|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a wziałes pod uwage np life ringi? dzieki ktorym m lev wbija sie o niebo szybciej a z selowania run wychodzi sie na 0. Podam ci przykład z innej beczki moze dla 1 postaci 1 kk to sporawo ale dla gildii juz nie bardzo w ramiach rozwoju armii gildia sie składa i w ciagu 2 tygodni maja nowego sorca gotowego na zasadzenie soczystego ue ;]
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Knurów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seraphinatis
Profesja: Elite Knight
Gildia: Order of the Golden Rose
Świat: Askara
Poziom: 96
Skille: 82/77
Poziom mag.: 7
|
![]() mam 50 ed i nie pluje sie ze mi go oslabia
![]()
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
![]() |
![]() To akurat jest święta prawda, no może dodałbym, że knight na 300 lvl i na 30 lvl z takimi samymi skillami bije tak samo, a sorcek na 300 lvl bije o 540% mocniej niż ten na 30 + mlvl.
Gdy swoim knightem osiągnąłem wysoki lvl to zrobiłem sobie druta i co? w 1 dzień doexpiłem lvl do UH, a żeby knight mógł używać UH to trzeba trenić dobre kilka dni. Profesją magiczną spokojnie w 3 dni osiągnie sie 40 lvl, wystarczy tylko mieć kolejne różdżki i manasy, które i tak się zwracają. I chciałbym kolegę skorygować, co do zrobienia 80/80 w tydzień, od 70 do 80 treni się tydzień bez przerwy. Nie podoba mi się to, że wielcy magowie zabijają smoka na 1 SD, lub kilka vis, a knight musi przy nim stać i zamulać. |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
|
![]() nie rozumiesz że w sorcy/druidzi za szybko zdobywali lvl i musieli ich osłabić? najlepiej by było żeby w tibi były 500 lvle, jak na otsach i by żaden potwór nie stanowił dla nich żadnego problemu.
#45 |
Guest
|
![]() Jestem w głębokim szoku...
Przede wszystkim dlatego, że tak sprawnie posługujecie się językiem polskim ![]() Wszedłem na forum Tibia.pl pierwszy raz i powiem Wam, że w porównaniu do typowej polszczyzny prezentowanej przez graczy jesteście naprawdę nieźli ![]() Ok, do tematu. Uważam, że ten update jest naprawdę świetnym pomysłem CiP. Sorc od początku swojego grania posiadał możliwość nieograniczonego rozwoju. Tibia przygotowana była dla graczy do lvl 100, tak skonstruowany został algorytm przeliczający dmg. W efekcie powyższego zaniedbania, knight na pewnym etapie swojego rozwoju, natrafiał na "szklany dach", czyli moment, w którym jego dmg przestaje rosnąć. Dmg knighta uzależniony był wyłącznie od jego skilli, a jak chyba wszyscy wiecie, skille powyżej 100 rosna niezwykle wolno... Tymczasem dmg maga uzależniony był zarówno od jego mag lvl jak i od jego levelu. Wyobraźcie sobie sytuację, w której mielibyśmy do czynienia z magiem lvl 999 i knightem lvl 999 (jak znam życie za rok w porywach do dwóch będziemy z takim magiem mieć do czynienia). Mag użyje 2 sd aby zabić Orshaballa. Knight... Cóż... Po godzinie wymiany ciosów (poof, poof, poof, spark, 5, poof...) będzie musiał odstąpić niepocieszony. Update służy temu, aby krzywa rozwoju maga i knighta wyrównała się, a jednocześnie aby mag na odpowiednim levelu nie stał się jednoosobowym demolition team niszczącym wszystko co stoi na jego drodze. Dzięki modyfikacji algorytmów przeliczających dmg, żaden voc nie natrafi na "szklany dach", ale żaden też nie będzie w stanie samodzielnie zniszczyć servera. Pozdrawiam, Baldore Ostatnio edytowany przez Baldore - 20-06-2007 o 19:43. |
![]() |
#46 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 02 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Lost Riders
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 24shld
![]() |
![]() Tak mówicie, że mag to masakrowiec. Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jak duże są koszty takiej rozp!erdalacji... Sesja rozp1erdalacyjna, to WASTE i nic więcej! (no chyba, że szczęście wyjątkowo dopisze).
@down Po1. Mój znajomy z budy, ma 141MSa i jest tutorem. Po2. Teraz 50... tia.. Patrzę w przyszłość? Po3. Tak, PKwałem moim 26 Knightem redskulli na 13lvlu... Niestety zadnego nie mogłem trafić ![]() Ostatnio edytowany przez Xeremon - 20-06-2007 o 21:02. |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: A Jak Myślisz? -.-
Imię: Koxyl Kingkong Kaliber
Profesja: Royal Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 135
|
![]() @UP
Co ty pierdolisz masz ledwo 50lvl i pierdolisz głopoty... I tak przeciesz na 50 nie odczujesz zmian wiec czego sie tak bulwersujesz...? -.- Nie mozesz poczekac do update...? To tak jakbys kometował cos przed spróbowaniem tego... ^.- A co do tego waste...to chyba nigdy nie pkowałes... ;> Ostatnio edytowany przez Robert Lublin - 20-06-2007 o 20:29. |
![]() |
![]() |
#48 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
zastanów sie... Cytuj:
Cytuj:
Kinia? ten królik (króliczka? xd) z bajki? gdzie ją widziales w tibii? o.0 może sie zdziwisz ale nie wszyscy mają mentalność Kalego - "Kali ukraść krowe - dobrze, Kalemu ukraść krowe - źle"
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|||||
![]() |
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2007
Lokacja: Częstochowa
Imię: Daxye Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaards Finest
Świat: Libera
Poziom: 10
Skille: 17/18
![]() |
![]() Swietnie to ująłeś
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
|
![]() Cytuj:
To powiedz mi jak mieli wyrównać profesje bez osłabiania magów? Jeśli najt by bił z GS'a po 1000+ tak jak sorek z SD to zajebiscie by było? Bez sens totalny. Tak a najbardziej sprawiedliwą rzeczą było to, że przez ostatnie 5 Updatów sorek dostawał co chciał... I jakby Vis czy Mort brał chociaż po 50 many to nic wielkiego by się nie stało. Bo jak grasz w Tibie od 2 lat (albo i mniej) to się nie wypowiadaj bo widać, że nie masz pojęcia o niczym co było kiedyś, a teraz jak raz w życiu sorkowie dostaną NARESZCIE w dupę to wszyscy płaczą. Żałosne i tyle.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
|
![]() |
![]() |
#51 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Proponuję czytać więcej książek, to naprawdę rozwija. @topic Cytuj:
Cytuj:
Nie ma się co ekscytować i wyciągać pochopnych wniosków. Poczekamy, zobaczymy...
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Chodziło mi tutaj o ograniczenia lvlowe w stosunku do używanej broni. Mówisz o 60-80lvl, a ja patrze na Trade Channel i widzę wachlarz od 20 do 37 levela kupujących f-axe i d-lance. Jeśli teraz kina będzie chciał sensownie expic to będzie musiał kupować bronie zgodnie ze swoim levelem. Te poprzednie będą za słabe, a tych silniejszych nie będzie mógł w pełni wykorzystać. [/quote] jasne d lance na na 20 lvl -.- to chyba xerena jakis biedny serv jest bo ja takich ofert nie widuje, a FA juz jest od 35 lvl chyba, wiec jak sie przemeczysz ty ~5 lvli (i to prawdopodbnie z axem lepszym od K axa) to ci korona ze łba nie spadnie, zwlaszcza ze bedziesz i tak mocniej bic niz przed upem
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up A czy ja gdzieś piszę, że gram knightem xP
Różne są servery, różne style gry. Stare przyzwyczajenia po upie będą się musiały zmienić najwyraźniej. Nie będę już pisał nt. czegoś, czego jeszcze nie widziałem. Zobaczymy ajk to wszystko wyjdzie na żywo, a nie w spekulacjach.
![]() |
#54 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Imię: Longaar
Poziom: 104
Poziom mag.: 67
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() skoro chcesz robić mlvl to nie bijesz lvla, jak nie bijesz lvla to nie robisz runek bo jedyne naprawdę na których można zarobić to explo (31+) i sd (45+), nie mówiąc już o soulu, który żeby odrobić na FACC potrzeba ponad 3 godzin, na PACC 50 minut... Life Ringi swoje kosztują 500gp ++ zależy gdzie, spróbuj ich nakupić żeby wbić 50 mlvl... prędzej normalnie wbijesz taki mlvl... Poza tym tak się składa że expiąc na tombie od czasu do czasu uzbiera mi się trochę life ringów i powiem Ci że wcale nie rewelacja, rośnie mana szybciej, ale nie aż "o niebo" i na wyższych mlvlach jest to mało zauważalne. To może ROHy? ![]() Co do robienia sorca dla potrzeb gildii... czy my rozmawiamy o jakichś wyjątkach? Czy chcesz zasugerować że każdy sorc jest robiony na potrzebę gildii i ktoś w niego inwestuje? We mnie nikt nie inwestuje ![]()
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Rzadko grywałem na pvp, ale tak było na prawdę. Ja czekam na update, ponieważ na moim poziomie i przy moich skillach będę tracił na huncie 30% amunicji niż to ma miejsce teraz. Podobnie będzie z rycerzami. Oni też będą mogli zabijać efektowniej mimo że np. nie będą mogli używać dragon lance załóżmy na tym 20-30 lvlu, ponieważ ich poziom zwiększa liczbę trafień. Lamentować mogą magowie, którzy teraz załóżmy na 100 poziome z 60 mlvl będą mieli niewiele większą siłę niż ich koledzy na 50 poziomie z tym samym mlvl, przez co będą expić dużo wolniej niż to ma miejsce teraz. Teraz to się wyrównało, bo ani rycerz ani paladyn nie mogli się obejść bez treningu, za to mag mógł tylko expić i nie martwił się o mlvl. Teraz role się odwracają. Myślę jednak, że właśnie w tym momencie namnoży się rycerzy, a magowie (ci słabsi) również przerzucą się na inne klasy.
|
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP
Nie rozumiem po co sie klucicie.Poczekajcie do update ,wszystko sie wyjasni.Watpie zeby pall/knight mieli wieksze hity , bo to by nie byla balansacja profesji tylko ulepszenia jednych a pogorszenie 2 .Po 2 primo ( ![]() Natomiast Ms/Ed musi ciagle ciskac te durne hotkeye i ma o wieeele mniej hp.
![]() |
![]() |
#58 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Imię: Longaar
Poziom: 104
Poziom mag.: 67
|
![]() ~~ Do Vrith ~~
Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Sulechów_/
Stan: Usunięty
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
|
![]() Patrze na to wszystko i mnie ku*wica bierze.
@Xaremon Ja grałem 95 ek postanowiłem iść na nowy server zrobiłem sobie druida w 2 tyg miałem 50 lvl <EASY> Knajtem w 2 tyg 15 lvl skile 60. nawet nie robiłem m lvlu odrazu zacząłem expić. na 50 lvlu miałem 43 m lvl Na 45 lvl msem zabiłem solo 60 ms wystarczyło mieć kilka sd 45 ek sobie możesz najwyżej ubić muche w kiblu . @topic Całkowicie się z tobą zgadzam. Ostatnio edytowany przez Lavanor - 21-06-2007 o 11:28. |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
|
![]() ..........