|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
|
![]() def + 1 oznacza że dodaje 1 do obrony shielda
np: masz You see a katana (Atk:16 Def:12 +1). It weighs 31.00 oz. oraz coper shielda jak założysz samą katane to masz 12 defa jak założysz tarcze np: copper shield to DEF= Def tarczy + bonusowy def broni copper shield p+ katana =21 def nie 20 Troche może skoplikowanie napisałem
|
![]() |
#102 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: wygodna
Stan: Na Emeryturze
Imię: Paladyn on rook
Profesja: Rookstayer
Gildia: Ironbeards Clan
Świat: Aldora
Poziom: 50
|
![]() Cytuj:
Po tym update w końcu będzie wiadomo, co jest lepsze, Mace czy Katana. Copper Shield + Mace = 16 atak/19 obrony. Copper Shield + Katana= 16 atak/20 obrony. Bo do tej pory obydwie kombinacje wyglądały tak samo: 16 atak/19 obrony(Teoria EO widocznie była słuszna, a obecne dodatki w defie broni doskonale to potwierdzają). Ps. Wysokopoziomowy Rookstayer + włócznie = płatny Sword of Fury z dużym obciążeniem wagowym. ![]() Edit: Hatchet rox. ![]() Zdjęcie z tibiabr.com. Ostatnio edytowany przez kuba1324 - 19-06-2007 o 14:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Imię: Pielgrzyn
Świat: Azura
Poziom: 31
Skille: 22/28
|
![]() a co tu jest do tlumaczenia? Chodz to nie do konca jest tak. Wkoncu na dystansowe bronie nie ma wplywu def tylko arm, no i trafialnosc jest inna (na roku rzadsza bo maly skill no i speary maja mniejsze accuracy od strzal, a na mainie dobry palek klepie rowno, podczas gdy knight zezuje trafiajac w shield)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Spike sword=24 ataku. Spear=25 ataku. Od tego update włócznie nie będą upadać na ziemię, czyli możemy je zaliczyć jako normale bronie. Tak więc Rookstayerzy spokojnie mogą polować za pomocą dzid, które są znacznie potężniejsze od Katany, a w dodatku przewyższają o 1 pkt siłę legendarnego Miecza Furii. Trzeba jednak spełnić kilka warunków: - Duża liczba capa(dlatego 'wysokopoziomowy Rookstayer'). 50 lvl spokojnie uniesie ~20 włóczni, które wystarczą na ~30 minut wyprawy. - Spora ilość złota(dlatego'płatny'). Za te 20 spear'ów będzie trzeba zapłacić 200 gp. Rookstayerzy są jednak bogaci, nie będzie więc z tym problemu. - 'Z dużym obciążeniem wagowym', patrz pkt 1. 20 spear = 400 oz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zeby tylko tego nie spieprzyli i jak ktos bedzie wiecej, niz kratke dalej, to nie beda wracac ;p, bo jak beda... To na mino hell minosow nie bedzie ;d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Wychodzi na to, że teraz każdy rookstayer ma swojego Spike Sworda. Nawet broń potężniejszą od SS... czyli zdobyty będzie pełnił rolę co najwyżej rar'e. xD
Vial
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Omg. Właśnie oczyściłem Rotworm hell tracąc może ze 100 hp. Największe trafienie w rota: za 30. Cipsoft chyba nieco przesadził z tym balansem, populacja Rookstayerów znów wzrośnie.
Edit: 33 w orka (katana oczywiście). Ostatnio edytowany przez Valderor - 26-06-2007 o 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master Tusk
Gildia: Infernal Majesty
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
|
![]() taa...hity duzo sie zwiekszyly... teraz rookstayerzy beda wyciagac 10k/h jak nie wiecej przy wolnych respach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Rybnik
|
![]() Hmm, zdążyłem już przetestować bronie dystansowe i co zauważyłem?
- hit kalibru ze speary 60 - 65 na skillu 21 nie powinien już nikogo dziwić - po wystrzelaniu 30 poison arrows max hit wyniosl 53 + zatrucie - strzały biją mocniej, max hity oscylują w granicach 50 Jak uchwycę fotki to może wrzucę ![]() Mógłby jakiś inny "hunter" wymienić swoje doświadczenia po aktualizacji?
![]() |
![]() |
#112 |
Redaktor
|
![]() No ja nie moge. Po raz 5 z kolei gdy jest update mam bana
![]()
![]() |
#113 |
Guest
|
![]() @Reaktywacja
Juz po Updajcie XD z tego co widzialem na rooku to : -speary wygladaja jak obsandian lance -hatchet wyhlada inaczej -sword i hatchet maja dodatkowy atak?+1 -coat wyglada bosko XD to tyle ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Mam pytanko odnoście trofeów. Wiem że z huntera spada lion trophy, a z smugglera (podobno) deer trophy. Z cycka "cycek trophy", więc tak pomyślałem, ma ktoś może trofeum jakieś na rooku?
Logiczne by było że deer zostawia. No i ork może zostawia - chyba że tylko te lepsze je zostawiają.
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 05 2007
Lokacja: Breslau
Imię: Xzizzbit
Gildia: Nighthawks of Rook(ended)
Świat: Askara
Poziom: 30
Skille: x.X
|
![]() Jeśli cipsoft nie pomyslal tak jak z atakami na rooko, to pewno są.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom
Imię: Master Tusk
Gildia: Infernal Majesty
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
|
![]() Zauważyliscie, że teraz wystarczy "pushnac" 1 kratke w dół od bankiera gracza, i juz bankier mówi "good bye" ? troche to uciazliwe przy noobkach
![]() Niewiem czy ze wszystkimi npc tak jest, pozniej sprawdzę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam!
Cytuj:
![]() Postanowiłem sprawdzić, jakie zmiany przyniósł ostatni update. To co zobaczyłem, przeraziło mnie... Jeleń na hita z fista... ![]() ![]() Dist: ![]() Na pewno obrażenia byłyby większe, gdyby zechciało mi się dłużej testować. Nie obyło się również bez małych przygód: Pseudo rookstayer blokował noob charem przejście do 'Minorath Hell'... Na szczęście Gm był online. ![]() ![]() Botter na miśkach. Jak widać, nawet duże hity nie są gwarancją bezpieczeństwa. 24 lvl padl w niecałe 30 sec. ![]() Pozdrawiam! Ostatnio edytowany przez kuba1324 - 04-07-2007 o 23:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Lokacja: carlin
Imię: Lord Beksior osb
Profesja: Knight
Świat: Harmonia