Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-06-2007, 17:59   #901
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

To nie musi expic na ghostach a jesli juz sie trafi to troszke hmm i gfb bedzie mial pod reka - pielgrzymke wybije na 2 strzaly z gfb a pojedyncze z hmm.

Bez przesady tibia ma swoja powierzchnie - jest gdzie expic - ustawiajac sie cierpliwie czasami w kolejkach a jak nie chce ci sie zcekac lecisz na of albo inne mass shity. Nie musi knight latac tam gdzie sa ghosty tak jak i sorc na ofie. Lata sie tam gdzie sie oplaca latac.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz

Ostatnio edytowany przez mago - 10-06-2007 o 18:04.
mago jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2007, 18:04   #902
Endrju9
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Oczywiście, ze pall
Świetny update wjedzie, będzie cudownie
stary 10-06-2007, 18:10   #903
Den69
Użytkownik forum

Den69's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
Den69 ma numer GG 1581779
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
To nie musi expic na ghostach a jesli juz sie trafi to troszke hmm i gfb bedzie mial pod reka - pielgrzymke wybije na 2 strzaly z gfb a pojedyncze z hmm.

Bez przesady tibia ma swoja powierzchnie - jest gdzie expic - ustawiajac sie cierpliwie czasami w kolejkach a jak nie chce ci sie zcekac lecisz na of albo inne mass shity. Nie musi knight latac tam gdzie sa ghosty tak jak i sorc na ofie. Lata sie tam gdzie sie oplaca latac.
Masz racje ale to bylo naiwiazane do tego ze knight'owi pewnie tak zmniejsza magic dmg ze na jakims wiekszym respie bedzie potrzebowal wiecej gfb ale cos kosztem czegos... beda nowe bronie moze zadajace obrazenia od fire/energy/posion? poczekamy zobaczymy
Den69 jest offline  
stary 10-06-2007, 18:24   #904
Elite-Faru
Użytkownik Forum

Elite-Faru's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 7

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Elite-Faru ma numer GG xxx
Król Upadecik

Fajnie że upadet będzie teraz w końcu dostaną coś knighci i plaki dla mnie będzie miodzio a te bronie ponad 50sztuk co będzie to spox .. W końcu skończy sie drutom i magom łatwy exp i loot będzie cienżej ...
Elite-Faru jest offline  
stary 10-06-2007, 18:25   #905
mago
Użytkownik Forum

Domyślny

Raczej broni magicznych nie wprowadza. Ale i tak knight bedzie mogl se spokojnie poexpic ale wreszcie bedzie mogl tez spokojnie bawic sie w wybijanie hard monsters - po to stworzyli arene by kazdy mogl poleciec zakres 10 potworkow nie tylko sorc czy drut lub pal.

Czy sorcom i dutom sie az tak dostanie? Nie jestem przekonany , i tak beda mieli najwiekszy dmg. Ale nie az taki jak dotychczas gdzie na wysokich levelach mogli solo szalec bez ryzyka badz na wysokim ryzyku - w zaleznosci od umiejetnosci lub poziomu adrenaliny ktory chcieli uzyskac ;P

Zauwaz ze do 80 lvlu postaciom magicznym wiele sie nie zmieni.

Odczuja to postacie magiczne na naparwde wysokich levelach - wtedy mlvl im juz praktycznie nie bedzie wzrastal - a jesli juz to jak krew z nosa a sila co kilka leveli wiec dopiero postacie magiczne od 80 lvla beda dostawaly powoli w pupe - wiec na 100 lvlu bedziesz niewiele slabszy niz dotychczas za to na 200 lvlu juz duzo slabszy itd Nie wiadomo tez jak z wandami bo jesli wprowadza nowe to sila ataku magicznego bedzie czesciowo rekompensowana przez bron.

Moze to spowodowac nawet w extremalnych sytuacjach ze vis plus atak z wanda bedzie zadawal wieksze obrazenia niz dotychczas? Wyobrazcie se wanda req 100 lvl jaki by mogl miec atak?
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz

Ostatnio edytowany przez mago - 10-06-2007 o 18:34.
mago jest offline  
stary 10-06-2007, 18:39   #906
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

A mnie zastanawia 1

Jak zrobic ta trabe powietrzna i rzucisz wroga bronia to ona zostaje czy musisz podejsc i zabrac z ciala?
nobo jakby to bylo koles rzuca sca w 2 a tamten mu zabiera i s*******aa?
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 10-06-2007, 18:39   #907
mago
Użytkownik Forum

Domyślny

Czary tez wymienili po prostu co kilka leveli sila ataku bronia jak i magii bedzie wzrastala.
mago jest offline  
stary 10-06-2007, 18:40   #908
mago
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
A mnie zastanawia 1

Jak zrobic ta trabe powietrzna i rzucisz wroga bronia to ona zostaje czy musisz podejsc i zabrac z ciala?
nobo jakby to bylo koles rzuca sca w 2 a tamten mu zabiera i s*******aa?
Przeciez pisalo ze to dziala jak bumerang - rzucasz bronia ona zadaje dmg i wraca do ciebie.
mago jest offline  
stary 10-06-2007, 18:41   #909
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Ale nowych Wanów i Rodów chyba nie będzie... No bo one są tylko żeby pomóc na początku, potem praktycznie expi się z runek/visa...
stary 10-06-2007, 18:42   #910
mago
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kejmilo Pokaż post
Ale nowych Wanów i Rodów chyba nie będzie... No bo one są tylko żeby pomóc na początku, potem praktycznie expi się z runek/visa...
Kto wie - koncepcja sie zmienila - sile postaciom magicznym odebrali - wprowadzaja 60 nowych broni - moze rekompensata jakas bedzie

Zreszta przypatrz sie - czy te nowe bronie na samej gorze na screenie nie wygladaja jak wandy badz rody lub bronie obuchowe? Moze ktoras z nich jest wandem badz rosdem

Ostatnio edytowany przez mago - 10-06-2007 o 18:44.
mago jest offline  
stary 10-06-2007, 18:54   #911
Shillhell
Guest

Pergamin ............

Ludzie trzeba się z tym pogodzić nawet sorcerowie i druidzi jak że ja sam jestem sorcem - pogodziłem się z tym , dlaczego? Już wam mówie.W tibii to jest tak raz na pewien okres czasu sorc jest the best a póżniej zmiana knight i pall wymiatajo - i tak będzie tu sorcowie i druidzi muszą się pomęczyć kilka lat a póżniej to ich (nas) polepszą.

Pozdrawiam.
Dominik K.

stary 10-06-2007, 18:56   #912
wizu
Użytkownik Forum

wizu's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Sanok

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 55
Poziom mag.: 51
Domyślny

Hehe, ciekawe jak mocno knighci będą się teraz leczyć. W końcu uh to też runka, i jej moc powinna spaść A co do wyrównywania, to jeśli można zauważyć knight ma dużo więcej HP, niż sorc więc powinien expić wolniej. A oni chcą zrobić 2 profesje różniące się znacząco tylko ilością życia, bo zadawane obrażenia prawdopodobnie będą podobne. A co do samego update, to prawdę mówiąc mam to daleko, i tak już nie gram. Co by nie zrobili, i tak Tibia pozostanie w tyle....
stary 10-06-2007, 18:56   #913
Rezidew
Użytkownik Forum

Rezidew's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005
Lokacja: Gdańsk

Rezidew ma numer GG 3695078
Domyślny

hehe, jak dla mnie, ten update będzie mhm.. .dziwny.. Knight i tak jest teraz silny, ale trzeba dużo czasu poświęcić by mieć dobre skille, a teraz będzie z "daleka" bić? hoh? (albo mi się coś pokiełbasiło) widziałem filmy jak 3 knighty na 12(około) lv ze skillem 60+ ring + war hammer kosiło sorców na 30 lv

No ale i tak dobrze dla tych słabszych, jestem ciekaw kto będzie narzekać po update, knighci, że mają coś zjebane lub dalej za słabi a może sorc/druidzi, że są oni za słabi i knight jedzie ich jak chce? zobaczymy

&not;
Rezidew jest offline  
stary 10-06-2007, 19:11   #914
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wizu Pokaż post
Hehe, ciekawe jak mocno knighci będą się teraz leczyć. W końcu uh to też runka, i jej moc powinna spaść A co do wyrównywania, to jeśli można zauważyć knight ma dużo więcej HP, niż sorc więc powinien expić wolniej. A oni chcą zrobić 2 profesje różniące się znacząco tylko ilością życia, bo zadawane obrażenia prawdopodobnie będą podobne. A co do samego update, to prawdę mówiąc mam to daleko, i tak już nie gram. Co by nie zrobili, i tak Tibia pozostanie w tyle....
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez News z Tibia.pl
Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
No widzisz, a jednak się mylisz. Apropo: bez względu na to co zrobią, Sorc i tak będzie expił najszybciej ;\
stary 10-06-2007, 19:24   #915
McDec
Użytkownik forum

McDec's Avatar

Świat: Antica
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rezidew Pokaż post
hehe, jak dla mnie, ten update będzie mhm.. .dziwny.. Knight i tak jest teraz silny, ale trzeba dużo czasu poświęcić by mieć dobre skille, a teraz będzie z "daleka" bić? hoh? (albo mi się coś pokiełbasiło) widziałem filmy jak 3 knighty na 12(około) lv ze skillem 60+ ring + war hammer kosiło sorców na 30 lvl
no to chyba te sorci musiały być na afku,albo z maną= 0 albo z red hp
McDec jest offline  
stary 10-06-2007, 19:38   #916
Mythic Sniper
Użytkownik Forum

Mythic Sniper's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
Domyślny

a ja wam powiem cos takiego, wiecie jaka profesja jest najsilniejsza ??

knight

a wiecie dlaczego?

juz mowie: 100 sorc i 100 knight maja walczyc ze soba do smierci, bez uciekania gdy sie skonczy amunicja, runy, manasy itp, jest to duel 1vs1
i dlaczego wygra knight? abo dlatego ze ma wiecej capa, naladuje sie na maxa uhami, i bedzie sie leczyc gdy sorc bedzie w niego ladowal sd, mort hury czy co tam sobie jescze wymysli, 100 sorc nigdy nie zrobi takiego comba zeby zabic od razu 100 knighta i odwrotnie oczywiscie sorc i knight maja takiego samego skila grania (wiecie o co chodzi)

i co wy na to ??
Mythic Sniper jest offline  
stary 10-06-2007, 19:46   #917
McDec
Użytkownik forum

McDec's Avatar

Świat: Antica
Domyślny

no tylko chodzi o to że sorc,drut i pall są od walki na dystans
równie dobrze mogłeś dać przykład palladyn vs knight bez uciekania i chyba wiadomo kto wygra....zresztą knight jakkby miał wygrać tak z sorciem bez uciekania to musialby mieć dobre skille
McDec jest offline  
stary 10-06-2007, 19:46   #918
AraxivonL
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2006

Domyślny

tak dobrze muwisz ale muwimy tu o expieniu szybszym a nie o duel (1vs1)
AraxivonL jest offline  
stary 10-06-2007, 19:47   #919
Nuper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 12 2004

Domyślny

Zbalansowanie profesji bylo niezbedne-knight z kazdym update robil sie coraz slabszy. Praktycznie tylko dzieki znacznej liczbie hp udaje sie knightom w walce z sorcem czasem uciec-ale nigdy wygrac. Chyba ze knightow jest kilku a sorc ma niewysoki level ;p .Knight expi duzo wolniej,przewaznie na znacznie slabszych potworach. Wysokolevelowi knighci radze sobie dzieki temu , ze....sa bardzo doswiadczeni bo przewaznie robili ten level latami . A jakis sorc wbije 100 lvl w rok i mu sie myli Carlin z Dragonem ( -ja wiem ze to pierwsze to miasto ).Ja mam knighta okolo 70 lvl ale jak widze gdzies poza miastem sorca/druida na levelu wiekszym niz 40 to juz jestem ostrozny. Jesli mnie zaatakuje to nie jestem w stanie mu nic zrobic(mimo tego ze mam 30 leveli wiecej)-tylko uciec(i uwazac zeby przypadkiem go nie trafic czyms bo to moglby byc dla mnie dead-nie schowam sie w pz.Raczej go nie zgubie-ma strong haste).Juz 3 lata temu knight byl najslabszy a to sie tylko poglebialo(ostatnio tylko bylo jakies niewielkie zbalansowanie ale malo to dalo). Czas z tym skonczyc. Profesje powinny dawac rownorzedne mozliwosci.
Nuper jest offline  
stary 10-06-2007, 19:55   #920
don~
Użytkownik Forum

don~'s Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Obsidia
don~ ma numer GG 6472095
Domyślny

Od klienta 7.6, kiedy to magowie stali sie nieporownywalnie silniejszymi profesjami, mialem dylemat oraz zal, ze gram paladinem, a nie wlasnie magiem. Teraz moje watpliwosci zostaly rozwiane i bardzo ciesze sie z tego, ze wbilem 103 levele swoim palkiem, nie ulegajac pokusie zrobienia sorca! ; )))
don~ jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania