Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-06-2007, 03:04   #141
bollo
Użytkownik Forum

bollo's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: nom

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: iridia
Poziom: duż
Skille: -100/-1
Poziom mag.: 57
Domyślny

@up:
As a result of the DOS attacks, Luminera has been offline for a few hours today. The problem has been resolved and the game world is now back online again.
neima?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-06-2007, 03:07   #142
Adnik
Użytkownik Forum

Adnik's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004
Lokacja: Wrocław

Gildia: Berylia
Adnik ma numer GG 7178253 Send a message via Skype™ to Adnik
Domyślny

@up
A czy jest tam wzmianka o hacku tibia.com, i fałszywym ts'ie? Zresztą tu mamy potwierdzenie bo skoro to napisali to dlaczego nie skasowali posta, który rzekomo został napisany przez hackerów? Ah ale przecież na ts to sie logowali ludzie tylko z Luminery..
00:24 Acan Trian [114]: ic
00:24 Acan Trian [114]: ekspuj
Adnik jest offline  
stary 30-06-2007, 03:07   #143
SkateElement
Użytkownik Forum

SkateElement's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn

Domyślny

Ehh po prostu się nie logować tam (poza tym już nie idzie), jutro się wyjaśni, tyle plotek to chyba jakiś przedstawiciel CIPów coś powie.
stary 30-06-2007, 03:36   #144
Hefokob
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 09 2003
Lokacja: Warszawa

Profesja: Rookstayer
Świat: Solera
Poziom: 113
Evul Fałszywy test serwer! ?????????????????????

Nie ściągałem ani nie wchodziłem na ten "Test Server", ale po przeczytaniu tych niusów przejrzałem " NEWS ARCHIVE " na tibia.com, na temat test serverów cytuje:

.....................................Public Test Server Open
After some internal testing the test server is now open to the public. This time we need to test some technical adjustments we have made, so there are no new features to try out. All you need to do is login and have fun. However, all level doors have been locked, so you will be unable to solve most quests.

This time, we set up two test servers. All characters which play on an European world (e.g. Antica) can join the server "Testa" whereas all characters on an American world (e.g. Amera) are able to enter "Testera". Moreover, all characters who own a house on Antica will also own it on Testa; characters who own a house on Amera will also own it on Testera.

To log into the test server please make a copy of your Tibia folder, execute the copied Tibia client, check the option Test Server Login in the network preferences and login. You will then receive a patch for your client. The player data were taken from the backup of October, 31st, so you may have to use your old password. Please note that you will not be able to log into the official servers with the test version of the client!

If you should detect an error in the game, please report it to a tutor, counsellor or gamemaster.

Please understand that the test servers have only a limited capacity. Therefore, please try to join the test servers some hours later if you cannot log into it right away.

Update: The public test server has ended and we would like to thank all participating players for their help.

Have fun in Tibia!
Your CipSoft Team
.................................................
koniec cytatu.

Jak widać zawsze jest:
1. podpis CiPa
2. info że zalogować się można na login i passy z określonego dnia (wsteczny dzień)
3. nigdy nie było test serva TYLKO dla PACC.

Pozostałe ogłoszenia są podobnej treści, ponad to na " TIBIANEWS " też są wypowiedzi podejrzewające że to Hack, więc podejrzewam ze to jednak HACK.
Hefokob jest offline  
stary 30-06-2007, 04:27   #145
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bollo
As a result of the DOS attacks, Luminera has been offline for a few hours today. The problem has been resolved and the game world is now back online again.
DDoS ma z ew. hackiem tyle wspólnego, co ja z kongijską ligą podwórkową elektrycznych bierków podwodnych. Poza tym - przeżywacie to jak mrówka okres. Boisz się? To się nie loguj. Nie boisz się? To się loguj. Wszyscy gdybają nt. testa, który i tak został wyłączony. Nie macie nic innego do roboty? Nie ma to jak dzieci przewrażliwione na punkcie możliwości straty swoich p-setów... Ja rozumiem, że to jest wydarzenie i w ogóle, ale żeby pół nocy rozważać nad tym, zatruwać te wasze biedne duszyczki i umysły (znaczy się te umysły to tylko u tych, którzy je posiadają) nie mając na razie szans poznać prawdy. Na cholerę spekulować? Poczekajcie na KONKRETNE info.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."

Ostatnio edytowany przez P0nury - 30-06-2007 o 04:29.
P0nury jest offline  
stary 30-06-2007, 04:48   #146
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

wydaje mi sie ze zbyt wielu uzytkownikow tego forum zyje w przekonaniu o slusznosc faktu posiadania przez absolutnie kazda osobe p seta jako glownego armora...
Żyłka jest offline  
stary 30-06-2007, 05:12   #147
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Poziom: 60
Domyślny

Sorry, ale jeżeli ktoś ma mózg, to uniknie hacka. Skoro sprawa śmierdzi, to może fakt, lepiej się trochę przytrzymać na uboczu i nie cisnąć od razu na testa/nie logować się trochę na Tibii. A jak ktoś koniecznie na siłę po prostu MUSI się do Tibii/na testa zalogować, to może hack byłby zimnym prysznicem dla tego kogoś? Znakiem, że warto zainteresować się rl, a nie paroma pikselami, które tak łatwo stracić?

Poza tym - ja nie uważam, że wszyscy mają p-seta. Przecież nie każdego stać. Ja mam tylko brass-seta, bo codziennie mnie hackują

Ogółem - tyle mądrych słów, że nie wiadomo od której strony czytać.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 30-06-2007, 06:08   #148
Prepok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 06 2007
Lokacja: Polska

Domyślny

@Pare up'ow Dokladnie... ale mi cos to nie pasoje :> zeby nie napisali na glownej stronie Your's Cipsoft Team? Zly dzien.. hmm.. nie widzialem nigdy zeby zapomnieli napisac Your's~ No nic 5:00 ide spac BB
18:56 Maccox [19]: Someon speak french??
19:00 Swordsmann [32]: tak

19:03 Skumek [12]: teraz pokazują na jasnej gorze ta "Radio maryja"
19:03 Skumek [12]: nawet kaczyński byl
19:03 Bemper [103]: slyszałem ;P
19:03 Bemper [103]: oni to jedna mafia ^^
Wszystkie Dzieci to znaczy śmieci nasze są
:****

Your's Prepo~ x)
Prepok jest offline  
stary 30-06-2007, 07:02   #149
zielony-lp
Użytkownik Forum

zielony-lp's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Świat: Titania
Domyślny

lol nieźłe jazdy macie powiem wam... na detektywów idzcie , "Nie ma pozdrowienia" no i?? nie przerzyjesz bez tego? nie zaśniesz? , nawet jak hakneli to i tak wszystko za jakis czas wróci do normy , bo ci goście co zrobili tibie nie zostawili by jej , dla nich to dożywotnia emerytura od wieku 20 lat w wysokościach kilkudziesięciu tysięcy Euro miesięcznie , jak nie więcej -.-

Gdy osiągniesz 10 punktów karnych, zostaniesz automatycznie zbanowany na forum na 30 dni.
zielony-lp jest offline  
stary 30-06-2007, 07:04   #150
zielony-lp
Użytkownik Forum

zielony-lp's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Świat: Titania
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
wydaje mi sie ze zbyt wielu uzytkownikow tego forum zyje w przekonaniu o slusznosc faktu posiadania przez absolutnie kazda osobe p seta jako glownego armora...
LoL od kiedy CAly set to armor? czlowiek nawet nie zna sie na tibii a o niej gada lól , Wes najpier FAQ przeczytaj

Gdy osiągniesz 10 punktów karnych, zostaniesz automatycznie zbanowany na forum na 30 dni.
zielony-lp jest offline  
stary 30-06-2007, 09:09   #151
_*FunMN*_
Użytkownik Forum

_*FunMN*_'s Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006

Domyślny

Logłem się wczoraj ale od razu passy zmieniłem xD
_*FunMN*_ jest offline  
stary 30-06-2007, 09:45   #152
H.L
Użytkownik Forum

H.L's Avatar

Data dołączenia: 03 04 2007

Domyślny

Sluchajcie torga to daleko zajdziecie

Widocznie test server stanal na server4you

Ostatnio edytowany przez H.L - 30-06-2007 o 09:46.
H.L jest offline  
stary 30-06-2007, 09:52   #153
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Dobrze wiedzieć. Szkoda, że nie mam jak wbić
Duke Dran jest offline  
stary 30-06-2007, 10:33   #154
szpigiel001
Użytkownik Forum

szpigiel001's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Seven Thel
Świat: Julera
Poziom: 63
Skille: 23/29
szpigiel001 ma numer GG 2430944
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _*FunMN*_ Pokaż post
Dzięki za tą wypowiedź załatwiłeś mi cały dzień smiechu
stary 30-06-2007, 10:46   #155
Haron
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Lublin

Domyślny

ja bym nie ufal ani tibia.com ani tibia.pl, już od jakiegoś czasu widzę na tibia.pl pełno kłamstw, np. odświeżam stronę co 10 minut okolo 14, potem zauważyłem newsa o godzinie 17 i pisało że wyszedł o 12. TO WSZYSTKO TO KłAMSTWA.
Ktoś hackną tibia.com wwalil clijenta który wysyła wasze passy nie do hackera, a tibia.pl zawsze kłamała (szczególnie z zegarkiem, my jesteśmy w polsce a nie w brazylij)

ps. NIE RADZE SIE LOGOWAć PRZEZ KLIJENTA WERSJI 8.02
Haron jest offline  
stary 30-06-2007, 10:51   #156
Palladni
Użytkownik Forum

Palladni's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Nowogard

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 40+
Poziom mag.: 51
Palladni ma numer GG 5971635
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zielony-lp Pokaż post
LoL od kiedy CAly set to armor? czlowiek nawet nie zna sie na tibii a o niej gada lól , Wes najpier FAQ przeczytaj

Powiedz mi, od kiery armor to tylko to co znajduje sie pod okresleniem crown armor, plate armor? Cobys nie byl zaskoczony i nie kazal mi czytac FAQ'a,
http://www.dict.pl/plen?word=armor&lang=PL

hf
stary 30-06-2007, 10:54   #157
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Download normalnej wersji też ma obecnie inny mirror
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline  
stary 30-06-2007, 11:06   #158
Maciekbac
Użytkownik forum

Maciekbac's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2006

Domyślny

nie ściągajcie tego to jest keylogger!! cipsoft na końcu newsów pisze your cipcosft team a teraz nie ma!
Maciekbac jest offline  
stary 30-06-2007, 11:08   #159
Kthxbye
Użytkownik Forum

Kthxbye's Avatar

Data dołączenia: 05 04 2007

Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
_*FunMN*_
Omg, skoro zalogowałes sie na shackowanej tibia.com to tym bardziej bedziesz miec hacka jesli ta cala akcja to prawda...
Kthxbye jest offline  
stary 30-06-2007, 11:10   #160
Couranger
Użytkownik Forum

Couranger's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

Imię: nie powiem
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 90+
Skille: -.-
Poziom mag.: 63
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekbac Pokaż post
nie ściągajcie tego to jest keylogger!! cipsoft na końcu newsów pisze your cipcosft team a teraz nie ma!
O NIE !! jak bys nie widzial pisalo to juz 90 osob ...
Couranger jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania