|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
Pokaż wyniki sondy: Czy na rooku potrzebne jest depo?? | |||
Pewnie że potrzebne. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
407 | 62.14% |
A po kiego grzyba?? |
222 | 33.89% |
Nie mam zdania |
26 | 3.97% |
Głosujących: 655. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach
Stan: Niegrający
Imię: Dark Rock'stayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Kyra
Poziom mag.: O
|
![]() @Orac
Tak się składa, że ta trapowana osoba z twojego podpisu to uwaga, uwaga....6 lvl!!!! A nie jak to powiedziałeś 10 więc z tego wynika, że to nie jest Rookstayer. Pomyłka?? ![]() @Topic Depo na rooku absolutnie, kategorycznie, bezwarunkowo, nieodwołalnie NIE |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
Imię: Perpetual Torment
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Magia = TAK! Od dawna nie rozumiem dlaczego na rooku jest pokazane jak byc knightem (katana) i paladynem (luk) a nie jest pokazane jak byc sorcem i drutem? Przez to pozniej wiecej osob wybiera knighta bo juz wie jak bedzie walczylo i woli nie isc w ciemno i dlatego pozniej jest tak glupio ze mamy 50% knightow w tibii -.-
![]() |
![]() |
#83 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
On pisał że go troll bloczyl a nie mino czytaj uważniej A co do depo to przydało by się i tu znowu niektórzy nie doczytują i piszą że : jak to z parcelami bezsens... jak napisał autor bez parceli tak samo jak sie z rooka nie da przesyłac kasy to by sie dało żeby do rooka nie dochodziła poczta. Bo np: wypadły studded legsy... nikt nie chce kupic i co mam sprzedac za 15 gp w sklepie? A że chodze ze spearami to cap potrzebny mi jest jak woda na pustyni. |
|
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Piekne miasto na Mazurach
Imię: Dark Rock'stayer
Świat: Kyra
Poziom mag.: O
|
![]() @up
Od tego jest Rookgaard, od kombinowania, robienia lootbagów i depo charów. @piotrek26111 Co do realizmu gry uważasz, że ta gra jest realna? Wyobraź sobie idziesz do piwnicy, łapiesz szczura, zabijasz go i wyjmujesz z niego ciastka... Ostatnio edytowany przez Dindsuk - 12-08-2007 o 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Gofin
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: 24
Skille: 22/24
|
![]() Profesja Rookstayer- tak, ale...
...od 30/40 poziomu. Zniechęciłoby to 75% noobków, którzy robiliby Rookstaerów tylko dla "nieposiadania" non vocation przy nicku. Ale nawet bez profesji dużo osób staje się pseudo rookstaerami, bo na miano prawdziwego Rookstayera nei zasługują. Depo- tak Depo na Rooku jest potrzebne. Denerwuje mnie już, że trzeba co chwilę się przelogowywać by odłożyć jakiś rar, przedmiot czy inne badziewie. Ponadto jeżeli np.: planujemy większą imprezę to bezsensu byłoby robienie 20 charów, aby mieć gdzie trzymać prowiant (np.: ham, meat) na spotkanko. Z drugiej strony CipSoft musiałby zadbać aby niemożliwą rzeczą było przesyłanie parcelami rzeczy z Mainlandu. Magia- tak, ale... bardzo ograniczona myślę, że prosta "exura" albo "exana pox" by wystarczyła. Nic innego (ew. "exani tera" dla pacców), bo ani ofensywne czary, ani hury, vidy i vity, a tym bardziej runy mocniejsze niż antidote (no, ew. IHy albo LMM, ale bardzo drogie) nie zdały by egzaminu. Jeżeli mówimy już o magii to niegłupim pomysłem byłby pojedynczy, regularny respawn jakiegoś czarującego monstrum. Co również jest nierealne. Bo jakie? Dworc Voodomaster?- Za dużo nowych itemów, Chakoya Windcaller?- Jak wyżej, a dalej to już za mocne. Domki, GH- tak! To moje największe Rookowe marzenie, aby można było wykupić GH. Mam nawet upatrzone miejsce (Skałka naprzeciwko wyjścia z miasta). Tylko to wymagałoby depo, aby można było pobierać czynsz. Ponadto ew. kradzieże nie mogłyby być pomszczone z braku Pkingu na Rookgaardzie. Arena/Możliwość walki na wyższych poziomach- tak Pierwszy wariant był najczęściej popierany możliwością nauczenia się przez nowych graczy zasad walki. Nie ukrywajmy jednak, że najczęściej korzystali by z niej Rookstaerzy, którzy mogliby sklepać kilka tyłków ![]() Nowe itemy- nie To co jest wystarczy. Szczególnie, że update 8.0 wprowadził zwiększenie obrażeń, co działa podobnie jak byśmy posiadali nową broń. Nowe potworki/expowiska- nie/tak Te potwory, które biegają po Rookgaardzie są wystarczająco różnorodne, jednakże jest ich za mało. Nowy resp minotaurów czy rotów nikomu by nie zaszkodził. Inne Nowy addon- niegłupią sprawą byłoby wprowadzenie addonu na viale do Summoner Outfit. "Surowce" już są (puste viale) wystarczy jedynie wprowadzić NPCa, który wykonywałby addon. Specjalny rodzaj GMów od Rookgaardu- przydałoby się, aby jakiś GM (albo jacyś GMowie) pilnował (pilnowali) tylko Rooka. Ciągle słychać narzekania, że raporty g..... dają, bo nie ma GMa, który w porę by zareagował. Nie można mówić, że CipSoft nas ignoruje. W każdej naszej prośbie móglłby powiedzieć formułkę "Robiąc Rookstayera wiedzieliście co tracicie, więc teraz o nic nie proście". I nie miałbym im tego za złe. Mimo to dali nam dwóch bossów, kilka innych potworków, nowe itemki (mówię w porównaniu do Tibii 7.6). Miłoby było aby wprowadzony został przynajmniej jeden z wymienionych przeze mnie punktów, ale nie będę bluzgał CipSoft i nie będę płakał jeżeli nie zostanie wprowadzony żaden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
|
![]() Uuu... Przyznam, że wypowiedź Gofina (up) mnie hmm.. poruszyła (?).
Z jednym sie nie zgodze. Magia-nie. Runy - nie. 30-xxx + lvl'e by wymiatali. Co do areny, hmm... Ja jestem bardzo gorąco za wprowadzeniem areny na rook'u jak i mainie. Na światach non-pvp byłoby to świetnym rozwiązaniem ale to trzeba zostawić bo to dział o rook'u. Pozdro.
![]() |
#87 |
Guest
|
![]() Depo an roku jest troch bezsensu
|
![]() |
![]() |
#88 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Na Emeryturze
Imię: Teron'Gorefiend
Skille: +22fist
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||||||||||
Użytkownik Forum
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Za dużo kb.. 1kb ale zawsze. Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 14-08-2007 o 22:28. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2007
Lokacja: Nie traficie
Imię: Godne podziwu
Profesja: Sorcerer
Gildia: Zachwycająca
Świat: Harmonia
Poziom: 21
Skille: 22szild
Poziom mag.: 14
|
![]() Depo mogło by być potrzebne na rooku, gdy będziesz chciał schować jakąś potrzebną lub ważną rzecz, przydałyby się także mailboxy oraz ogólnie dostępne parcele i listy, aby można wysyłać rzeczy z rooka na maina i z maina na rooka.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie odpowiadajcie na ten post.
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Imię: Teron'Gorefiend
Skille: +22fist
|
![]() @UP
hm.. Czyż ten twój post nie jest prowokujący? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2008
Lokacja: Krosno
Imię: Blood Chidori
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 13
Skille: 44/42
![]() |
![]() Depo na rooku chyba was caly urOk rooka w tym ze niema depo ani nic z maina!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Rookero de'Master
Świat: Xerena
Poziom: 100
|
![]() @up
Ty też masz w sobie "urok" pisząc posta w temacie z sierpnia 2007
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() Taa ... Najlepiej zrobić jeszcze 5 wysp na które nie będzie można wrócić i podzielić światy na pod światy ...
/Titania //rookgaard //terra //beta //noobstwo I jeszcze na każdej wyspie PVP-e albo No-PvP ... Co to się dzieje ...
Śmierć jest niczym, ale życie jako pokonany i niesławny jest śmiercią codzienną. Nie ma honorowej drogi do zabijania, nie ma szlachetności w niszczeniu. Ten kto ma tysiąc przyjaciół, żadnego z nich nie szanuje, a ten kto ma jednego wroga spotka go wszędzie! Wszystkie wojny są wojnami domowymi, ponieważ wszyscy ludzie są bracmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 04 2008
Lokacja: Krosno
Imię: Blood Chidori
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 13
Skille: 44/42
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() @up Bardzo dobrze powiedziane, depo na roku by mogło byc ale gdzieś na 30 items
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Stop Archeologom plx?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Guest
|
![]() Tak. Na rooku powinno być depo ale bez parceli,skrzynek itp. Tylko takie zwykle ponieważ gdy wychodzi sie 1 charem na maina to nikt nie wie co i jak ja myslalem ze jak zostawie w dp to mi to ktos ukradnie
![]() I rookgaard powinien przechodzic tylko 1 char bo po co potem mam sie uczyć gry jak już wszystko wiem? |
![]() |