|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji? | |||
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
694 | 59.22% |
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) |
337 | 28.75% |
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) |
91 | 7.76% |
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) |
50 | 4.27% |
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#721 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów
Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
#722 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2007
Lokacja: St. Leonard on Sea
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Neak Shine
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Shadows Team
Świat: Xerena
Poziom: 33
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 38
![]() |
![]() Moim zdaniem ( i pamiętać o tym ) nie Cipsoft nie powinni wprowadzać takiego czegoś jak 'wyrówananie profesji' Jak się powtarza na praktycznie każdej stronie każda profesja ma swoje wady i zalety ! Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. Nie będę teraz wymieniał co i jak, ale jeśli ma być wprowadzona jakaś zmiana to dodanie więcej czarów dla Knighta i ciut wiecęj many i to wszystko a nie pogorszenie Magów i Druidów, to nie miało by sensu odbierać jakieś czary czy różdżki to co Mag będzie walczył mieczem !? wręcz przewciwnie powinni dodać jakieś nowe czary, dla Magów i Druidów a dla Knighta lepsze bronie czy zbroje... I jeszcze jedno oni to projektują nie my nic nie poradzimy na zmiany, jeśli przez tyle lat ludzi utrzymywała ta gra z ciekawością tzn. że wiedzą co robię i myślę że Cip'y zrobią to co najlepsze.
|
![]() |
![]() |
#723 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() Co ty gadasz z tym mlvl jak jakis knight ma powiedzmy 50 mp użyje 2 exury zamiast exury gran to co i tak na użyciu exury gran lepiej wyjdzie???
|
![]() |
![]() |
#724 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Profesja: Elite Knight
Gildia: Fire Society
Świat: Menera
Poziom: ~50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
I to chyba widać skoro taki mag wbija 200lvl w rok, najlepszym pg jest druid, a Tripida wygrał bez problemu wyścig z seromontisem o 300lvl... down@ dwa lata, pasuje? -.- Ostatnio edytowany przez Kean_Arcaron - 29-05-2007 o 23:11. |
|
![]() |
![]() |
#725 |
Zbanowany
|
![]() Co ty za to gadasz wcale nie jest lepsze. Wbij 200 maga w rook chce to zobaczyc.Tripida wiesz ze mial 293-295 jak zaczeli sie gonic a Seromontis 290-291
|
![]() |
![]() |
#726 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: venore
Imię: seromontis
Profesja: Paladin
Świat: Solera
Poziom: 7
Poziom mag.: 7
|
![]() Czy ktokolwiek z wypowiadających się tutaj ludzi osiągnął magiczną barierę 15 lat i 50 lvla?
Bo jak widzę wasze argumenty o jakichs rodach i wandach w temacie o wyrownaniu profesji to nie wiem doprawdy czy śmiać się czy płakać.... Teraz przyklad, chociaż szczerze wątpię byście go zrozumieli, expię sobie na of z rycerzami 150-180 lvl którzy mimo tak wysokiego lvla i skili 100+ muszą bic orki bo na innych rzeczach po prostu mają waste, teraz stanmy z drugiej strony barykady, kumpel -70 lvl sorcem- bierze 10 bp manasów i idzie dla zarobku solowac sobie black knighta... Nie dosc ze wali z morta 2 razy szybciej, zawsze trafia, to przeciętny hit wynosi tyle co mój maxymalny, głónym powodem takiej rozbieżności jest niewątpliwie to, ze atak magiczny rosnie z lvlem zas atak fizyczny nie, na 150 lvlu mag moze bez problemu solowac hydry , warlocki a nawet demony, knight ma waste nawet na 200 lvlu, a ponieważ lvl ma wpływ jedynie na atak magiczny to mamy jak mamy, wysokolevelowy knight zamienia się nagle w pseudo maga i expi z run tudzież burstów, mam nadzieję ze po tym updacie lvl będzie miał wpływ również na atak fizyczny gdyż nie uśmiecha mi się grając rycerzem biegac i rzucać czarami niczym niedorobiony mag, cya. |
![]() |
![]() |
#727 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Świat: Morgana
|
![]() Hmm...
Dlaczego uważacie że należy zabrać sorcowi exori~/zwiększyć ilość many za nie? Przecież to tak jakbyście zabrali knightowi exurke (bo za dobrze mu sie healuje) i pallowi hmmy (bo za tanio bolty kupuje ;]). Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna. To właśnie sorcerer powinien mieć czary ofensywne, bo to on jest typowym elementalistą. Niech się cieszy druid z visa... Jeszcze trochę o pallu. Wg. mnie powinno się udostępnić Conjure Bolt dla Facc, i spiry łamiące się dwa razy wolniej. Dziękuje ;d |
![]() |
![]() |
#728 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#729 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() zeby bylo wsparcie, musi byc i druzyna, Tibia jest gra singleplayer, do tego opiera sie prawie wylacznie na expieniu, wiec wypadaloby wszystkim profesjom zapewnic odpowiednie srodki do tegoz expienia.
#730 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#731 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
2.Kiedyś walczył mieczem i nikt nie nażekał bo jak ktoś go tworzył wiedział że będzie trudno. 3.Wymień co i jak ![]() 4.Nowe tarcze, zbroje itp. mogly by sie przydać żeczywiście. 5.Heh, wiesz teraz gra utrzymuje z ciekawością nałogowców myślących tylko o expie, i noobów których jest jak grzybów po deszczu...
pozdro kisiello __________________ 03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow 03:44 Vivienne De Marco [100]: what see? 03:44 Icarus Grimm [7]: lol 03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow 03:44 Icarus Grimm [7]: ?? 03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see? ![]() Ostatnio edytowany przez Misiuuu - 30-05-2007 o 17:55. |
||
![]() |
![]() |
#732 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2006
Świat: Askara
|
![]() Cytuj:
Chętnie oddam exure u knighta za możliwośc tak szybkiego expienia jak ms/ed. Do druidow ulepszyłbym czar/y paraliżujące.
![]() |
#733 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 30-05-2007 o 20:08. |
||
![]() |
![]() |
#734 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ale 50 MS ma juz takie same szanse jak 50 ED ;;; btw gupis jest lmao
#735 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Świat: Morgana
|
![]() Cytuj:
Ale to tylko moje zdanie ... Ostatnio edytowany przez Linkater - 31-05-2007 o 08:18. |
|
![]() |
![]() |
#736 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2007
|
![]() Na początku przedstawię się
![]() Mam 30 lat w Tibię gram około roku. Może dla niektórych to krótko, ale swoje zaległości nadrabiam 15 godzinami dziennie siedząc przy kompie ![]() Balansowanie postaci...Według mnie nie jest to wogóle potrzebne. W tej chwili każda profesja ma swoje wady i zalety. Knight-30 lvl wyskilowany chociażby do 55\55 może podróżować wszędzie, dużo zarabia(cap) i b ważne: nie pada od comba 2 sd !!!gdzie sorc czy drut składa sie na 50 lvl Pall- początki ciężkie(bez skili), pózniej z dobrym distanse expi jak burza, nosząc przy sobie tarczę i włączając utamo idealny bloker, w pvp też radzi sobie niezle. Sorc- dużo ofensywnych czarów, ale gra zaczyna się dopiero od 40+.Cóż z tego, że ma exori~ jak to zasięg na 1 sqm. Mało capa więc ciąga lota jak dziad jakiś nieraz tracąc go na rzecz wyższego lvl-a. Drut- jak wyżej z małymi wyjątkami. Pierwszy to plus za sio dla siebie (tylko 70 many). Minus za ostatnią rózgę. Przecież on musi expić niczym Knight, wszystko na klatę ![]() @down Wiem, wiem jestem za stary na Tibię i noob ze mnie ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 07 2006
Lokacja: Włocławek
Imię: Syatel
Profesja: Elder Druid
Gildia: Stealth Hunters
Świat: Celesta
Poziom: 100
Skille: 20/26
Poziom mag.: 68
|
![]() Jak zobAczylem ta ankiete myslalem ze posram sie ze smiechu niebedzie zadnego ulepszenia co wy gadacie na 100% knight i pall niebeda ulepszeni po up date tak,jedek koles napisal tak "powinni druidowi i sorkowi zabrac ruzdzke" samo moge powiedziec zeby pogorszali palla zabierajac mu kusze a knighta zabierajac mu sova thunder hammera i sca~~
|
![]() |
![]() |
#738 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
![]() |
![]() powinni dodac cos dla palladyna i knighta.
Naprzyklad skile rosly o 30 % szybciej lub nowe bronie (oczywiscie duzo silniejsze). zeby dodali cos jak armor points czyli ze jak knight zalozy jaks tam zbroje zeby mu dawalo 20 + defense PONIEWAZ knight na skilah 80 broni sie jak 20 lvl druid i czy sorc na full defie. prosze komentowac jesli nie zauwazylem jakis skutków ubocznych. ![]() Ostatnio edytowany przez AnArAki - 31-05-2007 o 14:28. Powód: Huj Wie |
![]() |
![]() |
#739 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Jaworze Górne
Imię: Morqadir
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Lost Riders
Świat: Candia
Poziom: 56
Skille: 79/54
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Atak minimalny dla Knighta i Palladyna (na odpowiednim skillu i bronią, którą się ma w ręku) by się przydał napewno... skoro postacie magiczne mają ze swych rózg, visów itp...
|
![]() |
![]() |
#740 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough
![]() |
![]() Moim Zdaniem powini zmienic zeby EXORI bralo 200 many anie ze 300 knightowi ktury ma 1495 many zarlo 900 many -.-.
|
![]() |