|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Imię: John Morgan
Profesja: Knight
Świat: Azura
Poziom: 27
Skille: 59/57
Poziom mag.: 4
|
![]() Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, lecz w tibie już chwile pykam, i dopiero dzisiaj zauważyłem coś dziwnego podczas skillowania...
A więc, podczas skillowania na rotworm'kach, patrzyłem sobie na chara i potworki, atakowały mnie dwa i jak zwykle pojawiały się wokół nich czarne kwadraciki, raz ten, raz ten... lecz, po kilku sekundach zuważyłem iż ich ataki zaczęły się wyrównywać i znowu bił raz ten, raz ten Oo więc jeden bił szybciej od drugiego. Doszedłem więc do wniosku: gdy bijemy potworka jego atak speed spada, również zauważyłem wcześniej gdy nas biją np. 3 potworki (3 ponieważ nie wiem czy z 2 jest taki sam efekt) nasz atak damage spada i postać skupia się na obronie. Jestem ciekaw czy ktoś jeszcze to zauważył , jeżeli tak i założył temat na ten temat, przepraszam za dublowanie, jeżeli nie proszę o wymianę poglądów. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2006
|
![]() Żaden potworek nie bił cię szybciej tylko pierwszy bił cię ciut wcześniej, potworki nie muszą bić równocześnie ale zawsze biją w tej samej odległości czasowej a czy jest 5,8 i czy ty je bijesz to bez roznicy. O ile sie nie myle bija co 1 sec lub 1,5
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
![]() |
![]() potworki tez skilluja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2006
|
![]() chyba summony skilluja ale moze sie myle wiem ze slimy napewno szybko zwiekszaja hity
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mike Summoner
Profesja: Sorcerer
Świat: Nerana
Poziom: 8
|
![]() Co do summonów nie jestem pewny ale slimy napewno skilują. Widziałem buga którego kolesie zaczeli skilowac i walnal golego knighta za 80 niezle.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 11 2006
Lokacja: Przemyśl
Poziom: 162
Poziom mag.: 79
|
![]() Cytuj:
Potworki napewno skillują na postaci ( mam doświadczenie z lionem ![]() ale żeby szybkość ataku ? wątpie tym bardziej że 2 te same roty nie pożyją długo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2007
Lokacja: Kozy
Imię: Axel'Angel
Profesja: Paladin
Gildia: Flaming Dutchmen
Świat: Menera
Poziom: 18
Skille: 61/46
Poziom mag.: 8
|
![]() Skilenie ahhh... Milion mitów a zawsze na shielda wchodza 2 potworki a rzesta na innne eq trening na 3 nie przyspiesza shieldingu a atak rotów raczej jest przyopadkowy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
I jeszcze jedno: dobrze widziałem, gdy skillowałem jak jeden rotworm zrównywał sie z drugim atakiem i za chwilę znów oddzielnie biły i tak w kółko. To nie jest to że jeden bił trochę wcześniej. I jak było kilka postów wyżej że sllimy skillują, to dlaczego nie może być tak gdy biję Cię kilka potworków nie zmniejsza się twój atak?, a postać skupia sie na obronie. I jeszcze jedno: gdy trafiły mi się podczas skillowania: rotworm i nietoperz, efekt był inny... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Bug, ktory wali za 80?? Rotfl... Chyba cos cie boli
![]() Potwory nie skilluja -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Potwory skillują i przestańcie już spamować...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 06 2007
Świat: Guardia
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
|
![]() To czemu skilujący rycerze muszą wymieniac co jakiś czas matkę slimów, bo dostają od niej za duże hity? Z tym bugiem to może lekka przesada, ale faktem jest że potworki tez skillują.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() zgadzam sie ze jak nas bija 3 moby to bijemy slabiej(testowalem a raczej zobaczylem to na dwarfach)
Z ta szybkoscia tez cos moze byc w tym takze to na dwarfach zauwazylem
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Dzienkuję Ci za nie spamowanie na temat "potworki skillują" (faktycznie może być to prawda) i Dzienkuję Ci za potwierdzenie moich poglądów. ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() To ze moby skilluja to prawda
Kiedys jak mnie n00by wkurzaly caly dzien skillowalem z qmplem cycki a potem mnie bily 100+ na full def wtdy mialem 75 + shield 4 takie niespodzianki i 30 lvli padaly ![]() I jeszcze 1... Skoro moby nie skilluja to czemu matka bije po 4 h jak szalona?
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
|
![]() Na temat już chwile nikt nie odpowiadał, więc chcę przekazać Wam pewną wskazówkę (na pewno więkrzość wiedziała o tym), mianowicie:
Dobre i pewne skillowanie z druga osobą; knight z knight'em czy knight z paladynem. Zapewne niektórzy skillują przy pomocy jednego mobka który nas atakuje, ćwiczy nam shielding i tu jest skazówka, iż lepiej brać dwa mobki na siebie, i w kolejności; najpierw atakują nas potworki co zapewnia nam 100% trening shieldingu, następnie po dwóch przyjętych ciosach atakuje nas nasz partner (jak wiadomo można się bronić [tarczą] tylko przed dwoma atakami), co zapewnia mu, że trafi nas częściej, co przy tym idzie będzie trenował fight'ing, i na odwrót. Miłego treningu ![]() |
![]() |
![]() |