|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Intro:
Fingerboard jest to miniaturowa deskorolka, na której jeździ się używając tylko dwóch palców u ręki, bez przytrzymywania kciukiem, dzięki czemu możliwe jest wykonywanie takich samych ewolucji, jak na normalnej deskorolce. Nazwa wzięła się od słowa finger (ang. palec) i board (ang. deska). Więc tłumacząc na język polski można nazwac tę deseczkę palcodeską (ale jednak brzmi to tak nijak wiec lepiej nazwac to poprostu Fingerboard) Atrakcyjność jazdy można zwiększyć, poprzez nabycie elementów miniaturowego skateparku, które nazywane są fingerparkami. W ich skład których wchodzą miniaturowe poręcze, ławeczki, palety, rampy, grind-box'y itp. Zeby niebylo za duzo tekstu damy obrazek jednego fingerboarda i skateparku. A takze zarzuce filmik z tutorialem ollie(podskokiem) i kickflipem. Tut. Ollie - http://pl.youtube.com/watch?v=ABloRTbXXoQ Tut. Kickflip - http://pl.youtube.com/watch?v=my4Yg7RTHNM ![]() ![]() Zachecam do wklejania fotek swoich fingerboardow oraz skateparkow a takze do komentowania Moj Fingerboard ![]() ps. jezeli niemasz aparatu itp. wez zdjecie swojego fingerboarda z allegro.pl badz co polecam bardziej www.techdeck.pl Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 01-09-2007 o 21:05. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() "To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj"
Czy to ma związek z Tibią? Chyba nie bardzo... O wszystkim i o niczym, to byłby lepsze dział dla tego tematu. A żeby nie było offtopa, dla mnie to jakaś zwykła zabawka, nic więcej ![]() Ofc nie mam nic do ludzi którzy się tym zajmują. Hobby jak każde inne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Stan: Niegrający
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() temat fajny ale nie pasuje do tego działu...
@edit temat przeniesiony Ostatnio edytowany przez King Mati - 30-08-2007 o 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() jak bylem mlodszy to tez sie tym podniecalem ;p
![]() |
#5 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() To bylo modne 5-6 lat temu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Świat: Celesta
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() a moze on swoja deske nazwal Tibianic i co?? zwiazane z tibia xD
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Ja pamiętam jak u mnie w podstawówce się tym podniecali, na każdej przerwie - na parapetach nimi robili tricki, a potem kolega dał mi orgniala i też się podniecałem ; P
Nawet na podwórku się bawili, w domach =] |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2004
Lokacja: Opole
Stan: Niegrający
|
![]() to jest jakies gejowskie :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ile takie coś kosztuje?
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Coś ok 30zł za deseczkę. Sam posiadam trzy blaty z techdecka bo nie mam zamiaru wydawać na te drewniane. Dopiero się uczę... umiem już manuala i słicza
![]() @Edit Polecam ten sklepik @Down Jasne, że lepiej ale jakaś alternatywa może istnieć... np dla leniwych xD. Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 30-08-2007 o 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 03 2007
|
![]() Nie lepiej potrenowac na tej większej wersji deseczki? Satysfakcja dużo większa, a przy okazji rozwijasz się fizycznie i szpanujesz przed kolegami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 07 2007
Świat: Saphira
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Bawiłem się w to z 1,5roku i ponad pół roku temu przestałem, zabawa ciekawa, trochę trudno sie wszystkiego uczyć, byłem całkiem nie zły ale w pewnym stopniu zaczyna się to nudzić miałem FB'ka wartego ~~150 zł, każda część kupiona oddzielnie, full profka
Teraz trochę śmigam na rl'u ale jest to o wiele trudniejsze, chociaż polecam bardziej niż FB Ostatnio edytowany przez OldSlayer - 30-08-2007 o 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Bo tu się nie rozwijasz? A te dwa palce które tak mozolnie katujesz to co?
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: KrainaNibyNiby
Imię: Eternia eht tseb
Profesja: Rookstayer
Świat: Eternia
Skille: 26 fist
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
|
![]() Największą radochę to miałem, kiedy konstruowałem rampy, poole, rurska, boxy, a potem przerzucilem się na zwykłą deskę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() 30 złotych za deseczke?!Drogie takie coś,a cieszy lepiej niż banany
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam takie cudo i umiemc podstawowe triki (ollie, kickflip, hellflip). Mam 1 Tech Decka i 1 drewno, narazie rzaden z nich ise nie rozleciał ^^. Mam też finger park, a dokładniej funboxa i ławeczke ostatnio dokupiłem nowe "częsci" na allegro i czekam aż dojdzie xF.
Pozdrawiam P.S. Był już taki temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Cytuj:
jak jestes bardziej zaawansowany wlazisz na www.techdeck.pl i tam masz za 15-20 zl deski moj kolega jest ostry pwner i ma deske za 80 zlotych ![]() Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 30-08-2007 o 22:25. |
|
![]() |
![]() |