![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2007
Lokacja: Twój ojciec zabawiał MEGO PANA
Wpisy bloga: 6
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Czy grał ktoś z was w Spell Force The order of Dawn(Zakon Świtu)?
Polecam tą gierkę jest długa ma fajną fabułe i w dodatku wciąga. Piszcie jakie macie chary, lvle i czy gracie w multiplayera bo ta gra podobno jest znana a tylko 3 serwy były.Czasami będę dodawał screeny z gry. Troche zwlekałem z tymi screenami ale mam pare. http://img260.imageshack.us/my.php?image=goblinyqw0.jpg http://img209.imageshack.us/my.php?i...kiniowyms5.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?image=najazdwm8.jpg http://img260.imageshack.us/my.php?image=spiseklt6.jpg http://img260.imageshack.us/my.php?i...kiniowywv4.jpg http://img505.imageshack.us/my.php?image=najazdvd8.jpg Na razie tylko tyle.Jakby komuś się podobały to dam więcej.
Nie wyjdziesz jeżeli klikniesz Może mała notka? ![]() Kliknij w userbar ![]() Ostatnio edytowany przez Diablczek - 25-06-2007 o 12:37. Powód: Dodanie screenów |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba nikt nie ma tej gry.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Mam ta gre, bardzo mi sie podoba. Akurat kilka dni temu cos mnie wzielo, zeby w nia zagrac.
Jedyne co mnie wkurza, to dlugi czas ladowania poziomow, ale moze to byc wina mojego kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2007
|
![]() Ja gralem w ta gre ..POLECAM ..........chcialem se zagrac przez neta ale znowu musze se od kumpla pozyczyc ...........jak sie gra przez neta to gra sie tym charem co sie mialo czy odnowa ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Niegrający
Imię: Mythic Sniper
Profesja: Royal Paladin
Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
|
![]() ja rowniez mam ta gierke, jest fajna , rozbudowana , ma ciekawa fabule lecz jakos nie przyciagnela mnie na dluzej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Fot nie wkleje mam Max. poziom szkoda że nie można mieć większego 99 poziom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Jak się gra w necie to się wybiera jednego z tamtych charów co są na liście, nie można brać tego z gry.
Nie wyjdziesz jeżeli klikniesz Może mała notka? ![]() Kliknij w userbar ![]() Ostatnio edytowany przez Diablczek - 25-06-2007 o 20:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2007
|
![]() Ja może mam, rok temu kupiłem w gazecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic: SpellForce jest b. fajną grą. Szkoda tylko, że dość szybko się nudzi, więc trzeba dawkować w małych ilościach, góra 2h. dziennie. A co do kontynuacji w postaci SpellForce'a 2 i dodatku - rewelacyjne. Grafika świetna, ma niezły klimat, trzyma poziom poprzedniczki i najważniejsze - nie przynudza.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak ale troche to wkurzające że trzeba ciągle robić armie.Przeszedłeś jedną planszę i masz super niepokonaną armię, przechodzisz przez portal i musisz wszystko od początku budować i tworzyć.
![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2005
Świat: Inferna
|
![]() Ow. Grałem w to dośc dawno, jakieś 3 lata temu. Gre kupiłem z szacunku do wydawcy. Myślałem ze choć trochę będzie przypominać Gothica jednak..
1. Fabuła oklepana, w połowie gramy na siłę aby tylko to przejść, 2. Na podstawowym patchu pamiętam że nie dało się przejść ostatniej misji - Zaliczało wywałke na pulpit, problem był opisywany na licznych forach etc. Co ciekawe naprawiono to chyba 1.5 roku po premierze >.< No i oczywiscie warto było wspomnieć o tejże niskiej wydajności. Komputer wymieniam średnio co pół roku. Na tamte czasy miałem jednego z lepszych, wymagania zalecane były mocno przewyższone choć i tak miałem srednio 15-20fpsów. Więc nici z grania w najwyższej rozdziałce mimo że sprzęt pozwalał. Anyway, grę polecam tylko aby zobaczyć ocb, na dłuższą mete nudna. Może to dlatego że nie lubie RTS'ów. Tak to jest RTS ! i nie ważyć mi się podpinać tego pod cRPG bo w ten sposób zabijacie gatunek który stworzyła SP. Black Isle =) btw, gdyby nadal ktoś sie chciał wymądrzać ze to RPG, to powiem tak: Znacie jakiś quest w tej grze który ma więcej niż 3 rozwiązania, lub więcej opcji dialogowych niż 7? W skrócie gra gra polega na budowaniu jak najwiekszej armi i użyciu jej. Pozdrawiam // M4r3X~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do wydajności - Radeon 9600 Pro, 512 MB Ramu, Athlon 1700+ i grasz na maksymalnych detalach w rozdzielczości 1024:768 (wiem z własnego doświadczenia).
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2005
Świat: Inferna
|
![]() Cytuj:
Yoh'u. Więc tak: Primo: RPG jak ty to ładnie nazwałeś odgrywanie ról to tzn. Sesje, lub Sesje IRL. Ktoś nazwał SpellForce cRPG co jest wielkim błędem, bo w Spellforce nie moge się utożsamić z postacią, i przeżywać wszystkiego 'po swojemu' jak to bywa np. w Tormencie. Gdzie sam decyduje jak postąpię, wedle swego własnego JA i charakteru. Spellforce to zwykły RTS - budujesz armie, i robisz sobie poboczne zadania. Bo z tego co widziałem to tak własnie jest. Choć i tak cała gra ogranicza się do jednego zakończenia. Secundo: Ty mi proszę nie wmawiaj nic o sprzęcie i jak ma chodzić. Gra ma 4 lata, a 4 lata temu grałem na sprzęcie o lepszym niż w/w. Obecnie w najwyższych detalach gram w gry pod dx 9. Anyway, prosiłbym o nie odpisywanie na moje posty cytując i *ekhm* wmawiając mi że nie mam racji. To jest moje zdanie i NIC tego nie zmieni. Dla mnie koniec Pozdrawiam // M4r3X~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak mówiłem nowa dawka przygód.
Tu się leją na maxa ![]() Shot at 2007-06-30 Ten potworek myśli że umie śpiewać ![]() Shot at 2007-06-30 Armia potworków ![]() Shot at 2007-06-30 Ten gość prawdopodobnie jest matką ![]() ![]() Shot at 2007-06-30
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A poza tym SpellForce to mieszanka cRPG i RTS, więc się nie spodziewaj linii dialogowych Tormenta albo zakończeń Fallouta. Zaimplementowano co ważniejsze charakterystyczne dla cRPG systemy i to wystarczy by nazwać tę hybrydą cRPG i RTS czy tego chcesz czy nie.
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań
![]() |
![]() Ja gdzieś tak z 3 miechy temu zakupiłem sobie gierkę ze wszystkimi dodatkami i powiem ża całkiem, całkiem . Gra pod względem fajności dorównuje nawet gothic'owi . Jest to takie połączenie rpg i strategii.Co prawda przeszedłem tylko turtorial i 10 minut kampanii głównej, ale i tak miło wspominam tą grę
p.s. gdyby nie reinstalka nadal grałbym w tą grę ale wiecie nie che mi sie instalować tych ponad 4gb danych ;/
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam pytanie do tych co przeszli gre.Komu dać ten pierścień Dar Bogów?