|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 07 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 74
Skille: 91/90
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Mam Linuxa Ubuntu wersja 7.04, środowisko graficzne GNOME, Karta grafiki - ATI Radeon 8500 128mb/128bit. Problem jest następujący : gdy uruchamiam Tibie pod Linuxa wyskakuje mi okienko Tibi na ułamek sekundy i znika. Z wersją Windows'ową emulowaną przez Wine jest inny problem - okno sie pojawaia za to obraz jest zniekształcony do tego stopnia że nic nie widać. Ubuntu sam w sobie zawiera sterowniki do grafiki ale jakoś one nie działają, natomiast jak ściągam z oficjalnej strony AMD sterowniki do mojej grafiki na Linuxa to po instalacji się wykłada system.
Czy ktoś wie co z tym zrobić ? PS Nie interesują mnie wypowiedzi typu zainstaluj Windowsa albo inny SPAM. PPS Windowsa kupuje po wakacjach, do tego czasu musze się męczyć z Linuxem. ![]() @Parys Wcześniej miałem nvidie i to samo.(Stery z oficjalnej strony AMD) @@skazi Dzięki spróbuje zainstalować i powiem jak łazi. Ostatnio edytowany przez Piotrx16 - 30-07-2007 o 16:44. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Hmm, czy przypadkiem z obsługą kart ATI na Linuksie są problemy? Sam mam nVidie, więc problemu nie mam.
Skąd brałeś sterowniki - próbowałeś z repozytorium?
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Szukałeś jak się instaluje stery ati? NIE bo po co. 1 min szukania na google: http://www.forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?p=61688 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() POmocy a ja mam problem z tibią 8.0 chodzi oto,że tylko tibia 7.6 mi łazi a inne nie chcą a chodzą mi grya takie jak Harry Potter i Czara Ognia,NFS Most Wanted i inne plx pomocy z gury dzieki pisać na nr. gg 10537522 lub e-mail [email protected] albo [email protected] lub [email protected]
PRRROSZE BO JAK NIE TO DEDNE xD |
![]() |
![]() |
#5 | ||
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Zainstalowałem wg instrukcji no i... system sie rozleciał tak jak poprzednio. Po restarcie sie nie podniósł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum