Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-06-2007, 10:16   #241
Wemxiu
Zbanowany

Wemxiu's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2007
Lokacja: Dobre Miasto

Stan: Na Emeryturze
Imię: Narioss
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

@up
Będą
@Do sorców!
Po jaką cholere sprzedajecie swoje postacie.
Sorców osłabili aż tak na tym test servie dlatego, aby zobaczyć jak będzie działał knight. Po update sorc nie będzie aż tak gorszy, jego siła zmnieni się, ale o wiele mniej niz na test servie....
Dlaczego wy nigdy nie możecie czekać... Jedno słowo i lecicie wszyscy jak psy za patykiem
Pzdr
Wemxiu jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-06-2007, 10:37   #242
TibiaToDno
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 05 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Dumny Balans chłopaki balans

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wemxiu Pokaż post
@up
Będą
@Do sorców!
Po jaką cholere sprzedajecie swoje postacie.
Sorców osłabili aż tak na tym test servie dlatego, aby zobaczyć jak będzie działał knight. Po update sorc nie będzie aż tak gorszy, jego siła zmnieni się, ale o wiele mniej niz na test servie....
Dlaczego wy nigdy nie możecie czekać... Jedno słowo i lecicie wszyscy jak psy za patykiem
Pzdr
D.O.K.Ł.A.D.N.I.E. to samo chciałem napisać
Oczywistą sprawą jest ,że kiny i palle niemogą miec takej mocy jak wczoraj na TS-ie !! Ruszcie troche głowami i popatrzcie na to z takiej strony:
Kina ,który na Demona traci 5 uh ,na Dl-a 2 ... mógłby zarobić w pare dni miliony gp ,przy prawie zerowych startach ,niemówiąc tu o expie jaki zrobi .
A takich rycków by wyrosło nagle jak grzyby po deszczu mówie wam ,nikt i nic by tego niepowstrzymał. NIe innaczej ma sie sprawa Palów ,którzy z p boltów walili by tyle co Sorc z Sd teraz ,przy czym p bolt na Ts-ie kosztowal 6 gp ... Tak wiec kazdy h lvl-owy ryc/pal mialby za 5 miesięcy taką ilość gotówki ,o jakiej sie fizjologom nieśniło i to jest fakt.

Wieć wyluzujcie poślady na pare dni i obserwójcie jak balansacja postaci wchodzi w życie ...
TibiaToDno jest offline  
stary 16-06-2007, 21:07   #243
Longaar
Użytkownik Forum

Longaar's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Imię: Longaar
Świat: Candia
Poziom: 104
Poziom mag.: 67
Domyślny

magiczni do 70 nie odczują różnicy. Nie da się tak po prostu tego określić. To wszystko zależy od lvla i mlvla a co postać to przecież każdy może mieć inne proporcje tych umiejętności. W jednym z oficjalnych artykułów (nie przytocze gdzie bo nie chce mi się go teraz szukać) obwieszczono że postać z 50 lvl'em i 50 mlvl'em nie odczuje żadnej różnicy. Na tej podstawie moża wywnioskować nową formułę dla siły magii postaci jaką jest lvl + 4*mlvl. Przeważnie na każdym innym lvl'u w dół kiedy jeszcze przeważnie mlvl przewyższa lvl to siłą postaci magicznych nawet się zwiększy. Później będzie coraz gorzej i bęzie to odczuwalne już na 51 lvlu jeżeli masz słaby mlvl, jeżeli masz mocny to będziesz silniejszy, jest milion możliwości, dla postaci z wysokim mlvlem to ten update jest polepszeniem a nie pogorszeniem.
stary 17-06-2007, 00:55   #244
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
80 jest do broni z Annihilatora, z PoI bronie maja 70, GS o ile dobrze pamietam 50, a FS/BS 35 naprawde nie sa to takie strasznie wygorowane poziomy.
Poprawka: Avenger - 75, Magic Sword - 80, Stonecutter Axe - 90, Fire Sword - 30, Fire Axe - 35, Giant sword - 55.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 17-06-2007, 14:03   #245
broniu'90
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

autor tego tematu to czysty noob... sorka za moja szczerość ale rozbawil mnie tytuł tematu "skandal" idz sie rozpłacz! nie zauwazyłes jak szybko expili magowie? a jak knighci? pierdolony samolób! nie musieli udupiac magów, ale fajnie jest sie teraz z nich tak posmiac podczas ich żalenia sie

Ostatnio edytowany przez broniu'90 - 17-06-2007 o 14:06.
broniu'90 jest offline  
stary 17-06-2007, 15:10   #246
Xeremon
Zbanowany

Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Wrocław

Imię: Xeremon
Gildia: Lost Riders
Poziom: 60
Skille: 24shld
Poziom mag.: 55
Xeremon ma numer GG 5480991
Domyślny

Cytuj:
nie zauwazyłes jak szybko expili magowie?
Gówno wiesz i p!erdolisz farmazony noobie

Cytuj:
ale fajnie jest sie teraz z nich tak posmiac podczas ich żalenia sie
Tiaa... Tyle, że magowie jakoś nie śmiali się z Knightów, gdy ci uważali, że zostali udupieni. W dupie żeś był, gówno żeś widział.
Do dupy teraz będzie - Wygląda to tak: Obecnie istnieje coś takiego jak "zgrany team". Czyli Shooter, Blocker i Sioher. Teraz zaś, Knight będzie mógł sam chodzić na prawie wszystkie najmocniejsze potworki. Przykładem jest Seromontis, który na test servie (podobno) sieka Dragony po ~700. Za to Taifun, sieka z SD po 400, a 140MS wali z mort hura po 180. Żenada...

@down
Czy wy k*rwa musicie na wszystko patrzeć pod kątem PVP? -.-

Ostatnio edytowany przez Xeremon - 17-06-2007 o 20:28.
Xeremon jest offline  
stary 17-06-2007, 15:21   #247
Rakan
Użytkownik forum

Rakan's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Zielona Góra

Imię: Loth Rakan
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 149
Skille: 101/100
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeremon
nie zauwazyłes jak szybko expili magowie?
Doprawdy? Jednak sork expil szybko i nie da sie tego ukryc ... chyba ze ktos nie umial nim grac ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeremon
Tiaa... Tyle, że magowie jakoś nie śmiali się z Knightów, gdy ci uważali, że zostali udupieni. W dupie żeś był, gówno żeś widział.

hehehe ... a jestem ciekaw na kogo wolaja chlopiec do bicia, murzyn itp bo mi sie wydaje ze na najtow ktorzy moga tylko bloczyc bo sami to G moga
Rakan jest offline  
stary 17-06-2007, 16:36   #248
Przemekox
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeremon Pokaż post

Do dupy teraz będzie - Wygląda to tak: Obecnie istnieje coś takiego jak "zgrany team". Czyli Shooter, Blocker i Sioher. Teraz Knight będzie mógł sam chodzić na prawie wszystkie najmocniejsze potworki. Przykładem jest Seromontis, który na test servie (podobno) sieka Dragony po ~700. Za to Taifun, sieka z SD po 40, a 140MS wali z mort hura po 180. Żenada...
Taa a teraz jset dobrze jak knight wali po 40 a sorc po 700
lol
oni lepiej wiedza co robia niz wy i ja wszystko bedzie dobrze zobaczycie sorc dalej bedzie szybciej expil ale nie az tak jak teraz
Przemekox jest offline  
stary 17-06-2007, 17:37   #249
Xeremon
Zbanowany

Data dołączenia: 12 02 2007

Imię: Xeremon
Gildia: Lost Riders
Poziom: 60
Skille: 24shld
Poziom mag.: 55
Xeremon ma numer GG 5480991
Domyślny

No załóżmy, że mag expi szybciej od Knighta. Jest jedno ALE - Knight wali ZA DARMO!!! Wobec tego w ramach wyrówania profesji, może należało by dodać dodatkowy współczynnik, odpowiadający za machanie bronią? Wtedy Knight musiał by kupować fluidy odnawiające "energię do machania ostrzem".
Xeremon jest offline  
stary 17-06-2007, 18:08   #250
Rakan
Użytkownik forum

Rakan's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2006

Imię: Loth Rakan
Świat: Harmonia
Poziom: 149
Skille: 101/100
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
No załóżmy, że mag expi szybciej od Knighta. Jest jedno ALE - Knight wali ZA DARMO!!! Wobec tego w ramach wyrówania profesji, może należało by dodać dodatkowy współczynnik, odpowiadający za machanie bronią? Wtedy Knight musiał by kupować fluidy odnawiające "energię do machania ostrzem".
Knight nie uzywa uhow ...
Rakan jest offline  
stary 17-06-2007, 18:17   #251
*MuSiaL*
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 09 2006

Świat: Celesta
Poziom: 42
Skille: 72/67
Poziom mag.: 5
*MuSiaL* ma numer GG 6495548
Smutny

Juz do tej pory Sork/druid podczas expienia mieli waste a teraz bedzie 2x wieksze...
Przeciesz to jest oczywiste ze Magia jest silniejsza od walki bronia.
Magowie zawsze mieli "powera" nawet jak biegali z mieczem po soldach na 60 lev lecz zawsze idac na cos mocnego mogli szybko powalic przeciwnika za pomoca runy/czaru. Te czary sa potezne ale przeciesz runy i mana sie konczą ?? Knight moze walic i walic przez caly dzien i wsumie az tak malo nie zabiera.."grosz do grosza i bedzie kokosza"=hit do hita i bedzie exp...
Gralem Knightem i wcale nie byl jakos wielce pokrzywcony expil wolniej ale zawsze mial kase!! Sork expl szybciej ale przy jakich stratach?? zawsze runy i manasy szly jak woda i skad na to brac kase [8-80lev] ??
Podsumowujac Magowie sa slabi i musza szybko zabic przeciwnika albo sami zostana zabici
Niemam nic przeciwko aby Knight i pall otzrymal cos ekstra, nawet podoba mi sie pomysl aby zwiekrzyc ich arsenal i obrazenia jakie zadaja ale do pewnych granic
To SD,UE,Ewave powinny zadawac najwieksze obrazenia w grze ich mozana urzyc tylko pare razy bo mana sie skonczy...a axe/sword/club -em mozna walic bez przerwy i boltow mozna urzywac dluzej i wiekszej ilosci niz spontaniki i run
*MuSiaL* jest offline  
stary 17-06-2007, 18:24   #252
JazzCaffe
Użytkownik forum

JazzCaffe's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2007

JazzCaffe ma numer GG 6780161
Domyślny

Co do pana, który założył temat. Człowieku! LVL to nie wszystko w tibii wiesz? tobie chodzi tylko to, żeby wbić w miesiąc 100 lvl. Gdzie się podziały czasy, gdzie każdemu lvl wisiał, gdzie żeby wykonać questa trzeba było robić coś więcej niż odpalić stronę z solucją?! Dla większości ludzi tibia to życie i jak coś się w niej zmienia to dla nich przez reszte życia jest dół i w ogóle kiepsko się czują!

Wiecie co? na 40 lvl (gram ms'em) lał mnie 100 knight (dark'shark) i nie mógł mnie ubić w połowie drogi aż do samego carlin, bo zwiałem do depo wastując tylko bp mf (!). Blokował mi drogę ile wlaziło, walił z explo jak debil ledwo go wymijałem i co? A 100 sorc bierze 40 sorca na hita. I gdzie tu sprawiedliwość?

Ja się tam cieszę, że ulepszyli pallów i knightów. Po za tym jak ktoś nie czytał, sorc dalej będzie lepszy od knighta ale nie 10x tylko 2-3x! Także nie proszę nie płaczcie bo update udany (no z wyjątkiem tego brzydkiego outfita).

"vis, flame, mort podstawowe czary do expienia (...) teraz się będzie wyciągało zamiast 150k 120k/h" I CO Z TEGO?!... poexp sobie godzinke więcej niż zwykle to Ci się exp zwróci...
JazzCaffe jest offline  
stary 17-06-2007, 18:36   #253
broniu'90
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
lolQ jak to za darmo? grałeś kiedykolwiek knightem? za darmo to on expi ale na dworcach... a na np zólwie trzeba mieć mf/uhs
btw. i jeszcze jedno: nie załóżmy, TYLKO MAG SZYBCIEJ EXPIŁ ( bo to już czas przeszły przy najbliższym uptade ) OD KNIGHTA

Ostatnio edytowany przez broniu'90 - 17-06-2007 o 18:39.
broniu'90 jest offline  
stary 17-06-2007, 18:39   #254
QuanChi
Użytkownik Forum

QuanChi's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2007
Lokacja: Miasto Spotkań

Gildia: Inshon
Domyślny

Jeszcze nie wprowadzili żadnego update a banda dzieciaków już płacze, że im nie pasuje. I tak przed każdym updatem. >,<
Jakby nie było update'ów to ta gra już dawno by umarła. W tibie 7.5 mało kto by już grał. Dlaczego? Bo by się po prostu znudziła... a tak bynajmniej coś się zmieni, będzie ciekawie.
Co do sorców płaczących na waste na expie: WOLAŁBYM ROBIĆ WASTE NA EXPIE i expić szybko na mocnych potworach niż np do 100+lv tłuc Cyclopolis czy wyspe żółwi...
QuanChi jest offline  
stary 17-06-2007, 20:23   #255
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Domyślny

Wreszcie może zmniejszy się armia noobów, którzy grają nie skillując przed 40 lvl...
Harry Xin jest offline  
stary 18-06-2007, 00:26   #256
Demonq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2007

Świat: Guardia
Poziom: 77
Skille: 20/26
Poziom mag.: 59
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez *MuSiaL* Pokaż post
Juz do tej pory Sork/druid podczas expienia mieli waste a teraz bedzie 2x wieksze...
Przeciesz to jest oczywiste ze Magia jest silniejsza od walki bronia.
Magowie zawsze mieli "powera" nawet jak biegali z mieczem po soldach na 60 lev lecz zawsze idac na cos mocnego mogli szybko powalic przeciwnika za pomoca runy/czaru. Te czary sa potezne ale przeciesz runy i mana sie konczą ?? Knight moze walic i walic przez caly dzien i wsumie az tak malo nie zabiera.."grosz do grosza i bedzie kokosza"=hit do hita i bedzie exp...
Gralem Knightem i wcale nie byl jakos wielce pokrzywcony expil wolniej ale zawsze mial kase!! Sork expl szybciej ale przy jakich stratach?? zawsze runy i manasy szly jak woda i skad na to brac kase [8-80lev] ??
Podsumowujac Magowie sa slabi i musza szybko zabic przeciwnika albo sami zostana zabici
Niemam nic przeciwko aby Knight i pall otzrymal cos ekstra, nawet podoba mi sie pomysl aby zwiekrzyc ich arsenal i obrazenia jakie zadaja ale do pewnych granic
To SD,UE,Ewave powinny zadawac najwieksze obrazenia w grze ich mozana urzyc tylko pare razy bo mana sie skonczy...a axe/sword/club -em mozna walic bez przerwy i boltow mozna urzywac dluzej i wiekszej ilosci niz spontaniki i run

On przedstawił to o co mi chodzi w świetny sposób a jeśli ktoś nawet tego nie potrafi zrozumieć to już jego problem.
Ale znając życie zazdrośni knightci o to że to nie oni posiadają najpotężniejsze bronie będą mnie wyzywać za to że tak myśle.
zobaczcie swoje HP macie go 3x wiecej niż magowie wiec nie padniecie tak szybko jak mag. zawsze macie szanse sie wyuhac
Wasz Cap macie go duzo więcej dzieki czemu mozecie wziąć wiecej loota który po spienieżeniu da wam te kilka k wiecej kasy
a magowie musza zbierać tylko te najwartosciowsze rzeczy ktorych nie wypada tak duzo wiec nie zawsze z expa ma sie jakis zysk
Macie wiele atutow ale nie mozecie tego docenic.

PS. I znów po moim poście zaczną wyzywać mnie tylko dlatego że mowie prawde której niektórzy nie potrafia zrozumieć
Demonq jest offline  
stary 18-06-2007, 00:47   #257
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez *MuSiaL* Pokaż post
Tak? to widac jak sie znasz na tibi ja grajac msem do 60 lvl nie mialem waste ani razu na normalnym expie (od 50 lvl zaczyna sie vis zwracac i nie trzeba go uzywac<ale i tak ten pan nie mial nigdy pacca i gada rzeczy ktore uslyszal na forum>)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez *MuSiaL*
Te czary sa potezne ale przeciesz runy i mana sie konczą ??
To mozna zrobic lvl na raty albo poprosic kolege zeby ci przyniosl ?
Ale knightowi mf's i uhy sie nie koncza przeciesz.
Cytuj:
Gralem Knightem i wcale nie byl jakos wielce pokrzywcony expil wolniej ale zawsze mial kase!!
Tylko ze ty mowisz o knightcie na facc z 30 MAX lvl i skilami po 60/60 expiacego na soldach z p setem a tutaj chodzi o 100 + lvl ktore wyciagaja po 75k/h na ofie ,HAH a ty nawet na ofie nigdy nie byles a wchodzisz w dyskusje wyrownania profesji ?
Cytuj:
Sork expl szybciej ale przy jakich stratach??
Jak sorc expil na stratach ty jeszcze w tibie nie grales.
Cytuj:
zawsze runy i manasy szly jak woda i skad na to brac kase [8-80lev] ??
Kup pacc to zobaczysz. A tak mnie najbardziej zastanawia miales kiedys 80 lvl wogole ze sie na ten temat wypowiadasz.
Cytuj:
Niby czemu sa slabi? To drogie to raczej fakt.
Salarigoth jest offline  
stary 18-06-2007, 00:55   #258
Szarancza
Użytkownik forum

Szarancza's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2007

Domyślny

@Demonq
No dobra ale mag moze sobie robic te runki i przyokazji zarabiac i trenic mlvl jak teraz piszesz hit do hita i bedzie exp to teraz tak ma sorc i pozatym na tescie sorki mieli obnizony dmg. jest filmik z tymi ryckami na behe i w 1 momecie ED zabija behe z tego jak vis tylko niby sd hity zawsze mu wchodzily po 180 a knightowi raz na jakis czas wejdzie wiekszy a tak to 40, 90 Sorc ma taki luksus ze jego hity sa praktycznie zawsze wysokie i takie same. Trzeba poczekac do up date gdyz moze byc tak ze mlvl bedzie dawal duzy bonus magom kto wie
Szarancza jest offline  
stary 18-06-2007, 13:28   #259
Xenaox
Guest

Pergamin

Wedlug mnie ten update jest dobry, sorcowie zawsze mieli przewage nad knightami i pallkami. Byc moze ten update zmieni chodz troche..Dzieci placza bo sorcek bedzie mniej walil z sd, ue, vis/flam/mort...Dla mnie to żałosne..Zawsze sorecek byl lepszy od knighta i pallka, a tera kiedy postanowili to zmienic wszysc placza..DO SORCKOW DRUIDOW: W next update na zime sorckowie/druidzi beda lepsi

stary 18-06-2007, 13:33   #260
Errone
Użytkownik Forum

Errone's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Domyślny

Przestańcie już pierdolic o tym update -.- nawet na forum przestałem zaglądac, nudne sie robi slyszac o tym samym w kazdym poscie, temacie. Myslicie ze wam da cos to uzalanie i pierdolenie cale? Stop spam blz -.-
Errone jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania