![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Light Evan
Profesja: Knight
Gildia: none :/
Świat: Astera
Poziom: 23
Skille: 67/67
Poziom mag.: 5
|
![]() PRZEPRASZAM ZA TEN TEKST
jetem zalogowany z opcja ''zapamitaj mnie'' wszystko pisal moj 11 brat ja mam 13 i jeszce raz przepraszam
http://www.losux.pl/ Ostatnio edytowany przez Jacoo - 24-10-2004 o 18:34. Powód: SPROSTOWANIE |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Nieobecny.
|
![]() Laaal, ales ty dorosły... Tylko nie zwróciłeś uwagi na jedną rzecz: ten post pięknie opisał ciebie jako gówniarza, który ma klapki na oczach, nie potrafi czytać ze zrozumieniem ani wyrażać swojego zdania nie posługując się wulgaryzmami.
Dobranoc dzieciaczku, już późno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Piekło
Stan: Na emeryturze
Imię: Apocalipsa
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Poziom: 63
Skille: 93+/75+
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() @Jacoo
mmmm jaka kulturka osobista ![]() ![]() Ostatni raz zniżyłem się do twojego poziomu. Papa
![]() |
#104 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
@Jacoo: Khan - nie ma nic wspolnego z Gohanem... Ani z Trunksem, Vegetą, Bulmą czy kilkowiek innym z DBZ - powtarzam po raz enty!! @Yokuni: Wyluzuj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Z nienacka:P
![]() |
![]() @khan
to co pokazałeś to nie jest katana to raczej marna podróbka (ostatnie katany zostały zniszczone podczas 2 wojny światowej, wtedy poległ jeden z ostatnich samurajów i zarazem został zniszczony ostatni odział samurajów) tu macie rysunki by roland(wykonane ręcznie i zeskanowane) : KATANA ![]() NAGINATA(kij zakończony ostrzem) ![]() Cytuj:
"Los dzielący ludzkie byty, na zabójców i zabitych, zmieści Cię w rubryce szerszej, tak w tej pierwszej..." Ostatnio edytowany przez roland - 19-10-2004 o 19:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
Lokacja: Piekło
Stan: Na emeryturze
Imię: Apocalipsa
Świat: Nova
Poziom: 63
Skille: 93+/75+
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() @up
1) to mi wygląda jak rysunki przeskanowane z L5K ![]() ![]() ![]() 2) Jak byś chciał wiedzieć Katany są dalej tworzone przez zachodnich mistrzów, a Klany samurajów nadal powstają i kontynuują tradycję...
![]() |
#107 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Świat: Isara
![]() |
![]() Do pANa JACOO (23)
ej gównia....ops..przeraszam. "Szanowny 23-letni wykształcony człowieku". "Chcem" Ci powiedzieć iż te całe Dragon Ball'e , Naruto , Evangelion to wcale nie jest rzecz dla 8 latków (Nie zaprzeczam że i Ciebie wlącznie...) Gdyby 8-latek zobaczył jak ktoś komu łamie kregosłup tą wątpie że chciałby dalej patrzeć się w telewizor. Wiesz co to Manga?...To właśnie jest to wszystko.Komisky, filmy, obrazki..Wszystko wymyślone przez japończyków. A wiesz co to kawaii?...To takie pismoMagazyn o mandze i anime. Żeby redagować jakąś gazete. Trzeba to naprawde kochać. (Spytaj Smugglera czy lubi swoją prace ![]() Ostatnio edytowany przez DR.UTi - 19-10-2004 o 20:20. Powód: eee |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Nieobecny.
|
![]() eeee, Evangelion do lat 8 ??
12-latek by dostal przy tym pomieszania zmysłów... |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 09 2004
|
![]() Ja powiem tyle. Powinni przy którymś z najbliższych updatów, dodać jakąś wyspę na wschodzie od Edron. Rządziły by tam wschodnie klimaty, katany, wszelki japoński osprzęt. No mamy już europe, egipt, arabię, czy nie czas na wschód???
W Magicu dodali japońskie klimaty i nie wyszło to aż tak źle. @EDIT: A tak przy okazji: www.goods.pl - mozna dla samych zdjęć zajrzeć, nikt nie mówi od razu o kupowaniu... Ostatnio edytowany przez Cristal Relic - 19-10-2004 o 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
Lokacja: Chrzanów
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Sulechów
![]() |
![]() eee chyba dawno nikt sie tu nie odzywal.....no dalej kontynuujcie ten temat fajnie sie go czyta
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() no więc pierw jaco ze swoimi tekstami...
Cytuj:
Cytuj:
A co do mieczów samurajskich, w tamtych czasach miecza nie mozna było kupić , a za miecze mistrzów czasem oddawano całe wsie albo i nawet więcej,więc taki "orginalny" miecz jak to ktoś określił można kupić za uwaga:150 Dolców!!!!!!!!!!!!! W przeliczeniu na obowiązujące w japoni pieniądze było to około rocznej pensji chłopa, który jeśli zbierał by całe życie, żeby kupić miecz i tak by nie uzbierał, tyle zarabiał przeciętny urzędnik przez miesiąc, a na taki miecz kiepskiej jakości mógł sobie pozolić po około 50 latach... Samuraje sami wyrabiali swoje miecze, a miały tak ogromną wartość(pieniężną i emocjonalną), że samuraj był gotowy oddać życie za rodowy miecz... Sam w domqu mam katanę z 1821 roku, mój pradziadek kupił ją za :8,000 zetów... W przeliczeniu licząc, że 1 dolar=4 złote i tak tyle nie wychodzi... 150x4=600:/ A oto mój projekt katany(robiłem to 5 minut i na jutor albo poniedziałek powiększe, zrobie statsy i cały opis) ![]()
"Los dzielący ludzkie byty, na zabójców i zabitych, zmieści Cię w rubryce szerszej, tak w tej pierwszej..." Ostatnio edytowany przez roland - 20-10-2004 o 20:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 05 2004
Lokacja: gdansk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Isaorden
Gildia: Dancing Shadows
Świat: Guardia
Poziom: 132
Skille: 102
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Cytuj:
fajna ta gzetka zbieram ja i bardzo lubie mangi a i czasem ogladam DB Z/GT pozdro dla fanow mangi i Japoni P.S.oprocz Japoni interesuje sie tez D&D i niedawno wyszla ksiazka(podrecznik)"Krainy Wschodu" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
1. To nie jest marna podrobka robiona przez ruska w garazu, tylko profesjonalna replika broni z wysokowęglowej stali hartowanej. (tak btw - podobnej stali używano w związku radzieckim do produkcji narzędzi domowego użytku, jak siekiery do drewna) 2. Tyczy się to jedynie mieczy produkowanych fabrycznie z aluminium, ktore po wojnie zostały zakazane i masowo przetapiane. Miecz robiony ręcznie, niemogl by zostac zniszczony ze względu na znaczenie religijno kulturalne. ps. - nanigata to bardziej kosa, albo halabarda, a nie 'kij z ostrzem'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Khan
Napisałeś :"profesionalna replika" to mnie zabiło replika, sam widizsz replika... Prawdziwą katanę robiono latami(około 10-15 lat), a każde pokolenie coś dodawało... @Shantirel Galaerivel A co do ciebie, to po pierwsze odnośnie twojego imienia: Jest ono zgapione z książki ![]() Ten koleś ma i imię, i nik wiem, wiem czytanie jest trudne...I jeszcze coś mam wątpliwość na forum wyraźnie pisze, że masz 12 lat, a na gadu-gadu masz napisane jak byk 14 to pomyłka?? Bo naćiśnięcie klawisza 4 przypadkowo jest dośc trudne... A co do katany, oto jest(robiłem ją i pisałem opis 13 minut): Katana by roland ![]() Atak:39 Obrona:32 Waga:41 oz 2 ręczny Opis: "The great sword is shining by holy light, you can see that it is masterly maked." Legenda:"Miecz ten wykuli mieszkańcy tibi, którzy już dawno odpłynęli z kontynentu, było to kilka tysięcy lat temu" Bardzo dobry miecz, świetny na hunta Wypada: Z Hero (bardzo rzadko), Z Arcy trudnego questa(w sali z nagrodą trzeba zabic 4 herosy i 1 warlorda) Co myślicie o katanie??
"Los dzielący ludzkie byty, na zabójców i zabitych, zmieści Cię w rubryce szerszej, tak w tej pierwszej..." Ostatnio edytowany przez roland - 21-10-2004 o 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() @roland
Najpierw się spytaj, dopiero potem osądzaj. -_- Korzystam z gg brata. Zrobię swoje. A poza tym: Dobra, przyznaję. Wziąłem to z książki. Ale to CHYBA plagiat nie jest, bo plagiat to jest wykorzystywanie czegoś w celach komercyjnych bez zgody autora. :| P.S. W sumie zrobiłem to konto, ponieważ: Lubię elfy, magia mnie pasjonuje. Znalazła się mieszanka czyli Shanhaevel. Czyli oddałem hołd elfom i magii. ![]() TOPIC: Mnie to Katany nie przypomina... Gdzie zakrzywione ostrze? Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 21-10-2004 o 10:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Napisał: "Imię z książki " A co do katany a)to tylko szkic b)zrób lepszą to pogadamy c)pierw popatrz sam na siebie, potem krytykuj
![]() |
![]() |
#119 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Większość z tego procesu polegało na polerowaniu i ostrzeniu ostrza, przy pomocy specjalnych kamieni i płótna. Warto też dodać, że platnerzy robili to niewyobrazalnie powoli, gdyz zalezalo im na jakosci, nie na czasie. Do czego zmierzam? Otóż w dzisiejszych czasach mozna maszynowo wyszlifować stal i chemicznie uwęglić i wyhartowac. Mozna w ten sposob wykuc sredniej klasy mieczyk (taki, zeby przecinał gwozdzie) w kilka dni. Ba! Japonczycy podczas II wojny sami tworzyli miecze masowo i maszynowo, ale to podejrzewam tez juz wiesz. Jesli chodzi o twoją katankę. Legenda, statsy, opis itp ładne. Podobają mi się. Ale nad szatą graficzną bym troche popracował. Poza tym co to jest 'master maked' ? Moze chodzilo ci o 'masterly made'? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Masz problemy z imieniem Shan'a?
"Pieśń o Rolandzie", w której jesteś klasie? Mówiliście już o tym? Wiesz Roland nie był by zadowolony ![]() |
![]() |
![]() |