Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-06-2007, 17:54   #1
Kriss'q
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 06 2007

Domyślny RADIO TIBIA - propozycja

Witam serdecznie wszystkich użytkowników : )

Jestem administratorem radia www.radio.tibia.org.pl. Jak narazie stacja była skierowana tylko ku jednemy, konkurencyjnemu serwisowi- tibia.org.pl. Wszystko idzie dobrze, istaniejemy juz 2 tygodnie, ale...
..no właśnie, ale właśnie wpadłem na pomysł aby utworzyć ogólnopolskie radio internetowe zrzeszające WSZYSTKICH tibijczyjków.

Już niedługo (za niecałe 2 tygodnie) planujemy otwarcie nowej odsłony radia- nowa strona (na ktróej wszystkie skrypty będą napisane specjalnie na nasze potrzeby), nowa domena, 2 dodatkowe kanały (Old i Sport).
Jesteśmy częścią firmy Telestar, przez co mamy fundusze na kampanię reklamową.. no i oczywiście chyba nie muszę mówić, że wszystko jest w 100% legalne? : )
No i to co najważniejsze... stawiamy na profesjonalizm! Zresztą sami możecie się o tym przekonać słuchając naszych audycji.

I teraz główny cel tego tematu... czy serwis tibia.pl byłby zainteresowany współpracą?
Chętnie odpowiem na wszelkie pytania w tym temacie.
Kriss'q jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-06-2007, 18:16   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Y, słucham tego radia od jakiegoś czasu, tak sobie myślę, co one ma wspólnego z Tibią? chyba tylko pozdrowienia? [które prezenterzy czytają, są tak żałosne, że japitole. Nie dość, że treść pisana chyba przez 12 latków "hunconcych" na trolach, to prezenter (czy jak to sie tam nazywa) nawet nie potrafi wymówić połowy słów w nich, takich jak "warlock", czy jakaś nazwa serwera]

Druga sprawa. Jeśli masz jakieś zapytania do zarządzających stroną (administrator to sie nazywa chyba;o), lepiej kontaktuj się z nimi poprzez PW.

Ogólnie co do muzyki, grafiku i funkcjonowania radia nie ma co się czepiać, muzyka jak wszędzie, prezenterzy wyluzowani. Szkoda tylko, że wiąże się z Tibią.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:32   #3
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Y, słucham tego radia od jakiegoś czasu, tak sobie myślę, co one ma wspólnego z Tibią?
To może inaczej... czego oczekujesz? : )
Był jeszcze pomysł taki jak "newsy ze świata Tibii", ale uważam go za poroniony... No ale jedno radio dla wszystkich Tibijczyków, gdzie można posłuchać kompetentnych prezenterów i najnowszych hitów chyba nie jest głupie? : )

Cytuj:
chyba tylko pozdrowienia? [które prezenterzy czytają, są tak żałosne, że japitole. Nie dość, że treść pisana chyba przez 12 latków "hunconcych" na trolach, to prezenter (czy jak to sie tam nazywa) nawet nie potrafi wymówić połowy słów w nich, takich jak "warlock", czy jakaś nazwa serwera
Znajomi grający na różnych światach mogą siebie wzajemnie pozdrawiać i to jest chyba główna cecha naszego radia. No a treść... to już zależy tylko i wyłącznie od Was, słuchaczy..
Co do prezenterów- stane tutaj w ich obronie ; ) Są to osoby, które nigdy z tą grą nie miały do czynienia, ale z pewnością dołożą wszelkich starań aby takie błędy wyeliminować!

Cytuj:
Druga sprawa. Jeśli masz jakieś zapytania do zarządzających stroną (administrator to sie nazywa chyba;o), lepiej kontaktuj się z nimi poprzez PW.
Tak, za chwilkę wyśle wiadomość.. ale zależało mi też na opinii samych użytkowników : )

Cytuj:
Ogólnie co do muzyki, grafiku i funkcjonowania radia nie ma co się czepiać, muzyka jak wszędzie, prezenterzy wyluzowani. Szkoda tylko, że wiąże się z Tibią.
I właśnie najlepsze jest to, że zarówno Tibijczycy jak i osoby kompletnie z tą grą nie związane znajdą coś dla siebie w naszym radiu : )
Będą 3 kanały- TOP (najnowsze hity), Old (troszkę starsza ), Sport (relacje LIVE ze spotkań sportowych).
stary 17-06-2007, 18:35   #4
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Może wywiady na żywo ze znanymi "osobistościami" dodały by trochę Tibijskiego klimatu temu radiu ?
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę

Ostatnio edytowany przez Uther92 - 17-06-2007 o 18:38.
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:38   #5
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kriss'q Pokaż post
Co do prezenterów- stane tutaj w ich obronie ; ) Są to osoby, które nigdy z tą grą nie miały do czynienia, ale z pewnością dołożą wszelkich starań aby takie błędy wyeliminować!
To tak jakby prezenterem Radia Maryja byl wyznawca innej religii. Chcecie miec proparcie i byc profesjonalna stacja nadajaca do konkretnej grupy odbiorcow to posiadając prezenterów mówiących "Warlok" albo "Saphira", a w dodatku nie miejacych stycznosci z ta gra, daleko nie zajdziecie...

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:38   #6
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uther92 Pokaż post
Może wywiady na żywo ze znanymi "osobistościami" dodały by trochę libijskiego klimatu temu radiu ?
Hm, przyznam, że nie wpadłem na to : )
Oczywiście za pomocą Skypa jest to do zrobienia na żywo.

Cytuj:
To tak jakby prezenterem Radia Maryja byl wyznawca innej religii. Chcecie miec proparcie i byc profesjonalna stacja nadajaca do konkretnej grupy odbiorcow to posiadając prezenterów mówiących "Warlok" albo "Saphira", a w dodatku nie miejacych stycznosci z ta gra, daleko nie zajdziecie...
Tak jak już pisałem, postawiliśmy na profesjonalizm! Oczywiście, możemy zatrudnić graczy- ale czy na pewno chcielibyście aby praca prezentera kończyła się na czytaniu pozdrowień? My jednak prowadzimy "troszkę" ciekawsze i bardziej interesujące audycje.
Drobne błędy wymowy zawsze można skorygować, jednak doświadczenia nabiera się o wiele dłużej : )

Ostatnio edytowany przez Kriss'q - 17-06-2007 o 18:48.
stary 17-06-2007, 18:46   #7
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....

Profesja: Rookstayer
Domyślny

IMHO prezenterzy nie muszą być graczami, małe podszkolenie wystarczy.
Bo rzeczywiście lepszym wyjściem będzie ktoś kto potrafi się "wysłowić" niż jakiś amator, który jednak zna się na tibii.
Zresztą taki kanał ma służyć jako rozrywka...bo chyba każdy lubi sobie posłuchać dobrej muzyki w czasie gry. A audycje związane z tibią mogłyby być tylko małym przerywnikiem
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:51   #8
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Imię: Midurion
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny

Cytuj:
Tak jak już pisałem, postawiliśmy na profesjonalizm! Oczywiście, możemy zatrudnić graczy- ale czy na pewno chcielibyście aby praca prezentera kończyła się na czytaniu pozdrowień? My jednak prowadzimy "troszkę" ciekawsze i bardziej interesujące audycje.
Drobne błędy wymowy zawsze można skorygować, jednak doświadczenia nabiera się o wiele dłużej : )
Na tibia.org.pl znajduje sie temat z poszukiwaniem prezenterow. Widze, ze wymagacie jakiegostam doswiadczenia. Po prostu wybierzcie z 2-3 DJ'ow-Tibijczykow na Tibijskie audycje.

Tupac Amaru Shakur

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ujo
To by była akopalipsa czy jak to jej
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:52   #9
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
To może inaczej... czego oczekujesz? : )
Był jeszcze pomysł taki jak "newsy ze świata Tibii", ale uważam go za poroniony... No ale jedno radio dla wszystkich Tibijczyków, gdzie można posłuchać kompetentnych prezenterów i najnowszych hitów chyba nie jest głupie? : )
Czego oczekuje? Od radia, nazywanego się "radiem tibijskim" czegoś więcej niż pozdrowień. Mogą to być Newsy czytane co 1-2h, np z Tibianews.net, (nie musielibyście się tak trudzić z zebraniem wiadomości z gry)

Cytuj:
Znajomi grający na różnych światach mogą siebie wzajemnie pozdrawiać i to jest chyba główna cecha naszego radia. No a treść... to już zależy tylko i wyłącznie od Was, słuchaczy..
Y, główna cecha? przecież mogą wyslać takie pozdrowienia na setki innych stacji radiowych i także zostaną przeczytane
Cytuj:
Tutaj w większości przypadków wystarczy znajomość angielskiego
Cytuj:
I właśnie najlepsze jest to, że zarówno Tibijczycy jak i osoby kompletnie z tą grą nie związane znajdą coś dla siebie w naszym radiu : )
Defakto - to co w innych

Dalej będę obstawał przy swoim, że jest to radio jak inne i nie wiem dlaczego jest powiązane z Tibią. Takie pozdrowienia przecież mogę wysłać na każde radio. Należało by dodać tam więcej elementów z tej gry, jeżeli chcecie się tak nazywać

@down
Ciekawe jak zdobędziecie skype ważnych osobistości w tibii i nakłonicie ich do wywiadu?

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 17-06-2007 o 18:58.
stary 17-06-2007, 18:56   #10
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pramus Pokaż post
Na tibia.org.pl znajduje sie temat z poszukiwaniem prezenterow. Widze, ze wymagacie jakiegostam doswiadczenia. Po prostu wybierzcie z 2-3 DJ'ow-Tibijczykow na Tibijskie audycje.
No właśnie, wymagamy doświadczenia.. Niestety nie przyjmę kogoś kto ma piskliwy głos, nie potrafi się wysłowić lub ma ograniczony zasób słów.
Ale myślę, że aby poprowadzić wywiad z jakimś graczem (bo ten pomysł mi się spodobał i wejdzie w życie- dzięki Uther92 ) chyba nie trzeba grać w Tibię? Wszystko sobie można ułożyć przed audycją.
No a nad wymową będziemy pracować : )

Cytuj:
Dalej będę obstawał przy swoim, że jest to radio jak inne i nie wiem dlaczego jest powiązane z Tibią. Takie pozdrowienia przecież mogę wysłać na każde radio. Należało by dodać tam więcej elementów z tej gry, jeżeli chcecie się tak nazywać
Tak, ale czy wszyscy Tibijczycy słuchają jednego, tego samego radia? Naszym celem jest właśnie to, aby topstacja stała się główną rozgłośnią słuchaną przez graczy.
Na razie zbieramy pomysły... z pewnością usłyszycie wywiady, pozdrowienia... no i niusy są pod znakiem zapytania.

Ostatnio edytowany przez Kriss'q - 17-06-2007 o 18:59.
stary 17-06-2007, 19:02   #11
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
A z językiem angielskim mieli kiedyś do czynienia? Czy podobnie, jak 95% tibijczyków ni w ząb? Bo na prawdę, gdy słyszę kolejnego kolesia, który nie ma pojęcia jak się czyta 80% słów w języku angielskim, to wymiękam... a potem dochodzę do wniosku, że nie ma co się dziwić Tibijskim analfabetom, skoro taki przykład mają.

A wracając do tematu : Akurat niedawno w opolu wznowiło nadawanie w internecie studenckie Radio Sygnały. Wcześniej musieli przerwać, jak panowie z ZAiKSu wraz z policją zarekwirowali sporo sprzętu i wzięli na przesłuchanie kilka osób, a całość zapewne skończy się zawiasami dla szefa całej imprezy.
Stąd pytanie : czy płacicie koncesję za nadawanie publiczne muzyki? I od razu zaznaczam : nie interesuje mnie odpowiedź z serii "jasne, wszystko płacimy" z myślą w tle "co za idiota?" O papierek poproszę z umową stosowną itd., bo nie mam ochoty potem włóczyć się po sondach.

Tekst sponsorowany był przez myśl "który to już raz"

Ostatnio edytowany przez MatKus - 17-06-2007 o 19:04.
MatKus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 19:10   #12
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus Pokaż post
A wracając do tematu : Akurat niedawno w opolu wznowiło nadawanie w internecie studenckie Radio Sygnały. Wcześniej musieli przerwać, jak panowie z ZAiKSu wraz z policją zarekwirowali sporo sprzętu i wzięli na przesłuchanie kilka osób, a całość zapewne skończy się zawiasami dla szefa całej imprezy.
Stąd pytanie : czy płacicie koncesję za nadawanie publiczne muzyki? I od razu zaznaczam : nie interesuje mnie odpowiedź z serii "jasne, wszystko płacimy" z myślą w tle "co za idiota?" O papierek poproszę z umową stosowną itd., bo nie mam ochoty potem włóczyć się po sondach.
Tekst sponsorowany był przez myśl "który to już raz"
Tak jak wcześniej pisałem- jesteśmy "własnością" grupy Telestar Sp. z.o.o. (http://www.telestar.pl/). Oczywiście wszystkie licencje są opłacone.
Podaje dane kontaktowe w celu weryfikacji...
Cytuj:
Telestar sp. z o.o.
00-503 Warszawa
ul. Żurawia 8
[email protected]

tel. +48 (22) 583 3786

KRS 0000106833, NIP:526-26-28-280, Regon:015031718
Wysokość kapitału zakładowego: 5.100.000 PLN
stary 17-06-2007, 19:13   #13
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Jeszcze dodam, że niektórzy, wysyłający pozdrowienia widząc, że prezenter nie zna sie kompletnie na rzeczy nabija się z niego treścią pozdrowień, a ten nie ma pojęcia o co chodzi. ~~ (np przed chwilą "exp na ratach, kocham ten lot i kombo") lol!
Nasuwa się też pytanie, czy będziecie przestrzegać Tibia Rules
(jak każda większa gra, ma swoje zasady którymi powinniśmy kierować się podczas korzystania z niej).
Np przed chwilą widziałem ogłoszenie o kupnie postaci (wysłane pewnie z konsoli pozdrowień), a handlowanie postaciami
jest zakazane

Ponadto! Ogłoszenia o OTS? właśnie słyszałem (są ta serwery stawiane w domu, na których gra jest o wiele łatwiejsza, a zakazane są przez twórców Tibii, coś jak "prywat"), to się robi patologia ; p

@down
Oby jak najszybciej, bo licencja na granie muzyki, to nie wszystko

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 17-06-2007 o 19:24.
stary 17-06-2007, 19:21   #14
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Jeszcze dodam, że niektórzy, wysyłający pozdrowienia widząc, że prezenter nie zna sie kompletnie na rzeczy nabija się z niego treścią pozdrowień, a ten nie ma pojęcia o co chodzi.
Nasuwa się też pytanie, czy będziecie przestrzegać Tibia Rules
(jak każda większa gra, ma swoje zasady którymi powinniśmy kierować się podczas korzystania z niej).
Np przed chwilą widziałem ogłoszenie o kupnie postaci (wysłane pewnie z konsoli pozdrowień), a handlowanie postaciami
jest zakazane

Ponadto! Ogłoszenia o OTS? właśnie słyszałem (są ta serwery stawiane w domu, na których gra jest o wiele łatwiejsza, a zakazane są przez twórców Tibii, coś jak "prywat"), to się robi patologia ; p
No tak jak mówiłem.. prezenterzy są nowi, wszystko przyjdzie z czasem.
stary 17-06-2007, 20:48   #15
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

A więc jaka decyzja administratora?
stary 17-06-2007, 21:11   #16
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
A więc jaka decyzja administratora?
Chyba na PW Ci odpowie, skoro wysłałeś? Myślisz, że administrator nie ma nic lepszego do roboty w niedziele, niż siedzieć tutaj i podejmować taką decyzje w godzinę, bez dokładnego dogadania się co i jak?
stary 17-06-2007, 22:26   #17
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

1) Na pewno żadnej decyzji w godzine czy dwie.
2) Na pewno żadnej decyzji samodzielnie. Zapewne będzie konsultacja z teamem. W odróżnieniu od tibia.org.pl - tibia.pl tworzy cały zespół, a nie tylko 1 osoba
3) Na pewno nie będziemy wspierać stacji, która jest wbrew naszym przekonaniom, a więc handel postaciami na antenie, proponowanie botów itp. itd. z pewnością nie działa na korzyść radia.
stary 18-06-2007, 00:09   #18
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

1. Znajac wasze "nawyki" ~~ z tibia.org.pl - czego oczekujecie za wspolprace?
2. Co my bedziemy mieli oprocz pozdrowien i tego, ze natluczemy wam klientow?
3. Jako, ze my reprezentujemy Jasna Strone Mocy (czyli jestesmy supported fansite), NIE bedziemy popierali radia o botach i OTS, z zalozenia.
4. Przyklad z guildwars.pl - oni wspolpracuja z Headshot radio. Tyle, ze Guildwars jest gra, w ktorej MOZNA walic ciekawe audycje, np ladder swiatowy, 100 000 $ tournament, wywiady z tworcami gry itd...a w Tibii? Nikt z Cipow sie nie wypowie, ponadto audycje z czego innego? Z wojen? "Gildia xxx robi spaaaaajk!"?
stary 18-06-2007, 00:49   #19
Kriss'q
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
1. Znajac wasze "nawyki" ~~ z tibia.org.pl - czego oczekujecie za wspolprace?
2. Co my bedziemy mieli oprocz pozdrowien i tego, ze natluczemy wam klientow?
3. Jako, ze my reprezentujemy Jasna Strone Mocy (czyli jestesmy supported fansite), NIE bedziemy popierali radia o botach i OTS, z zalozenia.
4. Przyklad z guildwars.pl - oni wspolpracuja z Headshot radio. Tyle, ze Guildwars jest gra, w ktorej MOZNA walic ciekawe audycje, np ladder swiatowy, 100 000 $ tournament, wywiady z tworcami gry itd...a w Tibii? Nikt z Cipow sie nie wypowie, ponadto audycje z czego innego? Z wojen? "Gildia xxx robi spaaaaajk!"?
1). Jakie "nasze nawyki"? Oprócz tego, że jesteśmy pod potronatem TORG nie jesteśmy w żaden inny sposób z tym serwisem związani...

2). To już administrator dostał na PW.

3). A co ma nasze radio wspólnego z botami, OTSami whatever~?

4). Tym to już my się zajmiemy.. z pewnością każdy gracz znajdzie coś dla siebie.

Wciąz poruszacie sprawę Tibia Rules- powtarzam po raz kolejny- w 100% będziemy przestrzegać zasad gry!
stary 18-06-2007, 01:38   #20
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
3). A co ma nasze radio wspólnego z botami, OTSami whatever~?
To, że są obecnie reklamowane jako "pozdrowienia".
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania