Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 30-06-2007, 15:07   #161
szopenfeldziarz
Użytkownik Forum

szopenfeldziarz's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dee_Jay_Bufer Pokaż post
Miałem tego niepisać ale tez jestem wkur****y ... zrobili dla facc tylko jakiegos pier*******o pingwina a reszta dla pacc i ja bede musiał kupic pacca bo niebede sie meczyl na facu a co do cipsoftu to spierd****cie na drzewo! widocznie jeszcze mało im kasy...
zara, zara, to taki jesteś na CIP "wkur****y", że kupisz pacc'a jednocześnie nabijając mu kabzę? niezły hardkor
szopenfeldziarz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-06-2007, 15:30   #162
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez anasazi Pokaż post
cipsoft popelnil radykalny blad moim zdaniem kto sie wciagnie w Tibie majac tak malo mozliwosci na darmowm koncie ??? no Sorry ale to przesada sami sobie będą winni

Wszyscy. Cipsoft nie odebrał nic ludziom na facc - nawet dodali więc ci sami ludzie co do tej pory się dali wciągnąć będą się wciągać dalej. Typowy nowicjusz zobaczy to samo co nowicjusz przed updatem + kilka nowości. Cipsoft nie robił by czegoś, co by mu zaszkodziło.

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline  
stary 30-06-2007, 16:55   #163
bmaj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ukaj Pokaż post
Zgadzam się z tym, że teraz Tibia jest dla graczy z pacc, ponieważ tylko oni mogą w pełni korzystać z gry
Co do nowych czarów to też trochę chamskie, że tylko dla płatnych kąt są dostępne. Przecież miały zastąpić runy które są nie przydatne dla knighta. Oznacza to, że taki ja- free acount, mam korzystać z bezużytecznych run !!!
Gracze z premium mają za dużo do powiedzenia w Tibii i powinno to być ukrócone !!
Jat tak sądzisz jesteś idiotą. Utrzymanie ponad 70 serverów kosztuje i to nie małe pieniądze. To nie są gówniane servy(pewnie myślicie że tanocha za 15zł) tylko porządne servy aby gra nie lagowała. Jeśli ciągle tak uwarzasz to podaj mi przykład gry gdzie gracz płacący jest prawie równy darmozjadowi.

Co do lvl przy broniach to kolejni idioci!!!! 25knight krzyczy, że gs nie może urzywać. Kretynie przypatrz się walisz teraz podobne(albo i lepsze) hity z serpenta niż przed upkiem z gs!!. Jeśli nie to jest jedno wytłumaczenie wogle nie skilowałeś i jachałes na bocie i dobrze że gs nie możesz urzywać;d;d;d. Teraz tak jak magowie muszą bić mlvl(wcześniej nie musieli) to wszyscy muszą bić swoje skile.

Ostatnio edytowany przez bmaj - 30-06-2007 o 17:01.
bmaj jest offline  
stary 30-06-2007, 17:11   #164
bmaj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Metju Pokaż post
@bmaj
Ogarnij sie... wlasnie mnie 120ek na 2 strzaly powalil na tescie...
jak sorc ma trenowac magic?? bo sory ale nie wiem ??:>
sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????
bmaj jest offline  
stary 30-06-2007, 19:25   #165
rocha18
Guest

Domyślny

Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...

stary 30-06-2007, 22:02   #166
Rolax
Guest

Domyślny test serv

a ten test server, to kolejna porazka cipsoftu, wedlug mnie, powinni bardziej zatroszczyc sie o facc, bo ja i moi znajomi oposcilismy tibie tylko dlatego, ze poszukiwalismy darmowej rozrywjki, jednak w tej grze nia ma juz na to szans

stary 01-07-2007, 01:51   #167
ukaj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 06 2007
Lokacja: Przywidz

Imię: Jedaj
Profesja: Knight
Cool hehe

Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy

Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.

Ostatnio edytowany przez ukaj - 01-07-2007 o 01:53.
ukaj jest offline  
stary 01-07-2007, 11:19   #168
Shor'tugal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ukaj Pokaż post
Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy

Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.

Nie uważasz ******, że wtedy kupno pacc było by bezsensu??
stary 01-07-2007, 12:38   #169
Darcik_ridaow
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bmaj Pokaż post
sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????

Czytaj to bylo na tescie.
2) Ta 100 sorc zabijal solo 200knighta dlubiac sobie w nosie jedna reka
3) treraz 100 sorc zabije 120 knighta walac sobie konia
4) zal.pl wyjdz>>>>> i zamknij drzwi .

Do wszystkich pakow i knightow:
Przegieli z wami i dobrze o tym wiecie. Wszyscy zgodnie stwierdzimy <oprocz paru noobw> , ze przed update granie sorcem bylo 200% latwiejsze niz palkiem czy knightem . Knight i pall do expienia byli uposledzeni.
Moim zdaniem tibia stracila klimat po wprowadzeniu rozdzek, i tanich manasow..

Wczesniej kazdy znal swoje miejsce. Palladyni skilowali poczym zasuwali lac drags i vampiry, guardy.

Knight- expil troche wolnniej dlugie dnie spedzal na scarabach. Z dobrymi skiilami mogl pozwolic sobie na hunt na guardach apotem smoki i dl z sioherem.

Sorc,drut - byly to najtrudniejsze postacie do grania. Nie grali nimi byle nooby. Trzeba bylo kombinowac jak tu expic zeby nie stracic. Wbicvie 70 lvl zajmowalo duzo czasu i combinowania, jednkaze odwdzieczalo mu sie to szacunkiem innych graczy oraz sila, jaka zadna z innych profesji nie byla w stanie osiagnac.

PvP : zjebane po wprowadzeniu hotkeys:
1) palladyn byl jedna z najlepszych profesji do pvp. trafial z bolcow i nieraz z sd, mial sporo hp trudno bylo zabic bez trapa

2) knight - powr to on niemial podczas walki jednak bez trapa byl praktycznie nie do zabicia. duza ilosc hp dawala mu przewage nad magami

3) sorc- po pierwsze musial miec jakis lvl 70+, szybko paldal po skonczeniu sie many jednka szybko biega czym staral sie nadrabiac. W sile nie do przebicia. Zabieral znaczne ilosci damage ale musial sie niezle natrudzic zeby z sd trafic <nie to co teraz hotkeys i jedemy>

Byle noob kiedys nie zabilby drugiej osoby gdyby niemial pvp.
Teraz dzieci neo robili chara sorca 120+ i powah bo z sd trafiaja jakas kompletna bzdura

Tibia 8.0 zjebala klimat tibi jeszcze bardziej. $0 knight wali wiecej od 70 sorca przytym jeszcze zarabia.
Darcik_ridaow jest offline  
stary 01-07-2007, 22:01   #170
Bobciu
Użytkownik Forum

Bobciu's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym

Domyślny

ktos zna teraz wzory na zadawane obrazenia przez runy? bo ten na tibia.pl jest niaktualny
Bobciu jest offline  
stary 02-07-2007, 01:46   #171
szopenfeldziarz
Użytkownik Forum

szopenfeldziarz's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2004
Lokacja: pod mostem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rocha18 Pokaż post
Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...
Ehh.... jak wy patrzycie na nowe tereny jedynie przez pryzmat tego co jest na powierzchni to przecież od niepamiętnych czasów facc nic nie dostawał. Ale w niektórych podziemiach są nowe przejścia albo wydłużone korytarze i, jak dla mnie, to jest coś zawsze miłego.
szopenfeldziarz jest offline  
stary 02-07-2007, 14:40   #172
Pr1nce
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: WaWa

Stan: Niegrający
Domyślny

A moze ktos wie jakie obrazienia sa z tych brust arrows
Np na 60 skilu
Pr1nce jest offline  
stary 02-07-2007, 15:00   #173
mxc
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 04 2007

Domyślny super tytuł

Zawsze jak jakiś drut czy mag powie ze update sux to odrazu się w*******a jakiś knight ktoey nie traci many na visa tylko sobie z miecza jebie i ma jeszcze jakies ale.....
mxc jest offline  
stary 02-07-2007, 15:04   #174
mxc
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 04 2007

Domyślny

Ludzie popatrzcie jak teraz bedarobicpoiabez shoterow.Taki knight 100 sobie teraz soluje demca taki 100 ms tosobie teraz moze dragi pobic
mxc jest offline  
stary 02-07-2007, 19:14   #175
Woobol
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 07 2007

Pytanie

sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie
Woobol jest offline  
stary 02-07-2007, 22:26   #176
K-Dark
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 07 2007

Profesja: Elite Knight
Gildia: Nazgul
Świat: Danubia
Poziom: 107
Poziom mag.: 7
Domyślny

Odkad gram knightem zawsze denerwowaly mnie slabe hity i to, ze nadaje sie tylko do trapow. Podoba mi sie, ze w koncu mam dobre hity, ale szkoda mi magow. Nie potrzebnie zmniejszyli im dmg... Uwazam, ze ulepszenie knightow i palkow to nie bylo przegiecie. Przegieciem bylo rozwalenie magow
K-Dark jest offline  
stary 02-07-2007, 22:27   #177
Bobciu
Użytkownik Forum

Bobciu's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Woobol Pokaż post
sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie
Też czekam na aktualizacje.. i ciekaw jestem czy będą podane orientacyjne ceny częsci potworów które są potrzebne na outfity, może mody uchylą rąbka tajemnicy?
Bobciu jest offline  
stary 03-07-2007, 00:50   #178
ukaj
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 06 2007
Lokacja: Przywidz

Imię: Jedaj
Strzałka Co do nowych itemów

http://wiki.hunted.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Na tej stronie jest wszystko co doszło i co było, a mało kto pewnie wiedział o istnieniu takich przedmiotów
Są nawet orientacyjna wartość przedmiotów, nieznane potwory, dokładne opisy questów. Mam nadzieję, że nie zostanie to usunięte
ukaj jest offline  
stary 03-07-2007, 03:07   #179
JamniczeeQ
Użytkownik forum

JamniczeeQ's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: Lidzbark Warmiński

Imię: JamniczeQ
Świat: Askara
Poziom: 1
JamniczeeQ ma numer GG 3664138 Send a message via Skype™ to JamniczeeQ
Domyślny wtf

Cannot connect to a login server.

Error : Connection refused. (10061)

All login servers are offline . Check www.tibia.com for more information.

WTF ?

Cały czas.. od ściągniecia 8,0 nie daje rady sie zalogowac O_o
odinstalowalam wszystkie wersje tibi,pare razy instalowalam i nic..

a zacząć grać nowym charem czas nadszedł .. -.-
JamniczeeQ jest offline  
stary 03-07-2007, 10:06   #180
Erolik
Użytkownik Forum

Erolik's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Kyra
Domyślny

Czegos lepszego sie spodziewalem, ehh..

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania