Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Jak expisz?
sam 110 82.71%
botem (tibia auto) 6 4.51%
botem (tibia bot ng) 8 6.02%
botem (blackd proxy) 3 2.26%
kupuje gotowe postaci na allegro 6 4.51%
Głosujących: 133. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-08-2007, 17:22   #1
piotrek259
Guest

Domyślny Sposoby zdobywania lvla

Jak wiadomo tibia jest niestety gra o wyjatkowo zmudnym, nudnym i do bólu liniowym expieniu w porownaniu z potentami mmorpg takimi jak wow. Mam wiec pytanie czy chce wam sie samodzielnie expic czy tez korzystacie z pomocy badz kupujecie postac? Prosze o komentarze na ten temat.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-08-2007, 17:24   #2
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

I tu cie zdziwię...grind w wowie jest równie nudny co w tibii. Tyle, ze expa dostaje się też za questy etc. A co do tibii, to najlepiej jest włączyć sobie winapm'a z dobra playlistą i nie grac samemu. Wtedy szybciej i łatwiej idzie.
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 18:54   #3
Gravler
Użytkownik Forum

Gravler's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2007
Lokacja: Leszno

Gravler ma numer GG 533133
Domyślny

Ja WoWa lubię bardzo, i uważam że w Tibii expienie nie jest wcale nudne. Wystarczy potrafić grać dla zabawy, nie dla wyższego levela. Jak mi się nudzi to idę do depo i kolekcjonuje różne ciekawe bajerki, niekoniecznie związane z questami. Jaką radość daje wygranie kostki u Zebrona, albo uhandlowanie Party Hata aczkolwiek skilling w Tibi troszku nudny jest
stary 04-08-2007, 20:48   #4
Ancient900
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Początkujący
Imię: ancient~
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 90+
Domyślny

No jak masz na mysli 8-20 lvl FACC to sie nie dziw że musisz bić roty albo dwarfy ;d

@topic
1.
Ancient900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 21:25   #5
Suikoden12
Użytkownik Forum

Suikoden12's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: krzeslo przy kompie

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sephiroths
Profesja: Knight
Gildia: ...
Świat: Secura
Poziom: 11
Skille: 42/40
Poziom mag.: 1
Suikoden12 ma numer GG 11826096 Suikoden12 ma login Tlenu krycha12@tlen.pl
Domyślny

ja to robie tak odpalam se winampa z billy talentem i mykam na gohule i nawet nie lookne na experience to juz lvl
Suikoden12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 21:45   #6
Damian_1235
Użytkownik Forum

Damian_1235's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Szkocja

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: High Heavens
Świat: Menera
Poziom: 60
Poziom mag.: 56
Domyślny

u mnie jest tak.

1.wlanczam winampa z moja muza )
2.robie se herbatke
3.mowie do mamy zeby nie przeszkadzala bo expie i tak mi mija 4/5h
stary 04-08-2007, 21:51   #7
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Nie rozumiem, jak można powiedzieć rodzicom, że mają nie przeszkadzać bo gram. Get a life!

Sam.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 22:03   #8
Brock_ROW
Guest

Domyślny

@up Jak się chce to można

Ja też włączam winampa i expie (akurat teraz skiluje, expiłem moim magiem ale pacc się skończył i mi sie znudziło nim grać ) i nie lubie jak mi ktoś w tym przeszkadza. A jak mnie zawołają lub mi się znudzi no "papa Tibio do juta"
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 22:19   #9
piotrek259
Guest

Domyślny

No to moze teraz ja sie pochwale. Mi uzaleznienie z pewnoscia nie grozi: 24/7 expi tibia bot ng
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 22:21   #10
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek259 Pokaż post
No to moze teraz ja sie pochwale. Mi uzaleznienie z pewnoscia nie grozi: 24/7 expi tibia bot ng
Toś się pochwalił...
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
stary 04-08-2007, 22:29   #11
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uther92 Pokaż post
Toś się pochwalił...
Żenujący jest fakt ze niektorzy dobrzy znawcy komputera tacy jak ty kierują się w grach ideologią ojca rydzyka. Chyba ze chodzilo ci o to ze uzywam kiepskiego bota to wtedy zwracam honor.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-08-2007, 22:32   #12
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Domyślny

Nie chodzi mi ani o jedno ani o drugie...chodzi mi o sposób w jaki to przedstawiłeś.
Może wstawisz mi notkę ?
stary 04-08-2007, 23:02   #13
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uther92 Pokaż post
Nie chodzi mi ani o jedno ani o drugie...chodzi mi o sposób w jaki to przedstawiłeś.
Brak mozliwosci uzaleznienia od tibii czyni czlowieka lepszym wiec powod do pochwalenia sie na pewno sensowny.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 01:51   #14
lukaszlukasz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2005
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tessil
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Secura
Poziom: 10
Skille: słabe
Poziom mag.: 1
Domyślny

wg. mnie boterzy to cioty które nie potrafią grać samemu. Ale przynajmniej fajny loot rzucają, i podczas robienia run mam dodatkowe źródło zarobku
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien

08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa
lukaszlukasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 03:03   #15
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek259 Pokaż post
Brak mozliwosci uzaleznienia od tibii czyni czlowieka lepszym wiec powod do pochwalenia sie na pewno sensowny.
Ale dla mnie czlowiek lvlujacy botem i chwalacy sie "sfoim duszym leflem" nie jest wcale lepszy od nalogowca, ktory bycmoze czerpie z tej gry wiecej zabawy...

A gdzie jest opcja expie z kolegami? o.O ...

Kiedys sie nocki robilo na cycach palkiem, a teraz? Teraz to jak ktos mi wejdzie na resp wkurzam sie i odstawiam tibie na puzniej. =p
Nie te czasy, nie ta cierpliwosc.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 10:33   #16
OldSlayer
Zbanowany

OldSlayer's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007

Profesja: Elite Knight
Świat: Saphira
Poziom mag.: 8
OldSlayer ma numer GG 4811466
Domyślny

A ja expie sam, ale czasami ustawiam bota do bicia mlvl'a
Ostatnio 12sorcem na rootach ubiłem 23rp nawet niezły loot rzucił, 2,6k, RoH, 12Royal Spear, War Hammer którym expił, Tortoise Shield, jak się później okazało był to polak, rozpłakał się jak go zabiłem, powiedziałem żeby więcej nie botował a jak go złapie to zabije, i będzie musiał płacić 20k

Ostatnio edytowany przez OldSlayer - 05-08-2007 o 10:43.
OldSlayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 10:40   #17
Overiax
Użytkownik forum

Overiax's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Ankrahmun/lodz

Imię: Overiax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Speed Boys
Świat: Pythera
Poziom: 50
Skille: 80/55
Poziom mag.: 15
Overiax ma numer GG 2627469
Domyślny

ja sie przyznam.. jestem uzalezniony od tibi.. mialem nie grac gdy hakneli mi mojego 102 rp.. ale gram dalej.. a expie sam bo to sprawia mi wielka przyjemnosc..
Overiax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 11:32   #18
piotrek259
Guest

Domyślny

Cytuj:
wg. mnie boterzy to cioty które nie potrafią grać samemu.
Ale w tibii nie ma nic do potrafienia! Tibia to 100% czas. Im dluzej w nia grasz tym wiekszy masz lvl. Bot to narzedzie ktore pozwala tego czasu nie wastowac a mimo to miec porownywalny lvl i umiejetnosci gracza ktory wbil go sam. Expienie w tibii jest tak proste (nie mowie o pvp-e) ze jesli ktos nie potrafi go opanowac to i nie bedzie boterem bo nie bedzie potrafil sobie bota odpowiednio skonfigurowac. Boterzy to madrzy ludzie ktorzy potrafia grac samemu ale tego nie robia bo wiedza ze mozna to samo praktycznie osiagnac botem bez marnowania czasu.
Cytuj:
Ale przynajmniej fajny loot rzucają, i podczas robienia run mam dodatkowe źródło zarobku
I przynajmniej fajny skull masz
Cytuj:
Ale dla mnie czlowiek lvlujacy botem i chwalacy sie "sfoim duszym leflem" nie jest wcale lepszy od nalogowca, ktory bycmoze czerpie z tej gry wiecej zabawy...
Jest lepszy jesli osiaga ten sam lvl mniejszym nakladem pracy. Wiecej zabawy czerpie boter gdyz gra w to co mu sie podoba a nie w tibie. Mozna przeciez sobie ustawic w tibii grafike na directx5 i grac na pelnym ekranie w trojwymiarowe gry a jednoczesnie bot robi swoje mimo ze tego nie widzisz. A potem masz duzo kasy i mozesz sobie powastowac na zwiedzaniu tibii, a zwiedzanie tibii to przeciez zdaniem wielu graczy najlepsze co mozna w tej grze robic. Ale trzeba miec kasy na to chyba ze miasta chcesz zwiedzac
Cytuj:
A gdzie jest opcja expie z kolegami? o.O ...
W dzisiejszych czasach? Blah... Oczywiscie mozna sobie pojsc od czasu do czasu z kolegami na rozne potworki dla zabawy ale zeby regularnie dzien w dzien tak expi to nie!
Cytuj:
Kiedys sie nocki robilo na cycach palkiem, a teraz? Teraz to jak ktos mi wejdzie na resp wkurzam sie i odstawiam tibie na puzniej. =p
Nie te czasy, nie ta cierpliwosc.
Nie dziwie ci sie. Ja przez pierwszy rok grania w tibie tez bylem zafascynowany i sam siedzialem cale dnie poznajac swiat gry. Inna sprawa ze nie bylo jeszcze wtedy tak dobrych botow, jak teraz. Zaczynalem od 7.3 kiedy to sorc expil na rotach do 60 lvl I musial robic to sam gdyz nie bylo botow samoexpiących.
Cytuj:
A ja expie sam, ale czasami ustawiam bota do bicia mlvl'a
Nie lepiej jednoczesnie expić wbijajac soul pointsy i robic runki?
Cytuj:
Ostatnio 12sorcem na rootach ubiłem 23rp nawet niezły loot rzucił, 2,6k, RoH, 12Royal Spear, War Hammer którym expił, Tortoise Shield, jak się później okazało był to polak, rozpłakał się jak go zabiłem, powiedziałem żeby więcej nie botował a jak go złapie to zabije, i będzie musiał płacić 20k
Udawal wielka rozpacz zeby wymusic na tobie oddanie kasy i itemkow. Boterzy to cwane lisy.
Cytuj:
ja sie przyznam.. jestem uzalezniony od tibi.. mialem nie grac gdy hakneli mi mojego 102 rp.. ale gram dalej.. a expie sam bo to sprawia mi wielka przyjemnosc..
Sciagnij sobie na probe jakiegos dobrego bota, tylko nie TBI bo ten jest beznadziejny i nie mozna nim expic. Na poczatek polecam tibia auto. Wciagniesz sie w ten ogrom funkcji jakie bot posiada i juz nie bedziesz mogl sie oderwac. Zachwyci cie on. Pozniej bedziesz go ustawial i patrzyl tylko jak cyferki leca. I nie bedziesz w stanie zrozumiec dlaczego wczesniej byles taki glupi zeby expic sam. No i znajdziesz sobie jakas gre inna niz tibia (czyt. ciekawsza) do grania w czasie gdy bot dziala albo zamiast komputera pojdziesz ogladac telewizje, jezdzic na rowerze lub spotkac sie z dziewczyna. Ogolnie same korzysci.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 11:47   #19
Nikast Shynix
Użytkownik Forum

Nikast Shynix's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: Płock

Adres Jabbera do Nikast Shynix
Domyślny

Skoro uważasz, że Tibia jest głupią grą, to po co ci dobra postać, bo nadal tego nie rozumiem?
Nie chcesz grać, to nie graj, nikt ci nie każe.
Nie dotarło do ciebie, że może ktoś nie chce mieć dużego lvla i tylko szpanować, ale może chce też pograć?

Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 05-08-2007 o 11:52.
Nikast Shynix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-08-2007, 11:56   #20
...Zeck
Użytkownik Forum

...Zeck's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Nie gram w tibie,bo pożerała mi czas.Gdybym miał zacząć znowu grać,to tylko i wyłącznie dla pkowania.A po co miałbym marnowac czas,który mógłbym spożytkowac w inny,ciekawszy sposób niż expienie postacią,która się tak czy siak zmarnuje ?
Ustawiłbym bota,poczekał,aż postać będzie gotowa i wyruszyłbym na polowanie.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania