Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-07-2007, 09:55   #41
Rogue
Użytkownik Forum

Rogue's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 8
Skille: low/low
Rogue ma numer GG 5071343
Domyślny

hmm...na Guardi juz teraz ciezko było trafic na miejsce do skillowania w Kazo...na krasnalach...teraz pozostanie exp ;P...tylko na czym :<

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-07-2007, 10:06   #42
Marsyl
Użytkownik forum

Marsyl's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: nie wiadomo

Stan: Na Emeryturze
Świat: OTS
Marsyl ma numer GG 10483709
Domyślny

Nigdy bym nie kupił pacca za prawdziwe pieniadze. Lepiej uzbierać te 130 K (Shanera) i tyle. To prawda, ja dosteje miesiecznie 50+ kieszonkowego + mam oplacany abonament na telefon przez staarych. Wiec pacca moge miec od zaraz, ale po co ? Tibia juz sie dla mnei skonczyla, ewentualnie wskucze do dp pogadac z ludźmi, albo czasem dla relaxu ots.
A co do ludzi IE to weź nawet nie wspominaj.
Marsyl jest offline  
stary 12-07-2007, 10:45   #43
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Może wyjdzie ten nowy system to lagi będą mniejsze chociaż myślę, że jak będzie te 1300 osób online to będą co najmniej takie lagi jak przy tych 950. No cóż do października mam pacca więc narazie faccowskie tereny mi wiszą a potem się zobaczy.

stary 12-07-2007, 14:09   #44
Flamon
Użytkownik Forum

Flamon's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Wpisy bloga: 1

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
Flamon ma numer GG 7144111
Domyślny

Zajefajnie -.-

Teraz jak będę chciał swoim palkiem bić m lvl to nie będę mógł się z depo ruszyć -.-
Flamon jest offline  
stary 12-07-2007, 14:51   #45
katja of isil
Użytkownik forum

katja of isil's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2006

Profesja: Elder Druid
Gildia: White Army
Świat: Refugia
Poziom: 78
Poziom mag.: 62
Domyślny 1500 osob ---OMG

Jak na ref sie zaloguje 900 to i tak nie ma wolnego ekspowiska nawet na pacc ,znajdźcie wolne scarabki czy cos w tym stylu , i tak wszedzie ludzi pelno to jeszcze 1500 --to najlepszy sposob, żeby ludzie dali sobie spokoj z Tibia , nie kaźdy lubi stać pod depo dzien i noc.Zmiany profesji jakoś się da wytrzymać , ale nudy nie .........

Więcej ekspowisk dla facc i dla pacc , czasami sie idzie idzie idzie i nic trawa i czasami jakis pajak, a można to inaczej rozwiązać zrobić maly resp wyvern czy czegoś na połnoc od carlinu bo tam prawie nic nad ziemia nie ma a pod ziemia kilka trolli i już.
katja of isil jest offline  
stary 12-07-2007, 15:09   #46
Xzo
Użytkownik Forum

Xzo's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2007
Lokacja: nigdzie

Imię: lol
Profesja: Elite Knight
Świat: Kyra
Skille: 0/0
Domyślny

ja nie wiem czemu wy nazekacie ? facce dostali dc , kilka wywern , i ... no i w sumie smieci a nie expowiska , le pcce maja to za co placa , nie nazekajcie ze nie ma miejsc do expienia jak jest pelno nowych na ktore poprostu nie chodzicie bo nie wiecie co tam jest, bankowo polowa z nazekajacych nie zwidzala nigdy tiq i expowisk na malpach , nie wspominajac juz o piratach etc. teraz doszly znowu nowe tereny , wiec nie m co nazekac, a po co cip soft ma dawac cos faccom ? co ich to obchodzi ze oni maja zle ? znacie jakis inny darmowy mmorpg o takiej grywalnosci ?

Facc = Demo ... i tyle .... jak na mnie super ze bedzie wiecej graczy na servie moglo byc, kolejki itak mnie gilaja bo gram na premmy ale rynek zbytu bedzie moze lepszy jak sie wiecej newbie narysuje ;]
stary 12-07-2007, 15:45   #47
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

Jak tak bedzie to niestety, ale wiekszosc ludzi zrezygnuje z PACC z powodow:
(podam przyklad)
-Zolwie przed up- Exp do 40k/h, czasami jakis "ludz" sie pojawi to wszystko...
-Zolwie po updacie exp 30-35k MAX- Wiecej ludzi niz zolwi...
- Dragi przed up- Zajete przez sorcow 24/h
-Dragi po up- zajete przez knightow/pallow 24/h

Gdy poszedlem ostatnio na hydry okolo godziny 9.00 (rano) To az sie zdziwilem. Wolny resp hydr (duzy)
A najfajniejsze jest to ze jak bilismy te 3 glowe *****szony przyszlo z 8 osob
- how long?
- dlugo?
-who next?
- kto nastepny
- ile
- When you finish msg to me ;/

A teraz wyobrazcie sobie to 2x

fajnie?
Zajebiaszczo
Juz nie bede rl kasy na to wydawal...
Kupuje pacc za gp ;>
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 12-07-2007, 16:04   #48
mirek514
Guest

Domyślny

Cipsoft przegina... już teraz nan non-pvp nie można sie ruszyć... najlepszy przykład to fibula... albo pełno noobów albo botterów... nawet jak się reportnie bottera to gm Cię oleje i nic mu nie zrobi... nawet jak sie kolesia zbloczy to i tak go nie zniechęcisz... nie można codziennie bloczy jednego gościa... a on bota puści sobie na nocke i ma 3 razy tyle expa co stracił po bloku... 1500 ludzi na serwie to będzie plaga... wtedy w tibii będzie jak w japoni...nie przejdziesz przez ulice bo wszędzie ludzie... CIPSOFT ZWIĘKSZAJĄC LICZBE UŻYTKOWNIKÓW POWINIEN ZWIĘKSZYĆ ŚWIAT... jak nie chce im się pracować nad mapą niech ogłoszą konkurs i wyłonią kilku kolesi którzy stworzyli najlepsze mapy i każdemu niech dadzą 90 dni pacc albo coś... co to dla nich 90zł... PRZEGIĘCIE...

stary 12-07-2007, 16:22   #49
Lux19R20teR
Użytkownik Forum

Lux19R20teR's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2007
Lokacja: ChoRzow

Domyślny

wczoraj chicalem poexpic na zolwiach i w ciagu 5min z 4 ludzi zauwazylem... jak ma byc 2x wiecej to..... ahhh

mogliby zrobic tak jak w maplestory, ze kazdy serwer jest podzielony na np : channel 1, channel 2, channel 3 itp. wtedy gdyby 1 byl pelny ludzie mogliby sie na 2 logowac, bylo by w porzadku i nie byloby tyle zamieszania(kazdy by mogl zmieniac kanal kiedy chce, nie trzeba by bylo wybierac na starcie na ktorym chcesz grac)....1,5k ludzi na tak malej mapie ? n/c ... na FACCu juz nie ma gdzie expic, kopalnie zajete przez wieki, ghostland tak samo.... a jak bedzie 2x wiecej ludzi to az szkoda gadac :/
Lux19R20teR jest offline  
stary 12-07-2007, 18:28   #50
Iontz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lux19R20teR Pokaż post
wczoraj chicalem poexpic na zolwiach i w ciagu 5min z 4 ludzi zauwazylem... jak ma byc 2x wiecej to..... ahhh

mogliby zrobic tak jak w maplestory, ze kazdy serwer jest podzielony na np : channel 1, channel 2, channel 3 itp. wtedy gdyby 1 byl pelny ludzie mogliby sie na 2 logowac, bylo by w porzadku i nie byloby tyle zamieszania(kazdy by mogl zmieniac kanal kiedy chce, nie trzeba by bylo wybierac na starcie na ktorym chcesz grac)....1,5k ludzi na tak malej mapie ? n/c ... na FACCu juz nie ma gdzie expic, kopalnie zajete przez wieki, ghostland tak samo.... a jak bedzie 2x wiecej ludzi to az szkoda gadac :/
No, to by dobre było. Np. podzielić teraz każdy świat na dwa-trzy kanały i wszyscy są zadowoleni Poza CipSoftem, bo im zyski spadają.
Iontz jest offline  
stary 12-07-2007, 18:51   #51
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Domyślny

Powiedzmy dobry pomysł.
Przypuśmy:
serv PVP 1 chanel, a 2 Odpala sie gdy jest wiecej niz 500 osob na 1 chenelu.
Server n pvp 4 do dyspozycji. Tak jak up tylko 3 odpala sie gdy 1000 osob Itd
Srednio bedzie 2-3 chanele wiecej na server.

Koszty zakupu/utrzymania servera beda ogromne
Zapomnijcie dopoki Cipki beda miec tyle Cashu ze szok ;/
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
--Cienius-- jest offline  
stary 12-07-2007, 21:49   #52
mirek514
Guest

Domyślny

Nie no spoko tylko wytłumacz mi jedną rzecz... jeśli by zamiast jednego serwa na 1500 ludu załatwić 3 po 500 to wcale nie będą o wiele większe koszty... i nie robić tak, że drugi serwer włączałby się przy liczbie 500 ludzi tylko byłby włączony ciągle bo to byłyby dodatkowe koszty... a poza tym jakby na jednym channelu było zajęte expowisko to wchodzisz na drugi na którym masz wolne... i tak by było wystarczająco... no cóż... ale cipsoft nic takiego nie zrobi... n/c i niech idą spać to może zaczną myśleć...

stary 12-07-2007, 23:23   #53
Iontz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Powiedzmy dobry pomysł.
Przypuśmy:
serv PVP 1 chanel, a 2 Odpala sie gdy jest wiecej niz 500 osob na 1 chenelu.
Server n pvp 4 do dyspozycji. Tak jak up tylko 3 odpala sie gdy 1000 osob Itd
Srednio bedzie 2-3 chanele wiecej na server.

Koszty zakupu/utrzymania servera beda ogromne
Zapomnijcie dopoki Cipki beda miec tyle Cashu ze szok ;/
Jeżeli podzieli się istniejący serwer na dwa kanały, to nie będzie problemu, a koszty nie wzrosną.

Chodzi mi o to, że mamy jeden świat na 1.5K osób, dzielony na 3 kanały po 500 osób, działające non-stop. Tak jakby trzy serwery na jednej maszynie.

Ostatnio edytowany przez Iontz - 12-07-2007 o 23:24.
Iontz jest offline  
stary 13-07-2007, 08:28   #54
Duerroz
Użytkownik Forum

Duerroz's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Tutaj

Profesja: Royal Paladin
Świat: Iridia
Duerroz ma numer GG 1505492
Domyślny

boziu co wy macie za problemy ja gram na Iridi i max było 850 osób i to jeszcze 2005. Nigdy niema kolejek i zawsze są jakieś wolne expowiska
Duerroz jest offline  
stary 13-07-2007, 10:22   #55
Gawus
Santa Claus

Gawus's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006
Lokacja: Polska/England
Wpisy bloga: 6

Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 90/83
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do Gawus Gawus ma numer GG Kocham Natalie Adres Jabbera do Gawus
Domyślny

Wreszcie Tyrell nie bedzie meczyl ludzi ! Byl to chyba najsurowszy z GMów, który i nawet swoich znajomych blokowal.. no niezle ;D

A na tescie bylo bajecznieeeeeee ;D 2bany ;>
:eek: Your Gawi :eek:
Gawus jest offline  
stary 13-07-2007, 12:45   #56
Cery
Zbanowany

Data dołączenia: 29 03 2007
Lokacja: Szczecin

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Wyślij wiadomość przez ICQ do Cery Cery ma numer GG nie mam gg Adres Jabbera do Cery Send a message via Skype™ to Cery
Domyślny

Wszystko ładnie pięknie ale co z serwami gdzie gra po 500 osób? respawn jest do dup**. powinni zrobic tak aby respawn byl niezalezny od ilosci graczy na serwerze.

Pozdrawiam
Cery.
Cery jest offline  
stary 13-07-2007, 13:20   #57
Nidia
Guest

Król Bez kolejek....

Suuuper ! Nareszcie... Mam nadzieję ,że już moi koledzy nie będą 230 osobami w kolejce na serwerach takich jak Harmonia lub inne popularne serwy Pozdrawiam !

Żyje po to by grać !
Gram po to by żyć !

stary 13-07-2007, 14:39   #58
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Domyślny

Juz to widze
teraz 5 ludzi na 3 zolwie
potem 1 zolw 10 ludzi
--Cienius-- jest offline  
stary 13-07-2007, 14:52   #59
Marsyl
Użytkownik forum

Marsyl's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: nie wiadomo

Świat: OTS
Marsyl ma numer GG 10483709
Domyślny Jakby Cip Soft troche pomyślał...

Ten pomysł z channelami jest bardzo dobry. Ale moim zdaniem wystarczyło bardzo powiększyć mape, dla nich to chyba nie było straszne, a były by wolne expowsika i może grywalność by sie zwiększała i większą kase by ciągneli. Tak żeby ląd dla facc zwiekszyć o 60 % tego co było dotychczas a dla pacc 80 % tego co dotychczas ...
Marsyl jest offline  
stary 13-07-2007, 15:45   #60
Bartss
Użytkownik Forum

Bartss's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Początkujący
Imię: Bartss
Gildia: Absolut
Świat: Chimera
Poziom: 152
Skille: 93/91
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marsyl Pokaż post
Ten pomysł z channelami jest bardzo dobry. Ale moim zdaniem wystarczyło bardzo powiększyć mape, dla nich to chyba nie było straszne, a były by wolne expowsika i może grywalność by sie zwiększała i większą kase by ciągneli. Tak żeby ląd dla facc zwiekszyć o 60 % tego co było dotychczas a dla pacc 80 % tego co dotychczas ...
Ok. pol roku zajmuje im stworzenie nowej wyspy, kazdy detal, kazdy npc, a co dopiero a tkich %% marzysz... robia to stopniowo. Kazdych wakacji dodaja po 1 miescie i sasiednich terenach do expienia.

Ss'y PROSTO. z Chimery <- kliknij, jezeli jestes zainteresowany (odnosnik do forum.tibia.pl).
Bartss jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania