![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2004
Lokacja: Rzeszów
Imię: Eternity Leader
Profesja: Paladin
Świat: Elysia
Poziom: 40
Skille: 72/53
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Żeby to wszystko trzymało się kupy powinni obniżyć ceny run ofensywnych dwukrotnie i zmniejszyć koszty ich wytwarzania, bo w tej chwili 55 paladyn bije z power bolta za 6gp niewiele mniej niż 55 sork z sd, które kosztuje ponad 200...
|
![]() |
|
![]() |
#102 |
Guest
|
![]() Osobiście uważam że może trochę za mocno pociął Cip-Soft magiczne postacie, ale:
- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80 - nabicie takiego skilla na Monku oznacza 230h przy kompie (nie mówimy o cheaterach) - na światach n-pvp 230h zamienia sie w conajmniej 300h trenienia - przez te 300h expienia na paccu nawet noob-sorc lub noob-druid zrobi 10k exp/h - to nam daje ze w tym czasie ma juz ponad 3kk expa, czyli około 60 lvla - trochę kumający gracz zrobi przez 300h magiczną postacią ~80 lvl, - wiec jak knight skończy trenić ma ~20 lvl, a w tym czasie jego magiczny kolega zrobi ~80 lvl, PS: Dobry Knight to Knight ze skillem 90, wiec sami przeliczcie ile za czas takiego trenienia nabije Sorc/Drut Pozdro |
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Cytuj:
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita. 3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal. 4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz. 5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz |
|
![]() |
![]() |
#104 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() jestem bardzo zadowoalony 82 sworda i gs w lapie czasami biore Thornbacka na shoota (300hp) Na dragach 0 waste (czasami nawet 1 exurki nie schodzi) Praktycznie co hit 100+ 200 + itd
UPDATE ROX ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
|
![]() Power bolt - hity za ~300 - koszt=6gp. E-wave - hity za ~340 - koszt= ~150gp. Thank you...
#108 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Żagań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Slash Ezo
Profesja: Knight
Świat: Selena
Poziom: 16+
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 3+
|
![]() Tak źle i tak nie dobrze... Czy ludzie potrafią tylko narzekać? Co update to zawsze ktoś ma pretensje co Cipsoftu-.-
Proponuje cofnąć tibie do 6.9 wersji i wtedy każdy będzie zadowolony ? Ja ten update moge tylko pochwalić i pogratulować Cipsoftowi za pomysły ![]() I oby tibia stawała się coraz ciekawsza :> ot co ! xD |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2006
Lokacja: Jablonna
Imię: Lavia de Frons
Gildia: poszukuje odpowiedniej...
Świat: Harmonia
Poziom: 80+
Skille: a co to
Poziom mag.: 6
|
![]() @iles tam up
"- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80" Haha - trzeba miec poziom, aby cie nie zabilo, a nie skil. Ja na swoim badziewniym skilu (bez skilowania osiagnietym) expie ze hej! A juz zwlaszcza ten drugi jest wazny - przeciez wiekszosc osob lata z dwu recznymi broniami. Mi sie obrona zatrzymala na 66... |
![]() |
![]() |
#110 |
Guest
|
![]() Chodziło mi raczej o expienie i te hity Knightów, na które tak narzekają MS, pewnie że można expić na niższych skillach. Dobry skill to taki który Cię zadowala
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: WaWa
Stan: Niegrający
|
![]() SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim I wali mnie to czy moja postac jest słabsza czy silna i tak ja kocham jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily .... A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy I JEST SPRAWIEDLIWE !!!! |
![]() |
![]() |
#112 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
|
![]() Cytuj:
ROK!?!?!? ja siedze w tym kolo 5 lat i przez te lata Rycek miał tyle ile my z ZuS-u, a w miedzyczasie jeszcze mu trening udupili ;] WIEC JAK KURWA SLYSZE NARZEKANIA 15 LATKOW JACY TO ONI SKRZYWDZENI TO MAM DOSYC TEGO FORUM ... PS: ja mam Rycka 50 lv skille takie jak powinien miec 30 lvlowy Knight i wale raz poraz 200 + w smoka wiec ogolem, maniacy co siedzieli tygodniami na treninieniu maja teraz lekka dolinke bo za darmo praktycznie takie hity osiagnelem ;] pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ...
![]() |
#113 |
Guest
|
![]() Mnie sie akurat podoba ten update tylko zdenerwowalo mine to ze jak zrobili balans to zadne nowe czary nie byly dla facc
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
|
![]() Cytuj:
Update przyniósł tego lata wiele zmian. Niestety większość z nich jest wg. mnie na minus. Hunty, niegdyś zbiorowe, teraz będzie można wykonywać samemu nie męcząc się. Rola druidów przestała się już prawie zupełnie liczyć. Magowie zadają mniejsze (lub bardzo zbliżone) obrażenia od rycerzy (jak napisałem wyżej - znane mi światy fantasy stawiają, pod względem zadawanych obrażeń, magów na najwyższym miejscu). Trening paladynem stał się zbyt łatwy. Dodano nowe, bezsensowne, czary. Plusów nie będę wypisywał. |
|
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Imię: Wladca Lalek
Gildia: Roots Soldiers
Świat: Secura
Poziom: 53
Skille: 75/75
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye
#116 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Cytuj:
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka... Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ? Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety.......... Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ? Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje.... Pozdrawiam ![]() Ostatnio edytowany przez Panicz - 28-06-2007 o 17:47. |
|
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 06 2007
|
![]() szkoda mi tych co narzekaja na oslabienie siły magicznej :/ co wy chcecie zebyscie walili z sd na jednego strzala ?? przeciesz przed update sorc i druid to byly kozaki , rycerz wtedy byl biedny , a teraz jest w miare równo , a skoro uwarzacie ze jest nie równo to mogliscie pograc knightem albo paladynem przed update to byscie zobaczyli czy wtedy bylo zrównowarzenie postaci , a kurde płaczecie jak małe dzieci , idz do mamy przytul sie i wypłacz bo dzidzia w tibie niema jak grac
|
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2006
Lokacja: Trójmiasto
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark Hubi
Świat: Vinera
Poziom: 23
Skille: 15/22
Poziom mag.: 27
|
![]() Ej... sory... Ale postacie rycerze, kapłani, strzelcy i magowie powinni mieć różne zadania. Knight to tank / bloker. Kapłan leczy, a strzelcy i magowie zadają obrażenia. Nie chodzi o to, żeby gra była łatwa tylko aby się nią cieszyć. Starzy gracze wybierali profesje nie patrząc na to jakie zadają hity.
Co musiał robić czarodziej żeby zadawać takie obrażenia? Poświęcić czas na trening, kupić czar oraz wydać krocie na mana fluidy. Co musi zrobić Knight? Kupić Broń. Ja nie narzekam bo mi samemu spadną teraz hity, tylko dlatego, że tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę). @Down Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach. Ostatnio edytowany przez Dark Hubi - 28-06-2007 o 19:36. Powód: Mam zamiar udzielić odpowiedzi urzytkownikowi na dole. Uwarzam jednak, że nie warto pisać nowego posta. |
![]() |
![]() |
#119 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/
Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
|
![]() oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum
idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2007
Lokacja: cbn
Imię: Demonic Angelina
Profesja: Elder Druid
Gildia: Pik Nick Team
Świat: ReFuGiA
Poziom: 39
Poziom mag.: 41
|
![]() Cytuj:
ze tez qrwa na tym swiecie sa jeszcze ludzie nie wiedzacy co to jest ironnia. za duzo tibi za malo szkoly widocznie. hehehe co do sio slabszego glupoty gadasz ze hej. bylo wyraznie zaznaczone ze sila czarow leczacych nie ulegnie zmianie. bez powazania i nie pozdrawiam.
![]() |