Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Galana

Notki

Galana Wydarzenia ze świata Galana.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-06-2007, 11:35   #21
Krupnik86
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 06 2006

Domyślny

Lol, narzekacie na knightow i pallkow ze beda robic maskre. Bez skilli nic nie zrobisz, a czy ktos z was "sorkow" zdaje sobie sprawie jak pracochlonne jest zrobione przyzwoitych skilli na rycerzu/paladynie? Podczas gdy sorek po ostatnim update moze expicodrazu bez jakiegokolwiek treningu, bez mlvl, a mlvl przychodzi podczas expienia.

Pozatym co z tego ze sorek ma mniej hp? Szybciej biega moze uzywac wielu ofensywnych czarow, blokowac mwallami itp Sorek ucieknie knightowi nawet na wyzszym lvlu, a knight nie ucieknie sorkowi na nizszym. Moge powiedzec ze to jest niesprawiedliwe ale takie sa bonusy grania roznymi profesjami, jedna ma wiecej hp, druga szybkosc itd Najsprawiedliwiej bylo moim zdaniem gdy sorek mogl expic szybciej ale kosztowalo go to wiecej (przed era wand/rod), knight expil wolniej ale z wiekszym profitem.

Moja opinia jest jak najbardziej pozaytywna dotyczaca nadchodzacego update, kto powiedzal ze sorek ma byc maszyna smierci a knight solo nie moze zabic 40 lvl? Pozatym na 100% nie bedzie to tak jak to wygladalo na test serwie, po to on istnieje aby testowac rozne warianty, rozwiazania.
Krupnik86 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-06-2007, 11:42   #22
Fonevv
Guest

Domyślny

o maj gash to jest prywatny test server, już zaniżyli knightom i pallom na tescie hity o 15%, to są na razie testy!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrealfus Pokaż post
ceny amunicji wzrosna i to na 100% poniewaz jest ustawione chyba tak dlatego aby ludzie mogli testowac a hity zostana pewnie jakos uregulowane

power bolty, w sklepie 6 gp each po update

Ostatnio edytowany przez Fonevv - 17-06-2007 o 11:45.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 12:22   #23
Toca
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Złotoryja

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krupnik86 Pokaż post
Lol, narzekacie na knightow i pallkow ze beda robic maskre. Bez skilli nic nie zrobisz, a czy ktos z was "sorkow" zdaje sobie sprawie jak pracochlonne jest zrobione przyzwoitych skilli na rycerzu/paladynie? Podczas gdy sorek po ostatnim update moze expicodrazu bez jakiegokolwiek treningu, bez mlvl, a mlvl przychodzi podczas expienia.

Pozatym co z tego ze sorek ma mniej hp? Szybciej biega moze uzywac wielu ofensywnych czarow, blokowac mwallami itp Sorek ucieknie knightowi nawet na wyzszym lvlu, a knight nie ucieknie sorkowi na nizszym. Moge powiedzec ze to jest niesprawiedliwe ale takie sa bonusy grania roznymi profesjami, jedna ma wiecej hp, druga szybkosc itd Najsprawiedliwiej bylo moim zdaniem gdy sorek mogl expic szybciej ale kosztowalo go to wiecej (przed era wand/rod), knight expil wolniej ale z wiekszym profitem.

Moja opinia jest jak najbardziej pozaytywna dotyczaca nadchodzacego update, kto powiedzal ze sorek ma byc maszyna smierci a knight solo nie moze zabic 40 lvl? Pozatym na 100% nie bedzie to tak jak to wygladalo na test serwie, po to on istnieje aby testowac rozne warianty, rozwiazania.

Wiec powiedz mi gdzie tera bedzie mogl expic sorc zeby zarobic ? 100 level guardy i z wanda ? -,-

I wogule te nowe czary exori gran, exori mas, exori con niczym z otsow x] A ty przeciez tak bardzo ich nie lubisz :/

Ostatnio edytowany przez Toca - 17-06-2007 o 12:23.
Toca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 12:45   #24
Krupnik86
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Toca Pokaż post
Wiec powiedz mi gdzie tera bedzie mogl expic sorc zeby zarobic ? 100 level guardy i z wanda ? -,-

I wogule te nowe czary exori gran, exori mas, exori con niczym z otsow x] A ty przeciez tak bardzo ich nie lubisz :/
Czyli jak 100+ knight expi na guardach to jest w porzadku, ale sorek ma expic tylko na potworach dajacych wiecej expa?
Update ma na celu zrownowazenie profesji, wiec wyrownanie szans wszystkich profesji. To ze dotychczas postacie uzywajace magi byly faworyzowane nie oznacza, ze zawsze tak ma byc.

Sorek ma epxic na hydrach a knight guardy tak? Do tego jeszcze zarobi na tym wiele wiecej. To jest sprawiedliwe dla wsyzstkich wedlug Ciebie?

Ostatnio edytowany przez Krupnik86 - 17-06-2007 o 12:47.
Krupnik86 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 12:57   #25
Toca
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Czyli jak 100+ knight expi na guardach to jest w porzadku, ale sorek ma expic tylko na potworach dajacych wiecej expa?
Update ma na celu zrownowazenie profesji, wiec wyrownanie szans wszystkich profesji. To ze dotychczas postacie uzywajace magi byly faworyzowane nie oznacza, ze zawsze tak ma byc.

Sorek ma epxic na hydrach a knight guardy tak? Do tego jeszcze zarobi na tym wiele wiecej. To jest sprawiedliwe dla wsyzstkich wedlug Ciebie?
Gdyby kazda postac miala by tak samo expic to by nie bylo roznych profesji...
Gdy ja mowilem ze Sorc jest najlepszy to i tak ty, a zwlaszcza Twoj brat mowiliscie ze palek/knight jest itak lepszy, wiec czemu jeszcze ich ulepszaja ? -,- Knight moze np. blokowac demony, a teraz nie wiem czy juz solo taki 200 knight nie bedzie mogl bic ;]

Pamietasz ta akcje na edron co padli prawie all bo w koncu ze spamowali ich ue nawet gdy taki Zazek byl juz za mw i wszysycy bili go nie mogli nawet do yellow hp zjechac, a teraz to on by mogl sobie isc zrobic herbate uleczyc sie exura z 3 razy isc do wc i nic by mu nie zrobili. Po tym update jak wyjdzie new swiat 90 % knighty / palle x]
stary 17-06-2007, 13:01   #26
Kileros fire'son
Użytkownik Forum

Kileros fire'son's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Wodzisław Śląski.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Purs Pokaż post
co by nie zrobili, ja i tak bede uwarzal nadal ze tibia 7.4 byla najlepsza i nie ma bata
W 100% sie z toba zgadzam! to byly klimaty :/ a nie teraz
Kileros fire'son jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 16:53   #27
sliver
Zbanowany

sliver's Avatar

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Poznań

Świat: Galana
Domyślny

Cytuj:

to mialo byc kurna zbalansowanie profesji a nie skonczenie ery magow i rozpoczecie knightow.

powinni tam zrobic co tam zrobili z palkami i knightami a magow zostawic w spokoju, bylo by sprawiedliwie. najty i pale nie musialy by narzekac, ze musza siedziec na guardach non topper a sorki mialy by ten swoj "zabojczy" e-vis i bylo by ok.

Ostatnio edytowany przez sliver - 17-06-2007 o 16:55.
sliver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 17:09   #28
Falcmoon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 06 2005

Profesja: Knight
Świat: galana
Poziom: 90+
Skille: 80+
Domyślny

A według mnie powinni jedynie zaniżyć magom obrażenia od magii, cała reszta mogła zostać. Wtedy wszystko byłoby w porządku.
Nikt by się nie czepiał, magowie wiedzą, że obrażenia zadają o wiele za duże więc pogodziliby się z tą stratą a reszta cieszyłaby się, że nareszcie nie będzie im tak łatwo expic i jeszcze zarabiać kasę.
A może wystarczyłoby wrócić do starego systemu gdzie mf kosztował 100gp
Falcmoon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 18:13   #29
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

ludzie litości , pare osób tutaj pierdoli jaklby nigdy w życiu w tibie nie grali , wiesz dlaczego cip obniżył sorcom dmg ? Bo grópy 2-4 sorcy robiły taki rozpoździel że to się w głowie nie mieściło , każdy pierdzieli że knightem masz spoko bo masz dużo HP co ztego że mam więcej od sorca skoro padam szybciej od niego ? Przykład mój ostatni dead, 1 combo ue przeżyłem, doszedł trzeci sorc i mogłem wogóle stanąć i dać sie zabić, chodź miałem plan działania to i ak mi się nie udało i nie miałem na to jebanego wpływu.

Co do nowych "czarów" knighta , co wnich jest ots'owego ? Są jak najbardziej na miejscu , i zgodne z realiami tibijskiego świata , a ich "inkantacje" są następstwem cip'owego zaporzyczania wyrażeń z łaciny.

Co do pallków , Assasin star za 500 gp sztuka według mnie to dobry wybór , do tych co płaczą :

1. Są naprawdę drogie
2. za 400 + w pvp to wchodzi jedna na pietnaście uzytych ?
3. na filmie z mini wojny na TS widać jak 210~ pallek wali z tej gwiazdki za 40~ dmg , dwa razy pod rząd.
4. będzie super cięrzko złożyć combo sd's/exori/gwiazdki pallkowe, no chyba że ludzie napiszą takie boty.

Acha co do obrażen knightów po redukcji 15 %.. są centralnie nie dużo lepsze od tego co mamy teras , jest to skok na poziomie <bijemy dl'e z hmm> <update> <bijemy dl'e bez hmm> , według mnie nie wiele , ale większość histeryków pewnie już wieści jakiś debug lol.

Acha a co do tego że nie będzie komu sd sprzedawać , ilu pallków na Galanie kupywało sd ? 4 ? 5 ? WOW , teras każdy sorc będzie kupywać 30-40 % więcrej sd'kow ? liczac ilu mamy magów na servie.. to wydaje mi sie ze wiecej sd'kow bedzie potrzbnych. No chyba ze magowie dadza sobie spokoj i pojda plakac w podusie, bo sorce juz nie sa przecholowane jak przez ostatnie 1,5 roku.

Przezylem w tibii panowanie knightow (w pvm) , panowanie palli (pvm i pvp) , teras przeżywam sorce i druidy (najgorszy okres, najmniej "rpg" , najwiecej cheatowania i dzieci hotkeya) , wkoncu doczekal sie wmiare zbalansowanej rzgrywki wymuszajacej gre zespołową (i nie mowie tu o 2 sorcach spamujacych razem ue) pomiedzy roznymi klasami , wreszcie doczekalem sie knighta walczacego bronia / pallka lejacego dystansowymi broniami.

Nowa era w tibii nastanie na dniach.
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 19:20   #30
Ascario
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Askara
Domyślny

Adelao uwazasz ze magowie zostali skrzywdzeni?! Garmie- niedawno noob char a tu po uplywie pol roku najwyzszy, aktywnie grajacy sorek na galanie, Xeio tak samo, nie mowiac o rica thim. Podaj mi name jakies palka czy knighta, ktory tak szybko expi? Bardzo sie ciesze z tego update, bo ja ciezko pracowalem, zeby expic do 50 lvla, a pozniej to tylko mf i monotonia- dragi, tomb, hydry. Jezeli masz tak marudzic to lepiej zostaw ta gre i daj sobie spokoj
Ascario jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 19:35   #31
Toca
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ascario Pokaż post
Adelao uwazasz ze magowie zostali skrzywdzeni?! Garmie- niedawno noob char a tu po uplywie pol roku najwyzszy, aktywnie grajacy sorek na galanie, Xeio tak samo, nie mowiac o rica thim. Podaj mi name jakies palka czy knighta, ktory tak szybko expi? Bardzo sie ciesze z tego update, bo ja ciezko pracowalem, zeby expic do 50 lvla, a pozniej to tylko mf i monotonia- dragi, tomb, hydry. Jezeli masz tak marudzic to lepiej zostaw ta gre i daj sobie spokoj
Jak sharuja w 5 osob to ile to taki level wbic, do 120 levela sorcem ciezko jest, bo w huj waste, wiec i tak musisz mulic albo na guardach albo kogos zajebac tak jak to robi Xeio itp. I tak postac sprzedam w koncu, a na wakacje nie bedzie mnie w miescie, to i tak nie bede gral, jedno wiem zaczne grac napewno bedzie to knight x] A moze nawet Ale Maciek zacznie expic xd
stary 17-06-2007, 20:36   #32
Ascario
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Askara
Domyślny

Do 60 guardy- kase z guardow na manasy i idziesz na dragi jak to myrbossen zrobil. Pozniej jest juz latwo od 80 lvla klepiesz je na spokojnie i prawie zawsze profit ;]
Ascario jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-06-2007, 21:35   #33
Bartol1
Użytkownik Forum

Bartol1's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2006

Stan: Na Emeryturze
Imię: Navoxiv
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 110
Skille: 97
Poziom mag.: 20
Domyślny

Ja sobie nie wyobrazam jak beda wygladac wojny.
Mag ma gowniany damage z sd teraz, nie da sie zrobic zadnego combo bo jak obliczysz ile ci wejdzie w 1 turze z lapki czy bolta zreszta nie da sie tego zgrac za bardzo, Wszystkie wczesniejsze taktyki wojenne mozna sobie w dupe wsadzic bo nic nie dadza ^^
Zabic takiego knita 150+ to bedzie prawnie niewykonalne (przynajmniej tak to wyglada na teraz)
Tak a propo na tescie 36 knit solo giant spidera na klate na 6 hitow cos wzial bo go uhalem ^^

Gameplay sie calkowicie zmieni, moze cipy chca cos zrobic z tymi wojnamy ktore sa wszedzie....
Bartol1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2007, 00:32   #34
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Domyślny

Cytuj:
TERAZZZZZZ* Powiedz po co magowi sd ? tylko do pvp, bo na demonach mu sie nie zwroci za huja pana chyba ze 300 lvl sorcowi. Teraz to bedzie trzeba z 20 sorcow na 120 kniaghta -,- Dzizus kurwa ja pierdole zobaczysz co sie bedzie dzialo po update. Sorc juz nie ma zadnych atutow procz haste -,- moze nazwy nie z otsow nie moge na takie patrzec ja knight podchodzi do draga i 3 exori pod rzad albo to smieszne exori gran...
Po co magowi sd ? po to samo co teras, a to że sie magowi demony solo nie zwrócą to HALO KURWA , innym klasą sie nie zwracało (no chyba że ktoś ma fart do loota) , czyli balans jednak sie uda co ?

To śmieszne "exori" , co wnim takiego ots'owego ? widziałeś jaki to ma dmg ? na mój gust to coś jak explosion przedtem , z tym że teras lv 100~knight robi 4 takie ataki i musi tankwać mane , ja będe tego używać do kasowania invisible na wrl np. Exori Gran to jest stare exori lekko podkręcone , z tego co widzialem o jakies 10 % ? A no i ma wkońcu stała sume many , co chyba kazdy sie zgodzi jest uczciwym posunieciem ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bartol1 Pokaż post
Wszystkie wczesniejsze taktyki wojenne mozna sobie w dupe wsadzic bo nic nie dadza ^^
Mi sie wydaje że dużo sie tutaj nie zmieni , będzie trap knightami (wkońcu sie sorce nie beda pchali do trapa z pedalskim vis'em) , i odpowiednio zsynchronizowane sd + exori gran , jak było tak bedzie, jedynie pallki beda mogly probowac sie wstrzelic z gwiazdka w combo , albo poprostu atakowac gwiazda i do comba dorzucic ten spear co go sila woli przyzywaja.

Co do tego ze 150 kina bedize praktycznie nie smiertelny.. , ktos pamieta jak sie knightem walczylo w open battle w przed tibia 7.4 ? Nie bedzie to to samo bo aimboty sa juz w tibii , ale sd obnizony sd damage , i wylaczenie palkow z "synchronizowanego combo" daje nam znowu szanse na panoszeniu sie na tylach wroga rozpraszajac ich , wracamy do pieknych korzeni ?
stary 18-06-2007, 09:10   #35
Trialowiec
Guest

Domyślny

Cytuj:
Dzizus kurwa ja pierdole, ale jak bedzie wypad na sorca starczy 3 palow ktorzy beda z PB po 100 walic -,- wy tylko myslicie o sile attacku, ale ile sorc ma hp ? To jest w parzadku ? Jezeli wzmacniaja sile broni itp niech zmiejsza ilosc hp na level -,- jebane debile z cipsoftu kniaghtem ktorym bedziesz musail tylko stac i sie leczyc bedziesz expil szybciej niz sorc. Wiem, wiem zara ktos bedzie mowil dlaczego sorc ma szybciej expic. Od razu odpowiedz bo ma mniej hp i wieksze prawdobienstwo ze padnie... -,-

@Navoxiv, a gdy chce ogladnac filmik z testa pojdzie mi na tej tibi czy jak ?
Knight expil zawsze szybciej niż mag. Dopiero po ostatnim update sie to zmienilo. Teraz poprostu wraca dawny porzadek. kthxbye

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ajron 88 Pokaż post
@Toca , niezapominaj że sorc jest najszybszy , zawsze może uciec , a jak było wcześniej ? jak cie gdzies drapnelio (knighta) to ,miales zgon 95 % , nie uciekniesz bo za wolny , nie m wallniesz , ostatnia szansa to rzucanie garków w odpowiedni sposób ale one ważą tyle ze watpie ze ktos nosi ich duzo ze soba caly czas.
Ja tam zawsze mam przy sobie 5-6 garnków, nigdy nie wiadomo co do niego wpadnie. Bo ja glodomor jestem ; ((

Ostatnio edytowany przez Trialowiec - 18-06-2007 o 09:31. Powód: kosmetyczna poprawka
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2007, 09:41   #36
Toca
Użytkownik Forum

Domyślny

@Ajron 88 No dobra jak Sorc nie moze chodzic tera na demony niech zrobia tak zeby mogl je blokowac tak ja knight zeby bylo ucziwie. W sumie nie zrobia jedna profesje i nie bedzie tyle komentarzy.

To exori 110 knight po 100 wali, a z exori gran po 220 (pvp) sorc na takim samym levelu sd wali okolo 160 (pvp). Nie wiem jak bedzie z tymi broniami dla palkow, ale jak zwieksza cene nie bedzie oplacalo sie uzywanie ich, to 160 pallek na wojnie nie walnie sd nawet 100.

Podliczmy 150 knight ma hp 2500 hp ? Wiec aby go zabic bedzie trzeba okolo 17 sorcow 100 leveli do tego ktos go moze uhac i uha sie szybcej niz leci sd

Ostatnio edytowany przez Toca - 18-06-2007 o 09:45.
stary 18-06-2007, 10:10   #37
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Domyślny

Tak Toca , sorc "nie może blokowac demonow" (do pewnego levela) , ale czy knight moze je bic tak sprawnie jak sorc ? nie ? to o co chodzi , sorce bija je lepiej , knighty blokuja je wczesniej.

Co do obrażeń z exori , nie generalizuj , obrazenia z exori zależą od skill i broni , ludzie ktroych ogladałem na tescie robiacych takie obrazniea, mieli skille 90+ w walce , policz ile to godzin , wejs pod uwage jakie mieli bronie i jak "latwo" ja zdobyc.

Co do 17 sorcow bijacycg lv 150 knighta, watie zeby mialo znaczenie ile osobgo uha, bo jak dobrze skleja combo to knight sie posklada w 1 sekundzie.

Osobiscie jestem za tym updatem , niewidze wnim nic co zniszczylo by rozgrywke dla jakiejkolwiek klasy.
stary 18-06-2007, 10:21   #38
Toca
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Tak Toca , sorc "nie może blokowac demonow" (do pewnego levela) , ale czy knight moze je bic tak sprawnie jak sorc ? nie ? to o co chodzi , sorce bija je lepiej , knighty blokuja je wczesniej.

Co do obrażeń z exori , nie generalizuj , obrazenia z exori zależą od skill i broni , ludzie ktroych ogladałem na tescie robiacych takie obrazniea, mieli skille 90+ w walce , policz ile to godzin , wejs pod uwage jakie mieli bronie i jak "latwo" ja zdobyc.

Co do 17 sorcow bijacycg lv 150 knighta, watie zeby mialo znaczenie ile osobgo uha, bo jak dobrze skleja combo to knight sie posklada w 1 sekundzie.

Osobiscie jestem za tym updatem , niewidze wnim nic co zniszczylo by rozgrywke dla jakiejkolwiek klasy.
To zgraj 17 sorow , jeden ma laga, drugi zaspal, trzeci ma zjebana klawiature...i tak dalej...

Widzialem knight skil 93 plus ring chyba 97 i takie walil hity z tych exori...

Narzekacie na te skilowanie, ale przeciez to nie ja wam kazaelm skilowac calymi dniami... zycie -,-
stary 18-06-2007, 10:24   #39
wilderwein
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 100
Skille: 90/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:

True. Cipy mogłby jeszcze dodać więcej broni które można sprzedać u djinna i byłoby gites ; )
wilderwein jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2007, 10:51   #40
Toca
Użytkownik Forum

Domyślny

@up o to by bylo dobre x]
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania