|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#861 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() Z jednej strony masz racje. Lecz posiadanie zbyt wysokich skilli ma raczej same minusy. Mozliwe hunty, duze straty przy smierci. A duzej roznicy w expieniu nie ma. Owszem, dobre skille sa wazne, lecz nie najwazniejsze. Najlepiej jest, gdy sa dostosowane do gracza ; P
![]() |
![]() |
|
![]() |
#862 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 08 2007
|
![]() Cytuj:
Do jakich skilli tam siedziec ? Wiem że skillenie na takim lvl jest trochę bez sensu ale jakieś skille wkońcu musze miec. ![]() Ostatnio edytowany przez truper - 01-08-2007 o 02:02. Powód: pomyliłem się |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Mam skille 46/43 11 lvl. Trenuje na rotach, ale niestety padają one zbyt szybko nawet jak mam włączony full defence. Mam w związku z tym pytanie: czy mam sie przerzucić na mocniejsze potwory (dwarfy) czy zmienić broń na słabszą (teraz trenuję z daggerem)?
![]() |
#864 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Sam to sprawdzilem
oO Ostatnio edytowany przez Piana - 01-08-2007 o 17:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | ||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
![]() |
![]() A mam pytanie czy przy wiekszych skilach nie jest rozsaniejsze przezucic sie np. przy skilu 65/65 z minosow na slimy? minosy szybciej by padaly niz slimy(moga byc inne silniejsze ale slimy sa takie pospolite w treningu xD) a co sie z tym waze zadziej by sie zaliczalo blooda ,a jak by sie zaliczylo nie byl by za duzy i za szyb=ko by nie padaly(choc nie ma to znaczenia bo matka co hcwile sumonuje kliony xD) Czy to jest oplacalne czy lepiej szybko ubijac np. mino i co chwilke biegac i je lurować???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 08 2007
Lokacja: Gdańsk
Profesja: Knight
Świat: Keltera
Poziom: 31
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
|
![]() Jeszcze mam takie techniczne pytanie.
Skoro mowa była o "liczniku hitów", to czy są aktywne dwa liczniki niezależnie? TZN: Atakują mnie dwa stworki. Zadałem "blood hita". 30 razy uderzyłem bez trafienia. To czy: A/ hity zaliczone do ataku = 30 i hity zaliczone do shieldingu = 30 czy może B/ hity zaliczone do ataku = 15 (bo po 30 uderzeniach stworków blokuje się licznik) i hity zaliczone do shieldingu = 30? |
![]() |
![]() |
![]() |
#871 |
Użytkownik forum
Lokacja: Białystok
Imię: A co was to obchodzi
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 43
Poziom mag.: 41
|
![]() Mierzej niemasz racji.Shielding rosnie nietylko wtedy gdy mamy tarcze i jestem tego całkowitym przykładme bo knightem z gs tez da sie skilowac shielding i to niezalezy od potworka wystarczy ze zaatakujesz go blood hitem w ciagu 30 ataków potwora zastanów sie co piszesz a nie odrazu obrażasz i drwisz bo jesteś nuubem twierdzac inaczej.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2007
|
![]() Powiedz skoro z bronią 2hand nie masz tarczy i ciosy są przyjmowane bezpośrednio na zbroje jak może rosnąć shielding ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2007
Lokacja: Legionowo/Łajski
Imię: Eberczak Uher
Profesja: Elder Druid
Gildia: Sky Riders
Świat: Celesta
Poziom: 36
Skille: Co to?
Poziom mag.: 41
|
![]() Kolega knight (73/73) chce zebym mo postawil monka na non pvp przy ghoulu i zeby sobie trenil dobry to jest pomysl czy ghoul nie wytrzyma?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Blondynka
|
![]() Ghoul bije monka, kolega najt ghoula..
Ghoul moze nie wytrzymac. Zwlaszcza po upade... Zawsze mozna sprobowac z najgorsza bronia... Nie lepsze slimy?
![]() |
![]() |
#877 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2007
Profesja: Elder Druid
|
![]() @offtop
Więc ja jako nowy użytkownik tego forum na początek się przywitam ![]() Witam !! ![]() Ogólnie to w Tibie już trochę gram, ale konto stworzyłem dopiero teraz, ponieważ wcześniej nie wydało mi się zbyt potrzebne ![]() @Topic Więc co do pytania kolegi Witsona... W zasadzie zgodzę się z moją poprzedniczką ![]() ![]() Poradnik Raynolda czytałem już z dobre kilkanaście razy ![]() ale nigdy mu nie pogratulowałem udanej pracy a więc Raynoldzie : GRATULACJE !! naprawdę wspaniały poradnik, wiele razy mi pomógł, zwłaszcza przybliżony czas skillowania ![]() I to by było na tyle jak na mojego pierwszego posta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Guest
|
![]() Witam wszystkich.
1`Pytanie dotyczace typu potworow. Jesli ktos zna alternatywe dla slima a wlascieiw cos lepszego od slima cos co wytrzyma dosc duzo zadajac wzgladnie male obrazenia ewentualnie leczacy sie??Cos naczym mozna by posiedziec 10-15H?? (slaby jestem z bestiologi) Moze i ktos wczesniej wymienial potworki na kturych da sie efektywnie skilowac ale nieudalo mi sie przedrzec przez ponad 60 stron postow sorki ale od niekturych to glowa boli. 2`Zauwarzyliscie ze po okolo 3-4H skilowania potwory zaczynaja zadawac coraz wiecej obrazen??!! 3`Czy urzywanie oswietlenia wplywa na zadawane obrazenia np. czestrze HITy?? Z gory dzieki PS.Niestosuje poskich znakow bo ich poprostu niemam wiec sie nieczepiajcie. Ostatnio edytowany przez SG14 - 12-08-2007 o 04:06. |
![]() |
![]() |
#879 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Nie przejmuj sie polskimi znakami, tez nie uzywam, bo nie lubie.
![]() |
![]() |