![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2007
Lokacja: Tereny PACC
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() A ja nie? Mówię tylko, że 1 potworka bije 10 minut i przerzucam sie na następnego. Tak naprawdę to robie tak, że bija mnie 2 potwory jednego sprowadzam de red hp i bije następnego. Gdy obydwaj mają red hp to zabijam ich i ide po 2 kolejne, i tak przez kilka godzin. Teraz właśnie robie skille 56/56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2007
Lokacja: oława
Imię: Gart Trerkais
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 24
Skille: ---/22
Poziom mag.: 28
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Witam wszystkich uzytkownikow tego forum =)
Przeczytalem caly ten temat ktory przeistoczyl sie w wielka klotnie identyczna do tematu skillowac czy expic. Po przeczytaniu calego tego tematu zdecydowanie popieram zdanie Vila ktory dobrze to ujal.Skille 75/75 ktore zes zrobil sa dobrymi skillami z ktorymi mozna expic dobrze ale zas inni powiedza ze expi im sie dobrze majac skille 60/60-70/70 itd. Skille sa osobista sprawa gracza i nie nalezy sie smiac z kogos bo ma skille tak jak ktos tu pisal 71/68.Osobie tej takie skille odpowiadaja i expi wydajnie. Tak samo ten czlowiek napisal ze expi na OF z 50 + lvlem.Nie bylo to dla mnie zadna rewelacja poniewaz tibia to nie tylko lazenie i zabijanie potworkow czy tam skillowanie.W tej grze gdzieniegdzie trzeba pomyslec.i to objawia nam ten pan =). Osobiscie stwierdzam ze autor tego tematu sam nie wie na jakich falach nadaje.Ktos mu powiedzial ze ma wbijac 85/85-90/90.Stwierdzam ze autor tematu chce wbic te 85/85 na sile tylko dlatego ze ktos mu to powiedzial.Jest to istotna glupota.Tak samo trening do skilli 80/80... Samo robienie skille 80/80 jest mozolne i nudne.Wbijaja je zazwyczaj ludzie ktorzy uwazaja je za koniecznosc bo ktos ma takie....Ja uwazam ze tych skilli nie warto wbijasz gdyz jest to kupa czasu.Mysle ze jezeli autor tematu chce juz trenic tak bardzo to niech dobije te 77/77-78/78 ktore wydaja sie ze wpadaja szybko.Te 2 skille do 80/80 mozna sobie darowac gdyz rownie dobrze taki najt co wbil 78/78 pojdzie expic to na wyzszym lvlu zrobi mu sie cos kolo 81/79.i zauwazcie ze brakuje tylko 1 punktu shieldinga ....od 78/78 w gore to jest juz mozolnie i bardzo wolno.tak wiec jak chcesz bardzo trenic autorze tematu to tylko dobij te 3 skille i expij juz do konca.A ci co chca 85/85-90/90 bo wyczytali sobie z jakiegos poradniczka to niech sobie robia i traca czas w ktorym mozna wbic wysoki lvl i nieznacznie skille przyklad : 78/78 ---> 81/79 (tak oszacowalem).A jesli nie chcesz trenic to te 75/75 ci stykna =).Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez Einstein15 - 07-06-2007 o 18:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
podsumowujac ostatnie kilka postow: skille sa warte o tyle, o ile mozna je na danym levelu wykorzystac, lev 35 ze 100/100 bedzie expic tak samo jak lev 35 z 80/80 i odrobine szybciej niz 65/65, bo inaczej sie po prostu nie da. Z tego wlasnie powodu nie warto sie opierac na opinii ludzi, ktorzy gre knightem zaczeli od wyskillowania sie przez cale wakacje, a teraz nie widzac innego sposobu gry podaja go wszystkim innym jako jedyny sensowny. Najlepsze wyjscie to jak zwykle wywazenie treningu/ expienia na zasadzie "odrabiamy lekcje = skillujemy, ogladamy tv = skillujemy, siedzimy przy kompie = expimy" tak, zeby nie tracic czasu i cieszyc sie gra. finito.
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
|
![]() @up
I takie rozwiazanie jest najlepsze @Cos od siebie ![]() Jak napisal pan kolega 2up skile to osobista sprawa gracza i jest to swieta prawda. Nie warto czasu w ktorym bawisz sie z tibia (bo przede wszystkim chodzi tu o zabawe) spedzic w 80% skilujac. To nudne, mozolne i chwilami denerwujace. Nie znaczy to jednak, zeby w ogole nie skilowac. Uwazam, ze kazdy knight powinien ustalic sobie w ktorym momencie zaczyna skilowac i do jakiego skila, nabic go i zapomniec o treningu do konca i oddac sie zabawie. Dobrym sposobem jest zajecie sie czyms innym i tylko zmienianie celu raz na jakis czas. Pamietajcie: TIBIA TO "TYLKO" GRA I MA SLUZYC ROZRYWCE. @down Ludzie korzystajacy z bootow czerpia satysfakcje z tego, ze sa lepsi od innych. I chociaz w rzeczywistosci jest zupelnie inaczej, to ludzie skrzywiaja ta rzeczywistosc ![]()
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Ostatnio edytowany przez GothicMaster - 07-06-2007 o 19:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Niestety większość ludzi siedzi na bootach, wbija te 80/80 nawet więcej i potem jadom innym po psychice. Nie wiem co jest takie podniecające w bootach? Czy to taka frajda że coś za ciebie zrobi? Ja mam satysfakcje, bo mogę spojrzeć w lustro i powiedzieć że sam doszedłem to tego.
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Bayla Amesh
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia.
|
![]() @Gothic~ Tu się z Tobą zgodzę to jest TYLKO GRA!!
![]() @TaJemniczy Fakt .... co to za frajda że bot wbije ci skille a jak już ktoś używa bota na skillowanie to (80%~) z nich używa także bota do expienia potem allegro i tak w kółko ^^ _______________________________ ~Just do it~ 19:43 Dara Orrek [34]: WHERE IS KAZERDON? 10:26 Makaveli Thug [190]: buy vrown helmet Ostatnio edytowany przez GumisieQ - 07-06-2007 o 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2006
|
![]() Cytuj:
Tacy ludzie mnie wprost rozwalaja.Zgodze sie tez z Vendererem .Teraz od chwili kiedy zaczela sie mania na boty knight na 40 lvlu ze skillami 75/75 jest uwazany za sux tylko dlatego ze nie ma 80/80.To kompletna przesada.Wiele osob mysli ze te skille gwarantuja im komfortowy exp i wogole -.-.A co do ciebie to ludzi interesuje to w botach ze mozna sobie ustawic go tak zeby ci mlvl bil,odpowiadal jak ktos sie pojawi itp.Ostatnio zauwazylem ze szerzy sie fala ludzi expi na cave botach.Zasuwaja po calej kopalni nic nie mowiac i ubijaja -.- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork
|
![]() Motać w głowie Ci nie będę , napiszę tylko jak to wyglądało u mnie.
Bazowo zaplanowałem sobie że na lv 50 dobije skille 80/80 , w praktyce wyglądało to tak że około lv 74-76 dobiłem shielding 80 co zaowocowało statystyką 83/80. Później tylko i wyłącznie expiłem i jak to robi większość knightów używałem broni dwu ręcznej. Na dzień dzisiejszy mam skille 88/80 i lv 106 , czy te skille są "złe" ? Powiem tak , osobiście chciałbym podciągnąc shieldigng do 85 , bo nie lubi takiej dużej rozpiętości pomiędzy atakiem a obroną jaka jest u mnie. Jeśli idze o exp , często słyszałem że żeby gładko expić na guardach z broni dwu ręcznej , potrzbny jest shielding 85. Ja mimo że używam dragon lance (która ma katastrofalnie niski defence) radze sobie niezgorsza. Acha taka mała anegdota , gdy używamy broni dwu ręcznej , za blokowanie odpowiedzialny jest nie shielding (skill) , a skill naszej broni (w moim przypadku axe). Jeśli ktoś ma wątpliwości polecam zobaczenie filmu który można znaleść na forum tibia.de > Tibia movie project > SoV or Abenger?. Temat znajdziecie na pierwszej stronie ponieważ jest wkółko bumpowany.
19:12 Seemes: does that mean your br? 19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Pominąłem fakt, że ide własnie podexpić, ale poprostu nie chciałem, żeby moja wypowiedź brzmiała jak jakiś z góry ustalony hiper extra plan. Chodziło mi o to, że dla mnie skille 75/75 wystarcza na przyjemna gre, a z pacciem juz nie bede skillowac... Choć jeśli najdzie mnie chetka to czemu nie? Jesli sprawi mi to frajde. @Vil Nie chodziło mi o jakieś Czczenie graczy z danym i danym skillem, tylko o to jak teraz sprawa wygląda, gdzie nawet liczby rzędu 80-90 są "mizerne" wg. niektórych...
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 05 2007
Lokacja: Wrocław
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
|
![]() Kazdy robi skille takie jakie chce ale czasami warto popytac ludzi o ich wlasne zdanie na temat skilli i lv
![]() ![]()
Nie widzę żadnych zmian, widzę tylko twarze rasistów Nieuzasadniona nienawiść rasowa, której doświadczamy, Przynosi hańbę, zastanawiam się co można uczynić By świat stał się lepszy, usuńmy to, co złe Oczyśćmy ludzi ze złego, a będą dobrze się zachowywać Bo dziś wieczorem zarówno Czarny jak i biały palą crack Uspokajamy się tylko wtedy, gdy wzajemnie się zabijamy |
![]() |
![]() |