![]() |
#1241 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Nie domagam sie by sila dmg byla taka sama u knighta i sorca - zawsze uwazalem ze sorc ma miec najwiekszy power a knight ma sluzyc do jego oslony , ale nie mozna knightom odmowic tez prawa to w miare szybkiego expienia.
Widzisz sorc czy se expi solo czy chodzi na hunty zawsze ma exp , knight expiac ma o wiele gorszy exp/godzine od sorca a jak idzie na hunta jego exp =0 lub jest bliski tej granicy. Ja tylko sie domagam by zrownana byla przepasc w dmg miedzy tymi profesjami to jakis normalnych granic - do tej pory bylo tak ze sila sorca wraz z levelem mogla rosnac w nieskonczonosc sila knighta wlasciwie od pewnego momentu stala w miejscu i knight zeby expic w miare jakos normalnie musial expic tak po prawdzie jak sorc - magia (runy , exori ostatnio). A pozostawienie uzaleznienia sily od levela w tym stopniu co dotychczas i zrownanie tego np w stosunku do knightow - czyli z kazdym levelem mocniej by tez walil bronia spowodowaloby powstanie typowego OTS z tibii. Gdzie wszyscy by bili levele w nieskonczonosc , zadawali coraz super mega wieksze hity az do monentu gdzie gra w tibie bylaby bezsensem. Dlatego Cipy oslabili wplyw levela na sile ataku . Juz wlasciwie dla sprawnych sorcow z levelem 200+ tibia byla otsem gdzie chodzili bic najsilniejsze z regularnych potworow masowo solo wyciagajac po 400k/h a w porywach i 450k/h. To juz byl OTS a nie tibia , A wez takich 300+ a w przyszlosci raczej blizszej niz dalszej 400+ (bo z kazdym levelem coraz szybciej expia) gra stala by sie bezsensem i kazdy by siedzial i walil te levele by np demka na kilka smiesznych hitow zdejmowac - a to przeciez bardzo silny jegomosc. @Paicz ad.2 ze kina nie wali za darmaka,zainwestowane przy duzym lucie szczescia 10-20 k bron daje teoretyczna mozliwosc uzywania jej do konca kariery tibijskiej raczej koszt broni ktora starczy do konca kariery jest wiekszy - zapomniales o uhah tudziez manasach ktore knight tez uzywa badz runach ofenzywnych ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),wiec podejrzewam zeby byly podobne do hitow knighta to 80 mlvl bedzie pewnie odpowiedni(moja teoria)bo nie wierze ze co awans z mlvl bedzie skok w przypadku visa o 10 pkt.w koncu sorc czy druid ma raczej stracic na tym updacie. tylko widzisz knight ma taka wade ze walnie np raz za 300 a potem moga byc 2 chmurki ad.5 koszt zakupu czarow a koszty knighta dpowiedz jest moze banalna ale sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y to jest sprawa dyskusyjna wysokolewelowi magowie lataja w naparwde smiesznym eq bo dla nich sie liczy glownie to ile uda im sie wziasc manasow na klate ad.6 samodzielny knight:skoro update ma zwiekszyc sile atkow knighta.to i zapewne tez czestotliwosc,nie sadze aby chodzilo tylko o zwiekszenie max hita,wiec po updacie kina bedzie prawdopodobnie walic duzo silniejsze hity lub sredniaki z wysoka czestotliwoscia czlonek customer support wyraznie napisal ze np sila ataku 170 lvlowego sorca z sd (jeszcze przed balansacja w trakcie trwania test serwera) bedzie w granicach 400-600dmg (srednia 500 dmg) zas taki knight chocby nawet uderzyl demka za 400+ jego srednia ataku z broni w demka bedzie oscylowac w granicy 50 dmg Co do koncowki twojego posta , to ze wiedzialem co biore nie oznacza tego ze uklad byl nie do konca sprawiedliwy zreszta jak widzisz po moim opisie nie gram knightem tylko palem ktory ma nieco lepiej ale to tylko iluzoryczne. Toc ty tez wiedziales co bierzesz i nie musisz sam expic wez blokera i bedziesz bezpieczny wbijajac ten swoj mega exp a twoj bloker poswieci ci dzien w ktorym wbijesz zalozmy 1kk expa nastepnego dnia t se odpoczniesz i pomyslisz a pojde se na dwor albo co innego a knight bedzie musial wbic solo jakies nedzne 300k Ogolnie reasumujac moje zdanie jest takie ze wplyw levela na sile ataku w przypadku sorcow czy drutow byl bezsensem jak dotychczas a w przypadku knightow i palow byl przegieciem w druga strone bo nie mial wplywu. Mozna by dyskutowac czy na przyklad powiekszyc wplyw mlvla na dmg ale wprowadzenie przez cipsoft ograniczenia przyrostu sily spowodowanego levelem i zrownanie tego przyrostu dla wszystkich profesji bylo idealnym rozwiazaniem.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz Ostatnio edytowany przez mago - 20-06-2007 o 04:07. |
![]() |
|
![]() |
#1242 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
Stan: Niegrający
Imię: Galo Mag
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nerana
Poziom: 129
Poziom mag.: 69
|
![]() Ludzie przestancie juz biadolic na temat tego upade!!! sam gram sorkiem i wedlug mnie to zbalansowanie bylo potrzebne. Ale nie myslcie ze teraz knight albo pall bedzie mogl biegac i wszystkich pekowac. Ich hity beda wieksze ale nie do przesady(tak mi sie wydaje). Aaaa... i jeszcze jedno jesli jeszcze ktos napisze ze knight albo pall beda sie mniej uhali to znaczy ze polacy to narod ktory nie potrafi zrozumiec czytajacego textu
|
![]() |
![]() |
#1243 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Port Hope
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kolonazbaq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Barnacles
Świat: Astera
Poziom: 116
Skille: 88/83
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
![]() |
#1244 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 06 2007
|
![]() Dzisiajszym nominowanym noobem roku zostaje : Knight-Andrzej Harmonia
pozdrawia wszystkich noobow na calym swiecie ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Użytkownik forum
|
![]() nominacja nooba roku: knight andrzej harmonia zyczymy powodzenia w dalszm nobowaniu
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Chciałbym skierować kilka słów do tych, którzy panikują, bluzgają i bulwersują się updatem i plotkami o nim.
Tibia to gra która ma przyciągać graczy. A żeby każdy mógł grać tak jak lubi (czyt. tą profesją którą lubi) długo i bez przeszkud nie do pokonania siła wszystkich profesji musi być w miare podobna - oczywiście nie licząc różnic profesji. Aby tego dokonać cipsoft wprowadza coraz to nowsze zmiany i uatrakcyjnienia w grze, aby np. taki [CHAR]Seromontis[/CHAR] albo [CHAR]Sir Arthos[/CHAR] mogli chociaż trochę dorównać [CHAR]Tripida[/CHAR] nie wspominając już o [CHAR]Mateusz Dragon Wielki[/CHAR]. Przed updatem siła ataku ich profesji (paladyn oraz knight) była tak mała, że musieli by grać znacznie dłużej aby dorównać w expieniu magicznym profesjom. Dzięki updatowi zostaną oni pozbawieni możliwości używania run bez większych strat (zależność siły run od mlvla), lecz w zamian za to dostaną nowe silne bronie odpowiadające tylko ich profesjom. Moim zdaniem ludzie którzy są oburzeni updatem to (bez urazy dla nikogo) nisko poziomowi gracze, którzy z każdym updatem wybierają tą profesje, która jest ulepszona dlatego nie mogą wbić dobrego poziomu. Mam nadzieję, że chociaż trochę rozjaśniłem sytuację (z mojej strony). P.S. Od dawna gram paladynami nie dlatego, że byli silni (byli wręcz słabi), ale poprostu lubiłem styl grania tej profesji. Teraz gdy moja siła będzie chociaż trochę podobna do siły sorców i druidów jestem szczęśliwy ![]() P.S.2 Nie zapominajcie, że to tylko gra i gra się dla przyjemności.
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 20-06-2007 o 13:38. |
![]() |
![]() |
#1247 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Świat: Harmonia
Poziom mag.: 8
|
![]() Teraz na anni bedzie w teamie szedl max 1 knight :/
|
![]() |
![]() |
#1248 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() dokladnie, nobki sa takie, ze wybieraja ta postac, ktora ma zostac ulepszona, a tu chodzi o to zeby grac tym kim sie lubi, rozpracowywac ta profesje i dochodzic do perfekcji w graniu nia
![]()
#1249 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Cytuj:
![]()
|
![]() |
![]() |
#1250 |
Użytkownik forum
Imię: Beerdrinker
Świat: Guardia
Poziom: 45
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Ms tera bedzie lipa ;//
|
![]() |
![]() |
#1251 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() hmm, z kazdym levelem ich sila rosnie, wiec teoretycznie expia szybciej, ale z drugiej strony potrzebuja wiecej na level, wiec szybkosc wbijania leveli jest coraz mniejsza.
Cytuj:
jak ma kase to jasne, rzecz w tym, ze knight musi, a sorc moze.
![]() |
#1253 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2006
Lokacja: Żywiec
|
![]() zapowiada się jeden z ciekawszych up'ów... ;>
co do tych waszych wszystkich spekulacji dot. knightów i pallków, wszystko okaże sie już po "apdejcie" i nie ma się co spierać ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2007
Lokacja: Gostyń
Imię: Nero Smiths
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 168
Skille: 99/95
Poziom mag.: 8
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 06 2007
|
![]() Ja zaczynam się bać, że nie będę mógł używać war hammera na moim nowym knighcie a co do mojego sorcerera to obawiam się, że mogę wiele stracić, no ale czas pokaże......
![]() Ostatnio edytowany przez Alendir - 20-06-2007 o 21:58. |
![]() |
![]() |
#1256 |
Guest
|
![]() Ludzie przeciez widac ze to bedzie ots...
Zal. Dla mnie to jest poprostu klapa ![]() Dawniej knight byl bariera nie do pobicia.. Zaczeły sie boty i co zaczelo sie sorcowanie ![]() Zal poprostu zal!!!! Sry za bledy ale pisze na szybkiego ![]() |
![]() |
#1257 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do watku z eq to przytoczyles slowa ktore wyrwalem z "ust" Paniczowi a potem je skomentowalem wlasnie w ten mniej wiecej sposob co ty uwzgledniajac dodatkowo to ze dla sorca wazniejszy jest cap od eq.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#1258 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie gdyby nie wprowadzili tych zmian tibia stala by sie otsem w szybkim czasie - co dla niektorych juz byla.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
![]() |
![]() |
#1259 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
|
![]() @up
No k**** wiesz co to znaczy edytuj ?? nie nauczyli cię ??
||
![]() |
![]() |
#1260 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Nisko
Świat: Askara
Poziom: 30+
Poziom mag.: 30
|
![]() Up:
moze nie chciał edytować zeby oddzielic dwa różne wątki bo w dróch postach napisał co innego ... Co do waszych wypowiedzi wczesniej przytoczonych typu "sorc miał dobrze to niech teraz pall i knight mają dobrze", nie zgadzam sie z takimi wypowiedziami, wy uważacie ze knight ma wolniejszy exp, ale za jaką cene ? traci np bp uh a wchodzi mu za niego na zółwiach expa sporo i duży zysk, a sorc ? pójdzie na tomba lub dragi na okolo 50 -80 lvl i straci 7 bp mf w godzine wiec wtedy musi albo zarobic na runach albo isc na slabsze expowiska gdzie wychodzi na ++ ,a knight może bez przerwy expić bo gp's ma wystarczająco ![]() Wypowiadam sie co do 50-80 lvl bo nie mialem okazji porównać większych Lvli