Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Poradniki

Notki

Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum.
Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią

Pokaż wyniki sondy: Czy ten post.....
Pomogl wam zrozumiec swoje bledy 51 37.50%
mial dobra tresc 72 52.94%
pokazal wam ze to ja jestem wielki noob 28 20.59%
olaliscie na calego? 17 12.50%
Sonda z możliwością wyboru wielokrotnego Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-08-2007, 07:12   #461
Kryminalista
Guest

Domyślny

WszechStronny jestem nowy w Tibi i na tym forum ale mnie twoj teks bardzo zainteresowal i przesylam gratulacje.

A tak wogole to tam wspominali ze mlodsi sa glupsi ale ja bym sie z tym w 100%-ach niezgodzil bo ja tez jakis dorosly nie jestem bo 16 lat mam ale wiem ze wiekszosc mlodszych osob lubi sie popisywac itp. i trudno jest ich tego odluczyc ale niewszyscy sa tacy.

Tak czy tak gratuluje tekstu.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-08-2007, 08:20   #462
neda666
Guest

Domyślny

No i w pełni kolesia popieram ! Też byłam noob, bo na początku nie grałam dla siebie tylko dla innych, ale teraz gram tylko dla siebie, nie gonie za expem, chociaż niektórzy myślą, że mój niski exp świadczy o tym, że mało gram. Nie wiem jak jest na innych serverach, osobiście gram na Selenie i przyznaje, że w 90% zabijają się nawzajem Polacy. To mnie najbardziej wkórwia, bo jeśli chcą zabijac i czerpac z tego przyjemnośc, po co wchodzą na takie servery? Niech założą postac na pvp enfo, tam mogliby przynajmniej z zabijania czerpac większe korzyści. Ktoś siedzi kilka godzin, męczy się żeby zarobic lub nabic lvl, wkłada w to jedynie swoją pracę, a jakiś polski noob, który myśląc,że ma wyższy lvl może podbic cały świat, zabije go. Mało tego - Jeśli ktoś się jakkolwiek postawi, znów zostanie zabity. Bo przecież taki to ma swoich ,,ziomów" którzy zyc nie dadzą. To już zaczyna byc chore! Ostatnio nie mogłam nawet nigdzie expic, bo wszędzie czekali pk. Oczywiście 3/4 Polaków (bo nie wiem jak jest z innymi) zakłada sobie drugiego chara, którego ma od zabijania. To już w ogóle idiotyzm... Rozumiem, żeby zabijac jeśli ktoś na to zasługuje, ale nie kogoś kto nic nie robi i po prostu gra. Założyc postac na serverze non pvp też nie jest łatwo, bo oczekiwanie na zalogowanie i przepełnione servery są trudniejszą przeszkodą. A zresztą - po co druga postac, wystarczy mniej pk ;/ ...takie moje zdanie, popieram Twojego posta, prawie wszyscy polacy to nooby...bo o chamstwie nie wspominam...

Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2007, 09:22   #463
Scofild
Użytkownik Forum

Scofild's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Powiem tak jest SPOX ale że ci się chciało tyle pisać
Scofild jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2007, 18:21   #464
Monsword
Użytkownik Forum

Monsword's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Ziemia/Polska/Bydgoszcz

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
Domyślny

ja znam inne definicje
noob-ktoś ktomugłby grać jak każdy inny ale woli utrudniać życie innym
newbie-osoba ktura dopiero poznaje tibie
a co do tego ze niema słowa PLX tak samo niema słowa newbie,noob jest mnustwo skurótów wymyslonych dla łatwiejszej gry pewnie nieraz pisałeś pliz PLX itp,tibia ma swuj oddzielny jenzyk
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!

100% tego forum to ludzie. Jeżeli nie należysz do tych 0 % nie wklejaj tego podpisu.

Powybijam ci wszystkie oczy kijem, a jak zabraknie ci oczu dokleje ci nowe kropelką. A mój kij przewędruje twoją źrenice w akompaniamencie krzyku "This is Sparta"!!!!!!!!!!
Monsword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-09-2007, 21:38   #465
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Tobje by siem przydauo pociwitszyci ten nieoddcielny, normalny jenzyk.
stary 14-09-2007, 07:59   #466
Blancos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 04 2006

Domyślny

Po pierwsze. Zgodze sie z toba ze Polacy sa aroganccy, bluzgaja na wszystkich, zabijaj siebie nawzajem i graja tylko zeby wbic lvl jak najszybciej. NIE jest to powod by nazywac ich noobami.
Po drugie. Reszta twojego poradnika to GOWNO PRAWDA. Jak mozna mowic ze noob to ten co idzie kogos ubic z kumplami to noob, ze ten co zabija komus potwory na rooku to noob - czysta strategia
(po co ma siedziec tam dluzej?). KAZDA twoja oskarga to GOWNO PRAWDA. ZAL

edit:

tak btw

noob - Osoba ktora ma problemy z gra. Probuje dazyc do celu (nauczyc sie grac), ale mu sie to nie udaje.

newbie (z ang newb) - osoba zupelnie nowa w grze

Ostatnio edytowany przez Blancos - 14-09-2007 o 08:04. Powód: zapomnialem czegos dopisac
Blancos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-09-2007, 17:13   #467
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

preczytaj sobie caly post Wszechstronego 100 razy i jeszcze raz napiszesz ze to "gowno" to prosze cie wyjdz z tego forum
tibia stala sie teraz takim syfem jesli chodzi o graczy ze glowa boli
nie gram w tą gre tylko dlatego ze poziom umyslu i kultury graczy jest bliski zero i nie da rady grac w ta gre

pzdr

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 09-12-2007 o 10:33.
Cygan Slejter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-09-2007, 21:12   #468
Drexado
Użytkownik Forum

Drexado's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Opole

Stan: Na Emeryturze
Świat: Nebula
Domyślny

@Blancos
Po części się z tobą zgadzam, jednak ten post to nie takie gówno jak to określiłeś

Co do posta WszechStronnego [nie wiem czy dobrze napisałem], to 70% prawdy, 20% nieprawdy, a 10% nie wiadomo I jestem ciekaw dlaczego napisałeś "wy", a nie "my", to jest trochę bezsensu, jak Polacy to MY. Co do pkowania na pvp to każdy kto zabija bez powodu innych graczy, potwory itd. to noob? Takie stwierdzenie jest subiektywne, przecież to jest zgodne z zasadami gry, więc niema powodu nazywać takich ludzi noobami. Co do tego, że Polacy się zabijają, to po prostu rozrywka, no i co za różnica czy Polak zabije Polaka, czy Brazylijczyka, tacy ludzie też nie są noobami. Napisałeś też, że Szwedzi, są dobrze zorganizowani, ale przecież czy my jesteśmy gorsi? Wystarczy 3 Polaków z podwórka i nawet 10 swe im nic nie zrobi... ale owszem w większych grupach jesteśmy nieco gorsi, a to dla tego, że każdy [prawie] robi po swojemu i myśli, że jest to najlepsza taktyka dla niego, jednak to nie znaczy, że jest się noobem, po prostu każdy ma inny charakter i swój styl grania, jednak jeśli by połączyć te wszystkie taktyki to by wyszła zabójcza broń... No i chciwość, każdy jest chciwy, trudno, że Polacy okazują chciwość bardziej :/ To by było te 30% z którymi się nie zgadzam...
Drexado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-09-2007, 19:52   #469
Stuach
Użytkownik forum

Stuach's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2007
Lokacja: Ankrahmun

Profesja: Elite Knight
Gildia: Head Hunters
Świat: Secura
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
Noobie? Chyba Newbie. Jak byś poprawił orty/ literówki ( a jest ich dużo) to artykuł trafiłby na stronke. Chociaż mi sie artykuł nie podoba. Po co niby jednoczyć Polaków? Po to żeby tylko oni byli na serverze? A co do cen... Każdy chce więcej zarobić. Buisnes is buisnes, w biznesie nie ma sentymentów. A skoro grasz w tą grę od 4 lat to któy masz lvl? Bubble gra od trzech lat i ma 190, a Ty?
Ta? a moj qmpel gra 4 miechy i ma 200+ jaki z tego wniosek ? Ps. Artykul mi sie podoba. Ja sie w nooba nie bawie ;P
Stuach jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-10-2007, 19:27   #470
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

To my decydujemy kim jestesmy zarówno w życiu prywatnym jak i w grze... Jesli ktos jest noobem lub thiefem to z wlasnego wyboru a jesli ktos nie wie ze jest noobem to trzeba mu powiedziec co zle robi zeby przeszedl na strone dobra... Jesli nie poslucha zostawcie go z kolegami na tamtej stronie bo wiadomo kim bedzie...
@Topic

Gratz for you! Fajny temat . Mam nadzieje ze jak najwieksza ilosc graczy polskich z niego skorzysta zeby potem nie przeszkadzac sobie nawzajem a szanowac i pomagac sobie w potrzebie w koncu jestesmy jednym narodem...
stary 10-10-2007, 15:35   #471
musissz
Guest

Domyślny

Może i pojechałeś rodakom. Ale niestety, Znaczenia nooba nie znasz.

Odkąd powstało to wasze młodzieżowe słowo tzw. ,,Noob'' zawsze miało znaczenie Początkującego Gracza, a newbie to tylko 2 wyraz o tym samym znaczeniu. I teraz się zaczeło przemienianie znaczeń tzn. Mówię, że to znaczy on się myli itp.

Jest tutaj wiele młodzieży, którzy mają max. 15 lat.

Uczę w gimnazjum J.Polskiego i jestem polonistą.
Więc mam pojęcie o takich rzeczach

Noob jest i nadal pozostanie określenie Początkujący gracz.

Nic innego to nie znaczy

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez musissz - 10-10-2007 o 15:37.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-10-2007, 16:07   #472
Librys
Użytkownik Forum

Librys's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2007
Lokacja: Polska

Imię: Cham
Profesja: Druid
Świat: Iridia
Poziom: 1
Skille: 10/10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Librys Librys ma numer GG 11972613
Król :]

Niezły artykuł ale ocenka 4 :}
Librys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 15:56   #473
Wizor
Guest

Domyślny

Masz Racje kazdy Polak bije swojego Rodaka trzeba to zmienic , tez czasem robie noobowe rzeczy ale mam zamiar sie poprawic , bardzo fajny poradnik ;]
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 14:06   #474
Moraxus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2007

Moraxus ma numer GG 415974
Domyślny

..........

Ostatnio edytowany przez Moraxus - 01-09-2009 o 20:33.
Moraxus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2007, 20:01   #475
Grzekarol
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 10 2007

Domyślny [CHAR]Shadowbolsts-En[/CHAR]

HEHEHHE[CHAR]Shadowbolts-En[/CHAR]NOOB

Ostatnio edytowany przez Grzekarol - 26-10-2007 o 20:01. Powód: AXD
Grzekarol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2007, 10:02   #476
Patton
Guest

Domyślny

A niby dlaczego gracz ktory wybiera non-pvp jest n00bem??
On chce poprostu w spokoju grac. Sam bym wybrał taki swiat gdyby nie to ze mam juz duzy lvl na pvp niemniej zajelo mi to duzo czasu przez ty cholernych pk
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-11-2007, 15:04   #477
Ploplo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 09 2006

Profesja: Paladin
Domyślny

Ciekawi mnie jedna rzecz: CZemu teraz wszyskie "PLe" wszystko zrozumieli, a w grze nic sie nie zmienia?? :> WszechStronny, a że swe sie razem trzymają to fatk - noobami, cw*lami i wszystkim co najgorsze są tylko dla tej czesci polaków którzy mieli z nimi wojne (a że swe wygrywają na każdym servie - no cóż, pech to to nie jest ;])...
@swe. Porównajmy sobie światy. Berylia teraz, Furora, a Xerena, bądź inne światy na których rządzą swe.

Kiedyś na beryli (za czasów kh) dało radę sie zacząć. Teraz nie przebijesz 40 lvl bez deda od innych playerów, a jeżeli przebijesz 40 lvl, to jesteś hunted, bo old Rev'Ico zamienił się w KH - tylko szuka pretekstów by zarąbać ci łeb i wyłudzić payment... Czemu?? "Bo on jest królem servera", razem z innymi pachołkami z old Wave. Racja, część wave jest spoko, ale część przywraca starą berylię

Furora - Najgorszy (chyba) świat tibii. Nie da rady tam grać. Masa idiotów zabijających każdego po drodze (nie patrzy czy "polak", bo i tak tam sami polacy).
Xerena - za czasów wojny (którą my rozpętaliśmy, nie oszukujmy się) nie dało sie grać, racja - Mitzumowi odbiło, bo nie miał kasy na wojne więc chodził z innymi swe i tłukli neutralnych, dla paymentu. Polacy przegrali - zapłacili - siedzą cicho - mają spokój.
Kończąc mam pytanie do tych, którzy siedzą w tym z 4 lata. Czy była kiedyś wojna pomiędzy BR i SWE? Wiem, że były mieszane składy (PL + SWE + BR vs. PL + SWE + BR itp), ale najwięcej wojen jest między PL i SWE albo BR. Czy to przypadek?
Ploplo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 19:44   #478
Grzekarol
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 10 2007

Domyślny

ktos gra w plemiona.pl??

Ostatnio edytowany przez Grzekarol - 02-11-2007 o 19:46. Powód: Cośś xD,xD
Grzekarol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2007, 21:32   #479
Leirdek
Użytkownik Forum

Leirdek's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2007
Lokacja: Łódź

Leirdek ma numer GG 6758409
Domyślny

No i na holere nasmarowałeś głupoty na klawaiturze?Im więcej tych topiców tym więcej noobkuw,więc nie wiem po co męczyłeś śwoje paluszki

up@
Ja,nick:Kerry Bovman s:10 możesz zagadać do mnie
Leirdek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-11-2007, 13:15   #480
Bazyls
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 11 2007

Profesja: Sorcerer
Gildia: Blood Angels
Świat: Calmera
Poziom: 29
Poziom mag.: 36
Bazyls ma numer GG 9590274
Domyślny

Post nawet ciekawy i niektórych na pewno czegoś nauczy. Niezły pomysł żeby napisać takiego posta. Gratuluje chęci!
Bazyls jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania