Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-06-2007, 16:56   #1
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2007
Lokacja: Twój ojciec zabawiał MEGO PANA
Wpisy bloga: 6

Stan: Na Emeryturze
Domyślny Spell Force

Czy grał ktoś z was w Spell Force The order of Dawn(Zakon Świtu)?
Polecam tą gierkę jest długa ma fajną fabułe i w dodatku wciąga.

Piszcie jakie macie chary, lvle i czy gracie w multiplayera bo ta gra podobno jest znana a tylko 3 serwy były.Czasami będę dodawał screeny z gry.

Troche zwlekałem z tymi screenami ale mam pare.

http://img260.imageshack.us/my.php?image=goblinyqw0.jpg

http://img209.imageshack.us/my.php?i...kiniowyms5.jpg

http://img182.imageshack.us/my.php?image=najazdwm8.jpg

http://img260.imageshack.us/my.php?image=spiseklt6.jpg

http://img260.imageshack.us/my.php?i...kiniowywv4.jpg

http://img505.imageshack.us/my.php?image=najazdvd8.jpg

Na razie tylko tyle.Jakby komuś się podobały to dam więcej.

Ostatnio edytowany przez Diablczek - 25-06-2007 o 12:37. Powód: Dodanie screenów
Diablczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2007, 13:55   #2
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Chyba nikt nie ma tej gry.
stary 25-06-2007, 14:32   #3
Kubon
Użytkownik Forum

Kubon's Avatar

Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin

Kubon ma numer GG 4829520
Domyślny

Mam ta gre, bardzo mi sie podoba. Akurat kilka dni temu cos mnie wzielo, zeby w nia zagrac.
Jedyne co mnie wkurza, to dlugi czas ladowania poziomow, ale moze to byc wina mojego kompa.
stary 25-06-2007, 16:37   #4
Cloud77
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2007

Domyślny

Ja gralem w ta gre ..POLECAM ..........chcialem se zagrac przez neta ale znowu musze se od kumpla pozyczyc ...........jak sie gra przez neta to gra sie tym charem co sie mialo czy odnowa ??
Cloud77 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2007, 18:20   #5
Mythic Sniper
Użytkownik Forum

Mythic Sniper's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: Furora
Poziom: 105
Skille: 93/67
Poziom mag.: 20
Domyślny

ja rowniez mam ta gierke, jest fajna , rozbudowana , ma ciekawa fabule lecz jakos nie przyciagnela mnie na dluzej
Mythic Sniper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2007, 18:54   #6
Malkowicz
Użytkownik Forum

Malkowicz's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2007

Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

Fot nie wkleje mam Max. poziom szkoda że nie można mieć większego 99 poziom jestem snajperem na początku każdej planszy nawet nie buduje wojska tylko łaże po mapie snajperem i nadupcam i wszystko pada na hita za łatwo mam aha i jak sie przejdzie grę można w nią grać nie tracąc poziomu od nowa.

Klik w morderce.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gore.spell Pokaż post
Screeny 4,5/10 Mi siE one nIeszCzEgUlnie podobajom nankó
Malkowicz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2007, 20:23   #7
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Malkowicz Pokaż post
Fot nie wkleje mam Max. poziom szkoda że nie można mieć większego 99 poziom jestem snajperem na początku każdej planszy nawet nie buduje wojska tylko łaże po mapie snajperem i nadupcam i wszystko pada na hita za łatwo mam aha i jak sie przejdzie grę można w nią grać nie tracąc poziomu od nowa.
Ty chyba poyliłęś gry.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kubon Pokaż post
Mam ta gre, bardzo mi sie podoba. Akurat kilka dni temu cos mnie wzielo, zeby w nia zagrac.
Jedyne co mnie wkurza, to dlugi czas ladowania poziomow, ale moze to byc wina mojego kompa.
Mi się poziomy ładują szybko bo mam nowego kompa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cloud77 Pokaż post
Ja gralem w ta gre ..POLECAM ..........chcialem se zagrac przez neta ale znowu musze se od kumpla pozyczyc ...........jak sie gra przez neta to gra sie tym charem co sie mialo czy odnowa ??
Jak się gra w necie to się wybiera jednego z tamtych charów co są na liście, nie można brać tego z gry.

Ostatnio edytowany przez Diablczek - 25-06-2007 o 20:26.
stary 25-06-2007, 20:43   #8
Kotecek
Użytkownik forum

Kotecek's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007
Lokacja: się biorą dzieci?

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kotue
Profesja: Rookstayer
Świat: Furora
Poziom: 6
Skille: 17/19
Domyślny

A miałem nadzieje że znajde tą gre na google ;]
Ale niestety nie znalazłem a gry nie mam
Kotecek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2007, 09:38   #9
Szybki'Byll
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2007

Domyślny

Ja może mam, rok temu kupiłem w gazecie.
Szybki'Byll jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2007, 11:29   #10
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo Pokaż post
ile jest tutaj aktywnych userow ? calkiem sporo, co? a teraz pomysl, jakby chociaz polowa poszla w slady autora i zalozyla temat o grze, w ktora lubia czasem pograc to co by tu bylo? sajgon ? malo powiedziane.
Facet, pomyśl. Jaki to dział ? RPG. O czym traktuje ? O grach RPG, cRPG, MMORPG i czasem jRPG. SpellForce jest grą cRPG, więc pasuje jak ulał do tego działu. Więc ja nie widze żadnych przeciwwskazań ażeby powstał temat o takiej grze. I choć wiem, że to dla ciebie trudne, pomyśl jeszcze raz. Gdyby nie można było zakładać tematów o grach RPG i ich komputerowych odpowiednikach, po co byłby ten dział ?
@Topic:
SpellForce jest b. fajną grą. Szkoda tylko, że dość szybko się nudzi, więc trzeba dawkować w małych ilościach, góra 2h. dziennie. A co do kontynuacji w postaci SpellForce'a 2 i dodatku - rewelacyjne. Grafika świetna, ma niezły klimat, trzyma poziom poprzedniczki i najważniejsze - nie przynudza.
stary 28-06-2007, 15:17   #11
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Tak ale troche to wkurzające że trzeba ciągle robić armie.Przeszedłeś jedną planszę i masz super niepokonaną armię, przechodzisz przez portal i musisz wszystko od początku budować i tworzyć.
stary 29-06-2007, 11:22   #12
M4r3X
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2005

Świat: Inferna
Domyślny

Ow. Grałem w to dośc dawno, jakieś 3 lata temu. Gre kupiłem z szacunku do wydawcy. Myślałem ze choć trochę będzie przypominać Gothica jednak..

1. Fabuła oklepana, w połowie gramy na siłę aby tylko to przejść,
2. Na podstawowym patchu pamiętam że nie dało się przejść ostatniej misji - Zaliczało wywałke na pulpit, problem był opisywany na licznych forach etc. Co ciekawe naprawiono to chyba 1.5 roku po premierze >.<

No i oczywiscie warto było wspomnieć o tejże niskiej wydajności. Komputer wymieniam średnio co pół roku. Na tamte czasy miałem jednego z lepszych, wymagania zalecane były mocno przewyższone choć i tak miałem srednio 15-20fpsów. Więc nici z grania w najwyższej rozdziałce mimo że sprzęt pozwalał.

Anyway, grę polecam tylko aby zobaczyć ocb, na dłuższą mete nudna. Może to dlatego że nie lubie RTS'ów. Tak to jest RTS ! i nie ważyć mi się podpinać tego pod cRPG bo w ten sposób zabijacie gatunek który stworzyła SP. Black Isle =) btw, gdyby nadal ktoś sie chciał wymądrzać ze to RPG, to powiem tak: Znacie jakiś quest w tej grze który ma więcej niż 3 rozwiązania, lub więcej opcji dialogowych niż 7?

W skrócie gra gra polega na budowaniu jak najwiekszej armi i użyciu jej.

Pozdrawiam
// M4r3X~
M4r3X jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2007, 12:48   #13
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M4r3X Pokaż post

Anyway, grę polecam tylko aby zobaczyć ocb, na dłuższą mete nudna. Może to dlatego że nie lubie RTS'ów. Tak to jest RTS ! i nie ważyć mi się podpinać tego pod cRPG bo w ten sposób zabijacie gatunek który stworzyła SP. Black Isle =) btw, gdyby nadal ktoś sie chciał wymądrzać ze to RPG, to powiem tak: Znacie jakiś quest w tej grze który ma więcej niż 3 rozwiązania, lub więcej opcji dialogowych niż 7?

W skrócie gra gra polega na budowaniu jak najwiekszej armi i użyciu jej.

Pozdrawiam
// M4r3X~
RPG - Role Playing Game. Gra polegająca na odtwarzaniu roli, a nie przechodzeniu questów na 3 różne sposoby.
A co do wydajności - Radeon 9600 Pro, 512 MB Ramu, Athlon 1700+ i grasz na maksymalnych detalach w rozdzielczości 1024:768 (wiem z własnego doświadczenia).
stary 29-06-2007, 17:03   #14
M4r3X
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2005

Świat: Inferna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
RPG - Role Playing Game. Gra polegająca na odtwarzaniu roli, a nie przechodzeniu questów na 3 różne sposoby.
A co do wydajności - Radeon 9600 Pro, 512 MB Ramu, Athlon 1700+ i grasz na maksymalnych detalach w rozdzielczości 1024:768 (wiem z własnego doświadczenia).

Yoh'u.

Więc tak:

Primo: RPG jak ty to ładnie nazwałeś odgrywanie ról to tzn. Sesje, lub Sesje IRL.
Ktoś nazwał SpellForce cRPG co jest wielkim błędem, bo w Spellforce nie moge się utożsamić z postacią, i przeżywać wszystkiego 'po swojemu' jak to bywa np. w Tormencie. Gdzie sam decyduje jak postąpię, wedle swego własnego JA i charakteru. Spellforce to zwykły RTS - budujesz armie, i robisz sobie poboczne zadania. Bo z tego co widziałem to tak własnie jest. Choć i tak cała gra ogranicza się do jednego zakończenia.

Secundo: Ty mi proszę nie wmawiaj nic o sprzęcie i jak ma chodzić. Gra ma 4 lata, a 4 lata temu grałem na sprzęcie o lepszym niż w/w. Obecnie w najwyższych detalach gram w gry pod dx 9.

Anyway, prosiłbym o nie odpisywanie na moje posty cytując i *ekhm* wmawiając mi że nie mam racji. To jest moje zdanie i NIC tego nie zmieni.

Dla mnie koniec

Pozdrawiam
// M4r3X~
M4r3X jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-06-2007, 15:43   #15
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Jak mówiłem nowa dawka przygód.

Tu się leją na maxa

Shot at 2007-06-30

Ten potworek myśli że umie śpiewać

Shot at 2007-06-30

Armia potworków

Shot at 2007-06-30

Ten gość prawdopodobnie jest matką

Shot at 2007-06-30
stary 30-06-2007, 16:54   #16
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M4r3X Pokaż post
Yoh'u.

Więc tak:

Primo: RPG jak ty to ładnie nazwałeś odgrywanie ról to tzn. Sesje, lub Sesje IRL.
Ktoś nazwał SpellForce cRPG co jest wielkim błędem, bo w Spellforce nie moge się utożsamić z postacią, i przeżywać wszystkiego 'po swojemu' jak to bywa np. w Tormencie. Gdzie sam decyduje jak postąpię, wedle swego własnego JA i charakteru. Spellforce to zwykły RTS - budujesz armie, i robisz sobie poboczne zadania. Bo z tego co widziałem to tak własnie jest. Choć i tak cała gra ogranicza się do jednego zakończenia.

Secundo: Ty mi proszę nie wmawiaj nic o sprzęcie i jak ma chodzić. Gra ma 4 lata, a 4 lata temu grałem na sprzęcie o lepszym niż w/w. Obecnie w najwyższych detalach gram w gry pod dx 9.

Anyway, prosiłbym o nie odpisywanie na moje posty cytując i *ekhm* wmawiając mi że nie mam racji. To jest moje zdanie i NIC tego nie zmieni.

Dla mnie koniec

Pozdrawiam
// M4r3X~
Co do końcówki wypowiedzi - Ziemia jest płaska, nie odpowiadaj, bo to moje zdanie i nic tego nie zmieni. Skąd ja to znam ?
A poza tym SpellForce to mieszanka cRPG i RTS, więc się nie spodziewaj linii dialogowych Tormenta albo zakończeń Fallouta. Zaimplementowano co ważniejsze charakterystyczne dla cRPG systemy i to wystarczy by nazwać tę hybrydą cRPG i RTS czy tego chcesz czy nie.
stary 05-07-2007, 02:10   #17
aripck
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: poznań

aripck ma numer GG 1262704
Domyślny

Ja gdzieś tak z 3 miechy temu zakupiłem sobie gierkę ze wszystkimi dodatkami i powiem ża całkiem, całkiem . Gra pod względem fajności dorównuje nawet gothic'owi . Jest to takie połączenie rpg i strategii.Co prawda przeszedłem tylko turtorial i 10 minut kampanii głównej, ale i tak miło wspominam tą grę

p.s. gdyby nie reinstalka nadal grałbym w tą grę ale wiecie nie che mi sie instalować tych ponad 4gb danych ;/

Ippe Shindemiru?
aripck jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-07-2007, 12:39   #18
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Domyślny

Mam pytanie do tych co przeszli gre.Komu dać ten pierścień Dar Bogów?
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania