Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-07-2007, 22:14   #121
Raxev
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 11 2004
Lokacja: Ruda Śląska

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Extermis Pokaż post
czyli np luk nie jest zaliczany do weapon's? d_b moze jednak zmiencie to Weapon na Male.
Pisz w j. polskim, jeśli nie umiesz angielskiego. Błagam..

Tak tak, niech zmienią z broni na płeć męską.
Raxev jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-07-2007, 23:44   #122
Fanotherpg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 07 2007
Lokacja: Kalisz

Wyślij wiadomość przez ICQ do Fanotherpg Fanotherpg ma numer GG 9340933
Domyślny

Więc jutro założę temat o DS:E.. Której pierwsza grywalna wersja będzie pod koniec wakacji, a teraz odpowiedzi na zadane pytania:

Dlaczego Kucza się pyta innych? Bo sam nie wie jak to rozwiązać, gdyż GO w zamierzeniach miało być klonem Tibii, ale również nim nie być.. I dlatego chce zrobić aby mimo, bycia klonem udawać nie bycie nim.. Proste..

Sam mówiłeś na GG, że wkurza większośc klikowców, że taki początkujący jak ty zrobi grę MMO o której większość z nich śni, poza tym nie wydałeś, w ogóle żadnej pozycji.. Więc jesteś wg wielu początkujący.

Hmm, zachowanie wymienie te takie główniejsze: uważanie się za nie wiadomo kogo, uwagi wieloletnich klikowców mieszane z błotem bo ty wiesz najlepiej, spamowanie na forum (ostatnio twój temat został wyczyszczony jakieś 2-3 strony twojej dyskusji), ubliżanie innym klikowcom i ich rodzinom na gadu, cytatach i w wielu wypowiedziach.. Coś jeszcze?

Twoje doświadczenie może być wielkie, ale na pewno nie w dziedzinie tworzenia gier. Może w grania takie gry jak Tibia, których graczy szanuje, bo sam jestem fanem RPG'ów.

Pytam się, abyś nie zarzucał, że ci specjalnie robię konkurencję, i że odpowiadam na pytania dotyczące Ciebie i DS:E w twoim temacie.. Chyba logiczne..

Co do wypowiedzi Kuczy, jest to opisane powyżej.. A dość duże ograniczenie skilli jest spowodowane, uproszczeniem gry przez Kuc'a.

W mojej opinii system, ulepsz skille, kup lepszy pancerz o chociaż +1 za 300% ceny aby iść zabić silniejsze potworki, jest mało przyjemne dlatego osobiście za Tibią nie przepadam w Diablo nieco pograłem, ale to ze względu na dość ciekawą fabułę..

Ludzie nie czepiajcie się aż tak wypowiedzi Pewnie trenują pisanie bezwzrokowe na klawie i nie zwracają, uwagę na interpunkcję i ortografię A zawsze jest opcja edytuj post.. Więc do jutra..
Fanotherpg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 00:59   #123
Extermis
Użytkownik Forum

Extermis's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2006

Domyślny

@Raxev
oj chlopcze chlopcze.. ograniczenie tibia za duze? np hole to tez tylko dziura nie? bo w tibi nie ma czasu na zastosowanie znaczenia tarapaty? moze jak kiedys wyszczubisz nosa z tej gry i wlaczysz inne to zrozumiesz -_-
pozatym owszem powinno byc "male weapons" a nie samo "male" ale tak samo powinno byc z distance'm a nei jest wiec "weapons" skreslilem.
rozumiesz wyrazenie walka w zwarciu? otoz "male" rowniez uzywa sie odnosnie broni ktora sie w tak owej walce uzywa -_- i najpeirw sam sie do ch** pana naucz angielskiego a potem sobie mozesz blagac.
@Rebell
chodizlo mi raczej o to ze np w tibii skilami okresla sie umiejetnosci jak fishing, czy jakikolwiek fighting, a w innych grach mmo skile sa to specjalne ataki / umiejetnosci / bonusy.
i nie rozumiem w czym sama nazwa Ci daje 50% przyjemnosci? =P
Extermis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 13:12   #124
Rebell
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Engamonon
Profesja: Royal Paladin
Świat: Selena
Poziom: 77
Domyślny

@Up:
To ironia, skoro Kucza pisze że "Stawiamy na przyjemność, najważniejszy będzie exp" czy coś w tym stylu to ja nie wiem jak ta gra będzie wyglądać Counter Strike 2D? ;]
Rebell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 16:21   #125
Raxev
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Extermis Pokaż post
@Raxev
oj chlopcze chlopcze.. ograniczenie tibia za duze? np hole to tez tylko dziura nie? bo w tibi nie ma czasu na zastosowanie znaczenia tarapaty? moze jak kiedys wyszczubisz nosa z tej gry i wlaczysz inne to zrozumiesz -_-
pozatym owszem powinno byc "male weapons" a nie samo "male" ale tak samo powinno byc z distance'm a nei jest wiec "weapons" skreslilem.
rozumiesz wyrazenie walka w zwarciu? otoz "male" rowniez uzywa sie odnosnie broni ktora sie w tak owej walce uzywa -_- i najpeirw sam sie do ch** pana naucz angielskiego a potem sobie mozesz blagac.
@Rebell
chodizlo mi raczej o to ze np w tibii skilami okresla sie umiejetnosci jak fishing, czy jakikolwiek fighting, a w innych grach mmo skile sa to specjalne ataki / umiejetnosci / bonusy.
i nie rozumiem w czym sama nazwa Ci daje 50% przyjemnosci? =P
Rozumiem iż się nie poprawiłeś i wytykasz mi różne rzeczy. Zapewne domyślam się, że chodzi Ci o melee weapons, pisze się melee, a nie male. A jeśli już chcesz dawać rady (pisząc błędnie po angielsku), to pisz w polskim języku. Kucza napewno poradzi sobie z tłumaczeniem lepiej niż ty.
W Tibie nie gram, bo po 3 latach gra może sie znudzić, a jeśli chodzi o moje doświadczenie w innych MMORPGach to nie musisz się martwić, grałem w wystarczająco gier, żeby Cie poprawiać, jeśli o to Ci naprawdę chodzi.

A jeśli chodzi o doKUCZAnie Ci, to pisz z uwzględnieniem interpunkcji, chociaż tyle, jeśli już nie piszesz polskich znaków lub poprostu zignoruje Twoje wypowiedzi i przypuszczam, że nie będe na tym przegrany.

Ostatnio edytowany przez Raxev - 16-07-2007 o 16:26.
stary 16-07-2007, 18:16   #126
Fanotherpg
Użytkownik Forum

Domyślny

Więc, zainteresowanych konkurencją GO i tym co sobą reprezentuje zapraszam do tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=139755 ... Nieco więcej informacji i bardziej konkretnie.. Poza tym jesteśmy otwarci na wasze propozycje i sugestie, oraz wszelkie pytania i uwagi.
stary 17-07-2007, 22:05   #127
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Widzę, że nawet czcionka prawie taka jak w tibii. Zółta z obwódką.
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-07-2007, 23:04   #128
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Domyślny

Shadow a ty nie robiłeś w rp online i czepiasz sie jak wy mieliscie taka sama ;>
@down N/C koleś nie rób sobie off topica

Ostatnio edytowany przez Marchewki - 18-07-2007 o 00:15.
Marchewki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 00:10   #129
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
Pan i Wladca ma numer GG 5984090
Domyślny

U nas jest biała bucu...
Pan i Wladca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 12:28   #130
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca Pokaż post
U nas jest biała bucu...
Jest czy była? Jak w końcu ma się sprawa RP online?
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 12:53   #131
Drakon
Użytkownik Forum

Drakon's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Wszedzie
Drakon ma numer GG 3812510 Drakon ma login Tlenu drakon91@o2.pl
Domyślny

@up
Trudno powiedzieć, z tego co ja sie orjętuje to Kawior sie opierdziela, ale Van chyba nad czymś pracuje. Chwilowo wygląda to na zastój, ale podobno ostatnio coś sie ruszyło, tylko co? ;p
@topic
Juz dawno mówiłęm Kuczy że puki co nie zrobił nic szczególnego, a sie podnieca jak by stworzył ósmy cud świata. DO tego jak zawsze zachowuje sie jak dzieciak, żebyście wy jeszcze wiedzieli co on wyprawiał na forum RP (zainteresowanych prosze o pisanie do mnie na PW a podam adres xD)
A co do gry, jak już mówiłem: nic szczególnego, ale grafika to mnie poprostu dobija xD

100 Anni Inter!!

Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2
Tibia Turnaments - Fake Story
Ukończony
Mni spis treści:
Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7

Mój Deviant
Drakon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 14:28   #132
Kucza
Użytkownik Forum

Kucza's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2007
Lokacja: Krosno

Kucza ma numer GG 6212963
Domyślny

Cytuj:
żebyście wy jeszcze wiedzieli co on wyprawiał na forum RP (zainteresowanych prosze o pisanie do mnie na PW a podam adres xD)
http://rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=65
Aha i dałem jeszcze na forum pomysł żeby zmienili nazwę na "Tibian", ale chyba im się nie spodobał, bo tematu nie ma.

Ogółem: Nie mają za grosz poczucia humoru.
Kucza jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 17:56   #133
Pan i Wladca
BadBoy

Pan i Wladca's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2

Świat: PL
Pan i Wladca ma numer GG 5984090
Domyślny

Dziecinne zachowanie nie żart.... a i do wszystkich nie mowmy tu o Rp poco zasmiecac mu temat tej znakomitej gry opisami naszej =)
Pan i Wladca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2007, 22:53   #134
bombek
Użytkownik Forum

bombek's Avatar

Data dołączenia: 06 11 2005

Domyślny

do Kuczy

mianowicie, ściągając klient gry mogę ją uruchomić tzn włączyć gre (czyli tak jakby zalogować się)
Bo ja próbowałem i poza wyglądem menu nic innego nie mogę zobaczyć
bombek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-07-2007, 23:15   #135
Midarth
Użytkownik Forum

Midarth's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kucza Pokaż post
http://rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=65
Aha i dałem jeszcze na forum pomysł żeby zmienili nazwę na "Tibian", ale chyba im się nie spodobał, bo tematu nie ma.

Ogółem: Nie mają za grosz poczucia humoru.
Wybitnie zajebiste poczucie humoru, tylko pozazdrościć.

Buy k-legs!
Midarth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-07-2007, 14:00   #136
Raxev
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Midarth Pokaż post
Wybitnie zajebiste poczucie humoru, tylko pozazdrościć.
Wybitna odpowiedź Pana ToniX, który nie może się opanować i używa niecenzuralnych słów względem żartu.
stary 22-07-2007, 19:51   #137
Diablczek
Użytkownik Forum

Diablczek's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2007
Lokacja: Twój ojciec zabawiał MEGO PANA
Wpisy bloga: 6

Domyślny

Jak wyjdzie ta gra to zagram w nią.
Diablczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2007, 18:29   #138
Takeo
Guest

Domyślny

Chciałbym przytoczyć parę niemiłych spraw związanych z grą nie dość, że tworzy on grę na pirackiej wersji edytora MMF2 to zachowuje się chamsko w Internecie spamuje wyzywa ludzi pokazując najniższe instynkty

Dowody? Banowany jest na wielu forach

Sprawa zakończy się najprawdopodobniej w prokuraturze za korzystanie z pirackiego oprogramowania i próby stworzenia plagiatu tibii oraz za chamskie zachowanie nie wiem ile dzieciak ma lat, ale najwyżej dostanie opiekę kuratora

Mam przez niego tak szargane nerwy że z chęcią pójdę zawiadomić prokuratora o tym że jego stara nie potrafi upilnować dziecka tak być nie może że dzieci robią w sieci syf z którego sprawy sobie nie zdają

Ostatnio edytowany przez Takeo - 26-07-2007 o 18:42.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2007, 12:19   #139
Fanotherpg
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Takeo Pokaż post
Chciałbym przytoczyć parę niemiłych spraw związanych z grą nie dość, że tworzy on grę na pirackiej wersji edytora MMF2 to zachowuje się chamsko w Internecie spamuje wyzywa ludzi pokazując najniższe instynkty

Dowody? Banowany jest na wielu forach

Sprawa zakończy się najprawdopodobniej w prokuraturze za korzystanie z pirackiego oprogramowania i próby stworzenia plagiatu tibii oraz za chamskie zachowanie nie wiem ile dzieciak ma lat, ale najwyżej dostanie opiekę kuratora

Mam przez niego tak szargane nerwy że z chęcią pójdę zawiadomić prokuratora o tym że jego stara nie potrafi upilnować dziecka tak być nie może że dzieci robią w sieci syf z którego sprawy sobie nie zdają
Co do pirackiej wersji, to jakbyś Takeo nie zauważył większość oprogramowania w Polsce jest nielegalna i musiałbyś dość sporo osób podać do prokuratury, jednak większość z nich nie chce zarabiać na nich pieniędzy (jak to planował kuc) lecz poprostu lubić to co robią. A że nie mają pieniędzy na oprogramowanie (MMF 2 z możliwością sprzedaży gier kosztuje około 1200 zł..) to muszą na pirackim oprogramowaniu siedzieć, niestety takie warunki są polskie na wszystkich scenach czy do klikowych, GM'a, czy 3D (3d studio max..), że większość użytkowników ma piraty.. No, ale może to się zmieni..

A co do zachowania, wielu ludzi myśli, że w internecie jest bezkarna i problemy z środowiska i domu rozładowuje w internecie.. Nie zwracając uwagi, że inni użytkownicy to też ludzie a nie maszyny..
stary 27-07-2007, 12:48   #140
Taeguki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 04 2006

Domyślny

Jedyne co mogę napisać to to, że Kuc w internecie zachowuje się skandalicznie. Wydaje mu się, że jak jest w internecie to mu wszystko wolno. = Przykład typowego dzieciaka, który dostał zabawkę. Trzy ostrzeżenia otrzymał ode mnie, więc nie dziwcie się dlaczego tak za nim nie przepadam =P.

Co do samego projektu? Może wyjdzie, ale daje mu raczej małe szansę na wybicie się .
Taeguki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania