Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Pokaż wyniki sondy: Czy ten post.....
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy 51 37.50%
mial dobra tresc 72 52.94%
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob 28 20.59%
olaliscie na calego? 17 12.50%
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-10-2004, 14:00   #141
Steel Mike
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 06 2004

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 21
Poziom mag.: 22
Szczęśliwy Nie wszyscy są noobami

Ja gram od roku na Valorii i mam dużo kumpli Polaków. Razem huntujemy, nie zabijamy się, jest spoko. Nigdy nikogo nie bije i nie kradne i sam też rzadko zostaje zaatakowany. Już kilka razy atakowali mnie noobowie, ale od razu ruszyło wielu graczy zabić pk. Raz sam niechcący zaatakowałem gościa i ruszyło za mną stado ludzi. Jeden gościu na 8 lvl (ja wtedy koło 13) też chciał mnie lać, to ja go zaatakowałem i gościu spękał. Pewnie czuł się mocny w grupie, ale to nie prawda. Ja sam nie atakuje pk, chyba że pierwszy mnie zaatakuje. Polacy powinni trzymać się razem. Powinniśmy sobie pomagać, a nie zabijać się, okradać się nawzajem. Ufffffff, skończyłem
Steel Mike jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-11-2004, 07:12   #142
Kujawaxx
Użytkownik Forum

Kujawaxx's Avatar

Data dołączenia: 17 10 2004

Domyślny chyba nie musze tego tlumaczyc...

Plusik u mnie WszechStronny
Kujawaxx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2004, 12:55   #143
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

A ja powiem tylew, nic mnie tak nie wkórwa jak PLX, jaki skrót od please?KUPA nie skrót, od razu "Fri itans plx"...
@Topic
Bardzo dobrze, o problemie powinno się mówić wprost, wcale nie jest tak, ze jak się o nim nie mówi to go nie ma.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2004, 20:44   #144
Agatka Lubaczow
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 10 2004
Lokacja: Lubaczów

Agatka Lubaczow ma numer GG 5613832
Domyślny

Nie wiem czy takiego kogoś można nazwać n00bem, ale dzisiaj ide sobie uliczkami Carlin i nagle jakiś Polak mnie zaczepia...
Mówi, żebym z nim poskilowała itp.
Odpowiedziałam mu grzecznie że nie mam czasu ani ochoty, a on
zaczął mnie wyzywać od j*****ch suk (przepraszam za wyrażenie).
No...ale normalnie gość nie umiał uszanować mojej decyzji .

Zgadzam się z większością, że niestety Polacy to wyjątkowe n00bki
Przyznam się, że czasem zachowywałam się jak najprawdziwszy n00b,
no ale to było na początku gry.Teraz jest inaczej na szczęście .
Agatka Lubaczow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-11-2004, 15:52   #145
Krzysiu
Guest

Domyślny Moim zdaniem ...

To ja też dorzuce swoje trzy grosze do tego tematu.Prawda w oczy kole można powiedzieć, że Polacy to najgorsze nooby przychodza ci w miejsce gdzie trenisz skille tłuką ci potworki i jeszcze speery zabierają a jak pózniej ktoś sie loguje drugą postacią i mu skraca życie to skomlom żeby im oddac eq bo straciłem legion helmet i carlin sword .Dobra nasępny przykład ktoś idzie se przez miasto i zabija ludziom stworki albo podpieprzają ldzuiom loot i pózniej sie dziwią ze wszyscy ich biją.Moim zdaniem polak zabije rodaka za byle shit a powiniśmy się trzymać razem jak inni a wszstko by było łatwiejsze i było by więcej wojen a myślenie polaka przeważnie jest takie "a co z tego będe miał?".Noobowskie moim zdaniem jest też, że przychodzi koleś na main 8 lvl i strzela gadke "Pliz give some free items" jakby każdy tak dostawał to niewiem każdy by był rich btw on napewno by nikomu niedał żadnego free itema bo to tak jest dalem komuś kiedyś coś pózniej się z nim spotkałem chcialem pare rybek "Go and fish yourself" .Pozatym Thiefstwo zaliczam do nobostwa również.To normalnie psuje klimat gry powiedzmy męczysz się na PoHu zbierając loot a gdy w końcu zebrałeś i idziesz do depo ktoś podordze ci zap....ala.Już mi sie czasem odechciewa od takich żeczy grać .No to tyle z mojej strony o noobkach
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2004, 22:14   #146
Hosateri
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 11 2004

Domyślny Zgadzam się

Cóż,jak większość osób wie dwa kraje słyną z Tibijskich n00bówolska i Brazylia.
Miałem do czynienia z Polakiem który zaczął za mną łazić,bo powiedziałem mu,żeby tego nie robił i z Polakiem,który przez jakieś 15 minut biegał za mną,bo chciał kasy,bo on jest biedny itp.Wkurzające są takie zachowania Polaków.
Zjednoczyć Polaków-niezły pomysł,tylko,że ponad 75% polaków to n00by,10% to newbie,reszta to normalni gracze.Moim zdaniem najlepiej zabijać n00bów,by już nie grały w Tibię,a newbie uczyć i im pomagać.
Jak ktoś jest uparty,chciwy i egoistyczny to grając w Tibię tylko innym zaszkodzi.Ale jednak starczy już tego pisania.
Ładnie to napisałeś,dałbym ci 5.
Hosateri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-12-2004, 22:49   #147
Schokolade
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 12 2004

Szczęśliwy Odpowieź

undefinedundefinedundefined
Jestem nowym urzytkownikiem forum jak również gry, mój dorobek (niestety zostałem zrookowany dla zabawy innych kolesi) 14lvl knight. Narazie mało wiem o tej grze, lecz zdążyłem się przekonać że polacy rzeczywiście są najbardziej konfliktowi, kradna oszukują zabijają dla zabawy itp. Bardzo mnie to denerwuje że polacy chcą się nawzajem powybijać, nie potrafią pracować w grupie(ogólnie wiocha). W waszym pojęciu jestem noobem ale mi to nie przeszkadza. Podsumowując zgadzam się w części z wypowiedziami. Niestety nie mam za wiele czasu by dokończycz tą wypowiedz. Pozdrawiam wszystkich. Polacy opanujcie się!
Schokolade jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-12-2004, 00:36   #148
Koorvi
Użytkownik forum

Koorvi's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Daleko

Domyślny

cudowny temat......
15 stron gadania na temat noobostwa polakow...
przeczytalem pierwsze 2 i juz mi sie odechcialo dalej czytac, ale domyslam sie ze te wszystkie strony sa takie same "masz racje, dobry temat, polacy to nooby". jaki to ma sens? mowicie, ze moze kogos to zmieni, ze przestanie byc noobem. hmmm, jakos nie wydaje mi sie. kogo to moze zmienic, jezeli okazuje sie, ze wszyscy ktorzy napisali te 15 stron, nie maja nic wspolnego z noobostwem. kazdy pisze, ze wq*** go tacy i tacy, ale nikt nie mysli nad tym jaki jest on sam. TO jest nasz problem, a nie jakies tam gadanie "plx" czy "fri itens". co z tego, nie robmy z tibi czesci naszego zycia. czy nie wydaje wam sie, ze polowa postow z tego tematu jest pisana przez prawdziwych noobow, ktorzy pisza oskarzajac niewiadomo kogo o noobostwo. sami nie potrafia przyznac sie do bledow (nie wierze zeby na tym forum nie bylo noobow) i oskarzaja innych - to mija sie z celem autora tematu. autor mial dobre cele, ale moim zdaniem mu to sie nie udalo.
a tak btw. nie pisz ze NIE MA takiego skrotu plx i nie argumentuj tego tym, ze byles w stanach i masz tam kolegow, bo jest to smiechu warte. pewnie nie znasz 75% polskich skrotow (nie mowie, ze ja znam, zeby nie bylo ) wiec jak mozesz mowic o zagranicznych...
takie tematy nie powinny sie pojawiac.

aha i jeszcze troche przedluze (jakby wam bylo malo ) rozsmieszylo mnie twoja opinia o SWE. lol mowisz, ze nie sa noobami, bo na wielu swiatach sa najlepsi... to ja mowie, ze br nie sa noobami, bo tez na wielu swiatach wymiataja. bez takich argumentow prosze...
jestem otwarty na bluzgi (w przeciwienstwie do niektorych uzytkownikow) i mam nadzieje, ze ktos cos madrego wreszcie na ten temat napisze (tzn juz kilka osob pisalo, ale jeszcze za malo )
Koorvi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-12-2004, 08:30   #149
Mortis Virtus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2004

Domyślny

Artykuł gratz
Dlatego nie zadaje się z Polakami
Szwedzi Rulez
Mortis Virtus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-12-2004, 15:48   #150
Czarny ork
Zbanowany

Czarny ork's Avatar

Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Poland

Stan: Usunięty
Profesja: Elder Druid
Gildia: Szwax
Świat: sqn
Poziom: 666
Skille: 123/567
Poziom mag.: 99
Domyślny Nobek?!

Mam fajną przygode z nOObem. Muj kolega gra na innym świecie i diś pisze do mnie ,, Wiesz co mogę grać na twojim świecie tylko muwisz mi dać : p-set i dobrą tarcze , borń i 10k żeby mieć co wydawać'' jeszcze troche o nim gra 3 miesiące w tibie ma 8 lebkuw na 1 acc 5x3 lvl , 2x7 na mainie po dedzie pozuconych i 10 lvl kturym gra miesiąc druid 10 lvl i 14 mlvl muwi że nie expi bo sie boji bez sd-ków że go rotworny zabija , a trenuje jego skile to 21/20 cały czas treni.
Czarny ork jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-12-2004, 14:34   #151
Eleander
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Kraków

Domyślny Plx,Plx,Plx

Staram się Polaków unikać, kurcze jak tylko widzę Plx to spływam bo zaraz jest fri item plx, food plx, kurna rzygać mi się chce...
stary 21-12-2004, 14:16   #152
Poskramiacz noobow
Użytkownik Forum

Poskramiacz noobow's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zly Mis
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 27
Skille: 19/22
Poziom mag.: 39
Poskramiacz noobow ma numer GG 6143981
Domyślny

[quote=WszechStronny]

gracz który na końcu czaru dodaje jakiś głupi tekst, typu "heal me", gracz

wydaje mi sie ze to nie jest przejaw noobowstwa. Choc w wiekszosci sie zgadzam to mi sie nie podoba. Bardzo dobrze wiem ze jestem noobem NOOBEM czyli sie do tego nie przyznaje i nie darze do poprawy i nikt mi tego nie uswiadomi.
Poskramiacz noobow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2004, 15:54   #153
Wezuns Titania
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: NoWa SóL

Domyślny Mam pomysł

Pomysł polega na tym , żeby może każdy z Was kto próbował zapobiec nOObostwu i zjednoczyć Polaków opowie nam czy coś się zmieniło !

U mnie nic,pomimo wieeelu prób...50 lvl Polak okradł mnie jak zaufałem mu na parcel (naiwny jestem ),jak to powiedziałem gościowi , którego uważałem za kumpla to powiedział "nOOb jesteś jak się tak nabrałeś"...
stary 21-12-2004, 17:45   #154
Gorrath
Użytkownik Forum

Gorrath's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2004
Lokacja: Płock

Imię: Lyoth
Profesja: Elite Knight
Gildia: Wanted
Świat: Azura
Wyślij wiadomość przez ICQ do Gorrath Gorrath ma numer GG 123456 Gorrath ma login Tlenu institor@o2.pl Adres Jabbera do Gorrath Send a message via Skype™ to Gorrath
Domyślny Ja p****

Stary chce ci cos wyjasnic po:
1 - ciagle gadasz o tych szwedach jacy oni wpsaniali i w ogole to z tego co widze to im troche dupsko lizesz i kto tu sie nie przymila do High lvli...
2- ta swoje gadke zachowaj do siebie.. znam wielu takich jak ty uwazasz sie za najlepszego? ze moesz krytykowac sobie ? co nie lubisz POlaków bo sa noobami ja sie k*** z tego ciesze nei kazdy jest doskonaly ja szanuje polaków tacy jakimi sa a nie jak graja i czy sa noobami...
3- omg a po h** sie przechwalasz iel ty grasz i czego ty nie widziales i ze my napewno nie widizelismy tyle co ty... to sei ,mylisz czlowieku bo pewnie k*** gówno wiesz.. .wez daj spokoj sobie z tibiom i zostaw POolaków w spokoju bo sam nie ejstem nim godzien byc

Your Aes

Hail Glorfindel Hail trio!
Gorrath jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 21:55   #155
Bobik
Guest

Domyślny Siema !!

Wiecie co ja jestem Troche newbie ale gralem w inne gry podobne do tibii np w diablo i mialem juz troche doswiadczenie co oznaczaja nie które skruty ale tam nie ma czegos takiego jak plx :/ Na tibii 1 raz sie z tym spotkalem owszem plz albo pls to jest normalne, ale PLX! nie ma takiego słowa! (mojim zdaniem chyba komus sie przyciski pomylily x jest bardzo blisko s i z jakis NooB zobaczyl jak ktos przez przypadek napisal plx i mu sie to spodobalo... ) Tez zaczynalem sam w to grac bez niczyje pomocy i o nic sie nie pytlem zreszta po co mam sie pytac jak wszystko jest na stronce !! Ja jestem Newbie poniewaz krutko gram w tibie okolo 4 moze 5 tygodni ale mam kumpla co gra 8 tygodni 9 i mam 20 lvl sorcerem i dopiero 23 mlvl i gra okolo 4 godzin dziennie (niesprawdzam tego dokladnie przynajmniej tak mowi tak mowi ;p) ale ja znam wiecej skrotow itd. Tutaj zgadzam sie ze wiekszosc polakow to nooby. Kiedys mialem 10 lvl i zatakowal mnie pk tez polak knight na 11 lvl cale szczescie ze mialem prawie caly bp hmmów i ja go zabilem biedaczek jak zobaczyl ze ma juz czerwone zycia zaczol uciekac i prosic mnie o litosc ciekawe czy on by byl taki dal mnie :/ i fajnie bo podrodze spotkalme jakiegos inego goscia chyba szweda nie wiem ale zapytalem sie go czy mnie uhnie powiedzielem ze odniego kupie uha a on to zrobil za free fajny gosc !! zeby bylo wiecej takich jak on zreszta bardzo podoba mi sie twoja wypowiedz ale nie przypuszczam by komus pomogla to wszystko co chcialem powiedziec cya !! albo See you in Tibia !!
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2005, 23:00   #156
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Cool Lol

No tak w takim razie moja teoria sie sprawdziła

NA Xanterze JEST NOOB!!!
Nick:honoge,ja i moi koledzy ciągle sie z niego naśmiewamy że nic niewie
Moim zdanie nobów powinno sie Tępić więc jak ktoś zobaczy na Xanterze honoge to niech wie co robić

ps.NA 100% teraz pół forum powie że to ja jestem noobem i że to mnie mnie zpekują
Ale taka jest prawda jeżeli on przyczepia sie do każdego napotkanego polaka i muwi "Daj mi coś za darmo" ...

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 15:30   #157
Jakatu
Guest

Oczko

gracz ktory pyta sie gdzie expic i naczym . to dla mnie glupota pon. na tibi.pl poprzez mape respownu, potworow pokazanym od najsilniejszego do najslabszego jest tak naprawde encyklopedia noobow i jak jakis noob do ciebie wyskoczy to poprostu podaj mu adres ( jesli jest tak glupi i jeszcze niespojzal na tom stronke ) i daj ignore
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-01-2005, 15:49   #158
Rafciu Mistrz
Użytkownik Forum

Rafciu Mistrz's Avatar

Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Pergamin :)

Ja pewnie jestem noobkiem, ale wkurza mnie jak koles grajacy pare tygodni ktory jest na 8 lvlu lazi po kazdym pietrze depo i prosi np. o jedzenie czy jakies rzeczy czy o kase. gram na dwoch postaciach, wiec gdy o przykladowo 13 koles prosi o rzeczy i mu je daje a potem na drugiej postaci przykladowo o 15 podchodzi i mowi "daj jakies rzeczy plx" ja mowie nie (zachowując pełen spokoj) ale za chwile sie zaczyna... "plx" "plx" "plx" "plx" i koles dostaje spama... po uplywie 5 ( czasami 20 ) sekund ppyta sie znowu a gdy ja mu mowie ze nie to ten jak nie dasz to masz rooka od Von Ulryka ( najlepszy polak na moim swiecie czyli na trimerze). -.- to ja se poprotu ide na inne pietro albo wogole gdzies indziej

A teraz co do trzymania sie razem. ja mamm grupke kumpli i spoko, lazimy na trudniejsze hunty, na questy, na nowe tereny itp. niestety nie jestesmy hight lvl wiec nieraz trafia sie daleko za miastem zgraja kolesi na 10 lvlach idzie se i zawraca zanami chyba biora follow i zaczynaja wyzywac -.-. i mam pytanko. Co zrobic z wyzywajacymi bez powodu na nizszych levelach?? czy zabic, tez nawyzywac, zagrozic rookiem czy zignorowac i wrocic do miasta??
stary 07-01-2005, 20:11   #159
zyzus
Użytkownik forum

zyzus's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: rybnik

zyzus ma numer GG 1934369
LOL hehe..........................

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mateusz_90
. A skoro grasz w tą grę od 4 lat to któy masz lvl? Bubble gra od trzech lat i ma 190, a Ty?

ee 190lvl??Ona(bubble)ma 200lvl
zyzus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-01-2005, 00:16   #160
Nordin Frostbane
Użytkownik forum

Nordin Frostbane's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2005
Lokacja: Wrocław

Nordin Frostbane ma numer GG 3188257
Brak ikony Ha ha ha

Bardzo śmieszne z tym , co musi pokazać buźkę z wszystkim co mówi , tak naprawde to nie wydaje mi sie zbyt noobowskie, bo gdy chce wyrazic co czuje to tez ją pokazuje. I nie mam zamiaru tego zmienić, bo mi sie to podoba i nikomu innemu nie szkodzi, a gdyby mi jakiś niski level na to zwrócił uwage to w czystopolski sposób zajb*ałbym H*ja ! Z resztą sie zgadam z Tobą , ale nie patrz tak krytycznie, znajduj też poztytwne strony!
Nordin Frostbane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania