|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#241 |
Zbanowany
|
![]() @up
Będą ![]() ![]() @Do sorców! Po jaką cholere sprzedajecie swoje postacie. Sorców osłabili aż tak na tym test servie dlatego, aby zobaczyć jak będzie działał knight. Po update sorc nie będzie aż tak gorszy, jego siła zmnieni się, ale o wiele mniej niz na test servie.... Dlaczego wy nigdy nie możecie czekać... Jedno słowo i lecicie wszyscy jak psy za patykiem ![]() ![]() ![]() Pzdr ![]() |
![]() |
|
![]() |
#242 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 05 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
![]() Oczywistą sprawą jest ,że kiny i palle niemogą miec takej mocy jak wczoraj na TS-ie !! Ruszcie troche głowami i popatrzcie na to z takiej strony: Kina ,który na Demona traci 5 uh ,na Dl-a 2 ... mógłby zarobić w pare dni miliony gp ,przy prawie zerowych startach ,niemówiąc tu o expie jaki zrobi ![]() A takich rycków by wyrosło nagle jak grzyby po deszczu mówie wam ,nikt i nic by tego niepowstrzymał. NIe innaczej ma sie sprawa Palów ,którzy z p boltów walili by tyle co Sorc z Sd teraz ,przy czym p bolt na Ts-ie kosztowal 6 gp ... Tak wiec kazdy h lvl-owy ryc/pal mialby za 5 miesięcy taką ilość gotówki ,o jakiej sie fizjologom nieśniło i to jest fakt. Wieć wyluzujcie poślady na pare dni i obserwójcie jak balansacja postaci wchodzi w życie ... |
|
![]() |
![]() |
#243 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Imię: Longaar
Świat: Candia
Poziom: 104
Poziom mag.: 67
|
![]() magiczni do 70 nie odczują różnicy. Nie da się tak po prostu tego określić. To wszystko zależy od lvla i mlvla a co postać to przecież każdy może mieć inne proporcje tych umiejętności. W jednym z oficjalnych artykułów (nie przytocze gdzie bo nie chce mi się go teraz szukać) obwieszczono że postać z 50 lvl'em i 50 mlvl'em nie odczuje żadnej różnicy. Na tej podstawie moża wywnioskować nową formułę dla siły magii postaci jaką jest lvl + 4*mlvl. Przeważnie na każdym innym lvl'u w dół kiedy jeszcze przeważnie mlvl przewyższa lvl to siłą postaci magicznych nawet się zwiększy. Później będzie coraz gorzej i bęzie to odczuwalne już na 51 lvlu jeżeli masz słaby mlvl, jeżeli masz mocny to będziesz silniejszy, jest milion możliwości, dla postaci z wysokim mlvlem to ten update jest polepszeniem a nie pogorszeniem.
#244 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Poprawka: Avenger - 75, Magic Sword - 80, Stonecutter Axe - 90, Fire Sword - 30, Fire Axe - 35, Giant sword - 55.
|
![]() |
![]() |
#245 |
Użytkownik forum
|
![]() autor tego tematu to czysty noob... sorka za moja szczerość ale rozbawil mnie tytuł tematu "skandal"
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez broniu'90 - 17-06-2007 o 14:06. |
![]() |
![]() |
#246 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Wrocław
Imię: Xeremon
Gildia: Lost Riders
Poziom: 60
Skille: 24shld
Poziom mag.: 55
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Do dupy teraz będzie - Wygląda to tak: Obecnie istnieje coś takiego jak "zgrany team". Czyli Shooter, Blocker i Sioher. Teraz zaś, Knight będzie mógł sam chodzić na prawie wszystkie najmocniejsze potworki. Przykładem jest Seromontis, który na test servie (podobno) sieka Dragony po ~700. Za to Taifun, sieka z SD po 400, a 140MS wali z mort hura po 180. Żenada... @down Czy wy k*rwa musicie na wszystko patrzeć pod kątem PVP? -.- Ostatnio edytowany przez Xeremon - 17-06-2007 o 20:28. |
||
![]() |
![]() |
#247 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Lokacja: Zielona Góra
Imię: Loth Rakan
Profesja: Elite Knight
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 149
Skille: 101/100
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
hehehe ... a jestem ciekaw na kogo wolaja chlopiec do bicia, murzyn itp bo mi sie wydaje ze na najtow ![]() |
||
![]() |
![]() |
#248 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 06 2007
|
![]() Cytuj:
lol oni lepiej wiedza co robia niz wy i ja wszystko bedzie dobrze zobaczycie sorc dalej bedzie szybciej expil ale nie az tak jak teraz |
|
![]() |
![]() |
#249 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Imię: Xeremon
Gildia: Lost Riders
Poziom: 60
Skille: 24shld
Poziom mag.: 55
![]() |
![]() No załóżmy, że mag expi szybciej od Knighta. Jest jedno ALE - Knight wali ZA DARMO!!! Wobec tego w ramach wyrówania profesji, może należało by dodać dodatkowy współczynnik, odpowiadający za machanie bronią? Wtedy Knight musiał by kupować fluidy odnawiające "energię do machania ostrzem".
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2006
Imię: Loth Rakan
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 149
Skille: 101/100
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#251 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2006
Świat: Celesta
Poziom: 42
Skille: 72/67
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Juz do tej pory Sork/druid podczas expienia mieli waste a teraz bedzie 2x wieksze...
Przeciesz to jest oczywiste ze Magia jest silniejsza od walki bronia. Magowie zawsze mieli "powera" nawet jak biegali z mieczem po soldach na 60 lev lecz zawsze idac na cos mocnego mogli szybko powalic przeciwnika za pomoca runy/czaru. Te czary sa potezne ale przeciesz runy i mana sie konczą ?? Knight moze walic i walic przez caly dzien i wsumie az tak malo nie zabiera.."grosz do grosza i bedzie kokosza"=hit do hita i bedzie exp... Gralem Knightem i wcale nie byl jakos wielce pokrzywcony expil wolniej ale zawsze mial kase!! Sork expl szybciej ale przy jakich stratach?? zawsze runy i manasy szly jak woda i skad na to brac kase [8-80lev] ?? Podsumowujac Magowie sa slabi i musza szybko zabic przeciwnika albo sami zostana zabici Niemam nic przeciwko aby Knight i pall otzrymal cos ekstra, nawet podoba mi sie pomysl aby zwiekrzyc ich arsenal i obrazenia jakie zadaja ale do pewnych granic To SD,UE,Ewave powinny zadawac najwieksze obrazenia w grze ich mozana urzyc tylko pare razy bo mana sie skonczy...a axe/sword/club -em mozna walic bez przerwy i boltow mozna urzywac dluzej i wiekszej ilosci niz spontaniki i run |
![]() |
![]() |
#252 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2007
![]() |
![]() Co do pana, który założył temat. Człowieku! LVL to nie wszystko w tibii wiesz? tobie chodzi tylko to, żeby wbić w miesiąc 100 lvl. Gdzie się podziały czasy, gdzie każdemu lvl wisiał, gdzie żeby wykonać questa trzeba było robić coś więcej niż odpalić stronę z solucją?! Dla większości ludzi tibia to życie i jak coś się w niej zmienia to dla nich przez reszte życia jest dół i w ogóle kiepsko się czują!
Wiecie co? na 40 lvl (gram ms'em) lał mnie 100 knight (dark'shark) i nie mógł mnie ubić w połowie drogi aż do samego carlin, bo zwiałem do depo wastując tylko bp mf (!). Blokował mi drogę ile wlaziło, walił z explo jak debil ledwo go wymijałem i co? A 100 sorc bierze 40 sorca na hita. I gdzie tu sprawiedliwość? Ja się tam cieszę, że ulepszyli pallów i knightów. Po za tym jak ktoś nie czytał, sorc dalej będzie lepszy od knighta ale nie 10x tylko 2-3x! Także nie proszę nie płaczcie bo update udany (no z wyjątkiem tego brzydkiego outfita). "vis, flame, mort podstawowe czary do expienia (...) teraz się będzie wyciągało zamiast 150k 120k/h" I CO Z TEGO?!... poexp sobie godzinke więcej niż zwykle to Ci się exp zwróci... |
![]() |
![]() |
#253 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
btw. i jeszcze jedno: nie załóżmy, TYLKO MAG SZYBCIEJ EXPIŁ ( bo to już czas przeszły przy najbliższym uptade ![]() Ostatnio edytowany przez broniu'90 - 17-06-2007 o 18:39. |
|
![]() |
![]() |
#254 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2007
Lokacja: Miasto Spotkań
Imię: Deca Durobolin
Gildia: Inshon
|
![]() Jeszcze nie wprowadzili żadnego update a banda dzieciaków już płacze, że im nie pasuje. I tak przed każdym updatem. >,<
Jakby nie było update'ów to ta gra już dawno by umarła. W tibie 7.5 mało kto by już grał. Dlaczego? Bo by się po prostu znudziła... a tak bynajmniej coś się zmieni, będzie ciekawie. Co do sorców płaczących na waste na expie: WOLAŁBYM ROBIĆ WASTE NA EXPIE i expić szybko na mocnych potworach niż np do 100+lv tłuc Cyclopolis czy wyspe żółwi...
#255 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
|
![]() Wreszcie może zmniejszy się armia noobów, którzy grają nie skillując przed 40 lvl...
![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2007
Świat: Guardia
Poziom: 77
Skille: 20/26
Poziom mag.: 59
|
![]() Cytuj:
On przedstawił to o co mi chodzi w świetny sposób a jeśli ktoś nawet tego nie potrafi zrozumieć to już jego problem. Ale znając życie zazdrośni knightci o to że to nie oni posiadają najpotężniejsze bronie będą mnie wyzywać za to że tak myśle. zobaczcie swoje HP macie go 3x wiecej niż magowie wiec nie padniecie tak szybko jak mag. zawsze macie szanse sie wyuhac Wasz Cap macie go duzo więcej dzieki czemu mozecie wziąć wiecej loota który po spienieżeniu da wam te kilka k wiecej kasy a magowie musza zbierać tylko te najwartosciowsze rzeczy ktorych nie wypada tak duzo wiec nie zawsze z expa ma sie jakis zysk Macie wiele atutow ale nie mozecie tego docenic. PS. I znów po moim poście zaczną wyzywać mnie tylko dlatego że mowie prawde której niektórzy nie potrafia zrozumieć |
|
![]() |
![]() |
#257 | ||||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ale knightowi mf's i uhy sie nie koncza przeciesz. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||
![]() |
![]() |
#258 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 05 2007
|
![]() @Demonq
No dobra ale mag moze sobie robic te runki i przyokazji zarabiac i trenic mlvl jak teraz piszesz hit do hita i bedzie exp to teraz tak ma sorc i pozatym na tescie sorki mieli obnizony dmg. jest filmik z tymi ryckami na behe i w 1 momecie ED zabija behe z tego jak vis tylko niby sd ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Guest
|
![]() Wedlug mnie ten update jest dobry, sorcowie zawsze mieli przewage nad knightami i pallkami. Byc moze ten update zmieni chodz troche..Dzieci placza bo sorcek bedzie mniej walil z sd, ue, vis/flam/mort...Dla mnie to żałosne..Zawsze sorecek byl lepszy od knighta i pallka, a tera kiedy postanowili to zmienic wszysc placza..DO SORCKOW DRUIDOW: W next update na zime sorckowie/druidzi beda lepsi
![]() |
![]() |
#260 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
|
![]() Przestańcie już pierdolic o tym update -.- nawet na forum przestałem zaglądac, nudne sie robi slyszac o tym samym w kazdym poscie, temacie. Myslicie ze wam da cos to uzalanie i pierdolenie cale? Stop spam blz -.-
|
![]() |