Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-06-2007, 09:49   #841
PUFIK
Guest

Domyślny

ja mam tylko 1 pytanie kiedy to wyjdzie??

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2007, 10:07   #842
Niedozwolony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2007

Domyślny

up tego nikt niewie narazie ale jakies 2 tygodnie mniej wiecej

Mnie ciekawi jak wbije 8 lvl na roku jak np bede musial z short swordem chodzic;D

Albo na mainie gdy mam 40 lvl np to czy warto nosic bron na 30 lvl??Dziwne są tu troche zeczy. Co ja zrobie ze swoim najtem jak wale z w hammera??;D

Club rox
Niedozwolony jest offline  
stary 10-06-2007, 10:55   #843
PalladynHunter
Użytkownik forum

PalladynHunter's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2007
Lokacja: Ab'Dendriel

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Teka Tlis
Profesja: Knight
Gildia: no have
Świat: secura
Poziom: 18
Skille: 67/69
Poziom mag.: 4
Domyślny ;]

Ładnie to zrobiłeś.Bronie fajne, tylko teraz trzeba znać atak i się będą jeszcze ładniej prezentować ;]

Trochę są podobne to tych obecnych ale ja umiem odróżnić.

Ale naprawdę ładna robota.
PalladynHunter jest offline  
stary 10-06-2007, 10:56   #844
Tomaszewski
Użytkownik Forum

Tomaszewski's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Świnoujście

Tomaszewski ma numer GG 7089641
Domyślny Ludu!

NADCHODZI ERA "MNIEJ MAGICZNEGO" BOHATERA <połowa ludzi wiwatuje>
Tomaszewski jest offline  
stary 10-06-2007, 11:05   #845
Sorcer_Pips
Użytkownik Forum

Sorcer_Pips's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2007

Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Tak. A paladynów to w ogóle cała masa jest.
No Paladynów gra tak dużo że aż strach o/ grając sorciem kiedyś to żeby znaleźć palka na deserta to szok...

17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII

23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/

10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr
10:30 Aleethya [99]: popierdolone*

21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi?

Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg
Olga of Guardia [8]: i buy omg offer
Blan Rien [36]: lol xD 12:05
Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg
Sorcer_Pips jest offline  
stary 10-06-2007, 11:21   #846
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Masakra, czy ja mam wrażenie, czy na tym forum 60 % osób to 10-14 latki ...
wiekszość wypowiedzi jest totalnie bez sensu łącznie z tą ale musze to powiedziec bo oszaleje .....

aha czy tak trudno zastąpić angielskie słowa polskimi ?
dragony ( co brzmi ...) / smoki
expienie/zdobywanie doświadczenia

Rozumiem, że zastępowanie jest szybsze ale nie w co drugim wyrazie.

Przykładów jest setki, ale nie mam zamiaru ich wymieniać. Poprostu nie komentujcie jeśli nie macie nic do powiedzenia.

PS: ja siedze w Tibi 5 dobrych straconych lat mojego życia i dla tych nowych mam informacje. Wyobraźcie sobie ze idziecie na potworki z skull staff'em zamiast rożdżki. Obrażenia sa o wiele mniejsze. Tak było zawsze dopiero rok temu je wprowadzili o ile dobrze pamietam tworząc z magów fortece.
Więc błagam nie narzekajcie bo to bezczelność odnośnie innych profesjii. Pozatym w żadnym MMORPG nie spotkałem się z tym, żeby mag miał tak mocne ataki i żeby mógł nosić praktycznie ten sam sprzęt co rycerz. Ci co grali na zasadach D&D wiedzą o co mi chodzi.

Dziękuje tym co poświęcili te 40sek. na przeczytanie tego bezsensownego i nie spełniającego norm społecznych PoStA (wiadomości)
stary 10-06-2007, 11:24   #847
Tyson
Użytkownik Forum

Tyson's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: Płock

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Tyson ma numer GG 3192460
Domyślny

Ja to się dziwie niektórym. Co kolejny update to zmieniają profesje i robią nową postać. Ciągle grają max 20-30 lvlem i tłuką te swoje dwarfy, soldki itp.
Co najśmieszniejsze właśnie te nisko lvlowe postacie mają najwięcej do powiedzenia i stroją największe fochy. Nigdy nie odkryjecie czym jest Tibia na 50, 100 czy 200 lvlu. Ogarnijcie się...
stary 10-06-2007, 11:39   #848
Tibinosss
Użytkownik Forum

Tibinosss's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2007

Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 102
Skille: 81/76
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips Pokaż post
No Paladynów gra tak dużo że aż strach o/ grając sorciem kiedyś to żeby znaleźć palka na deserta to szok...

U kogo paladynow duzo dla tego duzo ;/ jak narazie u mnie to sieszuka palka na deserta jakis miesiac ;/ chyba ze kazdy mu da 1k i juz. A co do tematu z wyrownaniem profesji, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie. A moze jeszcze daja cos druidkowi i sorcowi, sie zobaczy po wszystkim, potem mozemy oceniac ;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez matik1997
Wiem że to nie ten temat ale może mi ktoś powiedzieć jak zmienić nick??

Ostatnio edytowany przez Tibinosss - 10-06-2007 o 11:41.
Tibinosss jest offline  
stary 10-06-2007, 11:47   #849
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Tak myślałem trochę o tych nieszczęsnych profesjach.
Gdy zaczynałem grać parę ładnych lat temu - jakoś nie było takiego dylematu.
Knightów było masa, paladynów tak samo.
Druidów prawie nie było (UH makerzy - to był jedyny problem) i Sorce - ciężkie życie, tragiczny start, ale potem - karają.
Olbrzymie dmg olbrzymim kosztem.
Czasy się zmieniały - dochodziły nowe update'y, doszły tony noobów.
No i ten pamiętny update.
Różdżki z początku uważałem za coś bardzo dobrego - ba! Sam z nich teraz bije (46 MS)
Ale...
Gdyby tylko wzmocnić wszędzie magię, upowszednić ją (zmienić czas regenki do obecnego), zmienić ceny czarów.
Myślę, że byłoby o wiele lepiej.
Sorce miałyby tylko odrobinę łatwiejsze expienie (z broni 2h + co jakiś czas vis bo run i tak nie będą robić).
Później zaś mogliby chodzić na trudniejsze hunty - i by się diealnie rozpędzali.
Dlatego CIPsoft chcąc zwiększyć ilość magów posunął się za daleko.
O jedną ideę - różdżek.
(kwestię druidó teraz olewam, bo to by był osobny temat).
Teraz mnusi to niestety naprawiać.
A klasy o b. trudnym starcie i przyjemnym ciagu dalszym powstaje klasa o bardzo przyjemnym starcie i b. ciężkim iściu dalej (na starym świecie - oj trudno będzie spylić wsio )

Jednak nawet jak wyrównają profesję (bo czuje, że po tym update w następnym będzie lekkie dopakowanie magów pewnie jeszcze, lub minimalnie zwiększona ilość obrażeń), nie odzyska się jednego.

Nie odzyska się tego respektu, jaki posiadał kiedyś h-lvl a nawet m-lvl mag.

I to mnie w tym wszystkim boli najbardziej
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 10-06-2007, 12:07   #850
rudzian1231
Użytkownik Forum

rudzian1231's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2007

Profesja: Paladin
Gildia: -------
Poziom: 28
Skille: 6x/20
Poziom mag.: 10
Domyślny no racja

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
A mnie cieszą niusy dla paladynów. Wreszcie coś na plus.

walniesz raz z exori con i to cos spi -.- na pvp bedzie jazda z tymi exori con szczegolnie pall bedzie miec przewage

a co do broni...hym..racje maja ze jakis ziomek z rooka przydzie i pozyczy se najlepsza bron ciekawi mnie od ktorego lvl bedzie mozna uzywac tych 2handedow dla najtow niezle sie zapowiada ten update nawet zimowy taki nie byl
stary 10-06-2007, 12:14   #851
Hobler
Użytkownik Forum

Hobler's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2006
Lokacja: Sanok

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hollow Point
Świat: Obsidia
Poziom: 150
Hobler ma numer GG 3739150
Domyślny

@Mixtry

No to nie wiem jak ty to czytałeś,bo ja tam nic takiego nie widziałem.

Lead me,
Follow Me,
Or get the f**k out of my way

21:48 Gondrion Arcus: Maacando roxxando!!!11
Hobler jest offline  
stary 10-06-2007, 12:15   #852
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Pozwolę sobie przetłumaczyć jeszcze 2 wypowiedzi, które nie były jeszcze tutaj cytowane, a są według mnie bardzo istotne:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Craban (Quoting very wise statements)
[CHAR]Pervalidus[/CHAR]:
No one asked you to chase the best vocation. Pick a vocation you enjoy playing regardless since you like the gaming style of that vocation. Play the game for the game, not to be 5 places higher on Erig. And to all those who plan on making a knight or a pally now as they're strongest - you'll be whining agains in a year or 2 when a sorc/druid gets some advantage. Simply stick to what you like and enjoy.
Nikt nie kazał wam podążać za najlepszą profesją. Wybierz taką, którą gra sprawia ci przyjemność, bo lubisz jej styl gry. Graj dla gry, a nie dla pięciu miejsc wyżej na Erigu. A wszyscy, którzy planują zrobić rycerza lub paladyna teraz, jako że są to teraz najsilniejsze profesje - za rok lub dwa będziecie znowu marudzić, kiedy sorc/druid dostanie jakieś ulepszenia. Po prostu trzymajcie się tego co lubicie i co sprawia wam przyjemność.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Craban (Quoting very wise statements)
[CHAR]Xelkrona[/CHAR]:
Dont u guys understand they had to reduce mage power and increase knights power its obvious if they didnt decrease the mage powers and put knights to similar or something we would have a game of Arnold "terminators" and we would just kick the living ass ouda all animals.
This way we are prolly gonna need to work together alil more instead of getting a new super mage in 2 months like its possible today.
Nie rozumiecie, że Cipsoft musiał zmniejszyć siłę magów, a zwiększyć ją u rycerzy? To oczywiste, że jeśli by nie zredukowali siły magów, a siłę rycerzy powiększyli do podobnego poziomu, mielibyśmy grę pełną Arnoldów "terminatorów" i po prostu kopalibyśmy dupska wszystkim potworom bez problemu.
W ten sposób będziemy prawdopodobnie musieli trochę więcej współpracować zamiast robić super maga w 2 miesiące, jak to jest możliwe teraz.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 10-06-2007 o 12:18.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 10-06-2007, 12:18   #853
Sorcer_Pips
Użytkownik Forum

Sorcer_Pips's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2007

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibinosss Pokaż post
U kogo paladynow duzo dla tego duzo ;/ jak narazie u mnie to sieszuka palka na deserta jakis miesiac ;/ chyba ze kazdy mu da 1k i juz. A co do tematu z wyrownaniem profesji, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie. A moze jeszcze daja cos druidkowi i sorcowi, sie zobaczy po wszystkim, potem mozemy oceniac ;]
Te czary będą w większości dla PACC lub w ogóle dla PACC, a 3/4 osób tego forum to druci i sorci którzy jadą na faccu i oni się najwięcej kłócą a z różdżek nadał będą tak samo walić bo visa nie mają a narzekają że będą mieć gorzej żal.

17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII

23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/

10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr
10:30 Aleethya [99]: popierdolone*

21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi?

Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg
Olga of Guardia [8]: i buy omg offer
Blan Rien [36]: lol xD 12:05
Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg
Sorcer_Pips jest offline  
stary 10-06-2007, 12:21   #854
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mixtry Pokaż post
To chyba ty nie czytałeś bo pisało że wandy będą miały wiekszy dmg!! Więc chciałbym się dowiedzieć o ile ten dmg będzie większy !!
No to widocznie ja też nie czytałem wszystkiego. Może zacytujesz/dasz linka do miejsca gdzie tak jest napisane?
Duch Niespokojny jest offline  
stary 10-06-2007, 12:40   #855
AraxivonL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2006

Domyślny

Moim zdaniem to wyrównanie sił jest dobrym pomysłem zauważcie,że sorkowie lub druidzi 200 lvl + już nie biją z visa tylko waste biją z sd i są na tym do przodu
a knight 200 lvl+ też by chciał bić z run ofensywnych bo ma zapewne taki knight ma mnóstwo kasy więc kupuje run ile chce, ale on może tylko używać explo a z explo nie bije tyle co z sd. Spójrzcie MDW w 3h robi 2 000 000+ expa a taki seromontis 2 000 000 expa zrobi w 10h i co gdzie tu jest sprawiedliwość, a nie wkurza was to że sorkowie i druidzi 60 lvl + siedzą już na hydrach z blokerem i bija więcej expa w 1h niż niekiedy 130 knight +
AraxivonL jest offline  
stary 10-06-2007, 12:42   #856
SerisZ
Użytkownik Forum

SerisZ's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2006

SerisZ ma numer GG 9161110
Domyślny

palek bedzie teraz expic tak jak sorc tylko ze z tego exori con
moim zdaniem powinno zostac tak jak bylo a nie na sile cos wymyslac
SerisZ jest offline  
stary 10-06-2007, 12:46   #857
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AraxivonL Pokaż post
Moim zdaniem to wyrównanie sił jest dobrym pomysłem zauważcie,że sorkowie lub druidzi 200 lvl + już nie biją z visa tylko waste biją z sd i są na tym do przodu
a knight 200 lvl+ też by chciał bić z run ofensywnych bo ma zapewne taki knight ma mnóstwo kasy więc kupuje run ile chce, ale on może tylko używać explo a z explo nie bije tyle co z sd. Spójrzcie MDW w 3h robi 2 000 000+ expa a taki seromontis 2 000 000 expa zrobi w 10h i co gdzie tu jest sprawiedliwość, a nie wkurza was to że sorkowie i druidzi 60 lvl + siedzą już na hydrach z blokerem i bija więcej expa w 1h niż niekiedy 130 knight +
racja !!! chrzanić taką gre. W każdej grze sorc ma trudniej bo jego postac jest bardziej atrakcyjna !!! Czy wy to zrozumiecie?? Pójdzcie sobie rycerzem na exp 4 h monotonnego walenia po lbach a sorc ma do dyspozycji 10-tki czarów, pozatym jego obrazenia zawsze sa silniejsze. WIec z założenia powinni mieć trudniejszą grę..

Pograjcie sobie w baldura, nevera albo inne tego typu gry. Tam sorc ma przeje.... a dlaczego ludzie nimi graja ??? Bo wola trudniejsza gre i ciekawsza niz jechanie monotonnie kazdego potworka jak to ma w zwyczaju wojownik.

Tibia nie jest wyjątkiem.
stary 10-06-2007, 12:47   #858
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Ja bym nie chciał wcale walić z run ofensywnych, jestem knightem i chce zadawać więcej obrażeń fizycznych. Nie chodzi tutaj o solowanie demonów itd., ale jak na razie faktem jest, że zabicie DLa bez Hmm, bez pomocy kogoś do zbijania obrony, bez marnowania kupy UHów/Manasków, jest niemożliwe. Trzeba to zmienić, bo zbyt wygodne ani sprawiedliwe, to nie jest.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline  
stary 10-06-2007, 12:48   #859
ZenNeron
Użytkownik Forum

ZenNeron's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Chorzów - Gdzieś przy kompie.

Domyślny

Gdy patrze na wypowiedzi to statystycznie 60% FORUMOWICZóW zrobi sobie na update knighta/palladyna - www.zal.pl/n00bs/update20%n00bs=1&p=1476904
nie czaicie że za rok, dwa bedzię moda na druidów czy innych tak jak 1 gracz powiedział grajcie tym kto sprawie wam najwięcej przyjemności nie wiecie co zdraży sie jutro może Cipsoft przestanie istnieć a wy martwicie se o super update knight i pall nigdy nie bedą mocni w rękach kupców i n00bów tak samo jak inne profki. To że teraz knightci i pallowie bedą mieli nowe bronie/czary to nie znaczy że bedą lepsi od ludzi pokroju MDW czy Tripida.

@down słucham masz problem z "ó" ??

Nie komentujcie LVL'i bo mam ciekawsze rzeczy do roboty...

Ostatnio edytowany przez ZenNeron - 10-06-2007 o 13:00.
ZenNeron jest offline  
stary 10-06-2007, 12:57   #860
AraxivonL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2006

Domyślny

a jeszcze jedno ktoś tu napisał że cipsoft posunął się za daleko i wprowadził ruzdki ale to ruzdki to mniejsza sprawa wprowadzenie przez cipsoft 4 krotnie szybsza regeneracja many i tansze manasy kture regenerowały więcej many spowodowały że sork i druid zaczął bić z visa. Przypomnijcie sobie vis był już od dawna tylko nikt z niego nie bił bo to były za duże koszty tego wszytskiego, i co do niekturych kturzy uważają że gra na 50 lvl czy 100 + jest lepsza to się mylą.
Pamiętam za czasów noobstwa kiedy po raz pierwszy ubiłem ja swoim 20 palkiem wraz z moi kolegą z rl 25 lewelem knightem pierwszego smoka to dopiero była fraida. Póżniej zarabianie kasy na eq chwalenie się wszytskim że kupiłem nową broń itp zbieranie kasy na runy, zaś póżniej na większym lewelu gdy jusz masz wszytko najlepsze nie masz możliwości zdobyca juz nic lepszego tylko pozostaje ci monotonne expienie i lewel ktury powoli idzie.
AraxivonL jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania