![]() |
#21 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#22 | |||
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
[Dodano]Ciekawe jest również czy sam złamałeś zabezpieczenia tego bota, czy znalazłeś (lub co gorsza kupiłeś na Allegro) gotową instrukcję krok po kroku idiot-friendly jak to zrobić.[/Dodano] Temat rzeka... każdy boter zawsze będzie się usprawiedliwiał, że expienie jest nudne, że woli się pouczyć w RL, że w ten sposób dowartościuje się, bo on jest pro i potrafi skonfigurować bota, a kto inny bezmyślnie vis'uje te nieszczęsne dragi. Zapominacie tylko, drodzy boterzy, o jednym - gry stworzone są dla rozrywki, skoro was bawi granie na bocie (a raczej patrzenie jak on gra za was, ciekawe czy w RL ktoś wam tyłki też podciera, bo robienie tego samemu was nie bawi) to nie śmiejcie się z ludzi, którzy czerpią przyjemność z ciężkiej pracy i patrzenia na jej efekty. O tym, że Tibia może być wspaniałą grą jeśli tylko dobierze się odpowiednich ludzi i zapomni o tych durnych cyferkach nie wspominam, bo tego to nigdy żaden boter nie zrozumie i nie odczuje na własnej skórze.
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 17-08-2007 o 17:10. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
Imię: Perpetual Torment
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Za dużo kb.. 1kb ale zawsze. Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:20. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]() Co do hierarchii boterów. Na Celeście znajduje się nawet Szwecka gildia łącząca botterów - Ias Angels. Sam jej leader, Ias'Knight wielokrotnie został przyłapany na botowaniu. Ofc oficjalnie gildia jest zwykłym stowarzyszeniem, ale większość graczy wie, że gdy widzi kogoś z Ias'ów to oznacza, że jedzie na bocie.
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Małopolska
Imię: Darushu
Świat: Morgana
Poziom: 47
Skille: 23.29
|
![]() Cytuj:
To ladne masz te bramki levelowe na nim. Na moście 2 level. Wiecej bramek levelowych nie ma, aa i jedynie most na PACC gdzie juz level nie gra roli.
![]() |
![]() |
#26 | |
Użytkownik Forum
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
|
![]() Cytuj:
Nawet w artykule w temacie pisze "lub 50 na Mainie" Wiec musialem sie ustosunkowac rowniez do mainu. A na rooku to chodzi mi glownie o kase na life fluidy. Teraz sie niby latwo gra i nawet rotworma zabija bez wiekszych strat hp ale kto wie czy w przyszlosci cipsoft nie obnizy hitow na rooku. A zawsze przyjemniej sie zwiedza mapke w poszukiwaniu zagadek majac na plecach 5 bp life fluidow niz majac tylko jedzenie.
Za dużo kb.. 1kb ale zawsze. Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Książe Cieni
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS. Nadal czekam na odpowiedź w stosunku do dwóch pierwszych cytatów z poprzedniego posta.
![]() |
![]() |
#28 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Za dużo kb.. 1kb ale zawsze. Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:39. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
![]() Fakt, crackowanie NG jest nielegalne i w tym wypadku łamiemy prawo (mówię za siebie i kolegę up), ale ściąganie z p2p również jest nielegalne, a robię to od kiedy mam internet (4.5 roku) i nigdy nikt mi nawet nie zwrócił uwagi, że grozi mi za to realna odpowiedzialność karna.
|
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Popieram w 100%.
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2007
Lokacja: Pod mostem
Stan: Niegrający
Profesja: Knight
|
![]() Heheee... Prawie robi wielką różnicę
![]() BTW: czy zdarzyło ci się grać w CS-a albo Soldata? Nie? Bo wiesz, boty w Tibii to nic innego jak zwykłe oszustwa, cheaty. W CS-ie cheaty potrafią doprowadzić uczciwego gracza do szewskiej pasji (przypadek znany mojemu koledze, zapalonemu CS-manowi). Słyszałeś o AIMBOCIE i tym podobnym oszustwom? Wychodzisz i BANG, headshot. Trudno, mówisz. Następnym razem wychodzisz i BANG, headshot. Psiakrew, co jest??? W Tibii to to samo - ktoś traci godziny, dni i tygodnie na rozwinięcie postaci, ma satysfakcję i co? Spotyka kolesia, który przed dwoma dniami miał 8 lvl, dziś ma 28... Wie że to bociarz. Zaczyna czuć do niego nienawiść... Także nienawiść do Tibii...
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Karoleer Incarcerated
Profesja: Elite Knight
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 150
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
|
![]() No i ze niby cis tym artykulem wskorasz? ;o Naiwniak!.
Gdyby wszystko bylo fair,bylbym fair wobec innych,ale jak np. taki skorumpowany idiota jak elucidatus albo celestaqueen deletuje komus 4 chary z rzedu nie majac najmniejszego dowodu ? ;o To niby ma byc fair ? Botuje i botowac bede bo jest to po prostu znacznie przyjemniejsze niz gapienie sie w durnego zolwia czy tam slima-a gram i tak tylko dla luringu ![]() nie botujesz bo chcesz byc 'fair' to se nie botuj,a od tych co maja ochote i to robia sie po prostu odpieprz ![]() Over and out ~ Ostatnio edytowany przez Karoleer - 17-08-2007 o 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
|
![]() Możecie nam robić wyrzuty sumienia, ale na pewno botterów nigdy nie powstrzymacie
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Redaktor
|
![]() Nie chce mi sie cytowac ale napisze mniej wiecej.
Smieszni sa ci co popieraja boterow lub tez nimi sa. Grajac na Niemieckim lub USA servie tak samo sciagajac oficjlanego klienta wszystko co z gra wiaze sie wtedy z Niemcami lub USA. A co za tym idzie ich prawo w RL odnosci sie tez i do swiata wirtualnego - jesli oczywiscie sa odpowiednie ustawy. A tu was zaskocze ze i w Niemczech i USA sa odpowiedni ustawy lecz jak to w zyciu wiekszosc ustaw tyczacych sie swiata wirtualnego sa martew, chodz raz na czas sa jakies przeblyski. Wiec tak jesli zusywasz programu ktory nie jest wydany przez udostepniajacego gre ani pod jego patronatem - nie ma akceptacji, to tak lamiesz prawo, i co wiecej Niemcy sa w UNI co w teori ulatwia sciganie nawet takich niby blachych przekroczen, no ale inni zarabiaja nielegalnie na sprzedawaniu takich programow, a USA ma z Polska podpisana umowe ktora wspiera przestepstwa wirtualne. No ale jak mowilem sa to martwe przepisy ... moze kiedys to sie zmieni, nawet CipSofft o tym kiedys gdzies pisalo. Oni nie maja poradnikow jak co scrakowac - jasne poprostu tak samo z nieba wpaldo im to co maja podmieniac na co by im chodzilo - tak jak tentekst ze musi miec dane osoby co kupila licencje - ale to juz nie jest crackowanie a cos innego (zapomnialem nazewnictwa). A boterzy skoro nic zlego nie robicie czemu sie nie poujawniacie, czemu nie piszecie do CipSofftu z petycjami by Boty byly legalne itp itd ?? Przecie wy nie robicie nic zlego ![]() I nic nie chce osiagnac poprzez ten artykul, sa to me wywody ktore upublicznilem i chcialem z ich pomoca nawiazac dyskusje, co jak widac mi sie udalo. Tylko ze my jak to ujeliscie anty boterzy umiemy racjonalnie napisac i odpierac ataki dla czego bota trzeba powiedziec NIE, a wy ??
![]() To napisał Scobel z Altaron Team. Ostatnio edytowany przez Scobel - 17-08-2007 o 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() @SirVanTheKnight
Jesli botowanie sprawia komus przyjemnosc to niech to robi, nic tobie do tego. Tylko prosze was zebyscie nie odpisali mi na to czyms takim "jak chcesz krasc to kradnij" gdyz to nieprawda. Zlodziejstwo jest karalne a botowanie nie. Wiec przy tym drugim kazdy czlowiek ma wolny wybor. @Karoleer No to jest juz nas trzech normalnych. Pozdro ![]() Cytuj:
Cytuj:
Za dużo kb.. 1kb ale zawsze. Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 17-08-2007 o 17:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Książe Cieni
|
![]() Cytuj:
Nie twierdzę, że coś się Wam przydarzy dlatego, że scrackowaliście (czytaj: ukradliście czyjąś pracę intelektualną) tego bota, tylko chciałbym aby kolega przestał gadać głupoty typu, że nie zamierza łamać prawa, gdy już to robi. Zaczyna się od "błahej" kradzieży oprogramowania, a któż wie na czym się skończy. Być może na niczym więcej (i oby tak było), ale zawodowi złodzieje też pewnie kradnąc głupiego cukierka ze sklepu obiecywali sobie, że na tym poprzestaną...
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 17-08-2007 o 17:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Reda/Rookgard ^^
Imię: Seba Eternal
Świat: Obsidia
Poziom: 33
|
![]() Czyli podsumuwując, wolicie wbijać nie legalnie, nie bezpiecznie i wogóle, wbijać 50 lvl niż 10 lvl, legalnie, bezpiecznie i wogóle.
Aha. Czyli dla was się liczy tylko spojrzeć na skillbar i zobaczyć ile dziś wskoczyło expa, albo NIE !! Ściągne botta, w którym pisze ile wbijam ( bott ) expa na godzine !!
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#39 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Cipsoft nie potrafi wyłapać botterów, a co dopiero wykazać jasno i stanowczo w sądzie, że używają 3rd party sotfware. Ostatnio edytowany przez Piterownik - 17-08-2007 o 17:59. |
|
![]() |
![]() |
#40 |
Redaktor
|
![]() Up x1
Naprawde jak bym mogl to by mi zal bylo ciebie, innych slowek nie ma ?? Skonczyly sie twe argumenty ?? No skoro Boty sa takie dobre i potrzebne to nas do nich przekonaj tak jak my probujemy was uswiadomic jakie to wy "zlo" czynicie innym gracza uzywajac botow, no ale jak koncza sie ZA to trza przeklinac nie ![]() Co to jest Crack? 1. - to spiracona wersja gry lub programu. 2. - mały programik który "zamienia" wersję shareware programu w pełną wersję niszcząc lub omijając zabezpieczenie; cracki potrafią także "sprawić" aby pełna wersja gry nie żądała płyty podczas jej uruchamiania, lub aby aplikacja udostępniała wszystkie funkcje. Czasem crack może usuwać nagscreen'y lub limit uruchomień czy okres trial. (Uwaga!UWAGA: SAME CRACKI NIE SĄ NIELEGALNE ALE ICH UŻYWANIE - TAK!). Cracki są jednak czasami przydatne - gdy np. mamy grę, w której ścieżka dźwiękowa nie podoba nam się i wolelibyśmy posłuchać własnej muzyki, wtedy crackujemy grę, wkładamy do CD płytę z ulubioną muzyką i gramy. Czyli nawet pomijajac to iz uzywacie to w Tibii, scrackowanie np. NG i potem go uzywanie jest juz samo w sobie nie legalne - lamiecie prawo kradnac czyjas prace intelektualna. Chodz co dziwne oni lamia prawo czerpiac zyski ze sprzedazy pelnych wersji ow programow, ktore sa programami nie legalnie wspomagajacymi gre np Tibie.
![]() To napisał Scobel z Altaron Team. Ostatnio edytowany przez Scobel - 17-08-2007 o 18:00. |
![]() |
![]() |