Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-08-2007, 15:55   #341
Dominet
Użytkownik Forum

Dominet's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2006
Lokacja: Okolice Łodzi

Stan: Niegrający
Pergamin

Boze ludzi to jest zalosne u niektorych... Szlag mnie trafia jak slysze takiego sorca ktory jeczy i sie wnerwia bo nie moze juz zdobywac 20 razy wiecej expa niz knight/pall lub ze nie moze bez problemow zabic knighta na wyzszym lvlu niz swoj...Zrozumcie, ile czasu byliscie o wiele mocniejsi od knightow a teraz i tak jestescie silniejsi tylko ze nie tak bardzo. Tak samo jak gada taki sorc na 50 lvlu: Sorc jest do dupy po tym updacie wiec bede gral knightem... Grajcie dalej bo nie jestescie "do dupy" tylko jestescie bardziej rowni poziomowi expienia knightow. Oczywiscie to nie dotyczy wszystkich Pozdrawiam***

"A życie przez palce mi płynie w nicość..."
Dominet jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-08-2007, 17:37   #342
Nimir
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Lunara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 3
Smutny Paranoja...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post
Jakie dwukrotnie?!
Włóczniami bardzo łatwo spudłować... przy skillu 97 i levelu 120 (moja postać) na 10 rzuconych włóczni na hero średnio 1-4 nie zadaje żadnych obrażeń (missy, sparki i puffy). Co dopiero demon o nieporównywalnie wyższym defie.... Do kosztów dolicz koszty leczenia......... Po update nie miałem jeszcze okazji bić demona całkowicie samemu, ale kolega, 110 paladyn bił. Biegał z demkiem ponad 4 min na parchemencie- full mana (1600) skończyła się, zanim demon miał yellow hp (szybciej niż w 2 minuty). Dalej się na zmiane uhał i pił manasy. Poszło w sumie uhów i manasów za jakieś ~3k+, doliczając koszty wyrobu zużytych e spearów można przyjąć stratę 4k.
Jesteś głópi czy tylko udajesz?
Jaki idiota strzela w demca z spear'ow

Spear ma 50% szans ze trafi...
A bolt ma 95%...

Bierzesz Power Bolty(6 gp za 1... To jest komedia... Nawet tania)
I hit'y na takim lvl'u i przy takim skill'u nie zchodzą poniżej 250

Przelicz sobie ile to wychodzi...
Nawiasem mówiąc PB ma większy atk. od e spear'a

Więc widze ze odstawiasz parodie...

I nie porównuj BP SD i zapewne ok. 2k many(Teraz tyle idzie jak solo bierzesz)

Do durnych 600 gp(Dałem górną stawke) i ok. 1 bp manafluid...
Z czego sork straci ich ok. 2...

Jak ty wbiłeś ten 100? Nie mam pojecia!!
stary 05-08-2007, 17:40   #343
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family Pokaż post
Koleś za dużo kombinujesz z tymi cytatami... Akurat to co zacytowałeś jako moje słowa mówił Visqn
Skąd mogłem wiedzieć, skoro nie były ujęte ani w cudzysłów, ani w znaczniki [quote]?
Cytuj:
A co to ots?-.- Nigdy na otsach nie grałem i grać nie mam zamiaru...
To powiedz mi gdzie widziałeś magów expiących z UE, przy użyciu mana shielda i do tego z zyskiem?
Cytuj:
Eh a co ma twoja "siła magii" do możliwości hitów danej postaci?...
To, że dwie postacie z równą siłą magii zadadzą z tej samej runy podobne obrażenia.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 05-08-2007 o 17:42.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 05-08-2007, 17:45   #344
Nimir
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post

To powiedz mi gdzie widziałeś magów zabijających potwory z UE, przy użyciu mana shielda i do tego z zyskiem?
Ja widziałem...

Na Lunarze koleś bloker lurował po 5 hydr na raz a Ms walił z Ue...
Policz sobie jaki interes
2x Ue(Koszt ok. 1.5 Bp Manafluidów) a zabija 5 Hydr na raz
Tak sie Hunci na 150 lvl'u
stary 05-08-2007, 17:47   #345
Maelion
Użytkownik Forum

Maelion's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Pakuńcza

Imię: uevoli
Profesja: Druid
Świat: Antica
Poziom: 109
Poziom mag.: 81
Maelion ma numer GG 7678822
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dominet Pokaż post
Boze ludzi to jest zalosne u niektorych... Szlag mnie trafia jak slysze takiego sorca ktory jeczy i sie wnerwia bo nie moze juz zdobywac 20 razy wiecej expa niz knight/pall lub ze nie moze bez problemow zabic knighta na wyzszym lvlu niz swoj...Zrozumcie, ile czasu byliscie o wiele mocniejsi od knightow a teraz i tak jestescie silniejsi tylko ze nie tak bardzo. Tak samo jak gada taki sorc na 50 lvlu: Sorc jest do dupy po tym updacie wiec bede gral knightem... Grajcie dalej bo nie jestescie "do dupy" tylko jestescie bardziej rowni poziomowi expienia knightow. Oczywiscie to nie dotyczy wszystkich Pozdrawiam***
Ciekawe hmm "jestescie bardziej rowni poziomowi expienia knightow" no żal, co ty gosciu piszesz!? Gdyby byli rowni poziomowi expienia knightowi to by ludzie nie rezygnowali/zmieniali profesji. Ojoj czlowieku przeciez ślepy by zauwazyl, ze knightom i palkom latwiej sie teraz expi, a magowie, a juz nie mowie o druidach bo i tak zawsze mieli najtrudniejszy zywot z palkami.
"Oczywiscie to nie dotyczy wszystkich Pozdrawiam"
heh az zal dupe sciska... niby czemu teraz jest multum Knightow tych na nizszych lvl'ach i tych Hight lvl? Bo wystarczy wbic skile po 60+ eq za 20k i mozna wbic spokojnie ten 40-50lvl w 3-4 dni(bez zadnej straty, a nawet zarabiajac kupe szmalu), w pryeciwienstwie do maga cyz druta, ktorz musi wzloyzc w ch¤j kasz yebz moc spokojnie grac. Ehh szkoda czasu marnowac na te argumenty, powiem tak... Teraz ludziska oplaca sie tylko grac Knightem or Palkiem, chodz Knightem lepiej bo wiecej zaobisz i wyexpisz postac. Magiem dajcie sobie spokoj do GRUDNIA bo moze bedzie cos ciekawego dla magow i OBY dla drutow. TERAZ GRAC NASALA ERA MIECZA I STRZAŁY! xD

P.S - TRUE
Maelion jest offline  
stary 05-08-2007, 18:15   #346
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bmaj Pokaż post
wiekszość z was nie ma nawet 50lvl i po co kurwa sie wypowiadacie.
Cytuj:
Przed upem braliście kilka bp manasów gfb uhow i tylko była utamo vita w biegaliście w bande potworów i same hotkeye. W walce z knajtem to samo utamo vita
Widac ze ty nawet 30 nie masz
Cytuj:
Dziennie spokojnie zarobilem około 70k grając góra 5h.
tylko 70k? nie za trudny ten OTS dla ciebie?
Cytuj:
i mogliście sobie stac bo gówno wam robił a wy poprostu pare sd w odpowiedniej chwili UE i kin padał.
zabicie najta solo?!? kpisz sobie???
Cytuj:
I widze tu tylko idiotów, większość gra magami od ostatnie update(zima 2006)
a ja widze idiote ktory nie wie o czym mowi bo gra najtem/palem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nimir Pokaż post
Ja widziałem...

Policz sobie jaki interes
2x Ue(Koszt ok. 1.5 Bp Manafluidów) a zabija 5 Hydr na raz
Tak sie Hunci na 150 lvl'u
1.5 bp mf, + cholera wie Uhow najta na zlurowanie, to wyjdzie ze 2-3x wiecej niz koszt zabicia 5 hydry dla przecietnej ekipy 40ek +30 ed + 30 ms... wiec jakie sa szanse ze to sie zwroci??
stary 05-08-2007, 18:45   #347
Kumkwatos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 08 2007

Domyślny

Cytuj:
wiekszość z was nie ma nawet 50lvl i po co kurwa sie wypowiadacie.
A Ty masz tak ? Aaaa...summer update zacząłeś grać i teraz się srasz 16 pallkiem (kiedyś niedałbyś rady nawet tego 16 nabić). A tak, nie mam 50 levela, 35. Jednak wydaje mi się, że widząc tibijskie realia potrafie się na ten temat wypowiadać. I co wg. Ciebie nawet jeśli masz ten swój 50 level (w co i tak Ci nie wierze) to czy wobec takiej rażącej niesprawiedliwości czujesz się wyższy?

@down
Jednak nie wiem czy nie odczuły szwendających się tu i tam pallów o podobnej mocy do nich.

Ostatnio edytowany przez Kumkwatos - 05-08-2007 o 19:26.
Kumkwatos jest offline  
stary 05-08-2007, 18:57   #348
Skowerowypallek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 02 2007

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up jemu chyba chodzi o to że postacie do 50lv praktycznie nieodczuły różnicy, rozumiesz?
Skowerowypallek jest offline  
stary 05-08-2007, 20:02   #349
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Możliwe, ale on mówił o tym, że sorc sobie sam luruje potwory i wali z UE. Z blokerem to całkiem inna sprawa, chociaż i tak zwykle w takich wypadkach używa się energy wave - obrażenia niewiele mniejsze, ale za to wychodzi dużo taniej.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 05-08-2007, 20:33   #350
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

JA odbieram ten post jako tłumaczenie ze strony CipSoftu, jakby się usprawiedliwiali tym, że spieprzyli balans, a nie poprawili (wg co poniektórych sorków?), co nie oznacza, że potępiam tą balansacje. Myślę, że idą w dobrym kierunku, pozostaje życzyć aby nic nie spieprzyli w zimowym updt
Rybzor jest offline  
stary 05-08-2007, 21:07   #351
Kumkwatos
Użytkownik forum

Domyślny

@ryba
Zgadzam sie po części z Tobą, i uważam że odbywająca się tutaj dyskusja jest również potrzebna, bo jeśli ktoś z CipSoftu sprawdza to co piszą gracze,to może uzmysłowią sobie co tak naprawde powinni zmienić.
Kumkwatos jest offline  
stary 05-08-2007, 22:34   #352
Epica
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny

A ja jestem ciekaw jak by sobie poradził palek na demonach z Enchanted Spearami i z tanim leczeniem exura vita ciekawe ile by mu poszło mf na demona niech ktoś to sprawdzi
Epica jest offline  
stary 05-08-2007, 22:35   #353
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Jesteś głópi czy tylko udajesz?
Jaki idiota strzela w demca z spear'ow
Właśnie z jednym głópim idiotą rozmawiasz- nie widzę sensu marnowania 12k za power bolty za demon hunt, skoro mogę używać enchanted spearów zrobionych za darmo, o ataku tylko 2 mniejszym niż power bolty. Tymbardziej że nie jestem graczem, który lootuje mpa i g legi w co drugim demonie, co więcej, przez 120 lvli żaden wypad na demony mi się jeszcze nie zwrócił, a loot i tak byłby jeszcze dzielony na 4 lub 3 (3x/2x paladyn + bloker).

A te szanse trafień... nie wiem skąd wzięte....chyba spod depo w Carlin...

Cytuj:
Jak ty wbiłeś ten 100? Nie mam pojecia!!
Jeśli chcesz to możesz obejrzeć moje ss'y w temacie SS'y z Astery, może to pomoże Ci się jakoś wybić ponad 18 level.

EDIT:

Cytuj:
A ja jestem ciekaw jak by sobie poradził palek na demonach z Enchanted Spearami i z tanim leczeniem exura vita ciekawe ile by mu poszło mf na demona niech ktoś to sprawdzi
Jutro po ss moge iść na parchement i nagrać film, skoro chcecie.

Ostatnio edytowany przez Kojotes - 05-08-2007 o 22:36.
Kojotes jest offline  
stary 05-08-2007, 23:52   #354
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post

ktozy szczeze wogole

nawet bogowie robią błędy!
co jak co ale ten up im się nie udał więc o czym mówimy..?(;

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline  
stary 06-08-2007, 01:03   #355
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post
A te szanse trafień... nie wiem skąd wzięte....chyba spod depo w Carlin...
orientacyjne szanse trafien dla poszczegolnych ( biala/ miotana/ pocisk ) rodzajow broni byly zdaje sie w artykule Halfhigh'ta o treningu, liczb nie pamietam ale byly porownywalne z tym co gosc napisal. Wazne sa nie tyle dokladne wartosci ile roznica pomiedzy szansa trafienia pociskow i spearow, ktore jest zauwazalna.
stary 06-08-2007, 01:25   #356
Nimir
Użytkownik Forum

Cool

Cytuj:
Koszt tego polowania to nie tylko 0.3 BP mf na hydre, ale rowniez pol BP UHow na grupe ktore to pojda blokerowi przy lurowaniu 5 hydr.
Koszt na bloka idzie ok. 3 Uh'ow żeby zlurować 5 na raz...
A exp i loot jest taki, że zwraca sie to 3x!!

Kumpel huncił na hydrach przez 4h i wybili 2x Rh 2x K-Armor 1 K-Legi i
2x Boh'y!!

I Nie mów że to nie jest opłacalne
(Bloker dostaje kase...(To mu sie zwraca)

Apropo Demców i E-Spear'ow:
Spear ma 50% Sznas na zadanie Blod Hit'a!!
A Bolt aż 95%(Prawie każdy hit!!)

A to nie jest aż taka wygórowana cena 6 gp za 1 PB(2 PB=1 SD)
W Przeliczeniu Palleq traci 12 gp a sork 250

Ostatnio edytowany przez Nimir - 06-08-2007 o 01:29. Powód: Błędny Cytat...
Nimir jest offline  
stary 06-08-2007, 03:42   #357
MisticLegend
Użytkownik forum

MisticLegend's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2007
Lokacja: Gliwice

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Danubia
Poziom: 60
Domyślny

W sumie tu tyle narzekacie, po prostu przestańcie grać, im mniej będzie graczy tym bardziej Cip Soft będzie się liczył się z ich zdaniem. Jak odejdzie 2 czy 4, 200 + osoby to ich to nie ruszy ale jeśli ludzie odejdą na masowa skale napewno by sie zaczeli ich słuchać. Ta gra ma służyć nam! MY płacimy, MY żądamy!
MisticLegend jest offline  
stary 06-08-2007, 08:49   #358
Lupa'Aziro
Użytkownik Forum

Lupa'Aziro's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2007

Imię: Lupa'Aziro
Profesja: Royal Paladin
Świat: Lucera
Poziom: 99+
Skille: 97+/79+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch Pokaż post

"Codzienie widze hydry, dle i inne potworki huncone tylko przez knightów solo lub w teamie."
No tak skoro widzisz to codziennie to chyba jest to "prawdziwy problem".... no chyba że:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch Pokaż post

Radze poogladać troche filmików na tibicam to zobaczycie jak jest, jeżeli nie wiecje jak się gra danymi profesjami.
całą swoją wiedzę o tym o czym piszesz obierasz nafilmach... sądzę że wszyscy powinniśmy uważać Cię za "exsperta"

Ja osobiście mam wspaniały team na wszelkiego rodzaju hunty składający się z wszystkich 4 profesji i najfajniejsze jest to że po update'cie możemy z mniejszymi nakładami polować na mocne potwory...

SUMMER UPDATE 2007 jest OKEY a jak się komuś nie podoba to ma tylko jedno wyjście PRZESTAŃ GRAĆ.

Lupa

Ps
Nasz drogi Finch'czu zdarć nam proszę swój nick byś mogli zobaczyć twoją postać... tak wiesz żebyś wiedzie że to co tu wypisujesz to nie są tylko puste frezesy...

Ostatnio edytowany przez Lupa'Aziro - 06-08-2007 o 08:53.
Lupa'Aziro jest offline  
stary 06-08-2007, 10:06   #359
Kumkwatos
Użytkownik forum

Domyślny

Wg. mnie my nie mówimy tutaj o tym że sorce mają źle, tylko że palle i knajty za dobrze. I nie chodzi że sorc ma za małą moc tylko że pallem się bardziej opłaca grać, że tanie są najlepsze bolty, speary, że pallek na tym i tym levelu jest silniejszy od sorca na tym i tym (głównie wyższym). Że jest mniej waste, że...
Kumkwatos jest offline  
stary 06-08-2007, 10:53   #360
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce

Finch ma numer GG 3884618
Domyślny

Cytuj:
A teraz cofnijmy sie w czasie o jakies 2 miesiace, powiedz mi kto wtedy solo polowal na hydry? (bo na DLe to wszyscy solo polowali).
Człowieku masz rację ale pomyśl też o koszcie ok? A jeżeli nadal twirdzisz że magowie maja łatwiej i potrafia wbijać miliony expa z niewielkim waste to mi ciebie żal. Pościągaj sobie i pooglądaj filmiki i zobaczysz jak grupy po 4 knightów zajmuja całe respy hydr, hunca je tylko za pomoca miecza a leczą sie prawie tylko exurami.

Cytuj:
Dobrze, idzcie wszyscy na rycerzy i palkow, ja sobie zostane przy druidzie i zobaczymy kto z tym lepiej wyjdzie, wy ktorych jest po 5 na jednego DLa czy ja ktory sobie bije sam na expowiskach gdzie sie wam nie oplaca wejsc, do tego wciaz bije 2 razy szybciej od was
Moim zdaniem ci którzy przeżucaja się na profesje łatwiejsze do grania, po tym upie pallów i knightów są dla mnie dziećmi, którzy nie wiedzą po co grają (chyba tylko dla lvla). Szanuję cie za to, że zostaniesz przy swojej profesji, bo chodzi o to, aby czuć, co się chce w grze osiągnąć.

Cytuj:
Kilka faktow z ktorych nie wszyscy sobie zdaja sprawe:
1. Sorce ponizej 70 lvl w wiekszosci nie stracili nic a nic na sile magi, ci ktozy nie zaliczaja sie do pierwszej grupy aktualnie zyskali (i to niekiedy sporo).
Masz rację, dlatego magowie do poziomu 100 jeszcze ciągną jakoś grę, ale powyżej tego poziomu o kilka lvli różnica hitów miedzy 100 a 150 magiem jest prawie niewidoczna.

Cytuj:
2. Rycerz na 70 lvl bija duzo lepiej niz bili przed update... ale rycerz na 300 lvl nie bij teraz wcale duzo lepiej niz ci na 70 (tak jak u magow opieraja sie obrazenia na mlvl tak u rycerza obrazenia opieraja sie na skillu).
Tu również masz rację, to samo dotyczy magów i pallów, tylko,że u nich zamiast mlvla licza się skille, które nie rosną w nieskończoność. Tylko zapomniałes o tym, że hity knighta jak by nie było są bardzo tanie, prawie, że darmowe.

Cytuj:
3. Jesli macie maga ponizej 100 lvl to update szczeze mowiac nie powinniscie wogole odczuc, jesli macie maga na 100-150 lvl nadal powinniscie wyjsc na to samo bo mimo ze slabiej bijecie to runy sa teraz tansze. Jesli macie maga na 150+ to po prostu jestescie na tym samym wozku co rycerz i bic znacznie mocniej juz nie bedziecie.
Teraz połowa magów bije z visów i innych czarów, gdyż są opłacalniejsze od sd, chociaż z sd też expia. Ale uwierz, że ciężko i nieopłacalnie gra się magiem 100-150 lvl.

Cytuj:
Behemoty - Behemoty bez waste to jest dobry zart, idac z blokerem behemot kosztuje mnie ~4 fluidow (calkowite koszty mort + sio) rycerzowi solo na 4 behemoty idzie 2-3 BP fluidow + 12 UH lub 10 sio + 2UH (na lurowanie).
Moj koszt na behemota to 200gp (loot do podzialu na 2), rycerza koszt to 3-6k na 4 behemoty (czyli 750-1.5k za sztuke) mi jakos sie zwraca, ale kokosow z tego nie ma... jak rycerz ktory placi tyle wiecej moze zarobic na tym kokosy?
OMG. Knightowie lvl 100-150 walą behe z exori gran, i koszt jaki ponosza za jedną turę ( 2,3,4 behe) to jakiś 1 uh i 0,5 bp mfów. Więc nie wiem skąd ty wziełes te 2-3 bp mf i 0,5 bp uhów......

Cytuj:
Demony - Bylem na demonach w teamie 2 palkow + bloker, oczywiscie palki moga ubic demona na 20-30 power boltow (czyli po 120-180gp) + eternal arrows za 900 many (czyli extra 450 gp), ale blokerowi idzie 10-15 UHow na demona.
To te pallki expią na demonach z blokerem? 0o

Ostatnio edytowany przez Finch - 06-08-2007 o 11:07.
Finch jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania