![]() |
#842 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2007
|
![]() up tego nikt niewie narazie ale jakies 2 tygodnie mniej wiecej
Mnie ciekawi jak wbije 8 lvl na roku jak np bede musial z short swordem chodzic;D Albo na mainie gdy mam 40 lvl np to czy warto nosic bron na 30 lvl??Dziwne są tu troche zeczy. Co ja zrobie ze swoim najtem jak wale z w hammera??;D Club rox |
![]() |
![]() |
#843 |
Użytkownik forum
|
![]() Ładnie to zrobiłeś.Bronie fajne, tylko teraz trzeba znać atak i się będą jeszcze ładniej prezentować ;]
Trochę są podobne to tych obecnych ale ja umiem odróżnić. Ale naprawdę ładna robota. |
![]() |
![]() |
#844 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Świnoujście
![]() |
![]() NADCHODZI ERA "MNIEJ MAGICZNEGO" BOHATERA <połowa ludzi wiwatuje>
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Paladyn Pips
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
|
![]() No Paladynów gra tak dużo że aż strach o/ grając sorciem kiedyś to żeby znaleźć palka na deserta to szok...
(\(\ (>'.') (~(")(") 17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII 23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/ 10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr 10:30 Aleethya [99]: popierdolone* 21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi? Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg Olga of Guardia [8]: i buy omg offer Blan Rien [36]: lol xD 12:05 Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() Masakra, czy ja mam wrażenie, czy na tym forum 60 % osób to 10-14 latki ...
wiekszość wypowiedzi jest totalnie bez sensu łącznie z tą ale musze to powiedziec bo oszaleje ..... aha czy tak trudno zastąpić angielskie słowa polskimi ? dragony ( co brzmi ...) / smoki expienie/zdobywanie doświadczenia Rozumiem, że zastępowanie jest szybsze ale nie w co drugim wyrazie. Przykładów jest setki, ale nie mam zamiaru ich wymieniać. Poprostu nie komentujcie jeśli nie macie nic do powiedzenia. PS: ja siedze w Tibi 5 dobrych straconych lat mojego życia i dla tych nowych mam informacje. Wyobraźcie sobie ze idziecie na potworki z skull staff'em zamiast rożdżki. Obrażenia sa o wiele mniejsze. Tak było zawsze dopiero rok temu je wprowadzili o ile dobrze pamietam tworząc z magów fortece. Więc błagam nie narzekajcie bo to bezczelność odnośnie innych profesjii. Pozatym w żadnym MMORPG nie spotkałem się z tym, żeby mag miał tak mocne ataki i żeby mógł nosić praktycznie ten sam sprzęt co rycerz. Ci co grali na zasadach D&D wiedzą o co mi chodzi. Dziękuje tym co poświęcili te 40sek. na przeczytanie tego bezsensownego i nie spełniającego norm społecznych PoStA (wiadomości)
#847 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
![]() |
![]() Ja to się dziwie niektórym. Co kolejny update to zmieniają profesje i robią nową postać. Ciągle grają max 20-30 lvlem i tłuką te swoje dwarfy, soldki itp.
Co najśmieszniejsze właśnie te nisko lvlowe postacie mają najwięcej do powiedzenia i stroją największe fochy. Nigdy nie odkryjecie czym jest Tibia na 50, 100 czy 200 lvlu. Ogarnijcie się...
#848 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2007
Profesja: Knight
Świat: Candia
Poziom: 102
Skille: 81/76
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
U kogo paladynow duzo dla tego duzo ;/ jak narazie u mnie to sieszuka palka na deserta jakis miesiac ;/ chyba ze kazdy mu da 1k i juz. A co do tematu z wyrownaniem profesji, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie. A moze jeszcze daja cos druidkowi i sorcowi, sie zobaczy po wszystkim, potem mozemy oceniac ;]
Wspieram akcję: "Piszemy poprawną polszczyzną." Ostatnio edytowany przez Tibinosss - 10-06-2007 o 11:41. |
||
![]() |
![]() |
#849 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Tak myślałem trochę o tych nieszczęsnych profesjach.
Gdy zaczynałem grać parę ładnych lat temu - jakoś nie było takiego dylematu. Knightów było masa, paladynów tak samo. Druidów prawie nie było (UH makerzy - to był jedyny problem) i Sorce - ciężkie życie, tragiczny start, ale potem - karają. Olbrzymie dmg olbrzymim kosztem. Czasy się zmieniały - dochodziły nowe update'y, doszły tony noobów. No i ten pamiętny update. Różdżki z początku uważałem za coś bardzo dobrego - ba! Sam z nich teraz bije (46 MS) Ale... Gdyby tylko wzmocnić wszędzie magię, upowszednić ją (zmienić czas regenki do obecnego), zmienić ceny czarów. Myślę, że byłoby o wiele lepiej. Sorce miałyby tylko odrobinę łatwiejsze expienie (z broni 2h + co jakiś czas vis bo run i tak nie będą robić). Później zaś mogliby chodzić na trudniejsze hunty - i by się diealnie rozpędzali. Dlatego CIPsoft chcąc zwiększyć ilość magów posunął się za daleko. O jedną ideę - różdżek. (kwestię druidó teraz olewam, bo to by był osobny temat). Teraz mnusi to niestety naprawiać. A klasy o b. trudnym starcie i przyjemnym ciagu dalszym powstaje klasa o bardzo przyjemnym starcie i b. ciężkim iściu dalej (na starym świecie - oj trudno będzie spylić wsio ![]() Jednak nawet jak wyrównają profesję (bo czuje, że po tym update w następnym będzie lekkie dopakowanie magów pewnie jeszcze, lub minimalnie zwiększona ilość obrażeń), nie odzyska się jednego. Nie odzyska się tego respektu, jaki posiadał kiedyś h-lvl a nawet m-lvl mag. I to mnie w tym wszystkim boli najbardziej
![]() |
![]() |
#850 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2007
Imię: Then Archer
Profesja: Paladin
Gildia: -------
Poziom: 28
Skille: 6x/20
Poziom mag.: 10
|
![]() walniesz raz z exori con i to cos spi -.- na pvp bedzie jazda z tymi exori con szczegolnie pall bedzie miec przewage ![]() a co do broni...hym..racje maja ze jakis ziomek z rooka przydzie i pozyczy se najlepsza bron ciekawi mnie od ktorego lvl bedzie mozna uzywac tych 2handedow dla najtow niezle sie zapowiada ten update nawet zimowy taki nie byl ![]()
#851 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2006
Lokacja: Sanok
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hollow Point
Świat: Obsidia
Poziom: 150
![]() |
![]() @Mixtry
No to nie wiem jak ty to czytałeś,bo ja tam nic takiego nie widziałem. |
![]() |
![]() |
#852 | ||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Pozwolę sobie przetłumaczyć jeszcze 2 wypowiedzi, które nie były jeszcze tutaj cytowane, a są według mnie bardzo istotne:
Cytuj:
Cytuj:
W ten sposób będziemy prawdopodobnie musieli trochę więcej współpracować zamiast robić super maga w 2 miesiące, jak to jest możliwe teraz. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 10-06-2007 o 12:18. |
||
![]() |
![]() |
#853 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
Imię: Paladyn Pips
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 70
Skille: 87/71
Poziom mag.: 19
|
![]() Cytuj:
(\(\ (>'.') (~(")(") 17:23 Dziadek Do Orzehuw [8]: HO OTWORZE CII 23:50 Golderax [37]: kurwacka jak na zlosc 4 % do leveala i expiel man aposio ncave a fooda nei ma ;/ 10:30 Aleethya [99]: popirtfolonr 10:30 Aleethya [99]: popierdolone* 21:09 Rodelar Fingun [40]: Rio de Janero jest w australi? Blan Rien [36]: 12:05 Blan Rien [36]: omg Olga of Guardia [8]: i buy omg offer Blan Rien [36]: lol xD 12:05 Olga of Guardia [8]: no lol i buy omg ![]() |
|
![]() |
![]() |
#854 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 10 2006
|
![]() Moim zdaniem to wyrównanie sił jest dobrym pomysłem zauważcie,że sorkowie lub druidzi 200 lvl + już nie biją z visa tylko waste biją z sd i są na tym do przodu
a knight 200 lvl+ też by chciał bić z run ofensywnych bo ma zapewne taki knight ma mnóstwo kasy więc kupuje run ile chce, ale on może tylko używać explo a z explo nie bije tyle co z sd. Spójrzcie MDW w 3h robi 2 000 000+ expa a taki seromontis 2 000 000 expa zrobi w 10h i co gdzie tu jest sprawiedliwość, a nie wkurza was to że sorkowie i druidzi 60 lvl + siedzą już na hydrach z blokerem i bija więcej expa w 1h niż niekiedy 130 knight + |
![]() |
![]() |
#856 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2006
![]() |
![]() palek bedzie teraz expic tak jak sorc tylko ze z tego exori con
moim zdaniem powinno zostac tak jak bylo a nie na sile cos wymyslac |
![]() |
![]() |
#857 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() Cytuj:
Pograjcie sobie w baldura, nevera albo inne tego typu gry. Tam sorc ma przeje.... a dlaczego ludzie nimi graja ??? Bo wola trudniejsza gre i ciekawsza niz jechanie monotonnie kazdego potworka jak to ma w zwyczaju wojownik. Tibia nie jest wyjątkiem.
![]() |
#858 |
The Witcher
|
![]() Ja bym nie chciał wcale walić z run ofensywnych, jestem knightem i chce zadawać więcej obrażeń fizycznych. Nie chodzi tutaj o solowanie demonów itd., ale jak na razie faktem jest, że zabicie DLa bez Hmm, bez pomocy kogoś do zbijania obrony, bez marnowania kupy UHów/Manasków, jest niemożliwe. Trzeba to zmienić, bo zbyt wygodne ani sprawiedliwe, to nie jest.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful. But we have lost the way. Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator" |
![]() |
![]() |
#859 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Chorzów - Gdzieś przy kompie.
|
![]() Gdy patrze na wypowiedzi to statystycznie 60% FORUMOWICZóW zrobi sobie na update knighta/palladyna - www.zal.pl/n00bs/update20%n00bs=1&p=1476904
nie czaicie że za rok, dwa bedzię moda na druidów czy innych tak jak 1 gracz powiedział grajcie tym kto sprawie wam najwięcej przyjemności nie wiecie co zdraży sie jutro może Cipsoft przestanie istnieć a wy martwicie se o super update knight i pall nigdy nie bedą mocni w rękach kupców i n00bów tak samo jak inne profki. To że teraz knightci i pallowie bedą mieli nowe bronie/czary to nie znaczy że bedą lepsi od ludzi pokroju MDW czy Tripida. @down słucham masz problem z "ó" ??
Moje Postacie: Palladyn [CHAR]Zaleria Water[/CHAR] Druid [CHAR]Shein Habor[/CHAR] Nie komentujcie LVL'i bo mam ciekawsze rzeczy do roboty... Ostatnio edytowany przez ZenNeron - 10-06-2007 o 13:00. |
![]() |
![]() |
#860 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 10 2006
|
![]() a jeszcze jedno ktoś tu napisał że cipsoft posunął się za daleko i wprowadził ruzdki ale to ruzdki to mniejsza sprawa wprowadzenie przez cipsoft 4 krotnie szybsza regeneracja many i tansze manasy kture regenerowały więcej many spowodowały że sork i druid zaczął bić z visa. Przypomnijcie sobie vis był już od dawna tylko nikt z niego nie bił bo to były za duże koszty tego wszytskiego, i co do niekturych kturzy uważają że gra na 50 lvl czy 100 + jest lepsza to się mylą.
Pamiętam za czasów noobstwa kiedy po raz pierwszy ubiłem ja swoim 20 palkiem wraz z moi kolegą z rl 25 lewelem knightem pierwszego smoka to dopiero była fraida. Póżniej zarabianie kasy na eq chwalenie się wszytskim że kupiłem nową broń itp zbieranie kasy na runy, zaś póżniej na większym lewelu gdy jusz masz wszytko najlepsze nie masz możliwości zdobyca juz nic lepszego tylko pozostaje ci monotonne expienie i lewel ktury powoli idzie. |
![]() |