Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-08-2007, 12:51   #341
Furrior
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 08 2007
Lokacja: bydgoszcz

Świat: Pandoria
Poziom: 40
Skille: 78/78
Domyślny

Nie ma sie co klocic, ten update jest zly i wasze biadolenie nic nie zmieni, miejmy tylko nadzieje ze cipsoft zorientuje sie ze popelnil blad i ze trzeba to naprawic
Furrior jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-08-2007, 12:57   #342
X3R3
Zbanowany

X3R3's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xeremon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Ever Dream
Świat: Candia
Poziom: 112
Skille: 27
Poziom mag.: 68
Domyślny

Było by k*rwa świetnie i znakomicie, gdyby NIE ZMIENIALI HITÓW SORKÓW!!! Wyrównanie tak? Niech dadzą SDki powiedzmy za 15gp w sklepie, a manasy po 20gp - Wtedy będzie wyrównanie!
X3R3 jest offline  
stary 25-08-2007, 13:58   #343
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

X3R3: polecam zrobić dłuższą przerwę o tibii, albo w ogóle od komputera
mezowski86 jest offline  
stary 25-08-2007, 14:12   #344
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Demonq Pokaż post
to może niech konta skasuje 90% magów bo nawet 200+ lvle nie potrafia teraz expic bez waste.
jak na razie wsrod tych kilkuset postow wypowiedzialo sie moze ze 2-3 osoby 150+, reszta to w zdecydowanej wiekszosci dzieciaki ponizej 70, ktore wg cipsoftu nie powinny tych zmian wogole odczuc.
stary 25-08-2007, 14:30   #345
Zalgadis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Furrior Pokaż post
Nie ma sie co klocic, ten update jest zly i wasze biadolenie nic nie zmieni, miejmy tylko nadzieje ze cipsoft zorientuje sie ze popelnil blad i ze trzeba to naprawic
lol napewno jestes magiem
ja mialem knighta mam knighta i knighta bede miec teraz kazdy knight ma swoje
5 minut i niech je wykorzysta expiac a nie skillujac(albo gadajac na forum ze magowie byli kiedys lepsi rozdzki itp.)
Zalgadis jest offline  
stary 25-08-2007, 14:39   #346
Demonq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 05 2007

Świat: Guardia
Poziom: 77
Skille: 20/26
Poziom mag.: 59
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
jak na razie wsrod tych kilkuset postow wypowiedzialo sie moze ze 2-3 osoby 150+, reszta to w zdecydowanej wiekszosci dzieciaki ponizej 70, ktore wg cipsoftu nie powinny tych zmian wogole odczuc.
mam kilku kumpli h lvli ktorzy wlasnie z tego powodu nie chca grac.
Zreszta zobacz sobie liste najwiecej wbitego expa na erig.net
Ta lista też o czymś świadczy nie uważasz ?
Zreszta czołówka najlepszych magów w tibi takze nie wbija wogole lvli lub bardzo malo.

Mam sorca na 77lvlu i zapewniam cie że odczulem spore zmiany, gralem po to by wbic jak najwyzszy lvl lecz kiedy zobaczylem swoje hity a hity 100+ lvli ktore nie roznia sie duzo od moich a koszty wbicia lvla sa coraz wieksze poniewaz trzeba wbijac coraz wiecej expa na lvl czyli trzeba coraz wiecej mf zuzywac a kiedy rozmawialem z kumplami h lvlami oraz z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozna jedynie tracic kase bo zwraca sie to raz na kilkadziesiat.
Demonq jest offline  
stary 25-08-2007, 15:32   #347
Kogutt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2007

Domyślny

Zgadzam się z tym. Magowie nie odchodzą, bo mają słabe hity tylko odchodzą, bo mają wielkie waste, a kasa się kończy. Knight gdy był udupiany, bo wolno expił to chociaż problemu z kasą nie miał. Teraz mag expi wolniej, a problem z kasą ma wielki. I to ma być sprawiedliwe?

A ty Vil się tak nie wymądrzaj, bo co post to bardziej śmiać mi się z ciebie chce. Widać, że nie wiesz zbyt dużo o magach.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Demonq Pokaż post
Vil zaraz powie że od tibi 7.6 knightci byli poszkodowani ale jakos grali a teraz kolej na to aby sorce/druidzi byli poszkodowani, ale nazywa noobami tych ktorzy nie chca juz nimi grać.
No mówiłem już. On w życiu maga nie miał.

Ostatnio edytowany przez Kogutt - 25-08-2007 o 15:35.
Kogutt jest offline  
stary 25-08-2007, 16:05   #348
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Cipsoft żyje w swoim świecie
Duch Niespokojny jest offline  
stary 25-08-2007, 16:30   #349
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Radze nie uzalezniac wieku od lvl...

Ale w sumie prawda, najglosniej krzycza osoby do 40 lvl.. Ze jest zle i wogole.
stary 25-08-2007, 17:14   #350
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kogutt Pokaż post
Skad ta pewnosc ?

Cytuj:
Radze nie uzalezniac wieku od lvl...
w zaden sposob nie odnioslem sie do wieku tylko do mentalnosci.
stary 25-08-2007, 17:43   #351
Kyrfal
Użytkownik Forum

Kyrfal's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X3R3 Pokaż post
Było by k*rwa świetnie i znakomicie, gdyby NIE ZMIENIALI HITÓW SORKÓW!!! Wyrównanie tak? Niech dadzą SDki powiedzmy za 15gp w sklepie, a manasy po 20gp - Wtedy będzie wyrównanie!
hm? wtedy zwykly pallek bylby mega hiper bajer profesja.
stary 25-08-2007, 17:48   #352
X3R3
Zbanowany

X3R3's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2007

Imię: Xeremon
Gildia: Ever Dream
Świat: Candia
Poziom: 112
Skille: 27
Poziom mag.: 68
Domyślny

A teraz nie jest?
X3R3 jest offline  
stary 25-08-2007, 18:02   #353
karate:]
Użytkownik Forum

karate:]'s Avatar

Data dołączenia: 22 08 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kogutt Pokaż post
Zgadzam się z tym. Magowie nie odchodzą, bo mają słabe hity tylko odchodzą, bo mają wielkie waste, a kasa się kończy. Knight gdy był udupiany, bo wolno expił to chociaż problemu z kasą nie miał. Teraz mag expi wolniej, a problem z kasą ma wielki. I to ma być sprawiedliwe?

A ty Vil się tak nie wymądrzaj, bo co post to bardziej śmiać mi się z ciebie chce. Widać, że nie wiesz zbyt dużo o magach.

Mniejsze hity = więcej hitów potrzebnych do zabicia potwora = wiecej manasów = większe waste

Teraz mi powiedz że oni nie odchodzą z powodu hitów.
stary 25-08-2007, 19:01   #354
lvlanius
Użytkownik Forum

lvlanius's Avatar

Data dołączenia: 24 05 2007
Lokacja: Olszowa

Stan: Usunięty
Profesja: Royal Paladin
Świat: Keltera
Poziom: 70
Skille: 88/75
lvlanius ma numer GG 7835949
Domyślny

jeśli nie mają kasy to przecież niech robią runy, właśnie o to cipsoft-owi chodziło zeby Magowie/Druidzi Trenowali (czyt. zdobywali kase i mlvl) tak jak knight-owie i palki muszą poświęcać czas...
lvlanius jest offline  
stary 25-08-2007, 19:10   #355
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
ok, zmienie chara w profilu na sorca, bedziesz usatysfakcjonowany ?

Dwa- jakim argumentem na to ze update jest do niczego jest to, ze sorc ma malo capa ? Jakim argumentem jest to, ze ma malo hp ? Wypisales liste bredni z jednym, moze dwoma sensownymi argumentami, z ktorymi na sile mozna sie zgodzic, i oczekujesz ze wszyscy beda klaskac ?

+++++++++++++++

Metoda na ten update jest bardzo prosta - nie umiesz znalesc sposobu zeby expic bez waste - leveluj az ci sie skonczy kasa, skasuj chara, zrobisz miejsce dla innych.

Przed 2 update tluklem sorcem brata stojac na wprost wszystko, poczawszy od mumii na ancient scarabach skonczywszy. Problemu jakos nie bylo.
Maniak sie zrobiles pamietam jak miales 45 w te wakacje z 45 lvl wbiles..
Salarigoth jest offline  
stary 25-08-2007, 19:10   #356
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lvlanius Pokaż post
jeśli nie mają kasy to przecież niech robią runy, właśnie o to cipsoft-owi chodziło zeby Magowie/Druidzi Trenowali (czyt. zdobywali kase i mlvl) tak jak knight-owie i palki muszą poświęcać czas...
Tak, z pewnością po to właśnie wprowadzono soul pointy.
Poza tym, z tego co wiem, Cipsoft w ogóle nie popiera trenowania.
Trzecia sprawa to to, że paladyn trenować nie musi w ogóle, dla rycerza natomiast jest to opcja ułatwiająca zdobywanie doświadczenia, ale również niekonieczna.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 25-08-2007 o 23:50.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 25-08-2007, 19:40   #357
Demonq
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez karate:] Pokaż post
Mniejsze hity = więcej hitów potrzebnych do zabicia potwora = wiecej manasów = większe waste

Teraz mi powiedz że oni nie odchodzą z powodu hitów.
Te same hity co teraz + tańsze mf lub mniej many potrzebnej do każdy z czarów oraz tańsze runa = koszty expu/huntu takie jak przed update lub mniejsze = magowie zostają w grze ponieważ zmniejszone dmg rekompensują im tańsze koszty.

I gwarantuje że wiekszość magów bedzie zadowolona i bez problemów wróci do gry.

Cytuj:
Zrób sobie porządnego sorca to porozmawiamy na temat kto ma gorzej tenować.
Zrobilem sobie po update palka i mam juz 59lvl i skille 79/60 a trenowalem w sumie jedyne 5 dni ( po okolo 4-7 godz dziennie)
ciekawe jak duzo wbijesz magiem trenujac tyle co ja palkiem.

Jedyna możliwość sensownego treningu to expienie/huncenie z mf
Demonq jest offline  
stary 25-08-2007, 20:37   #358
Medivh Shady
Użytkownik Forum

Medivh Shady's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005

Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
Domyślny

Tak jak wcześniej napisałem , po upt. jak zobaczyłem te hity też sie wkurzyłem i zaczełem grać swoim palkiem , zrobiłem prawie 80 lvl aby moc iść na poi , owszem nie zajeło mi to sporo czasu ale stwierdziłem że expienie palem jest strasznie nudne.

Postanowiłem zacząć od nowa grać swoim sorcem i zaczełem szukać odpowiedniego miejsca dla siebie. i tak np

Demona ( warlocki ) - dobry exp , koszty nie są aż takie straszne bo praktycznie zawsze ci spadną , jakieś a-stary , br czy ss .
Frosty - hmm.. nie polecam ze względu na ich siłę ( łatwo o como i zgon )
Culty - wybijając dużą grupkę z GFB masz całkiem niezły zarobek ( szczególnie jak ci poleci Key ring )
Dle - ogólnie ujdą , ( moja metoda to luruje 4 - 5 dle pod dziurę i zabijam z ue )
Dragi - tylko jeśli masz wyjątkowego pecha to ci sie nie zwróci ( z samego golda i lota możesz mieć polowe za mf )
Quary - jeśli ci poleca Fish finy ( u mnie na świecie są po 8k ) to jeśli idę na 20 bp mf to wystarcza mi 2 + loot ) fakt mocno biją ale jak umiesz grać sorcem to nie będziesz miał z nimi problemu
Necro - tu musisz mieć farta albo lurować sobie po 4 - 5 i wybijać z GFB
Vampy - tak samo jak necro

Dodatkowo polecam na niektóre potworki nie brać wanda / roda tylko np. jakąś jednoręczną broń ( np te z 3 areny ) raz że masz dodatkowego def. to jeszcze zadajesz darmowe obrażenia.

tyle z mojej strony.
czekam na grudniowy upt , może coś ciekawego wniosą do balansu postaci.

WoW
Realm: Auchindoun
Name: Punish
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ndoun&n=Punish

Ostatnio edytowany przez Medivh Shady - 25-08-2007 o 20:48.
Medivh Shady jest offline  
stary 25-08-2007, 22:00   #359
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Maniak sie zrobiles pamietam jak miales 45 w te wakacje z 45 lvl wbiles..
zeby policzyc moje postacie brakloby ci palcow u rak i nog.

+++++++++++++

Tansze mf = mniejsze koszty uzywania obszarowych atakow knighta, az do momentu gdy bedzie on z nich bil przy kazdej okazji. Tanszy vis = wyjscie.
stary 25-08-2007, 23:40   #360
Demonq
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
3. Ja zaraz po udate tez "przestalem" grac druidem, po prostu wrocilem do paladyna ktorym od prawie 2 lat nie widzialem sensu grac. Pozatym w tym update im wyzszy lvl sorca/druida tym bardziej ucierpial, ja stracilem 10-20% mocy, taki MDW stracil 60-70%
Skoro sam wróciles do paladyna to dlaczego wymyslasz ze magom teraz tez sie zwraca to cwaniaku czemu nie grasz druidem tylko wrociles na palka?

Cytuj:
Wiesz ja tez odczulem zmiany... z tego wzgledu ze w Australi pada deszcz, co prawda u mnie nie pada, ale jak sobie pomyslalem jak by to bylo jak by padalo tak jak w Australi to wogole odechcialo mi sie wychodzic z domu bez parasolki.... Zmian w tobie, teraz praktycznie nie ma, a to co bedzie za 30 lvl (czyli jak bedziesz mial 107) to ciezko uznac za zmiane dotyczaca ludzi do lvl 70.
to twoim zdaniem powinienem grac dalej bo teraz czuje mniejsza róznice niz ty, a cipsotf powiedzial ze do 70 lvlu nie bedzie praktycznie czuc zadnej roznicy.
A skoro nie mialem h lvlu to nie bede widzial co stracilem ?
o to ci chodzi ?
Lecz niemam zamiaru bic 150 lvla zeby expic oplacalnie na dragch kiedy przed updatem zdecydowanie wiekszosc wypraw na dragi sie zwracala na moim lvlu.
I jeszcze masz czelność mowic ze nie powinno mi sie odechciewac grac magiem bo nie stracilem tak duzo.
pozatym co do mojego lvla wiesz tylko tyle co napisal cipsoft w 1 z zapowiedzi ze roznice praktycznie bedzie czuc dopiero od 70 - 80 lvlu
skoro tak mowia prawde to dlaczego napisali tez ze "magowie beda mieli troche oslabione hity ale niech sie nie przejmuja ponieważ nie beda to duze roznice niz z przed update"

Ostatnio edytowany przez Demonq - 25-08-2007 o 23:41.
Demonq jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania