy atak (DUŻY PLUS) - f axe dostępne dopiero na quest od 60lvl - większośc dwuręcznych 2. Sword: +tanie +ogólnie dostępne - słaby atak 3. Club: -brak dobrej ogólnie dostępnej broni jednoręcznej -bardzo drogie najlepsze cluby -głupie ![]() Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 28-05-2007 o 14:01. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Down
Teraz to sie z all zgadzam. ale w temacie chodzi zeby piszali co dlanich najlepsze i najgorsze ^^
\|||/ (o o) ,----ooO--(_)-------. | nie karmic.............| | TROLLI!................| `--------------Ooo--` |__|__| || || ooO Ooo A Czesio to nie troll !! ![]() Ostatnio edytowany przez Derius - 28-05-2007 o 14:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Więc wytłumacz dlaczego?
Axe są najlepsze bo największy atak. Przecież bierzesz broń i nawalasz potworka jak najszybciej by go ubić a nie bijesz go by sie bronić. To mija się z celem. Powiesz axe mają mały def. Przeciez i tak jezeli mam shielda który ma więcej defa niż broń to liczy się def tylko shielda. Więc po co mi 30 defa bright sworda gdy będę miał Vamp shielda skoro bedzie się liczyła tylko jego obrona? Za to mając np. F axe czyli o 2 ataku wiecej widac tą różnicę. Podsumowanie: F axe vs B sword: otrzymywane obrazenia takie same (1:1) f axe zadaje większe obrażenia (2:1) i koniec meczu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() wiadomo ze najlepsze sa swordy patrz czym sei expi gs najlepszy z regularnych 2 rurek a pozniej najlepsza bron w grze avenger
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
i sam se bramke strzeliles bo jak piszesz ze sie liczy szybkie zabicei potwora a nie obrona przed nim to wiadomo ze gs rox
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Nowa Ruda
Stan: Na Emeryturze
Świat: Luminera
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
A o knife'a nie trudno (czasem leży na ziemi tam gdzie się respią ghoule) wystarczy, że poprosisz jakiegoś kumpla co expi na ghoulach i go masz. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Nowa Ruda
Świat: Luminera
![]() |
![]() Mała pomyłeczka ;p człowiek zrobi błąd a wy już >.< ;p
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Za pewnie ironizujesz - a błędnie, bo jest bardzo słaby przez swoją niską obrone 10 defa (także nie widzę żadnego sensu chodzenia z nim, chyba że mamy niewiadomo jakiego skilla) ...oraz na trade za 10k Ale i tak każdym rodzajem broni używa się tylko jedną (no, swordy mają gsa i avengera)
![]() Ostatnio edytowany przez slimaczek - 28-05-2007 o 19:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2007
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Vegoego
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: 18/24
Poziom mag.: 38
|
![]() Co żeście się uczepili tych "Słabych Clubów"?
Co prawda nie mają największych statystyk ataku i obrony ale są naprawde tanie,już po wyjściu z rooka można zaopatrzyć się w War Hammera,a to nie wielka różnica 1 czy 2 pk ataku więcej(po co zwracać uwagę na obronę jak gdy chce się blokować jakies potworki na huntach można zrobić Quest na Bring Sword'a i nosić i ogólnie to czemu dla was jest ważna obrona jak tarczy nie można nosić np.Giant Swordem czy Guardian Halberd). W Clubach jest jeszcze taki "+" jak broń Crowbar(Łom) statystyki 6/6 wspaniała broń do trenowania gdy patrzysz że na 50 skillu inni knightci co biją ze sworda i axa już chodzą na Slim'y(może lekka przesada ale się zdażają tacy)kiedy ty możesz se bez obawy o Swoje Życie skillować dalej na Troll'ach. Dla low skilli nie ma znaczenia czy nosisz SCA czy Magic Sword ,a dla wysokich skill to ma znaczenie tyle że trzeba nabić te skille a najszybciej się to robi Clubami. Nie chcem słyszeć że Cluby są najsłabsze wszystkie bronie są dobrane tak żeby były w czymś lepsze lub gorsze od innych rodzaji broni i "." Ostatnio edytowany przez Vegoego - 29-05-2007 o 10:06. Powód: Niezbyt ładnie wyglądało ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
po pierwsze na szkrabach 1dno reczna bron odpada z 2 powodow: za wolno sie bije takiego szkraba i exp wolny i jak sie z nim dlugo bawisz to ma duzo czasu aby pluc poisonem i tego juz twoja tarcza nie zbloczy wiec jedyne sensowne rozwiazanie to 2 rurka a przypomne ze wtedy do twojej obrony sie liczy def broni no i jak pojdziesz dla porownania takim w hammerem a gsem to zobaczysz jaka jest roznica w odnoszonych obrazeniach po prostu z w hammerem to beda ci uhy leciec jak powalone a z gsem nie bo wiecej zbloczysz hitow szkrabow i do tego "minimalnie szybciej je zabijesz" gdyz gs ma 46 ataku a w hammer 45 chociaz to prawie zadna roznica ale o niej wspomnialem
![]() |
![]() |
#13 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Furora
Poziom: 85
Skille: 90/88
|
![]() Axe, zdecydowanie axe, różnica to 2-3 ataku, ale to aż 2-3 ataku. Mam 85 Elita z 90 axe fighting. Nie wypowiadał bym się jak bym nie wiedział, ale wiem ze miedzy sword a axe różnica w obrażeniach jest spora. Gdy zaczynałem grać wahałem się lekki czy czasem nie brać sword tylko z jednego względu - Ice rapier jedynie do PVP. Teraz dochodzę do wniosku że jednak to dużo nie zmienia. Wiec moje zdanie jest takie - Axe i tylko axe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() enderty ja chodze na skaraby po to żeby je zabić 1 lub 2 ciosami dlatego obrona dla mnie się nie liczy ale jeśli ty lubisz się bawić ze swoim GS'em i blokować ataki to proszę bardzo.
Gdzie ja pisze o 1 recznych broniach? A to wyżej to aluzja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jezu niedyskutujcie tak tylko mowcie co lepsze i co gorsze tak o :
1.(...) 2.(...) 3.(...) Plz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 05 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Furora
Poziom: 85
Skille: 90/88
|
![]() Czy ty wiesz co to znaczy czytać z zrozumieniem ? Widać jednak nie, ja wyrażam swoje własne zdanie. Dla mnie najlepsze jest axe, DLA MNIE, nie obchodzi mnie co ty sobie myślisz biegając z jak DLA MNIE kojowym Gs'em nie lubię i nie polubię nigdy swordów. Sword - Obrona, Axe - Atak. Pozatym nigdy, NIGDY Gs nie był DLA MNIE lepszy od d-lance. I odpowiedz mi tylko na pytanie czy expiles z d-lacne majac 80 axe i z gs'em majac 80 sword ? Bo ja widze w tym wielka róznicę w postaci 3x lepszych hitów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hahaha
![]() ![]() Derius: Atak:.......Obrona:........Cena:.........Trening: 1)Axe.......1)Sword.......1)Club.........1)Club 2)Sword....2)Axe..........2)Axe..........2)Axe 3)Club......3)Club..........3)Sword......3)Sword Ostatnio edytowany przez Vegoego - 29-05-2007 o 16:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum