|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Redaktor
|
![]() Hmm w sumie to tak dawno temu bylo ze hohoho, niech no pomysle ... Stwierdzilem po pierwszych 3 minutach ze jest TU(w tibi ofc)tak ciemno(wbilem na rooku do podziemi)ze az wywalilem tibie z kompa, po kilku miesiacach w caffe koles pokazal mi co to Torch i podstawowe funkcje tibi, wiec jak juz to ogarniac zaczelem to jesli mozna to tak ujac powrocilem do tibi
![]()
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Flaorath
Profesja: Rookstayer
Gildia: Brotherhood of Rookgaard
Świat: Mythera
Poziom: 44
|
![]() Pierwszy raz na Rooku nie umiałem ani wchodzić po drabinie, ani używać pochodni. Pórbowałem sprzedać każdego śmiecia za astronomiczną kwotę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 07 2007
|
![]() no to co ja odwalaŁEM xD
ja miałem sworda ktorego znalazlem na ziemi pod zabitym orkiem i myslalem ze to f sword po uzyciu i polazłem do wioski krzycząc sell FIRE SWORD 230 GP MSG ME PLXPLX!! w końcu podchodzi do mnie koleś na 17 lvl i powiedział buy fire sword ja mu pokazalem tego sworda i mowi mi to jest zwykly sword!! ja mu wtedy powiedziałem to jest f sword tylko ze sie wypalił ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2007
Profesja: Knight
Świat: Balera
Poziom: 43
Skille: 77/76
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
to poziom twojej magii. Im wiecej wklepiesz zaklęć, tym wyższy mlev, tym twoje zaklęcia dają lepszy efekt. aby go trenic musisz oczywiscie wbic 8 level i wyjsc z rooka.
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2007
|
![]() nie mogłem wyjsc z ratow, nie umialem wyjsc poprzez drabine, zabijalem deery, kroliki itp, myslalem ze z rooka wychodzi sie mostem na pacc area
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Imię: Nieudany Rukgartslijer
Świat: Zanera
Poziom: 19
Skille: 1
|
![]() Ja zbierałem blueberries i myślałem że to ma jakąś szczególną wartość
a na mieście wszyscy "...50GP....", "...15GP..." to pomyślałem że GP=Blueberries haha ![]()
Mój Pierwszy Rookstayer - Obecnie Przebywa na mainie, ponieważ dostałem hacka i zostałem zmainowany ![]() [CHAR]Ters Baettsia[/CHAR] LECZ SIĘ NIE PODDAJĘ! Obecny Rookstayer: [CHAR]Nieudany Rukgartslijer[/CHAR] ![]() Nick mojego Rookstayera wziął się z tąd: Nieudany - rzadka gra tą postacią i mały level Rukgartslijer - Hail Pr0 Rookstayers, którzy grają miesiąc a mają 12 level ![]() Apprentice Sheng: Zabity na trzynastym level. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik forum
Lokacja: z krainy magi i miecza
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Gildia: brak
Świat: arcania
Poziom: 12
Skille: 43/29
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() napisze może tak:fajne akcje z rooka moje i kumpla
-problem z drabiną -nie wiedzialem jak trade zrobic bo mialem wlączone tcc -qumpel usłyszał pytanie "czy można chodzic klawiaturą" to sie zalamal i przez tydzien nie gral w tibie -dostalem hunta na rooku na swecie non-pvp -nie wiedzialem jak przesuwac potwory i ludzi -jak coś se przypomne to dopisze |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Guest
|
![]() To było za tibi 7.6 Mój kolega który był roocksteyerem(chyba źle napisałem) gdy kończył grać dał mi magic light wand bo wylotował kiedys z Apprentice Sheng (miałem w tedy 2 lvl był to mój 1 char) położyłem go w Akademii i jakiś gość powiedział, że jak dam ctr+q to będę miał takie 2 staną za mną ja dałem i wand poszedł się paść
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2007
![]() |
![]() Witam
Najgłupsza rzecz... Ja na przykład kupiłem Leather Legs za 35 gp ( w sklepie kosztują 15 gp), zabijałem owce i sie denerwowałem, że mi level nie rośnie no i takie tam jeszcze głupoty..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja pierszy raz na rooku nieumiałem podnieść niczego :< i biłem z fista bo nieumiałem nic podnieść baga niemiałem jak wyskoczył mi troll to myślalem ze zędleje ;D
Akcja Stop Glupim Tematom Jesli jestes przeciwny tworzeniu glupich tematow np:narzekajacych na upade 8.0 Skopiuj to do swojego opisu http://forum.tibia.pl/usernote.php?do=newnote&u=103055 napisz mi notke ![]() http://www.fasole.pl/default.asp?id=27395 << zarejestruj się mozesz zarobic na darmowego pacca |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2006
Lokacja: smiernik
Imię: zenek z odpustu
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 22
Skille: 60/55
Poziom mag.: 4
|
![]() ja na poczontku nie umialem otwierac drzwi, wchodzic po drabinie nie wiedzialem jak zbierac kase w dodatku nie zauwazylem ze jestem babom xDDDDDD
Heh kazdy newbie nie jest "idealny"
\,,/ d^.^b \,,/ to jest ziomal pomagam mu naklonic ludzi zeby sluchali Hip-Hopu i Rapu skopiuj go do sF(xD)ojego podpisu zeby pomuc mu zapanowac nad swiatem MUAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAH Ostatnio edytowany przez ulwi aladim - 19-07-2007 o 23:03. Powód: chcialem cos dodac |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 04 2007
Stan: Niegrający
|
![]() Jak pierwszy raz gralem to zbieralem te nic nie warte książki z biblioteki u Seymoura i nie umialem wejść po drabinie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 06 2007
Lokacja: Mysłowice
Stan: Początkujący
Imię: Rookslayer Kamilek
Świat: Elysia
|
![]() To co ja robiłem, gdy byłem po raz pierwszy na Rooku.. jest chyba szczytem wszystkiego.
a) Nie umiałem posługiwać sie liną ani wchodzić po drabinie. b) Nie wiedziałem jak `ubierać na siebie` części eq.. c) Kiedy już nabyłem, jakże niezbędną wiedzę na temat ubierania eq myślałem, że eq sie niszczy, po pewnym czasie.. Więc w mym bagu znajdowały się rzeczy takie jak (oczywiście wyżebrane xD): zapasowa Sabre, zapasowy Jacket, zapasowe leather legs, zapasowe buty.. d ) Chyba nikt z nas nie wiedział co to trade.. Ja także xD.. wiązały się z tym liczne kradzieże na stołach :< BTW.. To chyba jedyny temat w którym ludzie śmieją się sami z siebie ; o ? -Kamil'ek-
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja... swoich początków za bardzo nie pamiętam... Nie potrafiłem wchodzić po drabinie(a raczej klikałem na drabinę, a nie na pole, na którym ona stała)... Poszedłem za jakąś ekipą na Mino Hell, kliknąłem na skrzynię i pomyślałem: "Haha, co za leszcz taki dobry miecz tu zostawił?!".
![]() Stare, dobre czasy...
![]() |
#76 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2007
Lokacja: Białystok
Imię: Sotirovic
Profesja: Druid
Gildia: Drod Warriors (tymczasowo)
Świat: Menera
|
![]() Dobrze mu powiedziałeś.Nie rozumiem co z tego ma że okłamuje nas...
Ja tam dobrze pamiętam pierwszą postać.Nie umiałem wchodzić po drabinkach.Nie nosiłem eq i expiłem na snakach z trudem na wolfach.Pamiętam jak sie zastanawiałem po co Tibia zrobiła Trolla skoro nikt go nie zabije...^^ potem mnie hakneli na 13 lvl ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 07 2007
Lokacja: Katowice
Profesja: Elite Knight
|
![]() Hmm..
więc tak ![]() Najpierw tydzień zmarnowałem na przeszukiwanie rooka w poszukiwaniu potworów ![]() ![]() Również dziwiło mnie to, dlaczego nie mam takich outfitów jak większośc miasta (dopiero na 20lvlu zorientowałem się, że jestem babą ![]() ![]() Za dużo by wymieniać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
![]() |
![]() Fajny temat można się z siebie pośmiać ^^
-Gdy miałem 1 lvl nie wiedziałem jak zabić rabbita ![]() ![]() wchodzę i tu nagle jeb koło mnie 15 ratów tak jak by je stworzył. Koniec lektury- |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Guest
|
![]() ja kiedyś chodziłem po podziemiach rooka(tych dla 1lvl z ratami) i się pytam qmpla skąd on ma takie przedmioty ?on mi powiedział, że trzeba mieć złoto i kupić w sklepie
a ja do niego skad wziąśc to "złoto". Dopiero po jakiś 30 minutach przyszedł do mnie na chate(mieszkamy na tym samym osiedlu)|i pokazał mi że potwory się da otwierać ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
|
![]() Przez miesiąc lałem owce i sie dziwiłem, czemu expa nie dostaje.