|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2007
|
![]() Witam!
Mam problem, bo chce komputer sobie kupić a nie wiem czy to jest syf, czy się opłaca bo go sprzedają w Multi RTV AGD. O to dane tego peceta : procesor Intel Dual Core E2140 pamiec 1024 mb DDR2 dysk twardy 320 gb (O.o) nagrywarka dvd - / + RW czytnik 45w1 I opłaca się? Będzie mi w miare długo pracował? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Karta graficzna i dźwiękowa pewnie zintegrowana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() byloby milo jakbys podal cene
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2007
|
![]() Tysiąc Trzysta Złotych i Zero Groszy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa
![]() |
![]() NIe oplaca się. Złóż sobie taki:
MOBO Abit KN9 ________________________________________ 242zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/27581 CPU AMD Athlon X2 3600+ 65nm BOX ____________ 223zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/35052 RAM Goodram 2X1GB 667MHz ____________________ 251zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/27313 GRAFIKA Palit 8600GT ______________________ 393zł http://www.ita24.pl/index.php?szczeg...d_towaru=27225 HDD Western Digital WD2500AAJS 250GB ______________ 220zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/22/33924 DVD-RW Samsung SH-183L SATA _______________________ 99zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/15/34326 Zasilacz Delta DPS-350AB 350W __________________________ 40zł http://www.allegro.pl/item209414179_...wych_plyt.html CAŁOŚĆ: 1468zł Minimalnie droższy, dużo wydajniejszy, z możliwością upgradów. Zresztą pytaj na forum purepc.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Nie warto, jak już to zainwestować troche więcej grosza i maszyna bedzie służyć przez bardzo długo.
|
![]() |
![]() |
#7 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() NIGDY ale to PRZENIGDY nie kupuj komputera w sklepie typu media markt//rtv euro agd
![]() Tam daja najwiekszy syf jaki maja na magazynie. Jezeli nie znasz sie na komputerach to albo forum.purepc.pl albo dajesz 100zl informatykowi, jedziesz z nim na gielde, on ci sklada i jestes zadowolony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2007
|
![]() Hmm.. o jakim komputerze myślisz??, do gier czy do pracy bardziej, napisz na gadu gadu mój nr 7767651 napewno ci doradze, a jeśli ci się nie chce to najlepiej szukaj tak do pracy: płyta firmy asus, proc core 2 duo, ramy ddr2, grafika 7300 gs/le starczy, do gier grafika powyżej 7600gt i ram powyżej 1 gb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() GeForce 8800GTS; Core 2 Duo E6320; Płyta głowna jakaś Gigabyte za około 450~zł + 2GB Ramu i Gothic 3 na maks detalach nie ma prawa się zaciąć. (Wiem bo jestem dumnym posiadaczem owego sprzętu
![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() @up
i po chuj to napisales? zeby pokazac ze masz bogatych starych ktorzy ci kupuja kazda nowosc jaka jest na rynku? @topic ja moge pare rad dac jezeli komputer, to tylko i wylacznie core 2 duo, amd SUX! nie kupuj 1 rdzeniowki, one sa nieprzyszlosciowe zadnej zasranej visty ani gf 8800, dx 10 jak nic nie wnosil tak dalej nie wnosi (no, prawie nic, ale to praktycznie nic) i nie ma sensu kupowania karty kompatybilnej z tym directem mozesz kupic taniej te 8600 albo cos, roznica wydajnosci jest prawie zadna na starym dx 9 a w cenie chyba roznica jakas jest jezeli brak ci kasy na 1gb ram- nie kupuj jeszcze kompa albo skladaj czesciami i zarob sobie na te 1gb pelne bo na dzisiejsze czasy to standard jest tyle odemnie |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie trzeba dawać 100zł informatykowi, wystarczy czytać fora o kompach i tam pytać w razie wątpliwości
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() @up
jeszcze mi pewnie powiesz ze skladales tego pc i ze wyszedl ci taniej niz gotowiec z supermarketu? te czasy minely, ja ostatnio (no dobra, dwa miechy temu ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
tadam cena to - 1200-1300 zł jak z neta licząc przesyłke dla każdej żeczy oddzielnie... tak tak komputronik... Allegro.pl oraz sklep.benchmark.pl i do k.graf icomp.pl 3 wdłg mnie najlepsze sklepy na necie tu złożysz ze kompa nawet 40 % taniej niż na innych wyłudzających kase sklepach... Ostatnio edytowany przez Sados - 03-08-2007 o 10:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
I warto jak najszybciej kupic ram, bo ceny leca w gore. Ogolnie to napisz na jakims forum (purepc.pl lub pclab.pl) to Ci poradza.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nytalith - 03-08-2007 o 12:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() @up
nieprawda.. ale nie bede sie klocil bo sie nie da wam wytlumaczyc ze czasy kiedy w supermarketach kompy są suxxx minely dawno i ze tylko wy macie racje ![]() Cytuj:
sados, jestes zbuntowanym ivol userem zaawansowanych pecetow ktory wyglasza swoje super smiale teorie majac wiedze z clicka i "cos tam od kolegi slyszalem" a z podejrzen to rzeczywiscie mozesz moj komp oceniac, powodzenia ![]() a ceny komponentow wziales z dzis, a powtarzam ze kupowalem go 2-3 miechy temu a jakbys czytal chociaz cdaction to bys wiedzial ze roznice cen z miecha na miech sie bardzo zmniejszaja, wystarczy paredziesiat/parenascie zl zmiany ceny kazdej czesci i juz jest taniej i to o wiele Ostatnio edytowany przez Arczeron - 03-08-2007 o 12:41. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszystkie supermarkety znane są z tego, że nie dbają o jakość. I nie chodzi tu tylko o pecety. Leją na pracowników, nie płacąc im za nadgodziny, oszczędzają na czym się da, była nawet afera z tym, że pirackie łindołsy instalowali
![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() W supermarketach robia "magie liczb", tj. wsadzaja proca z najwiekcej ghz, zasilacz z setkami W, co z tego ze procek to pentium 4 sprzed roku i przy 3,5ghz ma wydajnosc 1ghz c2d, ze zasilacz to 800W codegen ktory lapie zadyszke przy configu ciagnacym 300W. Plyta i reszta komponentow nic ludiziom nie mowi, bo powiedzcie czy szary user wie czym sie rozni np. p865 i p35? Wiekszosc ludzi uwaza ze liczy sie tylko procesor, ewentualnie grafa, a plyta glowna to kawal plastiku majacy wszystko trzymac na miejscu. Nie wspominajac o zasilaczu.