Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-06-2007, 18:16   #1221
Davilen
Użytkownik forum

Davilen's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 24
Poziom mag.: -?
Domyślny Utpade

Ja osobiście uwazam ze wyrownanie profesji to bardzo dobry pomysl ze strony CipSoftu poniewaz damage knightow i paladynow w koncu choc troche dorowna obrazeniom zadawanym przez profesje magiczne (Druid, Sorcerer). Dodanie nowych czarow to tez swietny pomysl jednak skoro sorcer i druid to profesje magiczne im tez sie przydadza nowe czary.
Vesanix --------14 lvl Knight ________Nerana Rulez_______

HAIL NERANA
Davilen jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-06-2007, 21:24   #1222
Benedyktyn
Użytkownik forum

Benedyktyn's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: Krzepice

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Menera
Poziom: 20
Poziom mag.: 21
Król

Zapowiada się dobrze... jestem Druidem ale i tak uważam , ze to wyrównanie jest potrzebne...
Benedyktyn jest offline  
stary 18-06-2007, 22:42   #1223
Azazello
Użytkownik Forum

Azazello's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006

Azazello ma numer GG 1731106
Problem Uptade!

Wg. mnie to głupota... z uptade na uptade jest coraz gorzej...
Mają być dodane jakieś gwiazdki do palladyna do knightow tez cos... poprostu bez sensu...Z kazdym ulepszeniem tibia coraz bardziej przypomina ots... hotkeye, swiatlo, klient przeksztalca sie w bota... teraz juz nie mozna mowic o dobrym pvp... jestem zawiedziony... jesli wszystkie plotki wejda w zycie to po tym uptade koncze grac w tibie!!!

I sadze, ze nie tylko ja ale bedzie nas wiecej...

Pozdrawiam

Azazello jest offline  
stary 18-06-2007, 23:07   #1224
squach
Guest

Domyślny

skoro juz tak ma byc, to niech cos zrobia z cappem sorca i punktami zycia...
bo w cholere za malo dostaje mag zycia.. a w dodatku dostaja 3 razy takie obrazenia jak knight albo wiecej :///

stary 18-06-2007, 23:13   #1225
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez squach Pokaż post
skoro juz tak ma byc, to niech cos zrobia z cappem sorca i punktami zycia...
bo w cholere za malo dostaje mag zycia.. a w dodatku dostaja 3 razy takie obrazenia jak knight albo wiecej :///
Mag co lvl dostaje 30 punktów many, knight jedynie 15 punktów życia.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline  
stary 18-06-2007, 23:16   #1226
squach
Guest

Domyślny

mag dostaje 5 pkt zycia, wiec ? Taka jest profesja zeby dostawal wiecej many.. .
jest wiecej osob ktore rezygnuja z tibii...

stary 19-06-2007, 08:58   #1227
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
Domyślny

Prawda jest taka, że każdy narzeka przed każdym update, a później grają dalej -.- . Jak wy skończycie grać przyjdą nowi, którzy nie grali w poprzednie wersje klienta i będzie im dobrze!! Ja np. nie grałem w tibia 7.6 a każdy mówi, że była najlepsza. Moze i była ale nie grałem w nią więc, nie mam nad czym rozpaczać, w stylu "ale ta tibia była kiedyś fajna...", bo w tamtą nie grałem!

stary 19-06-2007, 09:25   #1228
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azazello Pokaż post
Wg. mnie to głupota... z uptade na uptade jest coraz gorzej...
Mają być dodane jakieś gwiazdki do palladyna do knightow tez cos... poprostu bez sensu...Z kazdym ulepszeniem tibia coraz bardziej przypomina ots... hotkeye, swiatlo, klient przeksztalca sie w bota... teraz juz nie mozna mowic o dobrym pvp... jestem zawiedziony... jesli wszystkie plotki wejda w zycie to po tym uptade koncze grac w tibie!!!

I sadze, ze nie tylko ja ale bedzie nas wiecej...

Pozdrawiam
Fantastyczna argumentacja... Zwiększenie róznorodności dostępnej broni jest pogorszeniem gry??? A to niby dlaczego? Masz jakieś racjonalne argumenty oprócz "poprostu bez sensu"? Jak dla mnie, update zapowiada się BARDZO interesująco (nie licząc, rzecz jasna spadku siły moich czarów, ale to sie da przeżyć... ).

Oczywiście jeśli Ci się zmiany nie podobają - zrezygnuj. Ja nie będę tęsknił.
I sądzę, ze nie tylko ja ale będzie nas więcej...
stary 19-06-2007, 09:31   #1229
Viero
Użytkownik Forum

Viero's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
Domyślny

@up
dokładnie
ja grałem od tibi 7.5 i według mnie fajnie się grało bez ródzek(a bo ja wiem jak się to pisze) ale skoro już je dali to dobrze że dali knightowi/pallowi więcej broni i nowe czary a drutów/sorków pogorszyli

@topic
Teraz jak będzie polepszenie ataku knighta i palla będzie się chyba szybciej skillowało (więcej blood hitów)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mimeczek
Siema Wszystkim !! Druid to jedna z najlepiej zarabiajacych postaci . Od 15 lev tworzy ihy kture bardzo dobrze sie sprzedają . Wystarczy 3 dni aby miec
9 k zysku . Do 24 leva jedziesz na ihach a potem Uh szybki zarobek i szykba kasa .
Viero jest offline  
stary 19-06-2007, 11:10   #1230
Beerdrinker
Użytkownik forum

Beerdrinker's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2007

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 45
Poziom mag.: 40
Beerdrinker ma numer GG 8495314
Domyślny

Ciekawe, mysle ze tera ek i pallek bedzie rox. Ale co z ms i ed ? Duze waste na lvl i obnizanie visa? bez kupowania kasy na allegro zaden ms i ed nie da rady grac ? Duzo bede obnizac te hity? (Msg Me Priv) - All info Update
Beerdrinker jest offline  
stary 19-06-2007, 12:03   #1231
Viero
Użytkownik Forum

Viero's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała

Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
Domyślny

@up
ale jak pallowie i knightci mieli prawie zawsze waste to było dobrze co nie -.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mimeczek
Siema Wszystkim !! Druid to jedna z najlepiej zarabiajacych postaci . Od 15 lev tworzy ihy kture bardzo dobrze sie sprzedają . Wystarczy 3 dni aby miec
9 k zysku . Do 24 leva jedziesz na ihach a potem Uh szybki zarobek i szykba kasa .
Viero jest offline  
stary 19-06-2007, 13:52   #1232
Panicz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn

Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
Domyślny

Ja osobiscie przewiduje dramat,chyba czas na "retried",gram ms i zdoswiadczenia wiem ze jezeli chcesz pknac solo knighta na zblizonym lvl to nie ma szans,jezeli to jest knight co nosi 10+bp Uhs,bo po prostu nie uniesiesz tyle run zeby go zabic(70+ lvl kina UHa sie za okolo 400 a jaki sorc czy drut w pvp na tym lvl wali sdki za 400 ? Zaden !!!!)
No i czysta ekonomia ,srednio 2 sdki schodza na na jednego Uha knighta(w przyblizeniu)czyli 600 gp do 200 gp,i to uwazalem zawsze za balans profesji.
Zalamuja mnie wypowiedzi wiekszosci knightow w tym temacie,bo nie zdaja sobie sprawy ze kazdy ,podkeslam KAZDY hit sorca czy druida to sa jakies tam gps,a kina ? kupi swoj wysniony mieczyk czy toporek i wali nim cale zycie za darmaka.
No i porownanie skili z mlvl,bo teraz ma mlvl odgrywac najwieksza role,skilowcow 80+ jest cala masa na kazdym serwie a ile osob macie na swoich serwach z 80 mlvl ? Wiec prosze nie pisac ,chcesz mocniej walic z visa to mlvl wytrenuj.
Uwazalem ze po to postacie magiczne maja tak silne ataki,zeby zrownowazyc ich drastycznie mala liczbe hp,ze o liczbie damage jakie obrywaja nie wspomne,a teraz co ?Knight i tak jest chodzaca forteca(nie mam na mysli noobow co nosza po kilka run UHs )i do tego bedzie walil mega hity.
Teraz hunt na dragach dla sorca czy druta bedzie calkowitym waste a palek co juz zsoluje draga na 14 lvl (wyskilowany) teraz bedzie mial calkowita bajke ...
Co tu duzo gadac,przykladowo,otwieraja nowy serwer to kto wiedzie prym zawsze w exp i ma najwyzszy lvl ? Pally i knight,ze o kasie nie wspomne...
Same wykupienie czarow dla sorc/druta jest wydatkiem,a kina ? smieszne sianko wyda i juz jest od utevo po breserkera obkupiony.
Niby cisna na to zeby profesje wspolpracowaly ,grajcie razem itd.ale tym niby "wyrownaniem profesji"wlasnie od tego odchodza,bo juz nie bedzie nikt szukal shootera na hunt skoro sam bedzie walil hity po 200 z melee,a nam magikom wszelkiej masci nadal pozostanie "szukam blokera"
Taka to sprawiedliwosc bedzie,mysle ze ten niby balans to odzew na lamenty pryszczatych 10 latkow co graja knightem bo ma najwiecej zycia i chca w koncu zrobic swoj wysniony 30 lvl jak najszybciej....
Szkoda gadac,juz raz przeciez zrobili balans wyrownujacy ,jak wprowadzili ograniczenia lvl na czary(kiedys juz 35 lvl sorc prul z UE a teraz 60 lvl i jeszcze im malo ?
Skandal !!!!!
Panicz jest offline  
stary 19-06-2007, 14:15   #1233
Lionix
Użytkownik Forum

Lionix's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Kazordoon

Gildia: ??
Świat: Xerena
Poziom: 9;D
Skille: 76/xx;p
Poziom mag.: 7
Lionix ma numer GG odpowidni
Domyślny

Kurdeee, jak zwykle nowy upade przyniesie więcej złego niż dobrego

A ja właśnie robie sobię Msa, i mam nadzieję że do (chyba) 50 lvl rzeczywiście nie odczuję różnicy w hitach -.-
stary 19-06-2007, 14:24   #1234
Panicz
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
ale czy nie zalamuje cie perspektywa walenia z visa na 100lvl za 150 ?
No i sam fakt ze cofna sie sorce i druty w rozwoju bo beda walili hity jak 20 czy 50 lvl temu ?
Ciekawe jak by sie czuli ci skaczacy z radosci kina/pally jak by mieli walic hity jak by im odjeto sile z lvl i skila o 25 % ?
Panicz jest offline  
stary 19-06-2007, 17:04   #1235
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Panicz Pokaż post
Ja osobiscie przewiduje dramat,chyba czas na "retried",gram ms i zdoswiadczenia wiem ze jezeli chcesz pknac solo knighta na zblizonym lvl to nie ma szans,jezeli to jest knight co nosi 10+bp Uhs,bo po prostu nie uniesiesz tyle run zeby go zabic(70+ lvl kina UHa sie za okolo 400 a jaki sorc czy drut w pvp na tym lvl wali sdki za 400 ? Zaden !!!!)
No i czysta ekonomia ,srednio 2 sdki schodza na na jednego Uha knighta(w przyblizeniu)czyli 600 gp do 200 gp,i to uwazalem zawsze za balans profesji.
Zalamuja mnie wypowiedzi wiekszosci knightow w tym temacie,bo nie zdaja sobie sprawy ze kazdy ,podkeslam KAZDY hit sorca czy druida to sa jakies tam gps,a kina ? kupi swoj wysniony mieczyk czy toporek i wali nim cale zycie za darmaka.
No i porownanie skili z mlvl,bo teraz ma mlvl odgrywac najwieksza role,skilowcow 80+ jest cala masa na kazdym serwie a ile osob macie na swoich serwach z 80 mlvl ? Wiec prosze nie pisac ,chcesz mocniej walic z visa to mlvl wytrenuj.
Uwazalem ze po to postacie magiczne maja tak silne ataki,zeby zrownowazyc ich drastycznie mala liczbe hp,ze o liczbie damage jakie obrywaja nie wspomne,a teraz co ?Knight i tak jest chodzaca forteca(nie mam na mysli noobow co nosza po kilka run UHs )i do tego bedzie walil mega hity.
Teraz hunt na dragach dla sorca czy druta bedzie calkowitym waste a palek co juz zsoluje draga na 14 lvl (wyskilowany) teraz bedzie mial calkowita bajke ...
Co tu duzo gadac,przykladowo,otwieraja nowy serwer to kto wiedzie prym zawsze w exp i ma najwyzszy lvl ? Pally i knight,ze o kasie nie wspomne...
Same wykupienie czarow dla sorc/druta jest wydatkiem,a kina ? smieszne sianko wyda i juz jest od utevo po breserkera obkupiony.
Niby cisna na to zeby profesje wspolpracowaly ,grajcie razem itd.ale tym niby "wyrownaniem profesji"wlasnie od tego odchodza,bo juz nie bedzie nikt szukal shootera na hunt skoro sam bedzie walil hity po 200 z melee,a nam magikom wszelkiej masci nadal pozostanie "szukam blokera"
Taka to sprawiedliwosc bedzie,mysle ze ten niby balans to odzew na lamenty pryszczatych 10 latkow co graja knightem bo ma najwiecej zycia i chca w koncu zrobic swoj wysniony 30 lvl jak najszybciej....
Szkoda gadac,juz raz przeciez zrobili balans wyrownujacy ,jak wprowadzili ograniczenia lvl na czary(kiedys juz 35 lvl sorc prul z UE a teraz 60 lvl i jeszcze im malo ?
Skandal !!!!!

1. Fakt masz racje knighta na tym samym levelu przygotowanego na atak - duzo uh nie pekniesz - ale faktem jest ze knight na tym levelu co ty obojetnie czy ms bylby przygotowany czy nie tez nie peknie - i to pozostanie bez zmian.
2. I to nie jest zaden balans profesji bo ms ma jakies tam szanse zabic knighta knight nie ma zadnych szans zabic msa.
2. Kina nie wali za darmaka - nigdy nie walil. Knight faktem jest na niskich lub srednich levelach zarabia na expie , ale sorc na porownywalnych levelach tez zarabia - rzeklbym ze na niskich o wiele bardziej niz knight - wandy , na srednich knight lepiej niz sorc.
Inna sprawa sie ma z wysokimi levelami , im wyzszy level sorca tym wiecej zaczyna zarabiac - wieksza sila ataku tym samym kosztem run , knight obojetnie jaki ma level wali z ta sama sila - a uzywanie mega ilosci gfb na tombach badz hmm na dlach czy explo na warlockach oznacza hiper mega waste a mimo wszystko knight i tak wyciagnie mniej expa niz ms.
3. Nie porownuj 80 skila do 80 mlvla , 80 mlvl musialbys porownac z jakims 160 skilem. Why? a no bo z kazdym mlvlem (nie wspomne ze msowi za level etz sila wzrasta knightowi nie) obrazenia rosna minimalne i maxymalne a za kazdy skil rosna obrazenia maxymalne tylko minimalne stoj a na 0 .
4. Sorc i tak bedzie 3 razy silniejszy od kiny kosztem 3 razy slabszej obrony , do tej pory byl 10 razy silniejszy. Przykladowo 150kina i 150 sorc - porownajmy exp bez wasta - kina 60-70k/h , sorc jak potrafi wyciagnie i 200-250k/h , na wyzszym levelu przepasc sie poglebia i sorc dochodzi nawet do 400k/h , fakt knight moze zaczac sie bawic runami ale wtedy traci kase ktora moze nadrobic na huntach (o ile dopisze szczescie) co czasowo na to samo wychodzi bo traci dzien na hunty a potem nastepnego dnia 2 razy szybciej expi z runami. Zreszta sorce na wysokich levelach tez juz posiadaja ladna ilosc hp pozwalajaca juz po pewnym czasie solowac np takie hydry o ktorych kina moze pomazyc.
5. Sorc wydaje smieszna kase na czary w porownaniu z kasa jaka musi wydac knight chociazby na eq nie wspomne o broni.
6. Piszesz ze nie ebdzie potrzebowal shootera na hunt walac 200 z lapy? Wez nie osmieszaj sie raz walnie 200 potem 5 razy walnie kolo 50 nie wspominajac o tym ze chmurka moze sie zdarzyc. Knightowi nadal malo bedzie sie oplacalo solowac silne potworki ale przynajmniej bedzie mogl z pewnym waste to zrobic a nie tak jak dotychczas isc zabic demka na 150 lvlu for fun z mega waste.
7. To nie lamet 10 latkow tylko lament wszystkich knightow z levelam ponad 120 - ktorzy juz napotykaja na bariere - obojetnie czy ma level 120 czy 200 gowno mu to daje bo musi run ofenzywnych uzywac badz manasow na exori by odczuc roznice.
8. Przestan walic farmazony nastepnym razem zastanow sie dokladnie i obiektywnie nad tym co piszesz. I to wlasnie ty placzesz i zachowujesz sie jak 10 letnie dziecko.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline  
stary 19-06-2007, 19:29   #1236
pazuzu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2004
Lokacja: ankrahmun

Profesja: Elite Knight
Poziom: 170
Skille: 98/92
Poziom mag.: 8
Domyślny

a ja dodam ze tak naprawde to jest up postawiony na srednie lvle

postacie magiczne sredniolvlowe (lvle 50-80) nie dosc ze nie odczuja zmian to ci ktorzy maja dobry mlvl beda bic lepiej niz obecnie
zasadniczo kazda postac magiczna ktorej mlvl jest wiekszy lub zblizony do lvla odzczuje poteznego kopa w czarach
jedynie postacie magiczne ktore maja bardzo duza roznice miedzy lvlem a mlvlem odczuja oslabienie sily czarow

druga sprawa to cos czego nikt tutaj nie zauwaza
dobry rycek posiada mlvl w granicach 6-7 bardzo wysokolvlowy moze miec maks 9
tak niski mlvl po upie spowoduje ni mniej ni wiecej ze nawet bardzo wysokolvlowy knight moze pozegnac sie z runami (ktorymi bedzie zadawal bardzo male obrazenia)
obecnie wysokolvlowi knighci (lvl 150+) posiadali juz calkiem duza sile magiczna i uzywajac run mogli zabijac silne stworki jednak zabijanie tych bardzo silnych lub szybko leczacych sie bylo niemozliwe lub bardzo czasochlonne i calkowicie nioplacalne
po upie z racji tego ze ryckom odpadaja runy solowanie silnych stworkow bedzie jeszcze trudniejsze mimo iz sila ciosu broni zostanie zwiekszona

aby zrekompensowac wysokolvlowym ryckom utrate run taki rycek 150+ musialby z broni zwyklej uderzac o 200-300 mocniej aby mial takie mozliwosci jak obecnie
im wyzszy lvl rycka tym owe obrazenia powinny byc jeszcze wieksze
nie wiem wiec gdzie ciagle wspominane zwiekszenie sily knightow skoro jasno widac ze potencjal rycka zostaje na takim samym lub (w przypadku bardzo wysokiego lvla) mniejszym poziomie

jedynymi postaciami ktore odczuja wzrost sily sa srednie lvle z dobrze wytrenowanymi umiejetnosciami charakterystycznymi dla profesji reszta zostanie oslabiona
pazuzu jest offline  
stary 19-06-2007, 22:01   #1237
rekarekemyje
Użytkownik forum

Data dołączenia: 19 06 2007

Domyślny

joooo masz absolutna racjeXd

20:33 Master Jopen [26]:hiho co robisz prochawko??
20:33 Dungenq [42]: wyjdz bo sram
20:34 Master Jopen [26]:czemu tak stoisz??
20:34 Dungenq [42]:trenuje XD
20:34 Master Jopen [26]:a dlugo tak potrafisz skilowc??
20:34 Dungenq [42] :nom tak 12 h dzienia
20:34 Master Jopen [26]:i podoba ci sie jak tak stoisz??
20:34 Dungenq [42]:no
20:34 Master Jopen [26]:to ty jakies pojebany jestes??
20:34 Dungenq [42]:no
20:34 Dungenq [42]:a ty to co cale zycie na bocie
20:35 Dungenq [42]:noobie
20:35 Master Jopen [26]:no i co ze bocik gra wyjebane mam na to

pozdrawiam i nie moge sie doczekac tego update
rekarekemyje jest offline  
stary 19-06-2007, 23:10   #1238
Slovik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2006

Domyślny

Sorc : tak jak jest
Druid : czar ofensywny podobny do tego co e-wave
Knight : ulepszyc jak chca
Pall : ulepszyc jak chca

I koniec!
Slovik jest offline  
stary 20-06-2007, 03:15   #1239
Panicz
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
2. Kina nie wali za darmaka - nigdy nie walil. Knight faktem jest na niskich lub srednich levelach zarabia na expie , ale sorc na porownywalnych levelach tez zarabia - rzeklbym ze na niskich o wiele bardziej niz knight - wandy , na srednich knight lepiej niz sorc.
Inna sprawa sie ma z wysokimi levelami , im wyzszy level sorca tym wiecej zaczyna zarabiac - wieksza sila ataku tym samym kosztem run , knight obojetnie jaki ma level wali z ta sama sila - a uzywanie mega ilosci gfb na tombach badz hmm na dlach czy explo na warlockach oznacza hiper mega waste a mimo wszystko knight i tak wyciagnie mniej expa niz ms.
3. Nie porownuj 80 skila do 80 mlvla , 80 mlvl musialbys porownac z jakims 160 skilem. Why? a no bo z kazdym mlvlem (nie wspomne ze msowi za level etz sila wzrasta knightowi nie) obrazenia rosna minimalne i maxymalne a za kazdy skil rosna obrazenia maxymalne tylko minimalne stoj a na 0 .
4. Sorc i tak bedzie 3 razy silniejszy od kiny kosztem 3 razy slabszej obrony , do tej pory byl 10 razy silniejszy. Przykladowo 150kina i 150 sorc - porownajmy exp bez wasta - kina 60-70k/h , sorc jak potrafi wyciagnie i 200-250k/h , na wyzszym levelu przepasc sie poglebia i sorc dochodzi nawet do 400k/h , fakt knight moze zaczac sie bawic runami ale wtedy traci kase ktora moze nadrobic na huntach (o ile dopisze szczescie) co czasowo na to samo wychodzi bo traci dzien na hunty a potem nastepnego dnia 2 razy szybciej expi z runami. Zreszta sorce na wysokich levelach tez juz posiadaja ladna ilosc hp pozwalajaca juz po pewnym czasie solowac np takie hydry o ktorych kina moze pomazyc.
5. Sorc wydaje smieszna kase na czary w porownaniu z kasa jaka musi wydac knight chociazby na eq nie wspomne o broni.
6. Piszesz ze nie ebdzie potrzebowal shootera na hunt walac 200 z lapy? Wez nie osmieszaj sie raz walnie 200 potem 5 razy walnie kolo 50 nie wspominajac o tym ze chmurka moze sie zdarzyc. Knightowi nadal malo bedzie sie oplacalo solowac silne potworki ale przynajmniej bedzie mogl z pewnym waste to zrobic a nie tak jak dotychczas isc zabic demka na 150 lvlu for fun z mega waste.
7. To nie lamet 10 latkow tylko lament wszystkich knightow z levelam ponad 120 - ktorzy juz napotykaja na bariere - obojetnie czy ma level 120 czy 200 gowno mu to daje bo musi run ofenzywnych uzywac badz manasow na exori by odczuc roznice.
8. Przestan walic farmazony nastepnym razem zastanow sie dokladnie i obiektywnie nad tym co piszesz. I to wlasnie ty placzesz i zachowujesz sie jak 10 letnie dziecko.
farmazonow ciag dalszy....
xD
ad.2 ze kina nie wali za darmaka,zainwestowane przy duzym lucie szczescia 10-20 k bron daje teoretyczna mozliwosc uzywania jej do konca kariery tibijskiej
ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),wiec podejrzewam zeby byly podobne do hitow knighta to 80 mlvl bedzie pewnie odpowiedni(moja teoria)bo nie wierze ze co awans z mlvl bedzie skok w przypadku visa o 10 pkt.w koncu sorc czy druid ma raczej stracic na tym updacie.
ad.5 koszt zakupu czarow a koszty knighta dpowiedz jest moze banalna ale sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y
ad.6 samodzielny knight:skoro update ma zwiekszyc sile atkow knighta.to i zapewne tez czestotliwosc,nie sadze aby chodzilo tylko o zwiekszenie max hita,wiec po updacie kina bedzie prawdopodobnie walic duzo silniejsze hity lub sredniaki z wysoka czestotliwoscia
ad.7.jestem przekonany ze to wlasnie lament 10 latkow,tak i jak wprowadzenie aimbota,zeby sie latwiej gralo bo sie dzieci zniechecaly ze z runki nie moze tarfic itd.,taki wlasnie powod najbardziej sie pokrywa z moimi wyobrazeniami o strategi cipsoftu,nie wielu ludzi po 30-stce bedzie garc w tibie za kilka lat ,a nadzieja w mlodych kupcach pacc.Zwroc uwage obiektywnie ze tibia staje coraz bardziej infantylna(czekam z ironia na rozowe wrozki w tibi aby przyciagnely tysiace dzieczynek do gry) i dlaczego wzmocniono profesje o ktorych kazdy poradnik o tibi pisze ze sa najlatwiejsze dla poczatkujacych tibijczykow......
Zgadzam sie ze MS zarobi duuuuzo wiecej expa niz kina na zblizonym 100+ lvl ,ale najczesciej balansujac na granicy smierci bez blokera to po pierwsze ,a po drugie wiedziales co bierzesz jak zaczynales grac,nie mozna wybrac profesji o latwym poczatku i latwym koncu ,bo takiej nie bylo.
Wybrales knighta ,gratuluje,lubisz stac minutami z jakims potworkiem i sie bic twoja sprawa,ja wybralem sorca bo lubie takie sprawy zalatwiac szybko ,ale jak jest kilku pale detki bo z obrona slabo ,zycia nie wiele ,i nie zawsze jest mana na UE po ktorym sie nie zrujnuje,a ty jako knight zostajesz i bierzesz wszystkich na przyslowiowa klate i trwasz w boju.Takie uroki profesji,wiec nie zadaj zebym biernie patrzyl jak sie domagacie zwiekszenia damage do porownywalnego z nami na okreslonym lvl,majac do tego swoj kozacki shielding i (rozmawiamy o pozadnym knighcie) chodzaca forteca potrafiaca niezle przywalic ,ze nie wspomne o akcji laaag ,ja bez utamki budze sie w swiatyni,bo nawet krotki moze mnie zabic,a ty na zotlym hp....... i z geba szczesliwa ze nie padles...xD
To na tyle farmazonow jak to okresliles....

Pozdrawiam przy tym bardzo serdecznie przeciwnika w dyskusji.

Ostatnio edytowany przez Panicz - 20-06-2007 o 03:24. Powód: lirerowka xD juz nie porawiam ...
Panicz jest offline  
stary 20-06-2007, 03:27   #1240
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),
Rozumiem, że ten knight z 80 skilla bije non-stop po 170 i co 1 sekundę?
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania