Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-07-2007, 13:54   #1361
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

Oki to jestesmy ustawieni na co tygodeniowy sparing

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-07-2007, 16:58   #1362
Stun
Użytkownik Forum

Stun's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hattrick.org
Są w Hattricku dwa kluczowe zasoby, które determinują sukcesy klubów: piłkarze i pieniądze. Oba są ściśle powiązane ze wszystkim w grze, można właściwie powiedzieć, że prawdziwym problemem ekonomii Hattricka nie jest w rzeczywistości brak dochodów, ale raczej nadmiar wysoko wyszkolonych i drogich w utrzymaniu piłkarzy dostępnych w grze.
Koszt naboru i trenowania piłkarzy w Hattricku jest niewielki, jest to więc robione masowo. Dodatkowo, kiedy użytkownik opuszcza Hattricka, wielu z wytrenowanych przez niego wcześniej piłkarzy pozostaje w systemie, średnio zwiększając średnie poziomy umiejętności szybciej, niż mogą być „konsumowane”.

Trening sam w sobie nie jest zły, jest ważną częścią gry i czymś, czego nie chcemy zniszczyć. Potrzebujemy jednak, obniżyć z czasem ogólną liczbę wyszkolonych piłkarzy, zwiększyć popyt na takich zawodników, lub wręcz wydłużyć czas treningu niezbędny dla ukształtowania wielkiego piłkarza. Moglibyśmy także rozważyć nowe metody usuwania piłkarzy z systemu poprzez wbudowany w grę mechanizm, jako metodę zmniejszania puli piłkarzy. Kontrolowanie podaży piłkarzy będzie naturalną częścią naszego planu rozwoju gry.

Jak wspomnieliśmy w artykule sprzed kilku miesięcy, wprowadzamy zmiany w Hattrickowym systemie kondycji. Kondycja będzie odgrywać ważniejszą rolę w grze, zarówno na boisku jak i w rozwoju piłkarza. Wprowadzone zostaną także związane z tym zmiany do wyliczania pensji oraz spadków umiejętności piłkarzy.

• Kondycja będzie istotna na wszystkich pozycjach piłkarzy. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Kondycja będzie trenowana w każdym tygodniu, jako procent całkowitego treningu drużynowego. Efektywność treningu kondycji obniży się na wyższych poziomach intensywności – lepiej ćwiczyć trochę każdego tygodnia, niż dużo raz na jakiś czas. Starsi piłkarze będą potrzebować więcej treningu każdego tygodnia, aby utrzymać pewien poziom kondycji. Prezesi będą musieli dobrać odpowiednią dawkę treningu kondycji, zależnie od swoich piłkarzy i ambicji. (Nowy trening kondycji będzie wprowadzony w tym sezonie. Dla zredukowania negatywnego wpływu na kluby, wszyscy piłkarze zostaną wysłani na specjalny obóz kondycyjny przed nadchodzącym sezonem dla podbudowania swojej sprawności fizycznej).

• Wiek stanie się znacznie mniej istotnym czynnikiem przy spadkach umiejętności, chociaż spadki tak jak obecnie będą zaczynały występować dopiero przed trzydziestką. Starsi piłkarze będą w stanie utrzymywać rozsądny poziom umiejętności przez wiele lat, ale będą mieli spore problemy z zachowaniem kondycji. Spadki umiejętności będą bardziej przewidywalne, mniej losowe niż obecnie. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Poziom umiejętności będzie miał znaczenie przy spadkach, utrudniając utrzymanie bardzo wysokich poziomów umiejętności bez dalszego treningu – zwłaszcza będzie to widoczne dla poziomów powyżej boskiego. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Redukcja pensji dla starszych piłkarzy zostanie zmniejszona, ale wolno. Starsi piłkarze będą mieli, w porównaniu do młodszych, wyższe pensje niż obecnie. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Posiadanie rozsądnej kondycji będzie konieczne dla korzystania przez piłkarzy z innych rodzajów treningu. Piłkarze z bardzo niską kondycją nie będą zbytnio korzystać z tradycyjnych treningów umiejętności. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Zmniejszymy lub usuniemy możliwość treningu kondycji i stałych fragmentów dla całej drużyny, nawet piłkarzy nie występujących w meczach. Zgodnie z ogólną korektą ważności umiejętności pobocznych i kondycji, stałe fragmenty mogą z drugiej strony stać się bardziej wartościową umiejętnością niż obecnie. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Okres leczenia kontuzji zostanie trochę obniżony i będzie mniej zależny od wieku. Na kontuzje będzie miał jednak wpływ bieżący stan kondycji – ryzyko kontuzji u zmęczonego piłkarza będzie trochę większe. (Wprowadzone w następnym sezonie.)

• Spadki kondycji będą obecnie wyliczane w trakcie treningu, a nie osobno, w poniedziałki. Efekt będzie sumą treningu i spadku. (Wprowadzone bezzwłocznie.)

Dlaczego te wszystkie zmiany?
Z wielu powodów, oczywiście! Obecny system kondycji nie jest zbyt realistyczny i mało atrakcyjny. Wraz z wprowadzeniem zmian meczowych chcieliśmy uczynić kondycję istotną dla wszystkich pozycji. W przeciwnym wypadku zmiany dotyczyłyby tylko pomocników. Kondycja pozwoli nam także wpłynąć na lekkie obniżenie treningu umiejętności, dając jednocześnie w zamian bardziej realistyczny i strategicznie interesujący sposób planowania rozwoju i składu swojej drużyny. Dzisiaj starsi piłkarza stali się bardzo tani w utrzymaniu i wiele klubów ma składy bardzo zaawansowane wiekowo. Potrzebujemy dodatkowej motywacji dla emerytowania piłkarzy, lub chociaż zaprzestania wystawiania ich w podstawowym składzie. Być może posłużą zamiast tego przez kilka dodatkowych sezonów jako rezerwowi (gdzie sprawdzą się znacznie lepiej niż obecnie, gdyż ich główne umiejętności będą wyższe, ale niska kondycja nie pozwoli na zbyt długą grę).

Oto zmiany na nadchodzący sezon, wiele z nich wejdzie w życie dopiero po upływie jednego pełnego sezonu od teraz. Najważniejszymi zmianami, oprócz kondycji i rozwoju piłkarzy, będą korekty w silniku meczowym dla promowania zawodników z wieloma umiejętnościami. Przedstawimy te korekty szczegółowo w trakcie nadchodzącego sezonu.

Na naszej liście rzeczy do uważniejszego przyjrzenia się jest także zachowanie kibiców, tzn. sposób, w jaki kibice w Hattricku reagują na sukcesy i porażki klubu. Jest tu sporo miejsca na poprawę, kibice powinni mieć dłuższą pamięć i być może powinna być jakaś możliwość bardziej bezpośredniej interakcji prezesa z kibicami. W związku z zachowaniem kibiców, możemy także przyjrzeć się efektom awansów i spadków w grze.
Wspominamy o tym, gdyż będziemy starać się być bardziej otwarci w sprawie naszych planowanych zmian. Nie tylko chodzi o przekazanie wcześniejszych zapowiedzi, co może zmienić się w grze w nadchodzących sezonach, ale także zależy nam na poznaniu Waszych opinii na tematy tych zmian.

Na koniec, zdajemy sobie sprawę, że to wiele nowości do zapoznania się. Mamy jednak nadzieję, że z czasem te zmiany nabiorą sensu i nie skomplikują zbytnio Hattricka. Chcemy zachować łatwość obsługi Hattricka, ale jednocześnie utrzymać pewną głębię strategii i interakcji w grze.

Dziękujemy za poświęconą uwagę!
Spore zmiany się szykuja, zobaczymy jak to będie wyglądac w praktyce

Dodano w treningu, "udzieł treningu kondycyjnego" minimalnie mozna dac 5%.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thor of heaven
Co do antyvirów --> NOD32 czy avast powinny wykryć virusy.
Thor of heaven-
Moderator

Ostatnio edytowany przez Stun - 16-07-2007 o 17:00.
Stun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 23:32   #1363
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

hm, czy ja dobrze widze? W pl wprowadzono X lige? Lepiej by porozdawali te ghost-teamy, a nie kolejne kilkanascie tys. nowych tworzyli...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2007, 23:59   #1364
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

a, X liga a tam same boty, jak szeroko tak gleboko.
Cafe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2007, 11:44   #1365
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

e, cos jest nie tak, miala byc podwyzka cen biletow, a tymczasem przy komplecie widzow w meczu pucharowym dostalem za wejsciowki ponad 20% $$$ mniej niz zwykle, wtf? :<

w ogole rotfl, 3-0 prowadzilem, w ostatnich minutach jak zwykle kondycha moich grajkow zdechla, zrobilo sie 3-3, dogrywka, i karne... i oczywiscie genialny manago humz0r nie ustawil sobie wykonawcow jedenastek i najwieksze lamuchy w skladzie je wykonywaly ;] Takze pierwszy raz odkad gram w HT odpadam z PP w I rundzie...

Ostatnio edytowany przez hoomik - 18-07-2007 o 12:41.
stary 18-07-2007, 13:21   #1366
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Dzisiaj po bezproblemowej wygranej 4:0 wreszcie, za trzecim razem, udaje mi się awansować do 2 rundy PP.

@up
Przecie w pucharze gospodarz dostaje 2/3 zysku a reszta idzie dla przyjezdnych. Ja grałem na wyjeździe i dostałem marne 70k.

Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 18-07-2007 o 13:23.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-07-2007, 14:35   #1367
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

ta... deja vu chyba mam, bo znowu wygrywalem (3-1), zeby ostatecznie przegrac (3-4), oczywiscie wszystko dzieki totalnie lamerskiej drugiej polowie --" Pozostaje miec nadzieje ze moj "pogromca" zgubi gdzies po drodze pkty, bo nie usmiecha mi sie siedziec w VIII lidze 2 sezony pod rzad (a na to sie zapowiada jesli dzisiejszy rywal bedzie wygrywal do konca sezonu, bo reszta zespolow jest naprawde slaba) ;/
stary 22-07-2007, 14:50   #1368
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

A ja dostałem 1-2. Gość mnie kontrą pojechał. Wogóle mam najsłabszy team w lidze i gdyby nie mocna pomoc (chyba trzecia lub czwarta) to bym dawno spadł .
stary 22-07-2007, 14:54   #1369
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

2-1 do przodu, i jedziemyyyyyyyyyy. ;]
stary 29-07-2007, 16:51   #1370
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

Hahah po 2 meczach ligowych jestem na 1 miejscu!!!

Capality Squad (1046307)

Kraj: Polska
Region: Mazowieckie
Stadion: MKS Capality
Język: Polski
Liga: Miejsce 1. w IX.886
Ranking krajowy: 33366

Bilans bramek 8-0!! xD JESTEM DEBEŚCIAK!! xDE

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2007, 17:33   #1371
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Po zeszłotygodniowym zwycięstwie 9-0, dziś nieco skromniej bo 3-1 i jak na razie 2 miejsce w lidze. Następne mecze będą jednak dużo trudniejsze i w kolejnych tygodniach raczej potracę trochę punktów.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2007, 18:43   #1372
Stun
Użytkownik Forum

Stun's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

7 miejsce w lidze....nic tylko czekac na koniec sezonu i spadek.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thor of heaven
Co do antyvirów --> NOD32 czy avast powinny wykryć virusy.
Thor of heaven-
Moderator
Stun jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-07-2007, 22:37   #1373
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

4-1 do przodu, 1 miejsce w lidze hattrick pomocnika ;]]]
stary 29-07-2007, 22:44   #1374
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Stan: Aktywny Gracz
Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

Mój pierwszy sezon w VI lidze. Jestem totalnie zdezorientowany, gdyż odniosłem dziś drugie ligowe zwycięstwo z rzędu, co za tym idzie zajmuje drugie miejsce a przecież miałem bronić się przed spadkiem (mój główny atut to znakomita pomoc). Dziś wygrałem pomimo czerwonej kartki na koniec pierwszej połowy dla mojego skrzydłowego (wbiegającego do środka). Miałem wszystkie statsy gorsze od przeciwnika a wygrałem 5-3 i to na wyjeździe xD

No i awans do III rundy Pucharu Polski :- )

Playing in memory of MMoH and MMoG. Miss you!
Monte jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-09-2007, 13:05   #1375
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Sezon w pełni, a wy tak cicho, kiepsko...

Ja po 7 kolejkach zajmuje 6 miesjce w mojej VI lidze..., byłoby lepiej ale od 3 tygodni jestem trapiony nietęgimi kotnuzjami i 3 mecze przegrałem (a normalnie miałbymchoć 2 szanse wygrać)...
stary 03-09-2007, 14:39   #1376
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

2 miejsce w VIII, ze strata 3 pkt do lidera ;;; Mial byc komplet wygranych, a tymczasem bilans wynosi 5w - 2p ;/ Trzeba bedzie przed kluczowymi meczami dokonac jakichs wzmocnien, bo nie mam ochoty kiblowac w VIII lidze jeszcze jeden sezon... w ogole to zal, 1.5 roku gry, a jestem w tym samym miejscu w ktorym zaczalem - w VIII lidze ;/ Albo trzeba porzadnie wziac sie za ten team, albo zaczac grac nowym, bardziej perspektywicznym.
stary 03-09-2007, 14:43   #1377
Cafe
Użytkownik Forum

Cafe's Avatar

Cafe ma numer GG 5247922
Domyślny

Wczoraj 7-1 do przodu, 1 miejsce w lidze, awans już pewny, btw, widzieliście ten nowy HT Live Flash?
stary 09-09-2007, 12:01   #1378
hoomik
Użytkownik Forum

Domyślny

hehe wreszcie jakis konkretny junior wylosowany:
stary 09-09-2007, 12:57   #1379
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

@UP:
Wylosowałeś lepszego juniora niż ja mam napastników, wielkie GZ

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-09-2007, 13:00   #1380
Colo_2006
Użytkownik Forum

Colo_2006's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006
Lokacja: Berlin
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Gildia: brak
Świat: Refugia
Poziom: 999
Skille: 100/99
Domyślny

gratz hOOm :> ja narazie nie mam szczescia do juniorow xD a tym bardziej w meczu xD

"Ceną była śmierć za wolności smak.
Choć minął czasu szmat, ty pamiętaj brat
Ceną była śmierć, życie oddał dziad
63 dni chwały, nie przeliczając strat"
Colo_2006 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 0, gości: 3)

Zasady postowania