Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-06-2007, 14:28   #961
Estrellion
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mixtry Pokaż post
Posty takich kolesi mam głęboko gdzieś bo zazwyczaj są to kumple osób sprzeczających się lub drugie konto jednej z tych osób

Za tego kretyna bym coś napisał ale jak napisałem wyżej nie ma to sensu
Hhahaha no tu mnie rozjebałeś... powinneś jednak zastosować sie do mojego wcześniejszego posta bo teraz to już całkowicie rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości.

Napisałeś " knighci wiedzieli na co sie piszą"

Powiem ci tak twoje pierdolenie o szopenie gówno ci da i osobiście wyśle ci na priv pozdrowienia po update; )

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-06-2007, 14:34   #962
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 183
Skille: 97/94
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aduil Pokaż post
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie bił z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

2# Dla Najtow runy ofensywne będą działały z 1/2 ich "starej mocy", ale leczące nie ?! lol

3# Pomyślcie jak teraz trudno będzie wykonać takie questy jak PoI...

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt będzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze będzie miał 3x więcej hp ?!!!?

5# Za 3-4 Up'y Tibia bedzie jak Ots : o

6# Jednak najbardziej zostanie poszkodowany Najt, jeśli będziesz na faccu i zostaniesz gdzieś strapowany (np. Of jak podał kolega parę postów wyżej) to będziesz wastowal "1/2 bp gfb" żeby się wydostać, a w zamian za to dostajesz czar który ma pomoc w uwolnieniu się.. ale tylko graczom z paccem. Następną profesja została uzależniona od pacca.

7# Jedynym plusem tego Up'a będzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie będzie tak jak kiedyś, ze 130Ed robił Najta i biegał nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

At. 1 Po pierwsze nikt z nas nie wie czy sorc i druid będą bić po tyle samo na 100 lvl i 80 mając taki sam mlvl.

Osobiście uważam że z lvl "bonus" będzie dawał krytyczną ilość uderzeń dla każdej profesji.

At. 2 To chyba logiczne że runy leczące działają na starych zasadach a nie jeszcze o połowę miej. Knight jest postacią upośledzoną magicznie i tak się nie leczy za full hp.

At. 3 Co do trudności questów mi się to podoba.
10:08 Zdzihu Wielki [191]: voldus to magson na mc!!!
19:37 Pogromca Loony [181]: nie zawsze daja
19:37 Voldus-Knight [128]: to tak jak bys mówil o kobietach xD
21:18 Kleczaj'ek [115]: moge uzyc utani gran hur z twoih manasow?
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 14:34   #963
Boczq
Guest

Domyślny

Ja mysle ze te update jest glupie, niewiem kogo to pomysl? >.> Pewnie jakiegos BR ..... Z RL Tibi zrobi sie OTS. OMG Modlmy sie zeby niebylo tego update....

stary 11-06-2007, 14:36   #964
Cery
Zbanowany

Data dołączenia: 29 03 2007
Lokacja: Szczecin

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Wyślij wiadomość przez ICQ do Cery Cery ma numer GG nie mam gg Adres Jabbera do Cery Send a message via Skype™ to Cery
Domyślny

Ciekawi mnie tylko 1 dotyczącego tego update, jeżeli będą 2 nowe czary dla knightów zastępujące hmmy i gfb to choć mam pacca chciałbym sie dowiedzieć czy będą one dostępne dla facc, jeżeli nie to knight już nie będzie tak dobrą profesją na faccu : o.

Pozdrawiam
Cery.
Cery jest offline  
stary 11-06-2007, 14:38   #965
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Boczq Pokaż post
Ja mysle ze te update jest glupie, niewiem kogo to pomysl? >.> Pewnie jakiegos BR ..... Z RL Tibi zrobi sie OTS. OMG Modlmy sie zeby niebylo tego update....

Z tego co wywnioskowałem to Ty nie myślisz. Idź do szkoły zamiast grać w tą grę bo Ci to nie służy.
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 14:40   #966
Boczq
Guest

Domyślny

To update strasznie osłabi moce Magow. np. taki mdw bedzie z visa walic po 100 tak jak teraz 35ms z 42mlvl! omfg! nie moga dopuscic do tego update
Przeciez musi tak byc jak w rl ! Knight wali tyle ile ma mocy (skille **/**) a mag nie musi byc silny wystarczy mu tylko magia!

stary 11-06-2007, 14:41   #967
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nuper Pokaż post
Zbalansowanie profesji bylo niezbedne-knight z kazdym update robil sie coraz slabszy. Praktycznie tylko dzieki znacznej liczbie hp udaje sie knightom w walce z sorcem czasem uciec-ale nigdy wygrac. Chyba ze knightow jest kilku a sorc ma niewysoki level ;p .Knight expi duzo wolniej,przewaznie na znacznie slabszych potworach. Wysokolevelowi knighci radze sobie dzieki temu , ze....sa bardzo doswiadczeni bo przewaznie robili ten level latami . A jakis sorc wbije 100 lvl w rok i mu sie myli Carlin z Dragonem ( -ja wiem ze to pierwsze to miasto ).Ja mam knighta okolo 70 lvl ale jak widze gdzies poza miastem sorca/druida na levelu wiekszym niz 40 to juz jestem ostrozny. Jesli mnie zaatakuje to nie jestem w stanie mu nic zrobic(mimo tego ze mam 30 leveli wiecej)-tylko uciec(i uwazac zeby przypadkiem go nie trafic czyms bo to moglby byc dla mnie dead-nie schowam sie w pz.Raczej go nie zgubie-ma strong haste).Juz 3 lata temu knight byl najslabszy a to sie tylko poglebialo(ostatnio tylko bylo jakies niewielkie zbalansowanie ale malo to dalo). Czas z tym skonczyc. Profesje powinny dawac rownorzedne mozliwosci.

Całkowicie się zgadzam
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 14:42   #968
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Było napisane że sorc będzie słabszy niż kiedykolwiek
"Słabszy niż kiedykolwiek"? To znaczy słabszy niż kiedy? Masz na myśli update w różdżkami? Ciekawe...
Cytuj:
1. Jeśli normalny lv praktycznie nic nie będzie dawać to oczywiste że będziesz bardzo mało zadawać a to że napisałem 100dmg jest tylko przykładem
Jeśli masz badziewny m-level a polegałeś tylko na "zwykłym" levelu to rzeczywiście. O ile mnie pamięc nie myli teraz kluczowe znaczenie będzie miał m-level właśnie i póki co NIE WIADOMO jak dokladnie będą liczone obrażenia.
Cytuj:
2. Może i masz tego sorca ale chyba nigdy nie walczyłeś na warze jeśli nie wiesz że się wali z burstów
Fakt. Za stary jestem żeby się "kopać" z hiperaktywnymi dzieciakami i wybrałem non-pvp.
Cytuj:
Poza tym www.alegro.pl bo szczerze mówiąc po twoich wypowiedziach wątpię żebyś go sam zrobił
Opowiedz mi coś jeszcze, o Tibijska Alfo i Omego...
Cytuj:
3. Jeśli nie skumałeś, to ci powiem że cały czas mi chodziło o to żeby czymś zastąpili bursty a nie uczyć się inaczej walczyć. Bo podbiegać do kolesia z inferno wandem na open battle = ded ? Niektórzy walą bez burstów żeby noob chary nie zostały ubite. Ale tak czy inaczej któryś team na końcu ucieka i jak goni się kolesi to już z burstami.
Gdybyś raczył łaskawie napisać, że chodzi Ci o używanie burstów w PvP, nie komentowałbym bo nie mam zwyczaju wypowiadać się na tematy na których się nie znam. Skoro masz zwyczaj wypowiadać się nieprecyzyjnie to się nie burz, że dostajesz odpowiedzi nie 100% na temat.

Cytuj:
Według ciebie to że knigt by bił hydry i demony solo jest good rozwiązaniem ?
A gdzie ja to napisałem???
Cytuj:
W tibi ek służy głownie do blokowania i tak powinno zostać bo osoby które robiły knighta wiedziały na co się piszą. Tak samo ci co robili sorca wiedzieli że będą mieć duży dmg, szybki exp ale trudny bo ma mało hp . Knighci natomiast odwrotnie wolny exp, dużo kasy i łatwy exp.
O'RLY? Masz to gdzieś na piśmie? Bo jak na razie wyglada mi to wyłącznie na Twoje własne, mocno subiektywne "pszemyślenia".
Cytuj:
Co prawda sorc też ma dużo kasy ale na wyższym lv to teraz jak mu zmniejsza ten dmg na wyższym lv i nic nie dadzą w zamian to już w ogóle kasy nie będzie mieć chyba że z warów pk czy tam pa
Oczywiscie już teraz, zapewne za pomocą posiadanych mocy profetycznych, posiadłeś wiedzę na temat tego jak będzie wyglądała opłacalność gry sorcem po updacie... Fascynujące...
Cytuj:
5. Napisałeś -->Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że z nas dwu to nie ja akurat mam problemy z myśleniem. <-- ta udowodniłeś to mówiąc że hmm zastąpią bursty. Zajebiście to wymyśliłeś nie ma to tamto
Co post, to potwierdzenie... Proszę, no bardzo proszę zacytuj ten fragment gdzie piszę o użyciu HMM zamiast burstów.
Owszem, mówiłem ogólnie o runach, a i to, jak sie okazało nie całkiem w kontekście, który Ty miałeś na myśli ale HMM-y to już Twoja prywatna konfabulacja...
Cytuj:
Jeśli chcesz się posprzeczać to napisz mi w prywatnej wiadomości swoje gg. Albo dojdziemy do porozumienia albo zakończy się na blokadach i po sprawie
Dzięki za propozycję ale, z całym szacunkiem za stary już jestem, żeby chciało mi się bawić w pyskówki na GG.

Ostatnio edytowany przez mazgier - 11-06-2007 o 14:48.
mazgier jest offline  
stary 11-06-2007, 14:45   #969
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Boczq Pokaż post
To update strasznie osłabi moce Magow. np. taki mdw bedzie z visa walic po 100 tak jak teraz 35ms z 42mlvl! omfg! nie moga dopuscic do tego update
Przeciez musi tak byc jak w rl ! Knight wali tyle ile ma mocy (skille **/**) a mag nie musi byc silny wystarczy mu tylko magia!
A taki Seromontis to myślisz że po ile wali z miecza ? Max 350 ( przy farcie )
Sorc / Drut z każdym lvl biją mocniej to po co ten mlvl ?

Knight i pall Skiluja po to aby miotać / uderzać więcej a z lvl dostają tylko hp mane i cap ....
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 14:50   #970
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voldusd Pokaż post
A taki Seromontis to myślisz że po ile wali z miecza ? Max 350 ( przy farcie )
Sorc / Drut z każdym lvl biją mocniej to po co ten mlvl ?

Knight i pall Skiluja po to aby miotać / uderzać więcej a z lvl dostają tylko hp mane i cap ....
Dokładnie. I bardzo mi się podoba fakt, że magowie zostaną zmuszeni do zwracania uwagi na trening (w taki czy inny sposób) m-levela.
stary 11-06-2007, 15:03   #971
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To co ty chcesz z knighta zrobić maszynę do zabijania ?

Kolego pomyśl nad tym co napisałem. Widząc resztę twoich komentarzy uważam
że minąłeś się z powołaniem rejestrując sie na te forum.
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 15:08   #972
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Den69 Pokaż post
Cos mi sie nie wtdaje =| pall trenuje distans fighting a nie mele wiec raczej nie bedzie dźgal potwora stojac obok =.= jak dla mnie to bedzie on rzucal i jesli sie spear nie zlamie to spowrotem wroci mu do reki Cip'y juz napewno cos wymysla

Odnośnie tego to możliwy jest scenariusz, że broń miotana wróci do Twojej ręki tylko jeśli stoisz koło atakowanego potwora. To sie jeszcze jakos broni, a nie że po trafieniu smoka na drugim końcu ekranu gwiazdka magicznie wróci do ręki.
Kojotes jest offline  
stary 11-06-2007, 15:08   #973
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To co kurwa 450 z explo jest mało ? Omg noobie jebany odpowiedz mi na pytanie a nie pierdolisz jakieś głupoty

I to jeszcze było w gracza
Nie jesteśmy na Ty żebyś tak do mnie mówił. Jeśli rodzice Ci pozwalają to proszę
bardzo. Jak do mnie mówisz licz się ze słowami bo za młody jesteś.

A co do tego zobacz jaki on ma lvl bijąc z explo po 450..
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 15:14   #974
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Po co mam marnować czas na kolesia którego pielęgniarka upuściła na ziemie w momencie którym miała podać dziecko dla matki ? Według mnie na takich ludzi szkoda czasu To że nie podobają ci się moje wypowiedzi mam w dupie bo ścierwa zawsze miałem gdzieś i tu się kończy moje postowanie do ciebie bo jak chcesz się obrażać to pisz na priv

Po update zobaczymy jak to all będzie wyglądać i kto się mylił a kto nie. Jedno jest pewnie twoja matka z ojcem dokonała pomyłki życia haha
Tak szczerze, wychowujesz/wychowałeś się w rodzinie patologicznej czy masz poprostu poważne zaburzenia emocjonalne? Normalny, w miarę przyzwoicie wychowany człowiek, nie bluzga i nie znieważa innych tylko dlatego, że ich poglądy różnią się od jego własnych. Zachowania takie są za to bardzo typowe dla osobników z problemami (różnorakiej proweniencji). Tak czy inaczej sugerowałbym kontakt z psychologiem...

Ostatnio edytowany przez mazgier - 11-06-2007 o 15:17.
mazgier jest offline  
stary 11-06-2007, 15:17   #975
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@Voldusd
Jedyny komentarz do ciebie jaki mam to "gratz 1000 posta"

Edit:
Ktokolwiek skasował tamte posty-czemu ni skasował też mojego?!

Ostatnio edytowany przez Michoss - 11-06-2007 o 16:26.
Michoss jest offline  
stary 11-06-2007, 15:19   #976
Voldusd
Użytkownik Forum

Voldusd's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
@Voldusd
Jedyny komentarz do ciebie jaki mam to "gratz 1000 posta"

Po to jest forum żeby się na nim wypowiadać.
.,|,. `•.•´ .,|,.
Voldusd jest offline  
stary 11-06-2007, 15:36   #977
sir kubax
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 03 2004

Imię: jejeje
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 17x
Poziom mag.: 7x
sir kubax ma numer GG 2847159
Domyślny

Balans balansem...
Knight i Pall anni na 100
Magowie 200...
i gdzie ten balans?
sir kubax jest offline  
stary 11-06-2007, 15:39   #978
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Magowie na 200 lev? Ahahah proszę cię... I nie płaczcie jakby to był koniec Tibii -,- Magowie będą tylko nieco gorsi a wy już tu nie wiadomo co robicie -,- Zresztą można się było tego domyślić że bluzgać i jechać będą tylko MSy i EDy. A pewnie i tak połowa nie ma tego 70 levela...

Więc nie płaczcie i czekajcie do upa. A jak nie, to nie grajcie w Tibię, nikt wam przecież nie każe...

Edit: Hua hua Mixtry zbanowany ^^

Ostatnio edytowany przez Kejmilo - 11-06-2007 o 15:49.
Kejmilo jest offline  
stary 11-06-2007, 15:52   #979
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kejmilo Pokaż post
Magowie na 200 lev? Ahahah proszę cię... I nie płaczcie jakby to był koniec Tibii -,- Magowie będą tylko nieco gorsi a wy już tu nie wiadomo co robicie -,- Zresztą można się było tego domyślić że bluzgać i jechać będą tylko MSy i EDy. A pewnie i tak połowa nie ma tego 70 levela...

Więc nie płaczcie i czekajcie do upa. A jak nie, to nie grajcie w Tibię, nikt wam przecież nie każe...

Edit: Hua hua Mixtry zbanowany ^^

Nie gadaj że tylkoMagowie są przeciw, bo wielu Knight'om I Paladin'om również nie podoba się sposób potraktowania Druid'ów i Sorcerer'ów.

DDoS jest offline  
stary 11-06-2007, 15:56   #980
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

@up A czy ja napisałem że TYLKO MS I ED się nie będzie podobało? Ja napisałem że tylko MS I ED będą bluzgać, wyzywać, "kończyć z tibią". A to różnica...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania