Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-08-2007, 16:57   #21
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Wypraszam sobie stosowanie na mnie okreslenia dupek tylko dlatego ze uzywam bota. Ja jestem leniwym graczem i przy tym normalnym czlowiekiem.
Nie twierdzę, że nie jesteś normalnym człowiekiem, użyłem określenia "dupek" zwracając się do Ciebie, jako osoby, którą jesteś w czasie gry, nie kimś na codzień w normalnym życiu. W końcu "potrafisz odróżnić Tibię od normalnego życia", prawda? ;^). A użyłem takiego, a nie innego zwrotu, bo taki i inny sposób zwykłem okazywać mniejszy szacunek, bądź jego całkowity brak ludziom, którzy wg. mnie na to zasługują. W rl możesz sobie być Matką Teresą i wydawać wszystkie fundusze na dożywanie dzieci w Afryce. W Tibii oszukujesz, więc tak się zwracam.

Cytuj:
W moim odczuciu oni pracuja lzej fizycznie a mocniej intelektualnie.
Co nie zmienia faktu, że wciąż są tylko żałosnymi złodziejami, którzy nie potrafią zarobić bez zabierania innym. Ten fragment wygląda bynajmniej jakbyś pochwalał złodziejstwo, albo był obojętny co do złodziei. Jesteś? Nawet jeśli potrafisz rozróżnić rl od Tibii, to jestem pewien, że masz świadomość, że działasz w podobny sposób. Może i szkodliwość mniejsza, ale ciągle chodzi o to samo - nieuczciwość.

Cytuj:
Juz raz mowilem ze botuje po to zeby mi sie przyjemniej gralo. A zeby sie przyjemniej gralo to musze miec wysoki lvl i duzo kasy. Chyba ze ty jestes w stanie pozwiedzac demone na 10 lvlu lub majac 1k w depo to wtedy respekt.
Wybacz, ale nie jestem obeznany - od którego levela robi się przyjemnie już bez bota? I od jakiej ilości kasy? A co do zwiedzania Demony, to nie jest żadną miarą przyjemności w tej grze. Chcę zwiedzać - zwiedzam to co mogę na moim levelu i funduszami. Chcę lepiej - expie, żebym mógł. Uczciwie. A jeśli dla Ciebie expienie do 50 levela i 200k na bocie, "z przymusu" (bo przecież nie będziesz siedział i gapił się w ekran jak frajer, no nie?), to konieczność, a od 51 i 201k bez bota to przyjemność, to również respekt.

- Prodigy - jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-08-2007, 16:57   #22
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piotrek26111 Pokaż post
Ja nie zaplacilem za NG a scrackowalem i mam za darmo.
Cytuj:
Od razu zaprzeczam jakobym kiedykolwiek zamierzal lamac prawo w realu.
Czy tylko ja tu widzę antagonizm?
Cytuj:
Wypraszam sobie stosowanie na mnie okreslenia dupek tylko dlatego ze uzywam bota. Ja jestem leniwym graczem i przy tym normalnym czlowiekiem. Tak, stosuje hierarchie gdyz narezy odroznic pseudo-boterow tj. dzieci 12 lat ktorzy korzystaja tylko z g*wna takiego jak TBI tylko do robienia run itp bo nic w takim dupnym bocie wiecej nie zrobisz (bo nie wiedza jak scrackowac tibiabot ng albo boja sie hacka w tibiaauto i nie maja winhexa zeby sprawdzic pliki) oraz prawdziwych boterów ktorzy mają boty conajmniej tibiaauto i umieja sie nimi skutecznie poslugiwac.
Jesteś pseudo-boter!!! Prawdziwi uber-mega-cool-boterzy piszą własne boty, a nie konfigurują i crackują gotowe!

[Dodano]Ciekawe jest również czy sam złamałeś zabezpieczenia tego bota, czy znalazłeś (lub co gorsza kupiłeś na Allegro) gotową instrukcję krok po kroku idiot-friendly jak to zrobić.[/Dodano]

Temat rzeka... każdy boter zawsze będzie się usprawiedliwiał, że expienie jest nudne, że woli się pouczyć w RL, że w ten sposób dowartościuje się, bo on jest pro i potrafi skonfigurować bota, a kto inny bezmyślnie vis'uje te nieszczęsne dragi. Zapominacie tylko, drodzy boterzy, o jednym - gry stworzone są dla rozrywki, skoro was bawi granie na bocie (a raczej patrzenie jak on gra za was, ciekawe czy w RL ktoś wam tyłki też podciera, bo robienie tego samemu was nie bawi) to nie śmiejcie się z ludzi, którzy czerpią przyjemność z ciężkiej pracy i patrzenia na jej efekty.

O tym, że Tibia może być wspaniałą grą jeśli tylko dobierze się odpowiednich ludzi i zapomni o tych durnych cyferkach nie wspominam, bo tego to nigdy żaden boter nie zrozumie i nie odczuje na własnej skórze.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 17-08-2007 o 17:10.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:16   #23
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
Nie twierdzę, że nie jesteś normalnym człowiekiem, użyłem określenia "dupek" zwracając się do Ciebie, jako osoby, którą jesteś w czasie gry, nie kimś na codzień w normalnym życiu. W końcu "potrafisz odróżnić Tibię od normalnego życia", prawda? ;^). A użyłem takiego, a nie innego zwrotu, bo taki i inny sposób zwykłem okazywać mniejszy szacunek, bądź jego całkowity brak ludziom, którzy wg. mnie na to zasługują. W rl możesz sobie być Matką Teresą i wydawać wszystkie fundusze na dożywanie dzieci w Afryce. W Tibii oszukujesz, więc tak się zwracam.
Ok, w takim razie nie mam do ciebie pretensji. Niech bedzie ze jestem dupek w tibii. (nie przejmuje sie tym)
Cytuj:
Co nie zmienia faktu, że wciąż są tylko żałosnymi złodziejami, którzy nie potrafią zarobić bez zabierania innym. Ten fragment wygląda bynajmniej jakbyś pochwalał złodziejstwo, albo był obojętny co do złodziei. Jesteś? Nawet jeśli potrafisz rozróżnić rl od Tibii, to jestem pewien, że masz świadomość, że działasz w podobny sposób. Może i szkodliwość mniejsza, ale ciągle chodzi o to samo - nieuczciwość.
Z botami w tibii jest tak ze one sa legalne w swietle prawa, zlodziejstwo nie.
Cytuj:
Wybacz, ale nie jestem obeznany - od którego levela robi się przyjemnie już bez bota? I od jakiej ilości kasy? A co do zwiedzania Demony, to nie jest żadną miarą przyjemności w tej grze. Chcę zwiedzać - zwiedzam to co mogę na moim levelu i funduszami. Chcę lepiej - expie, żebym mógł. Uczciwie. A jeśli dla Ciebie expienie do 50 levela i 200k na bocie, "z przymusu" (bo przecież nie będziesz siedział i gapił się w ekran jak frajer, no nie?), to konieczność, a od 51 i 201k bez bota to przyjemność, to również respekt.
Nie powiem ci od ktorego lvl i od jakiej ilosci kasy bo to zalezy gdzie chcesz lazic. Inne sa wymagania na szczury a inne na orshabaala. Zwiedzanie terenow gdzie sie jeszcze nie bylo to najprzyjemniejsza czesc gry. A jakbym gral uczciwie to zeby pozwiedzac musialbym przesiedziec mase godzin przy komputerze grajac w tibie. A mi sie po prostu nie chce. Ja chce tylko robic to co przyjemne w grze komputerowej bo gry komputerowe sa od tego zeby sprawialy przyjemnosc a nie nudziły. Expienie jest dla mnie nudne dlatego tego nie robie. Botowanie traktuje jako koniecznosc, zeby potem sie pobawić w tibii. Bo myslisz ze chcialoby mi sie recznie wbijac np 60 lvl zeby w ogole wejsc przez bramke lvl demony? Musialbym sie na sile do tego zmuszac i gra zamiast przyjemnosci sprawialaby mi nude. A jakbym zrezygnowal z expienia to bym nie poszedl na demone (bo mialbym za maly lvl i przez bramke lvlowa bym nie przeszedl) czyli tez bym nie mial przyjemnosci. Poza tym ta demona to tylko przyklad bo ja juz dawno tam bylem.
Cytuj:
Jesteś pseudo-boter!!! Prawdziwi uber-mega-cool-boterzy piszą własne boty, a nie konfigurują i crackują gotowe!
Rotfl. Ktos kto pisze bota nazywa sie programista a nie boter.
Cytuj:
Edit: Ciekawe jest również czy sam złamałeś zabezpieczenia tego bota, czy znalazłeś (lub co gorsza kupiłeś na Allegro) gotową instrukcję krok po kroku idiot-friendly jak to zrobić.
Juz wczesniej mowilem ze jakbym korzystal z gotowych instrukcji to bym nie mial postaci.
Cytuj:
Temat rzeka... każdy boter zawsze będzie się usprawiedliwiał, że expienie jest nudne, że woli się pouczyć w RL, że w ten sposób dowartościuje się, bo on jest pro i potrafi skonfigurować bota, a kto inny bezmyślnie vis'uje te nieszczęsne dragi. Zapominacie tylko, drodzy boterzy, o jednym - gry stworzone są dla rozrywki, skoro was bawi granie na bocie (a raczej patrzenie jak on gra za was, ciekawe czy w RL ktoś wam tyłki też podciera, bo robienie tego samemu was nie bawi) to nie śmiejcie się z ludzi, którzy czerpią przyjemność z ciężkiej pracy i patrzenia na jej efekty.
Dla mnie gra to przyjemnosc a nie ciezka praca. Dlatego stawiam bota i czekam na moment kiedy w koncu bede mogl czerpac z gry przyjemnosc. Bo nie wiem jak kogos moze bawic bicie ratow na 1 lvlu, mnie nudzi.
Cytuj:
O tym, że Tibia może być wspaniałą grą jeśli tylko dobierze się odpowiednich ludzi i zapomni o tych durnych cyferkach nie wspominam, bo tego to nigdy żaden boter nie zrozumie i nie odczuje na własnej skórze.
O tym jak istotne sa te durne cyferki swiadcza bramki lvlowe. Majac dupiasty lvl nigdzie nie pojde i gra mnie nudzi. Chyba ze ktos lubi wieki przesiedziec na trollach -.-

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:20.
piotrek26111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:17   #24
Piterownik
Guest

Domyślny

Co do hierarchii boterów. Na Celeście znajduje się nawet Szwecka gildia łącząca botterów - Ias Angels. Sam jej leader, Ias'Knight wielokrotnie został przyłapany na botowaniu. Ofc oficjalnie gildia jest zwykłym stowarzyszeniem, ale większość graczy wie, że gdy widzi kogoś z Ias'ów to oznacza, że jedzie na bocie.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:26   #25
darushu
Użytkownik Forum

darushu's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Małopolska

Imię: Darushu
Świat: Morgana
Poziom: 47
Skille: 23.29
Domyślny

Cytuj:
O tym jak istotne sa te durne cyferki swiadcza bramki lvlowe. Majac dupiasty lvl nigdzie nie pojde i gra mnie nudzi. Chyba ze ktos lubi wieki przesiedziec na trollach -.-
Mówimy o rooku nie? Bo chyba obecnie botujesz na rooku nie?
To ladne masz te bramki levelowe na nim. Na moście 2 level. Wiecej bramek levelowych nie ma, aa i jedynie most na PACC gdzie juz level nie gra roli.

Podlej mi drzewko!
Dziękuje za wszystkie odwiedziny

Chcesz wyrazić swoje własne zdanie na temat mojej osoby?
Zapraszam!

Wstaw mi notkę!
darushu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:27   #26
piotrek26111
Użytkownik Forum

Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez darushu Pokaż post
Mówimy o rooku nie? Bo chyba obecnie botujesz na rooku nie?
To ladne masz te bramki levelowe na nim. Na moście 2 level. Wiecej bramek levelowych nie ma, aa i jedynie most na PACC gdzie juz level nie gra roli.
Z tymi bramkami lvlowymi to mi chodzilo o main bo ci kolesie co tu pisza posty maja tez na mysli main.

Nawet w artykule w temacie pisze "lub 50 na Mainie"

Wiec musialem sie ustosunkowac rowniez do mainu.

A na rooku to chodzi mi glownie o kase na life fluidy. Teraz sie niby latwo gra i nawet rotworma zabija bez wiekszych strat hp ale kto wie czy w przyszlosci cipsoft nie obnizy hitow na rooku. A zawsze przyjemniej sie zwiedza mapke w poszukiwaniu zagadek majac na plecach 5 bp life fluidow niz majac tylko jedzenie.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:32.
stary 17-08-2007, 17:30   #27
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Rotfl. Ktos kto pisze bota nazywa sie programista a nie boter.
To była ironia. Szkoda, że nie wyczułeś. Miała ukazać fakt, iż są ludzie na tym świecie, którzy mogą patrzeć w ten sam sposób na Ciebie, jak ty to robisz w stosunku do tych "pseudo-boterów". Tak się składa, że ja jestem programistą. Mam teraz rozumieć, że ty sux i w ogóle, bo nie umiesz napisać własnego bota?
Cytuj:
Juz wczesniej mowilem ze jakbym korzystal z gotowych instrukcji to bym nie mial postaci.
Czyli jeżeli znajdę kiedyś (nie mówię, że już teraz) chwilkę wolnego czasu i napiszę jakiś prosty program na zasadzie podania seriala aby odblokować ukryte funkcje to mi go scrackujesz?
Cytuj:
Dla mnie gra to przyjemnosc a nie ciezka praca. Dlatego stawiam bota i czekam na moment kiedy w koncu bede mogl czerpac z gry przyjemnosc. Bo nie wiem jak kogos moze bawic bicie ratow na 1 lvlu, mnie nudzi.

(...)

Chyba ze ktos lubi wieki przesiedziec na trollach -.-
To co ty robisz tym rookstayerem z sygnaturki? Przecież nie chcesz wiecznie bić tych trolli i ratów (no chyba, że minosy i roty to już "wyższa szkoła jazdy" i sprawiają przyjemność). Na cyferki też nie patrzysz, więc nie botujesz tą postacią tylko po to, aby zająć określone miejsce w rankingu rookstayerów.

PS. Nadal czekam na odpowiedź w stosunku do dwóch pierwszych cytatów z poprzedniego posta.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
stary 17-08-2007, 17:36   #28
piotrek26111
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
To była ironia. Szkoda, że nie wyczułeś. Miała ukazać fakt, iż są ludzie na tym świecie, którzy mogą patrzeć w ten sam sposób na Ciebie, jak ty to robisz w stosunku do tych "pseudo-boterów". Tak się składa, że ja jestem programistą. Mam teraz rozumieć, że ty sux i w ogóle, bo nie umiesz napisać własnego bota?
Masz takie prawo. Jesli tak uwazasz to twoja sprawa bo ja sie i tak tym nie przejme.
Cytuj:
Czyli jeżeli znajdę kiedyś (nie mówię, że już teraz) chwilkę wolnego czasu i napiszę jakiś prosty program na zasadzie podania seriala aby odblokować ukryte funkcje to mi go scrackujesz?
Nie. Musze miec najpierw gotowe dane osoby ktora takie cos odblokowała, zeby podmienić wartosci. Chyba ze twoj program nie bedzie generowal osobnego kodu dla kazdego komputera to wtedy nie musze crackowac tylko wpisuje dane i mam.
Cytuj:
To co ty robisz tym rookstayerem z sygnaturki? Przecież nie chcesz wiecznie bić tych trolli i ratów (no chyba, że minosy i roty to już "wyższa szkoła jazdy" i sprawiają przyjemność). Na cyferki też nie patrzysz, więc nie botujesz tą postacią tylko po to, aby zająć określone miejsce w rankingu rookstayerów.
Dla mnie rook to przede wszystkim zagadki a nie bicie potworow. Botuje po to zeby miec duzo life fluidow na wypadek obnizenia hitow rookstayerom.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:39.
stary 17-08-2007, 17:40   #29
Piterownik
Guest

Domyślny

Fakt, crackowanie NG jest nielegalne i w tym wypadku łamiemy prawo (mówię za siebie i kolegę up), ale ściąganie z p2p również jest nielegalne, a robię to od kiedy mam internet (4.5 roku) i nigdy nikt mi nawet nie zwrócił uwagi, że grozi mi za to realna odpowiedzialność karna.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:42   #30
piotrek26111
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
Popieram w 100%.
stary 17-08-2007, 17:42   #31
SirVanTheKnight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: Pod mostem

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Dobry bot moze robic prawie wszystko to co czlowiek.
Heheee... Prawie robi wielką różnicę

BTW: czy zdarzyło ci się grać w CS-a albo Soldata? Nie? Bo wiesz, boty w Tibii to nic innego jak zwykłe oszustwa, cheaty. W CS-ie cheaty potrafią doprowadzić uczciwego gracza do szewskiej pasji (przypadek znany mojemu koledze, zapalonemu CS-manowi). Słyszałeś o AIMBOCIE i tym podobnym oszustwom? Wychodzisz i BANG, headshot. Trudno, mówisz. Następnym razem wychodzisz i BANG, headshot. Psiakrew, co jest??? W Tibii to to samo - ktoś traci godziny, dni i tygodnie na rozwinięcie postaci, ma satysfakcję i co? Spotyka kolesia, który przed dwoma dniami miał 8 lvl, dziś ma 28... Wie że to bociarz. Zaczyna czuć do niego nienawiść... Także nienawiść do Tibii...
stary 17-08-2007, 17:44   #32
Karoleer
Użytkownik Forum

Karoleer's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Carlin

Profesja: Elite Knight
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 150
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
Domyślny

No i ze niby cis tym artykulem wskorasz? ;o Naiwniak!.
Gdyby wszystko bylo fair,bylbym fair wobec innych,ale jak np. taki skorumpowany idiota jak elucidatus albo celestaqueen deletuje komus 4 chary z rzedu nie majac najmniejszego dowodu ? ;o To niby ma byc fair ?
Botuje i botowac bede bo jest to po prostu znacznie przyjemniejsze niz gapienie sie w durnego zolwia czy tam slima-a gram i tak tylko dla luringu

nie botujesz bo chcesz byc 'fair' to se nie botuj,a od tych co maja ochote i to robia sie po prostu odpieprz

Over and out ~

Ostatnio edytowany przez Karoleer - 17-08-2007 o 17:47.
Karoleer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:47   #33
Piterownik
Guest

Domyślny

Możecie nam robić wyrzuty sumienia, ale na pewno botterów nigdy nie powstrzymacie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:47   #34
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Nie chce mi sie cytowac ale napisze mniej wiecej.

Smieszni sa ci co popieraja boterow lub tez nimi sa.
Grajac na Niemieckim lub USA servie tak samo sciagajac oficjlanego klienta wszystko co z gra wiaze sie wtedy z Niemcami lub USA. A co za tym idzie ich prawo w RL odnosci sie tez i do swiata wirtualnego - jesli oczywiscie sa odpowiednie ustawy. A tu was zaskocze ze i w Niemczech i USA sa odpowiedni ustawy lecz jak to w zyciu wiekszosc ustaw tyczacych sie swiata wirtualnego sa martew, chodz raz na czas sa jakies przeblyski. Wiec tak jesli zusywasz programu ktory nie jest wydany przez udostepniajacego gre ani pod jego patronatem - nie ma akceptacji, to tak lamiesz prawo, i co wiecej Niemcy sa w UNI co w teori ulatwia sciganie nawet takich niby blachych przekroczen, no ale inni zarabiaja nielegalnie na sprzedawaniu takich programow, a USA ma z Polska podpisana umowe ktora wspiera przestepstwa wirtualne. No ale jak mowilem sa to martwe przepisy ... moze kiedys to sie zmieni, nawet CipSofft o tym kiedys gdzies pisalo.

Oni nie maja poradnikow jak co scrakowac - jasne poprostu tak samo z nieba wpaldo im to co maja podmieniac na co by im chodzilo - tak jak tentekst ze musi miec dane osoby co kupila licencje - ale to juz nie jest crackowanie a cos innego (zapomnialem nazewnictwa).

A boterzy skoro nic zlego nie robicie czemu sie nie poujawniacie, czemu nie piszecie do CipSofftu z petycjami by Boty byly legalne itp itd ?? Przecie wy nie robicie nic zlego ... W pracy tez bedziecie sie wyreczac innymi lub jakimis lewymi chwytami ?? No a co moze @ nie znacie gdzie trza cos poslac do CipSofftu ??

I nic nie chce osiagnac poprzez ten artykul, sa to me wywody ktore upublicznilem i chcialem z ich pomoca nawiazac dyskusje, co jak widac mi sie udalo. Tylko ze my jak to ujeliscie anty boterzy umiemy racjonalnie napisac i odpierac ataki dla czego bota trzeba powiedziec NIE, a wy ??

To napisał Scobel z Altaron Team.

Ostatnio edytowany przez Scobel - 17-08-2007 o 17:51.
Scobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:47   #35
piotrek26111
Użytkownik Forum

Domyślny

@SirVanTheKnight
Jesli botowanie sprawia komus przyjemnosc to niech to robi, nic tobie do tego. Tylko prosze was zebyscie nie odpisali mi na to czyms takim "jak chcesz krasc to kradnij" gdyz to nieprawda. Zlodziejstwo jest karalne a botowanie nie. Wiec przy tym drugim kazdy czlowiek ma wolny wybor.

@Karoleer
No to jest juz nas trzech normalnych. Pozdro
Cytuj:
Oni nie maja poradnikow jak co scrakowac - jasne poprostu tak samo z nieba wpaldo im to co maja podmieniac na co by im chodzilo - tak jak tentekst ze musi miec dane osoby co kupila licencje - ale to juz nie jest crackowanie a cos innego (zapomnialem nazewnictwa).
Jest to crackowanie gdyz dla kazdego komputera przypisywany jest inny kod wiec nie mozna sobie po prostu danych wpisac od innej osoby bo wtedy nie zadziala. Trzeba w winhexie wartosci hexów pozmieniac.
Cytuj:
I nic nie chce osiagnac poprzez ten artykul, sa to me wywody ktore upublicznilem i chcialem z ich pomoca nawiazac dyskusje, co jak widac mi sie udalo. Tylko ze my jak to ujeliscie anty boterzy umiemy racjonalnie napisac i odpierac ataki dla czego bota trzeba powiedziec NIE, a wy ??
Ja juz 4 strony pisze racjonalnie. A w boga wierzysz, racjonalisto? Teraz sie dopiero okaze czy jestes taki racjonalista jak ci sie wydaje. Bo ja jestem ateistą.

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:56.
stary 17-08-2007, 17:49   #36
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piterownik Pokaż post
Fakt, crackowanie NG jest nielegalne i w tym wypadku łamiemy prawo (mówię za siebie i kolegę up), ale ściąganie z p2p również jest nielegalne, a robię to od kiedy mam internet (4.5 roku) i nigdy nikt mi nawet nie zwrócił uwagi, że grozi mi za to realna odpowiedzialność karna.
Ignorantia legis non excusat.

Nie twierdzę, że coś się Wam przydarzy dlatego, że scrackowaliście (czytaj: ukradliście czyjąś pracę intelektualną) tego bota, tylko chciałbym aby kolega przestał gadać głupoty typu, że nie zamierza łamać prawa, gdy już to robi.

Zaczyna się od "błahej" kradzieży oprogramowania, a któż wie na czym się skończy. Być może na niczym więcej (i oby tak było), ale zawodowi złodzieje też pewnie kradnąc głupiego cukierka ze sklepu obiecywali sobie, że na tym poprzestaną...

Ostatnio edytowany przez Rothes - 17-08-2007 o 17:50.
stary 17-08-2007, 17:51   #37
Sebarka
Użytkownik Forum

Sebarka's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Reda/Rookgard ^^

Świat: Obsidia
Poziom: 33
Domyślny

Czyli podsumuwując, wolicie wbijać nie legalnie, nie bezpiecznie i wogóle, wbijać 50 lvl niż 10 lvl, legalnie, bezpiecznie i wogóle.

Aha. Czyli dla was się liczy tylko spojrzeć na skillbar i zobaczyć ile dziś wskoczyło expa, albo NIE !! Ściągne botta, w którym pisze ile wbijam ( bott ) expa na godzine !!
Sebarka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:53   #38
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Cytuj:
@SirVanTheKnight
Jesli botowanie sprawia komus przyjemnosc to niech to robi, nic tobie do tego. Tylko prosze was zebyscie nie odpisali mi na to czyms takim "jak chcesz krasc to kradnij" gdyz to nieprawda. Zlodziejstwo jest karalne a botowanie nie. Wiec przy tym drugim kazdy czlowiek ma wolny wybor.

@Karoleer
No to jest juz nas trzech normalnych. Pozdro
Dang, z chęcią napisałbym tu, że nie życzę sobie nazywania mnie "nienormalnym", ale jak mniemam, chodzi Ci tylko o "osobę, którą jestem w czasie gry", huh? =p Nie wiedziałem, że własny cytat się przeciw mnie obróci... Z kolei ja Cię proszę - może i nic nam do tego, poprostu nie miej pretensji, gdy kiedyś po czyimś reporcie pan w niebieskiej pelerynce da Ci przymusowy urlop od Tibii. Póki masz świadomość, że to co robisz nie jest uczciwe i zgodne z Tibia Rules, mogę Ci zarzucić jedynie lenistwo.

- Prodigy - jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:55   #39
Piterownik
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scobel Pokaż post
A co ja ci mam udowadniać? Że bot rox-kox i wogule? Chcesz? - używaj!, Nie? - S********j.
Cipsoft nie potrafi wyłapać botterów, a co dopiero wykazać jasno i stanowczo w sądzie, że używają 3rd party sotfware.

Ostatnio edytowany przez Piterownik - 17-08-2007 o 17:59.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 17-08-2007, 17:58   #40
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Up x1
Naprawde jak bym mogl to by mi zal bylo ciebie, innych slowek nie ma ?? Skonczyly sie twe argumenty ?? No skoro Boty sa takie dobre i potrzebne to nas do nich przekonaj tak jak my probujemy was uswiadomic jakie to wy "zlo" czynicie innym gracza uzywajac botow, no ale jak koncza sie ZA to trza przeklinac nie ??

Co to jest Crack?

1. - to spiracona wersja gry lub programu.
2. - mały programik który "zamienia" wersję shareware programu w pełną wersję niszcząc lub omijając zabezpieczenie; cracki potrafią także "sprawić" aby pełna wersja gry nie żądała płyty podczas jej uruchamiania, lub aby aplikacja udostępniała wszystkie funkcje. Czasem crack może usuwać nagscreen'y lub limit uruchomień czy okres trial. (Uwaga!UWAGA: SAME CRACKI NIE SĄ NIELEGALNE ALE ICH UŻYWANIE - TAK!). Cracki są jednak czasami przydatne - gdy np. mamy grę, w której ścieżka dźwiękowa nie podoba nam się i wolelibyśmy posłuchać własnej muzyki, wtedy crackujemy grę, wkładamy do CD płytę z ulubioną muzyką i gramy.

Czyli nawet pomijajac to iz uzywacie to w Tibii, scrackowanie np. NG i potem go uzywanie jest juz samo w sobie nie legalne - lamiecie prawo kradnac czyjas prace intelektualna. Chodz co dziwne oni lamia prawo czerpiac zyski ze sprzedazy pelnych wersji ow programow, ktore sa programami nie legalnie wspomagajacymi gre np Tibie.

To napisał Scobel z Altaron Team.

Ostatnio edytowany przez Scobel - 17-08-2007 o 18:00.
Scobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania